Potrivit Reuters manifestanții purtau pancarte pe care se putea citi: “Voi decide eu pentru mine”, “Make Austria Great Again” (parafrază la sloganului lui Donald Trump) sau “Alegeri Anticipate!”, în condițiile în care Austria numără în aceste zile al treilea cancelar în două luni de zile.

Peste o mie de polițiști au fost desfășurați pentru a separa marșul celor 40 de mii de persoane de o contra manifestație la care se adunaseră aproximativ 1.500 de persoane.

Țara a devenit luna trecută prima din Europa de Vest care a reimpus o carantină 20 de zile iar guvernul și-a declarat intenția de a face vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toți cetățenii, din februarie 2022.

Alte manifestații de o amploare mai mică s-a desfășurat în Olanda, la Utrecht, și la Frankfurt, în Germania. Aceasta din urmă a fost oprit de poliștiști pentru că manifestanții nu purtau măști, iar apoi au fost folosite gaze lacrimogene împotriva unui grup care a atacat forțele de ordine. La Berlin, grupuri mici s-au adunat pentru a protesta față de decizia de a interzice organizarea unei demonstrații mai ample.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday