SUA. Atac armat într-o școală din Michigan. Cel puțin trei elevi au murit și alte opt persoane au fost rănite, după ce un băiat de 15 ani a furat pistolul tatălui său și a deschis focul asupra colegilor.

Atacul a avut loc în orașul Oxford din statul Michigan, iar atacatorul a tras cel puțin 15 gloanțe. Arma folosită, un pistol semiautomat, fusese cumpărată de tatăl acestuia săptămâna trecută. Trei adolescenți au fost uciși, iar alți șapte copii, plus un profesor, au fost răniți. În total, 11 persoane au fost atinse de gloanțe. Dintre răniți, patru copii sunt în stare gravă, iar ceilalți trei sunt stabili. Profesorul a fost externat, având doar o rană ușoară.

Atacatorul a fost arestat fără rezistență de polițiști și, deși a fost sfătuit să nu dea declarații, este ținut sub strictă supraveghere, fiind considerat cu risc de suicid.

Numai în acest an au avut loc 138 de incidente cu arme de foc într-o școală din Statele Unite, acesta fiind și cel mai grav dintre ele. În total, în 2021, în SUA au murit 28 de persoane în astfel de atacuri din școli, iar alte 80 au fost rănite.

Sursă alternativă: The Washington Post

Folosim cookies