Comisarul european pentru concurență cere “Acțiune, acum!” împotriva Facebook. Margrethe Vestager spune că este nevoie de reglementări care “să protejeze democrația și sănătatea mintală a cetățenilor.”

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a declarat că o acțiune în justiție împotriva gigantului tehnologic ar putea dura la nesfârșit, dar reglementarea acum a acestui domeniu ar putea limita într-o perioadă mult mai scurtă daunele pe care rețeaua de socializare le face societății.

Doamna Vestager a spus că o solidarizare a țărilor democratice poate aduce schimbări reale în modul în care Facebook își conduce platformele, iar reglementări mai aspre sunt necesare asupra unor companii care ar putea exercita “o influență imensă” asupra democrației și asupra sănătății mintale a oamenilor.

Comisia UE a pregătit o legislație care echilibrează nevoia de a păstra libertatea de exprimare, limitând în același timp lucrurile care sunt ilegale și în afara internetului, așa cum ar fi incitarea la violență.

Începând de vinerea trecută, o rețea care reunește 17 publicații americane publică articole pe baza mărturiilor și documentelor prezentate de Frances Haugen, fost direct al Facebook care demonstrează că firma a prioritizat profitul în detrimentul siguranței utilizatorilor. În dezvăluirile de presă, reunite sub umbrela “Facebook Papers”, jurnaliștii arată nu numai abuzurile și încălcările legale petrecute în mediul online, dar și faptul că gigantul rețelelor de socializare a preferat să nu modereze conținutul sensibil, instigarea la ură și violența și a ignorat impactul negativ al Instagram asupra sănătății mintale a tinerelor adolescente.

Sursa: Deutsche Welle

Folosim cookies