Banca Populară Chineză a decis să interzică toate tranzacțiile cu cripto-monede, vineri, într-o mișcare ce fusese anticipată de alte măsuri anterioare. Schimburile internaționale care furnizează servicii în orice fel de cripto-monede către China continentală vor fi considerate ilegale și vor fi blocate de autoritățile chineze. La fel, activitatea investitorilor din China continentală, a instituțiilor financiare, firmelor de procesare a plăților și companiilor de internet care facilitează tranzacțiile cu criptomonede va fi blocată de guvernul chinez.

Bitcoin a pierdut instantaneu aproape -5%, în timp ce alte criptomonede, așa cum ar fi Etherum au scăzut până la -8% după anunțarea deciziei Băncii Centrale a Chinei.

La începutul acestui an, autoritățile chineze au interzis “minarea” cripto-monedelor (un proces energofag ce presupune implicarea mai multor procesoare în calcule complexe), provocând o vânzare masivă de bitcoin și de alte astfel de devize.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday