China. Banca Centrală declară TOATE tranzacțiile cu crypto-monede ilegale și anunță că va bloca toate plățile, instituțiile financiare și firmele de procesare a plăților care facilitează astfel de tranzacții. Bitcoin a pierdut instantaneu aproape -5%, iar alte devize de acest fel au scăzut până la -8%.

Banca Populară Chineză a decis să interzică toate tranzacțiile cu cripto-monede, vineri, într-o mișcare ce fusese anticipată de alte măsuri anterioare. Schimburile internaționale care furnizează servicii în orice fel de cripto-monede către China continentală vor fi considerate ilegale și vor fi blocate de autoritățile chineze. La fel, activitatea investitorilor din China continentală, a instituțiilor financiare, firmelor de procesare a plăților și companiilor de internet care facilitează tranzacțiile cu criptomonede va fi blocată de guvernul chinez.

Bitcoin a pierdut instantaneu aproape -5%, în timp ce alte criptomonede, așa cum ar fi Etherum au scăzut până la -8% după anunțarea deciziei Băncii Centrale a Chinei.

La începutul acestui an, autoritățile chineze au interzis “minarea” cripto-monedelor (un proces energofag ce presupune implicarea mai multor procesoare în calcule complexe), provocând o vânzare masivă de bitcoin și de alte astfel de devize.

Folosim cookies