Tratamentul (denumit mai exact Ronapreve sau REGEN-COV) a primit deja autorizația de urgență pentru utilizare în SUA, Marea Britanie l-a aprobat, de asemenea, luna trecută, iar EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) și-a dat acordul pentru utilicare în urmă cu șapte luni.

Bazat pe o combinație de casirivimab și imdevimab, o clasă de anticorpi monoclonali (care imită anticorpii naturali) pentru a combate infecțiile, tratamentul este produs de compania americană Regeneron, care îl vinde în SUA, în colaborare cu elvețienii de la Roche, care au dreptul de a-l distribui în restul lumii, adică în afara SUA.

Din păcate, costul unui tratament este încă foarte mare – 2.100 de dolari pe doză, guvernul SUA fiind singurul care și-a permis până acum o achiziție masivă, de 1,5 milioane de doze, în ianuarie 2021, suplimentată recent cu încă 1,4 milioane de doze ce vor fi livrate până la finalul lunii ianuarie 2022. Comisia Europeană a achiziționat în această vară doar 55 de mii de doze.

Într-o declarație separată de cea în care îl recomandă ca tratament, Organizația Mondială a Sănătății a solicitat companiilor producătoare să scadă prețurile și să permită distribuirea tratamentului în mod echitabil la nivel mondial, în special în țările cu venituri mici și medii.

Decizia OMS de a recomanda Regeneron ca tratament împotriva Covid s-a bazat pe mai multe studii, cel mai important dintre ele fiind publicat în British Medical Journal, în iunie. Acesta a constatat că terapia a redus numărul deceselor la pacienții spitalizați cu imunodeficiență.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday