• Cu o incidență medie de 2,3 la mie, România se regăsește acum în Zona Galbenă, alături de Belgia (2,4), Moldova (2,8), Bulgaria, Cipru și Grecia (toate cu 2,9);
  • Croația, Letonia, Austria și Bosnia Herțegovina, au intrat în Zona Roșie, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate care vin din aceste țări în România stau 14 zile în carantină, chiar dacă au un test PCR negativ;
  • Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco au intrat în Zona Verde.
  • Adoptate și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, listele cu împărțirea țărilor în funcție de riscul epidemiologic se regăsesc în tabelul de mai jos.
  • Totodată, acesta a decis creșterea vârstei de la care copiii care vin în România sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativității prezentării unui test RT-PCR, de la 6 la 12 ani.

De principiu, persoanele vaccinate nu au niciun fel de restricții la intrarea într-o țară UE, indiferent care este incidența în țara din care vin. Totuși, fiecare țară are propria politică de acceptare a călătoriilor intracomunitare (de exemplu, cazul Germaniei, care cere test negativ și persoanelor vaccinare care vin din zonele de risc) și, înainte de a merge într-o țară UE, trebuie să verificați pe site-ul MAE (click aici) ce restricții veți întâmpina în țara în care călătoriți din România.

În majoritatea țărilor europene, românilor nevaccinați li se va cere să stea în carantină,  dar numai în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat Rosu Si Galben 23 09 2021 (1)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday