Xiaomi a prezentat o pereche de ochelari inteligenți și independenți, care funcționează ca un smartphone, fără a fi un accesoriu pentru acesta. Au ecran (pe una dintre lentile), cameră foto, microfon și difuzor, dar și bluetooth și GPS.

Noul dispozitiv cântărește doar 51 de grame. Ecranul este prezent doar pe lentila din partea dreaptă. Acesta se folosește de un emițător MicroLED, aflat în rama ochelarilor, care este conectat la lentilă. Lumina de la emițător parcurge o serie de ghiduri optice și apoi iese din lentilă înspre ochiul utilizatorului, creând astfel imaginea. 

Fiind un ecran monocromatic (verde, din imaginile Xiaomi), cu o rezoluție maximă de 600 x 505 pixeli, este neclar cât de bine va funcționa acest ecran în condiții de lumină puternică, deoarece filmulețul de prezentare al celor de la Xiaomi este făcut pe un fundal întunecat.

Pe lângă ecran, noii ochelari inteligenți mai au și o camera foto de 5 megapixeli care poate fi activată folosind un buton de pe un braț al ochelarilor. De asemenea, ochelarii se pot conecta la Wi-Fi, dar au și Bluetooth, GPS și un microfon care poate fi folosit atât pentru apeluri cât și pentru comenzi vocale. De altfel, prezentarea sugerează că principalul mod de a controla ochelarii inteligenți este prin comenzi vocale.

Acești noi ochelari nu sunt un accesoriu pentru un telefon mobil, ci sunt echipați cu un procesor și un sistem de operare Android, fiind capabili să opereze independent de orice alt dispozitiv inteligent. Compania nu a prezentat detalii despre baterie, nefiind cunoscută nici autonomia acesteia.

În ciuda faptului că noul dispozitiv abia a fost prezentat publicului, pe internet deja au apărut vânzători frauduloși care comercializează alte produse, dar prezentate ca fiind ochelarii de la Xiaomi. Compania nu a anunțat niciun plan de lansare pentru noii ochelari, iar aceștia nu au fost, până acum, disponibili pentru testare de către persoane din afara firmei.

Sursa: Xiaomi

Folosim cookies