La miezul nopții, imediat după încheierea meciului de la New York în care Emma Răducanu a câștigat, la doar 18 ani, US Open, Regina Marii Britanii a emis un comunicat în care o felicită pentru rezultat, “o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă, o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc de faptul că performanța dvs. remarcabilă, dar și cea a adversarei dvs, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis.”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter: “Ce meci senzațional! Felicitări uriașe pentru Emma Raducanu! Ai arătat abilitate extraordinară, echilibru și curaj și suntem cu toții extrem de mândri de tine!”

Venită de pe locul 150 WTA, Răducanu a învins-o pe Leylah Fernandez cu 6-4 6-3, punând capăt unei așteptări de 44 de ani în care Marea Britanie nu a mai avut un campion de Grand Slam la simplu, feminin.

“S-a născut o stea! Emma Raducanu face istorie și e abia la început”, a comentat legenda tenisului Martina Navratilova.

Fostul numărul unu britanic, Greg Rusedski, s-a declarat convins că Emma “va câștiga mai multe Grand Slam-uri! Nu e un fulger sau un basm, joacă tenis de Top 5. Avem în față un viitor număr unu mondial!

“A venit din Canada, la vârsta de doi ani, născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică, cât de norocoși suntem să putem spune că e una de-a noastră”, a comentat BBC. Anterior, Emma a dezvăluit pentru presa britanică faptul că vorbește dialectul mandarin al limbii chineze, dar știe doar câteva cuvinte în limba română.

Emma Răducanu, este la prima apariție de Grand Slam, va încasa 1,8 milioane de lire sterline în urma câștigării US Open și va urca de pe locul 150 WTA pe locul 23, în clasamentul mondial. Ea s-a născut în 2002 la Toronto, Canada, iar părinții ei lucrează în domeniul finanțelor. Și-a luat recent bacalaureatul cu note maxime la matematică și economie.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday