Renault anunță că va prelungi opririle parțiale de producție la toate cele trei fabrici din Spania până la finalul anului, din cauza crizei de semiconductori.

Compania intenționează să oprească producția la uzina sa din Palencia, unde asamblează modelele Kadjar și Megane, timp de până la 61 de zile, adică peste două luni din cele patru rămase până la finalul anului. Și fabrica Valladolid, unde este produs crossover-ul Capture SUV, va fi oprită timp de până la 40 de zile. Fabrica de motoare, tot din Valladolid, va înceta producăția pentru doar 17 zile în această perioadă.

Fabricile Renault din Spania, cu o capacitate anuală de 580 de mii de autovehicule, au fost oprite aproximativ 30 de zile fiecare între aprilie și iulie.

Producătorii de autovehicule din întreaga lume sunt obligați să reducă ritmul de producție din cauza lipsei de cipuri electronice, și să concureze pentru acestea cu industria electronică, pe fondul întreruperilor globale de aprovizionare cauzate de criza coronavirusului.

Sursă: Reuters

Folosim cookies