SUA. Președintele Biden spune că ia în considerare vaccinarea obligatorie anti-Covid a tuturor angajaților federali. O decizie în acest sens va fi anunțată mâine.

Într-o discuție cu reporterii, președintele american a spus că vaccinarea obligatorie pentru cei peste două milioane de angajați ai guvernului federal “este acum în curs de examinare”, după ce CDC anunțase că revine asupra recomandărilor privind purtarea măștii la interior în școli și în alte spații publice, inclusiv de către persoanele vaccinate.


Însăși Casa Albă a cerut deja angajaților săi să revină la purtarea măștilor, dar există încă neclarități dacă un ordin de vaccinare obligatorie pentru toți agenții federali, inclusiv cei care nu intră în contact cu publicul, ar fi sau nu legală.

Biden intenționează să anunțe joi “următorii pași, în efortul de a-i convinge pe americani să se vaccineze”. Până atunci, a spus președintele, “mai multe vaccinări și purtarea măștii în zonele cele mai afectate de varianta Delta ne vor permite să evităm tipul de restricții, închideri de școli sau firme, cu care ne-am confruntat în 2020”.

Sursă alternativă: Reuters

Folosim cookies