“Facem apel la toți angajatorii din domeniul sănătății să solicite angajaților lor să fie vaccinați împotriva Covid. Sănătatea și siguranța lucrătorilor americani, a familiilor, a comunităților și a națiunii depind de această acțiune”, au scris American Medical Association, American Nurses Association și alte 55 de grupuri într-o declarație comună dată publicității luni. Aceste asociații reprezintă milioane de medici, asistenți medicali, farmaciști și alți lucrători din domeniul sănătății din SUA.

Declarația, considerată de analiști o atitudine dură a lumii medicale, vine pe fondul ritmului din ce în ce mai lent în care se desfășoară vaccinarea în SUA (se apropie de 50% din populația totală), dar și a creșterii numărului de cazuri noi de Covid, de la 13 mii pe zi, la începutul lunii iulie, la circa 50 de mii acum, în condițiile în care varianta Delta a devenit dominantă.

Potrivit datelor colectate de Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid, peste 38% din personalul caselor de îngrijire nu era vaccinat cu schema completă la data de 11 iulie. O analiză realizată de WebMD și Medscape Medical News a estimat că, la finalul lunii mai, aproximativ 25% dintre cadrele din spitale care aveau contact direct cu pacienții încă nu fuseseră vaccinate.

Până acum, spitalele și centrele de îngrijire medicală au ezitat să oblige angajații să se vaccineze. Mai puțin de 9% dintre spitale au cerut lucrătorilor să se vaccineze, conform American Hospital Association, care a anunțat separat săptămâna trecută că susține obligativitatea vaccinării. Spitalul Methodist din Houston a fost primul din SUA care a impus vaccinarea angajaților. În urma acestei decizii 150 de angajați și-au dat demisia, însă 97% s-au conformat.

De asemenea, sute de colegii și universități din SUA au decis deja să oblige personalul și studenții să se vaccineze, după ce săptămâna trecută un judecător federal a confirmat legalitatea unei decizii a Universității din Indiana de a impune vaccinarea atât pentru profesori cât și pentru studenți. Casa Albă a anunțat că nu va face obligatorie vaccinarea, dar va sprijini angajatorii privați care vor impune angajaților condiția de a fi imunizați.

Un sondaj Politico-Harvard dat publicității în această lună a constatat că 66% dintre adulți erau de acord cu organizațiile de îngrijire a sănătății care solicitau angajaților să se vaccineze, însă în ceea ce privește impunerea imunizării altor categorii profesionale sau școlarilor procentul de aprobare era de 50%. 

Sursă alternativă: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday