Parlamentul francez a aprobat proiectul de lege inițiat de guvern și sprijinit de președintele Macron, care va face obligatorie vaccinarea anti-Covid pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății. Același proiect instituie necesitatea unui permis sanitar (cunoscut sub numele de Corona Pass sau Certificat Verde, în alte țări) pentru accesul publicului într-o gamă largă de locuri publice – muzee, cinematografe, piscine. Până acum acesta era necesar doar în cluburi și la concerte, iar de la începutul lunii august, acesta devine obligatoriu pentru a intra în restaurante și baruri, dar și pentru călătoriile cu avionul și cu trenul (în călătoriile interurbane).

Măsurile au caracter provizoriu, ele fiind valabile până pe 15 noiembrie. La fel ca în România și în celelalte țări UE, pașaportul sanitar din Franța se acordă celor vaccinați, celor care au un test recent negativ sau celor care au făcut boala în ultimele șase luni.

Totuși, fiind vorba de limitarea unor drepturi civile, Curtea Constituțională a Franței se va pronunța asupra acestei legislații, înainte ca ea să intre în vigoare. Ample manifestații au avut loc sâmbătă în mai multe orașe din Franța, în încercarea de a preveni adoptarea acestei legislații.

Franța a ajuns săptămâna trecută la 22 de mii de cazuri de Covid pe zi, de peste cinci ori mai multe decât la începutul acestei luni. Până acum 72% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 54% sunt imunizați complet, un procent ușor mai ridicat decât cele din Germania sau Italia, dar sub cele din Spania, Olanda sau Danemarca.

Sursă alternativă: BFMTV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday