A doua generație BMW Seria 2 Coupé a fost prezentat pe internet cu câteva ore înainte de debutul la Goodwood Festival of Speed, care se desfășoară începând de astăzi în Marea Britanie.


Compania bavareză a dat toate detaliile tehnice ale modelului sport, care va fi disponibil de anul viitor. Astfel, noul model cu două uși este prezentat ca fiind orientat către “clienții cu profil sportiv și care caută o experiență de conducere bogată din punct de vedere emoțional”.

Va fi oferit în trei variante de motorizare:

  • Benzina 220i, motor 2,0 turbo cu 181 CP;
  • Diesel 220d, motor 2,0 hibrid, 188 CP;
  • M240i xDrive, motor benzină 3,0, 369 CP, un predecesor pentru viitorul M2 Coupé, care va fi disponibil mai târziu, în 2022.

Fiecare model folosește o cutie de viteze automată cu opt trepte.
Noul coupe este puțin mai mare decât predecesorul său, având 4537 mm lungime și 1838 mm lățime, fiind însă mai “scund” cu 28 mm, la 1390 mm înălțime.

Din punct de vedere vizual, BMW a reproiectat complet noua Serie 2 Coupé, pentru a o alinia cu noile modele din Seria 3 și Z4. Aceasta adoptă o pereche de “rinichi” orizontali mai convenționali, cu clapete de aer de răcire a motorului în spate.

Sursa: BMW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday