Târgu Mureș. O explozie s-a produs noaptea trecută pe platforma Azomureș. O singură persoană a fost rănită ușor, iar incendiul a fost rapid lichidat. Autoritățile dau asigurări că nu există pericol pentru populație.

Incidentul s-a produs la puțin timp după ora 1, la instalația Amoniac 3, care fusese în revizie și era în procedură de repornire. Reprezentanții combinatului chimic spun că o conductă ce transporta gaz de sinteză sub presiune s-a fisurat, iar hidrogenul eliberat în acest fel în atmosferă s-a aprins. Incendiul izbucnit a fost stins rapid de operatorii instalației, chiar înainte de ajungerea echipelor ISU.
Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere din Târgu Mureș și a fost filmat cu telefonul de mai multe persoane.

Deși ISU a transmis un mesaj RO-Alert, prin care a informat populația să țină ferestrele închise, în eventualitatea eliberării unui gaz toxic, ulterior acestea au dat asigurări că norul de fum nu s-a îndreptat spre oraș și nu există pericol pentru populație.

O persoană, rănită ușor de cioburile unui geam spart, a fost transportată la spital, dar a fost externată câteva ore mai târziu.

Azomureș este unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte chimice din România și are peste 1.100 de angajați. Combinatul este deținut de compania elvețiană Ameropa Holding.

Folosim cookies