Constanța. Incendiul de la fabrică din zona industrială a orașului, care a afectat o magazie cu pastă de aluminiu și un depozit cu carton bituminos, a fost lichidat.

Update 22:30: Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că incendiul a fost lichidat.

Update 17:20: Potrivit DSU, incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip.

ISU informează că salvatorii derulează misiuni de protejare a celulelor, cu var, pentru a nu permite extinderea incendiului.

La misiunea de stingere intervin 49 de pompieri, cu 9 autospeciale de stingere, 1 autospeciala CNRN, 2 autoscări, 3 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanța.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin și 10 servanți, cu 2 autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situații de urgență.

Update ora 17:00: ISU anunță că incendiul a fost localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii. Nu sunt persoane surprinse.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert.

Știrea inițială: Potrivit ISU Constanța, incendiul s-a produs la o magazie de depozitare aluminiu, în zona industrială a orașului.

La fata locului, salvatorii intervin cu 4 autospeciale de stingere și 1 ambulant SMURD. În sprijin, la locul incidentului se deplasează și 3 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanta.

Știrea se actualizează.

Folosim cookies