Testul s-a petrecut vineri, la 160 de kilometri în largul coastelor Floridei și a fost înregistrat de Autoritatea de Supraveghere Geologică a SUA, ca un cutremur de magnitudine 3,9. Ulterior, Marina a dat publicității o filmare a testului, precizând că acesta a fost făcut astfel încât să producă un impact minim asupra vieții marine.

Portavionul USS Gerald Ford, a intrat în serviciu în 2017 și este cel mai mare din lume, cu o lungime de 333 de metri, 77 m înălțime și o deplasare (volum de apă înlocuit) de 100 mii de tone. “Primul din clasa sa, USS Gerald Ford a fost proiectat folosind metode avansate de modelare computerizată, testare și analiză pentru a ca nava sa poat[ fi consolidată adecvat condițiilor de luptă. Aceste teste de șoc oferă date ce vor fi utilizate pentru validarea rezistenței navei”, se arată în comunicatul US Navy.

La finalizarea testelor, nava va reintra în șantier pentru șase luni, perioadă în care vor fi analizate rezultatele și reparate sau schimbate sistemele eventual afectate în timpul testelor.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday