Premierul Cîțu dă asigurări că de la 1 iunie va exista o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, chiar dacă nu va fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la acea dată.

Florin Cîțu a susținut o declarație de presă la finalul ședinței de guvern din această după-amiază. Printre altele, premierul a fost întrebat dacă vor mai exista relaxări ale restricțiilor, în eventualitatea în care România nu atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie:

Î: Am ajuns la 4 milioane de vaccinări cu o doză, dar sunt mai puțin de două săptămâni până la 1 iunie. Dacă nu atingem 5 milioane, vor mai fi relaxări? Sunt legate cele două?

R: Eu știu că se poate. Putem atinge 5 milioane, dar nu acesta este obiectivul, să atingem cifre, ci să depășim pandemia. Nu putem face asta decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid, a fost pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de infectare. Românii au înțeles mesajul și se vor vaccina pentru sănătate. (Deci vor exista relaxări chiar dacă nu atingem pragul de 5 milioane?) La 1 iunie vor exista relaxări”, a răspuns premierul Cîțu.

Reamintim, din 14 mai, purtarea măștii nu mai este obligatorie în exterior (cu unele excepții) și se poate circula pe timpul nopții. Totodată, la aceeași dată, s-au redeschis sălile de fitness.

Folosim cookies