Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a extins autorizația pentru vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, în două doze, la fel ca la cei de peste 16 ani. Pasul este extrem de important pentru deschiderea școlilor față în față de la toamnă, indiferent de apariția unor noi valuri epidemice, mai ales că tot atunci este așteptată și autorizarea pentru copiii cu vârste între 2 ani și 12 ani, iar ulterior, în noiembrie-decembrie, autorizarea pentru bebeluți (între 6 luni și 2 ani).

“Acțiunea de astăzi permite protejarea unei populații mai tinere de Covid și ne aduce mai aproape de oprirea pandemiei. Părinții pot fi siguri că agenția a întreprins o revizuire riguroasă și amănunțită a tuturor datelor disponibile, așa cum am făcut cu toate autorizațiile de utilizare de urgență a vaccinurilor COVID-19,” a transmis FDA, într-un comunicat.

Pfizer a testat vaccinul său într-un studiu clinic care a înscris 2.260 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Jumătate dintre voluntari au primit vaccinul Pfizer, în timp ce cealaltă jumătate a primit o injecție placebo. Din cei 2.260 de copii care au participat la studiu, au contractat Covid doar 18, toți din grupul placebo. “Efectele secundare ale vaccinului au fost similare cu cele observate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani”, a comunicat Pfizer.

Canada autorizase acum aproape o săptămână inocularea vaccinului Pfizer pentru adolescenții de peste 12 ani.

În SUA, 58% dintre adulți au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, dar viteza de vaccinare a scăzut de la 1,9 milioane de persoane pe zi, care primesc prima doză, la începutul lunii aprilie, la doar 830 de mii pe zi, acum.

Acum o săptămână, compania Moderna a anunțat că a încheiat la rândul său testele pe trei mii de adolescenți și a cerut autorizare. Johnson & Johnson, producătorul vaccinului cu doză unică (fără rapel) a început, de asemenea, să testeze în aprilie vaccinul său cu doză unică la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Spre deosebire de Pfizer și Moderna, autorizate din start pentru persoane de peste 16 ani, Johnson & Johnson este deocamdată aprobat doar pentru persoane de peste 18 ani.

Sursă alternativă: The Washington Post

Foto: Lacheev | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday