Hackerii au modificat Xcode, software-ul pentru dezvoltarea aplicațiilor creat de Apple, strecurând malware-ul în acesta. Apoi l-au publicat pe forumurile dezvoltatorilor de iOS și OS X. Dezvoltatorii l-au preluat și l-au inclus în propriile aplicații, iar Apple l-a distribuit prin App Store, odată cu aplicațiile, deși acestea sunt verificate înainte de publicare.

Încorporat în coduri ale dezvoltatorilor de aplicații fără ca aceștia să știe, programul periculos a permis extragerea datelor de la utilizatorii iOS, iar un manager de la Apple, Dale Bagwell, a declarat că cele 2.500 de aplicații care conțineau acest malware au avut 203 milioane de descărcări, direct din AppStore. Printre aplicațiile infectate atunci s-au numărat unele foarte populare, așa cum ar fi WeChat și versiunea chineză a Angry Birds 2.

18 milioane dintre cei 128 de utilizatori afectați sunt din SUA, iar 55% dintre victime sunt din China. 

Deși atacul s-a produs în 2015, informațiile au fost dezvăluite acum în cadrul procesului dintre Apple și Epic, în care schimbul de e-mailuri dintre cele două companii a fost depus la dosar ca probă. 

Chiar dacă programul malware a fost oprit rapid, detaliile despre impactul complet al atacului au rămas neclare. Apple a considerat că avertizarea tuturor potențialelor victime ar putea fi problematică. 

Sursă alternativă: Apple Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday