Datele de la Office for National Statistics (ONS) arată că numărul total al deceselor înregistrate în Anglia și Țara Galilor în 2020 a fost cu 14,3% mai mare decât media din ultimii cinci ani. ONS arată că din cele peste 75 de mii de decese, coronavirusul a fost responsabil pentru 97% (aproape 73 de mii), cifră recunoscută oficial și de guvernul britanic, care a înregistrat până la 31 decembrie 2020 72.178 decese provocate de Covid în Anglia și 73.600 de decese în întreaga Marea Britanie.

ONS mai arată că majoritatea deceselor cauzate de Covid au fost înregistrate în spitale și case de îngrijire, în timp ce majoritatea deceselor din alte cauze (inclusiv cancer) s-au întâmplat acasă. Acest lucru a dus la o creștere cu o treime (față de media ultimilor cinci ani) a englezilor care au murit acasă și care, dacă nu ar fi fost pandemia, ar fi fost transportați la spital.

De la finalul anului trecut și până acum, în Marea Britanie numărul deceselor provocate de Covid a crescut de la 73 de mii la 127 de mii, iar de la începutul pandemiei mortalitatea Covid a fost de peste 1800 de decese la un milion de locuitori.

În România, oficial, au fost înregistrare 1500 de decese la un milion de locuitori provocate de Covid, dar excesul de mortalitate a fost dublu, cu o creștere de 15% față de anul 2019.

Sursa: ONS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday