SUA. Situație confuză la Miami Beach. După ce statul Florida a ridicat restricțiile și a chemat turiștii, poliția locală a intervenit pentru a-i dispersa și a impus interdicție de circulație pe timpul nopții, pentru că nimeni nu respecta normele epidemiologice.

În acest weekend, poliția a tras cu bile de piper pentru a dispersa mulțimile de petrecăreți de pe străzile din Miami Beach, iar mai mult de 50 de persoane au fost arestate. Primarul din Miami Beach a declarat stare de urgență și a stabilit o restricție de circulație după ora 20, inclusiv pentru hoteluri, baruri și restaurante. “Prea mulți vin fără a intenționa să respecte regulile, iar rezultatul este un nivel de haos și dezordine care e mai mult decât putem îndura”, a declarat primarul Dan Gelber. De la începutul lunii februarie, peste o mie de petrecăreți au fost arestați numai în Miami Beach.

Aceste măsuri contrazic decizia statului Florida de a deschide porțile pentru turism, după un an de restricții, guvernatorul Ron DeSantis anunțând în urmă cu câteva săptămâni că “Florida este o oază de libertate” în timpul pandemiei. În acest weekend Miami a ajuns la cea mai mare rată de pozitivitate dintre marile orașe ale SUA.

Sursă alternativă: CNN

Folosim cookies