Ugur Sahin a declarat pentru ziarul german Welt Am Sonntag, că restricțiile impuse recent vor fi și ultimele. “În multe țări europene și în SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de restricții, după sfârșitul verii. Vor fi focare, dar vor fi precum fumul fără foc. Vor exista mutații, dar nu ne vor speria,” a spus fondatorul BioNTech.

Afirmațiile vin într-un moment în care liderii UE sunt îngrijorați de ritmul lent de vaccinare din blocul comunitar, comparativ cu SUA, Marea Britanie și Israel. Sahin consideră însă că aceste problemele se vor dovedi temporare, iar, până la sfârșitul lunii septembrie, 70% dintre germani ar trebui să fie vaccinați. Până acum, în Germania, aproape 9% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce Marea Britanie a vaccinat jumătate din populație cu cel puțin o doză.

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să găsească modalități de a accelera ritmul de vaccinare și ia în considerare chiar utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, în cazul în care acesta va fi aprobat în UE. De asemenea, Merkel va purta luni discuții cu liderii regionali, pentru a analiza dacă o decizie referitoare la planurile de redeschidere treptată a economiei este indicată în acest moment, în contextul în care ratele de infectare continuă să crească.

Autoritățile germane spun că nivelul de incidență este peste 100 de cazuri la 100 de mii de locuitori pe săptămână. Acesta este pragul care impune reguli de distanțare mai stricte pentru a împiedica suprasolicitarea sistemului de sănătate.

Premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder, a declarat că măsura carantinei ar trebui să rămână în vigoare pentru moment: “O greșeală făcută acum ar transforma acest al treilea val într-unul permanent”, a spus el. 

Fondatorii BioNTech, Ugur Sahin și soția sa, Özlem Türeci, au fost decorați zilele trecute cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germane, pentru contribuția lor la combaterea virusului. Cancelarul Angela Merkel a participat la ceremonie.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday