UPDATE 21:30: Documentul adoptat de CNSU:

Hotarare CNSU Nr. 51 Din 02.11.2020

Declarațiile premierului au avut loc după o videoconferință cu toți prefecții. Orban a precizat că măsurile au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și urmează să fie adopte în ședința de guvern de joi.

„Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi” a adăugat Orban.

Dacă luăm în calcul rata de incidență transmisă de Grupul de Comunicare Strategică luni, 2 noiembrie, purtarea măștii de protecția va deveni obligatorie în alte 22 de județe, pe lângă cele care sunt deja în scenariul roșu. Doar 11 județe au o rata mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Principalele declarații:

  • A fost o videoconferință la care au participat toți prefecții. Am discutat despre noi paturi la ATI, despre anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel ca în 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au fost contați cu cei pozitivi.
  • Am discutat și despre carantinarea localităților care au depășit indicele de 3 la mie.
  • Am discutat despre telemuncă, astfel încât să reducem aglomerațiile din mijloacele de transport în comun, despre decalarea programului de începere la ore diferite, să avem flux diferit în transport.
  • Vrem intensificarea controalelor în mijloacele de transport. Am solicitat prefecților să comunice cu primarii despre autorizațiile de funcționare ale operatorilor care nu respectă normele sanitare.
  • O să avem la 19 CNSU, unde vom actualiza lista țărilor. Vom analiza și purtarea măștii în spațiile deschise în județele unde se depășește rata de 1,5 la mie.
  • Vom transpune în măsurile în ordonanța de urgență. Joi probabil vom avea ședința de guvern unde vom aproba.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday