Update ora 21:50 Ministerul Acerilor Externe al României a cerut clarificări asupra impactului pe care această măsură o va avea asupra cetățenilor români care călătoresc sau tranzitează Ungaria, precum și asupra muncitorilor români tranfrontalieri.

Prin Ambasada României la Budapesta, MAE a cerut să fie informat cât mai rapid despre implementarea acestei decizii, conform unui comunicat de presă emis în această seară.

Știrea inițială: Anunțul despre închiderea granițelor a fost făcut de către șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas. Nu a făcut precizări referitoare la tranzitul prin Ungaria ci a spus că excepție vor face doar convoaiele militare, cele umanitare, precum și delegațiile oficiale și cele de afaceri.

Se caută soluții și se duc discuții cu UEFA pentru Supercupa Europei (între Bayern și Sevilla), care ar trebui să se dispute pe 24 septembrie pe Puskas Arena din Budapesta. Forul european a spus că va permite prezența a spectatorilor în limita a 30%  din cele 67 de mii de locuri. Gulyas spune că se caută soluții pentru a permite prezența a maximum trei mii de oameni, din rânduș fanilor ambelor echipe, care vor fi transportați de la aeroport a stadion și înapoi.

Ungaria încă are cea mai mică rată de pozitivitate din Europa de Est, dar aceasta s-a triplat în ultima lună.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday