Câteva sute de persoane au participat ieri la un miting anti-mască în Stuttgart, iar un alt protest este planificat azi la Dortmund. Totuși, un baromentru de opinie publicat de RTL arată că populația Germaniei nu aprobă și nu înțelege acest tip de proteste, 91% dintre cei chestionați fiind împotriva lor. Procentul este similar între votanții tuturori partidelor, cu excepția celor ai AfD (formațiune de extremă dreapta) care aprobă într-un procent de 69% protestele întreptate împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Sondajul a fost realizat după ce un miting similar, weeekendul trecut, a strâns 17 mii de participanți la Berlin, iar un altul este anunțat în capitala Germaniei pentru 29 august. Săptămâna trecută rețelele sociale au fost invadate de o poză (eliminată între timp) atribuită în mod eronat ca fiind de la protestul de la Berlin. Deși reală, fotografia poate fi găsită pe siteul festivalului de muzică tehno Lake Zurich Street Parade, din vara anului 2019.

Surse: RTL, DW, Global News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday