Incidentul s-a produs după ora locală 21, joi seara, iar martorii au vorbit despre un atacator care ar fi tras de undeva de sus în cel puțin patru runde de foc, potrivit AFP.

Un reporter al NDR a declarat pentru Tagesschau că o unitate a forțelor speciale a poliției, care se întorcea de la o altă acțiune, a intervenit instantaneu, după ce s-au auzit focurile de armă. A intrat în clădire, dar deja aceasta era plină de morți și răniți, și a început să evacueze oamenii. Ziarul Bild a raportat că șapte persoane au murit și alte opt au fost grav rănite, dar polițiștii nu au tras niciun foc de armă.

Ulterior, Poliția a spus că desfășoară o operațiune majoră în cartierul GrossBorstel. Mai multe străzi au fost închise, iar cetățenii au primit mesaj de urgență să evite zona. Localnicilor li s-a cerut să stea în casă și să-și folosească telefoanele doar “în situații de urgență extremă”, pentru a nu supraîncărca rețeaua.

Mai târziu, Poliția a comunicat că a existat un singur atacator, care este decedat, fără a da detalii despre motivația acestuia sau despre modul în care a murit.

Potrivit The Guardian, în Germania, cultul neoprotestant al Martorilor lui Iehova numără aproximativ 175.000 de oameni, dintre care 3.800 sunt în Hamburg, al doilea cel mai populat oraș al țării.

Știrea se actualizează…

Surse alternative: DW, Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday