Reprezentanții lui Rishi Sunak au declarat că “A fost un moment de judecată greșită. Premierul și-a scos centura de siguranță pentru a filma un clip video. El recunoaște că a fost o greșeală și își cere scuze pentru aceasta”.

Premierul a fost văzut circulând fără centură în timp ce se afla pe scaunul pasagerului și filma un videoclip în care încerca să promoveze ultimul plan bugetar al statului. Conform Sky News, în filmuleț se poate observa cum motocicleta poliției merge pe lângă mașina premierului.

Amenda poate fi plătită în 28 de zile sau contestată. În situația în care cazul ar fi ajuns în instanță, amenda ar fi putut crește la 500 de lire.

Este a doua oară când premierul primește o amendă de când se află la guvernare. În 2020 a fost amendat pentru participarea la petrecerea zilei de naștere a lui Boris Johnson din timpul pandemiei. 

Surse: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday