Înregistrare România în Direct: O discuție morală, pornind de la cazul profesoarei care și-a corupt elevul minor

Dezbaterea România în Direct este la Europa FM de la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la Înregistrare România în Direct: O discuție morală, pornind de la cazul profesoarei care și-a corupt elevul minor

 • Martin
  Februarie 17, 2017 la ora 20:29

  Dupa ce au participat la inmormantare, colegilor li sa scazut nota la purtare? Deci scoala, dupa ce a furnizat o profesoara care a corupt acel tanar si la dus spre sinucidere, acum pedepseste si colegii lui care lau purtat pe ultimul drum? pai e clar, nici nu e de mirare ca sa intamplat ce sa intamplat cu asa scoala si asa profesori. cam psihopati, macar un picut.Domnilor profesori, ma scuzati ca nu am pus liniute de despartire unde trebuia, poate imi scadeti si mie nota sau ceva.

  Răspunde
   
 • Cristina Lazurca
  Februarie 17, 2017 la ora 16:00

  Am auzit ieri emisiunea şi m-am simţit foarte frustrată că nu am putut să intervin – eram în maşină şi mi se terminase bateria la telefon. Mi s-ar părea amuzant dacă nu ar fi dramatic că de fiecare dată când se întâmplă o astfel de situaţie, sau mă rog o situaţie de încălcare a unor reguli deontologice sau morale în şcolile noastre se pune imediat problema de înăsprire a pedepselor sau de constrângere a celor ce ar putea cădea pe viitor în greşeală. Cred că prima măsură care ar trebui luată ar fi aceea de a verifica dacă profesorii şi-au însuşit codul deontologic, dacă acesta există. Nu ar trebui să ne bazăm doar pe faptul că aceste reguli de conduită profesională sunt de la sine înţelese şi că este de la sine înţeles că trebuie respectate. Cred că despre asta e vorba. Şi nu despre faptul că şcoala ar trebui să ne facă educaţie morală sau sexuală. Aceste teme ar trebui abordate mai ales în familie. Şcoala nu trebuie să ne ofere absolut totul, nu trebuie să ne oblige să fim buni, morali, religioşi şi în niciun caz nu cred că şcoala ar trebui să ia din sarcina familiei responsabilitatea educaţiei sexuale. Însă cred că în sarcina şcolii, ca în cazul oricărei alte organizaţii cade elaborarea unui cod deontologic şi de asemenea asigurarea că acest cod deontologic a fost comunicat în mod corespunzător.

  Răspunde
   
 • grosu cornelia
  Februarie 16, 2017 la ora 15:38

  Sunt din Piatra Neamt ,orasul in care se afla seminarul unde s-a intamplat sub ochii inchisi ai scolii si ai corpului profesoral toata aceasta drama.Este foarte sigur ca toata aceasta poveste o cunoststeau colegii tanarului, colegii profesoarei dar de frica unui asa zis scandal nimeni nu a luat nici o atitudine, nu au fost anuntati parintii (elevii de la seminar stau la internat),nu a fost chemat elevul la o discutie serioasa cu dirigintele sau psihologul scolii.Am fost siderata cand la emisiunea de azi un profesor a spus ca scoala nu are nici o vina.BA DA !scoala prin profesorii sai este responsabila de tinerii pe care trebuie sa-i formeze ca oameni constenti de actiunnle lor,morali, stapani pe sine.Nu pot sa incriminez un copil de 17 ani care viseaza la o dragoste romantica si eterna dar este de neiertat o persoana matura,cu asa zisa pregatire religioasa si care are si 3 copiii acasa(nu-mi pot imagina cum isi privea aceasta femeie copiii in ochi dupa escapadele cu tanarul seminarist)Am fost foarte revoltata cand am aflat ca dupa inmormatarea tanarului, colegii care au participat la inmormantare au fost sanctionati cu scaderea notei la purtare.S-ar impune din partea scolii o dezbatere aprofundata pe aceste teme considerate pe nedrept neserioase si ar fi necesar sa aflam si parerea tinerilor elevi(cred ca am avea de invatat de la ei)

  Răspunde
   
 • AndreiMLS
  Februarie 16, 2017 la ora 14:00

  De vina este si scoala ca nu te invata ce inseamna sa fii moral ,de vina este si mediul in care traieste,dar parintii lui..totusi unde au fost? Parintii vad o schimbare in copilul lor..trebuia sa il intrebe ce i se intampla si sa-l ghideze spre o alta cale..eventual sa discute cu doamna si sa incheie relatia inainte sa se ajunga la acest final nefericit..Eu unul nu am nimic cu relatiile cand exista diferente de varsta,eu fiind un caz,acum 5 ani ,avand 19 ani am ajuns sa fiu impreuna cu o femeie de 28 de ani,care acum este si sotia mea ,dar totusi eram major la acel moment si nu avea copii sau era casatorita incat sa ii fi patat viata.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase