Video România în Direct: Haideți să stabilim cum ar trebui pedepsite abuzurile…

Dezbaterea România în Direct este la Europa FM de la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

14 răspunsuri la Video România în Direct: Haideți să stabilim cum ar trebui pedepsite abuzurile…

 • MIHAI
  Februarie 20, 2017 la ora 14:21

  CORECT. SCURT SI LA OBIECT!

  Răspunde
   
 • Contantin2
  Februarie 16, 2017 la ora 13:30

  Rezolvarea problemei este simplă.
  Infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, infracţiunile de seviciu( abuzul)
  – recuperarea integrală a prejudiciului. (nu contează divorţ, donaţii, înstăinări mascate, etc)
  – interdicţia unui drept – adică de a fi angajat la stat( a fi bugetar) minim 5 ani, 10 ani, 15ani sau chiar 20ani. Funcţie degravitatea faptei.
  (Dacă eşti capabil aratăţi competenţa şi talentul în privat!)
  – Dacă primele două sunt îndeplinite infractorul nu trebuie să stea mai mult de 3 luni la carceră, doar aşa pentru informare şi să simtă pulsul.

  Rezultatul va fi 100% garantat. România cel puţin, ar ajunge vestul în 30-40 de ani.

  Răspunde
   
 • Laura
  Februarie 15, 2017 la ora 10:54

  In loc de inchisoare, propun munca in folosul societatii pana la recuperarea prejudiciului.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Februarie 14, 2017 la ora 14:29

  Pentru ca s-a constatat o crestere alarmanta a numarului de victime ale accidentelor rutiere urmare incalcarii prevederilor din Codul rutier (incalcari „la indemana” oricarui cetatean!) Politia Romana a facut lobby pentru inasprirea sanctiunilor pentru contraventiile/infractiunile la Codul rutier considerandu-se ca acest lucru ar putea fi un factor de influenta pozitiv in ceea ce priveste siguranta rutiera. Pare a fi corecta gandirea!!! Dar cand vine vorba de „alesii” neamului si faptele lor se urmareste relaxarea legislatiei, amestecand justificari de diverse naturi: decizii (f. discutabile) ale CCR, comparatii cu legislatia din alte state (ca si cum nivelul coruptiei sau al nivelului de constiinta individuala si colectiva ar fi acelasi!!!), situatia din penitenciare romanesti, etc. Curat murdar! Normal problema s-ar pune asa: clasa politica recunoaste ca nivelul coruptiei este ridicat? daca nu, avem o mare problema cu ei si va trebui sa-i convingem de contrariu! daca recunosc, trebuie sa ne demonstreze ca se iau masuri ce sustin „lupta” anticoruptie (ex. INASPRIREA pedepselor pentru coruptie inclusiv pentru abuz in serviciu) si nu invers! ceea ce nu se intampla mai ales in ultima perioada si ajungem la concluzia ca declaratia din Parlament privind sustinerea demersurilor anticoruptie este goala de continut si ne aflam in situatia in care clasa politica nu recunoaste dimensiunea coruptiei din Romania…

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 14, 2017 la ora 16:09

   „Pare a fi corecta gândirea!!!”_Doar pare. O amendă mai mare face posibilă creșterea veniturilor ilegale ale polițiștilor, contravenientul/infractorul fiind dispus să plătească informal o sumă mai mare polițistului în schimbul incorectitudinii sale (încadrarea faptei în favoarea contravenientului, sau evitarea sancționării). Pentru a fi reduse numărul de victime sunt necesare câteva măsuri ELEMENTARE adoptate de polițiile statelor în care aplicarea normelor nu poate fi tranzacționată. 1. Aplicarea legii (adică d-nii polițiști chiar să stea în trafic, frig ori soare și să vegheze la respectarea legii) ; 2. Un control eficient al celor datori să aplice legea (inclusiv prin reducerea/eliminarea corupției); 3. Amplasarea de elemente de siguranță eficiente pe drumurile publice (semnalizatoare, parapeți, elemente de arhitectură etc.); 4. Adoptarea de măsuri preventive în zonele cu risc ridicat de accidente. ***Înăsprirea sancțiunilor este o tâmpenie mizerabilă menită să aducă bani polițiștilor.

   Răspunde
    
 • maria
  Februarie 14, 2017 la ora 14:19

  Dle Guran cand propuneti o tema legata de concursurile din administratia publica, unde si cum poti reclama daca ai dubii in privinta corectitudinii acestuia?
  Oamenii care castiga aceste concursuri sunt oamenii care ne servesc in multe domenii si multi dintre ei sunt ca si cei care protesteaza la Cotroceni( habar nu au de ce sunt acolo!).Fiind angajati pe pile e normal sa deserveasca ordinele sefului sau ale celui care i-a asigurat functia alfel e pe presul de la usa.Din pacate oamenii bine pregatiti nu pot accede la aceste functii.Si acest lucru se intampla si in MAPN, si alte structuri de aparare..De primarii sau consilii nu mai vorbim….
  Astept de mult timp o astfel de dezbatere.
  Va multumesc.

  Răspunde
   
 • duitru
  Februarie 14, 2017 la ora 14:13

  Din această discuție privind decizia CCR prin care se incriminează abuzul în serviciu doar cu încălcarea legii nu am înțeles un aspect: Stipulează decizia CCR că sintagma „cu încălcarea legii” se referă strict la legislație primară, sau „cu încălcarea legii” nu exclude legislația secundară?
  Dacă legislația secundară (de la ordine de ministru la decizii ale consiliilor locale)este exclusă atunci mare parte din aceasta este „castrată”. sunt de acord că rămân sancțiunile administrative, dar mă tem că mare parte din acestea vor fi din domeniul mustrării, avertismentului etc

  Răspunde
   
 • Marc Rentia
  Februarie 14, 2017 la ora 14:09

  Sustin ca este corecta decia CC de a dezincrimina abuzul daca nu se incalca o lege primara. In situatia concreta cu concursurile ar trebui completat codul penal cu un articol care sa incrimeze VICIEREA UNUI EXAMEN. In orice mod, fie prin dezvaluirea subiectelor, fie prin inlocuirea unor lucrari, fie prin ajutor acordat in cadrul examinarii, etc.. Dar pedepsele in nici un caz nu pot fi de 3 ani, cat a primit initial cel condamnat la Hunedoara. Propun pedepse intre 1 luna si 1 an de inchisoare. In cazul vicierii exam. pt. DIRECTORI (functii de conducere) pedeapsa sa fie obligatoriu cu executare, chiar daca discutam doar de 1 luna sau 2. Acest lucru dat fiind importanta functiilor de conducere in bunul mers al statului roman. De asemenea instanta sa poata decide, functie si de modul in care se comporta cel acuzat, daca ii permite sa mai detina functii publice sau nu pe o anumita perioada, care sa poata sa fie de pana la 10 ani.

  Răspunde
   
 • elena
  Februarie 14, 2017 la ora 14:08

  Eu cred ca ar trebui pedepsite mult mai aspru astfel incat sa se intrebe de 2 ori functionarii inainte de a face un abuz.Din moment ce nu exista pedepse mari e logic sa faca abuzuri stiind ca nu patesc nimic grav.(la spaga de mii de euro ce conteaza o reducere de 10% a salariului pe 3 luni?)
  Salariile bugetarilor sunt destul de mari astfel ca toate concursurile sunt trucate.Unele sunt ocupate pe spaga unele pe nepotisme.Spaga pentru un unele concursuri este uriasa!
  Si atunci e normal sa nu fie pedepsite aceste abuzuri?
  Daca nu exista frica de lege ,cu siguranta rusine sau corectitudine la functionarii cu functii importante nu exista!
  La coruptia din ziua de azi doar FRICA DE LEGE ar mai functiona!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 14, 2017 la ora 13:55

  „Țara merge înainte” pentru că sistemul de organizare social-economică de tip oligarhic are interesul să meargă, astfel încât să poată extrage resurse. Oligarhia promovează creșterea economică, atenție! Hoții nu doresc moartea găinii cu ouă de aur, ci spolierea ei. Asta nu „omoară” economia, ci o face cu mult mai puțin eficientă. Adică, progresul este extrem de lent, deoarece corupția reprezintă unul dintre cele mai grave eșecuri ale pieței.

  Răspunde
   
 • FLORIN
  Februarie 14, 2017 la ora 13:49

  Da , cred cu tarie ca acesti oameni ar trebui pedepsiti mult mai aspru.
  Toate posturile din administratia publica sunt ocupate in baza „nepotismelor ” fiind ocupate de multe ori de oameni care sunt incompetenti .Am participat la 6 concursuri pe posturi destul de importante,am cheltuit bani pentru dosare medicale,examene psihologice, etc , am invatat luni de zile zi si noapte si am iesit mereu pe locul 2 intrucat postul era aranjat.Degeaba faci contestatie , intrucat nu ai dovezi si nu poti obtine aceste dovezi.Se stie dinainte , se zvoneste prin oras al cui este postul si totusi nu ai dovezi.
  Oamenii competenti si buni nu pot intra in sistem daca nu au pile!
  Ne mai miram ca de multe ori un functionar public habar nu are sa te indrume sau sa iti explice o situatie?
  Ar trebui sa fie pedepse aspre pentru aceste abuzuri pentru a fi stopate!
  Se zvoneste ca spaga pentru o asistenta medicala este de 5000 Euro atunci pentru un post mult mai mare la cat se ridica spaga??????????
  multumesc

  Răspunde
   
  1. Contantin2
   Februarie 16, 2017 la ora 13:31

   Rezolvarea problemei este simplă.
   Infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, infracţiunile de seviciu( abuzul)
   – recuperarea integrală a prejudiciului. (nu contează divorţ, donaţii, înstăinări mascate, etc)
   – interdicţia unui drept – adică de a fi angajat la stat( a fi bugetar) minim 5 ani, 10 ani, 15ani sau chiar 20ani. Funcţie degravitatea faptei.
   (Dacă eşti capabil aratăţi competenţa şi talentul în privat!)
   – Dacă primele două sunt îndeplinite infractorul nu trebuie să stea mai mult de 3 luni la carceră, doar aşa pentru informare şi să simtă pulsul.

   Rezultatul va fi 100% garantat. România cel puţin, ar ajunge vestul în 30-40 de ani.

   Răspunde
    
 • Paul
  Februarie 14, 2017 la ora 13:36

  Cred ca este vorba despre aceeas situatie.

  Răspunde
   
 • Stelian
  Februarie 14, 2017 la ora 13:32

  Pai daca nu se mai pedepseste incalcarea unei Hotarari de Guvern, de ce sa se mai emita asemenea hotarari cand nu e nimeni obligat sa le aplice?
  Guvernul ar trebui sa faca proiecte de legi cu toate hotararile si sa le trimita la Parlament ca sa poata deveni legi.
  Ma gandesc ca acest lucru ar fi trebuit facut imediat dupa hotararea CCR.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase