V-a plăcut discursul Președintelui? Cred că suspendarea lui e iminentă…

Moise Guran

În ordine cronologică, discursul din Parlament al Președintelui este a treia întâlnire cu public între Klaus Iohannis și pesediști, al treilea discurs în care își răcorește votanții jucând dur într-o negociere care nu are neapărat legătură cu modificarea codurilor penale. Nu o să vă placă ce vă spun, dar politica are logica ei, care se împletește dar nu se confundă cu apăsările sau nevoile societății. Pentru a înțelege ceea ce trăim, vă repet ceea ce vă spuneam în campania electorală, când pesedeul diverta discursul public cu pensii și salarii majorate – nu pierdeți nicio secundă din vedere faptul că Liviu Dragnea nu are variantă la pușcărie și că evadarea lui este cvasi-imposibilă fără modificarea legislației penale. Acestea fiind spuse, haideți să înțelegem de ce momentul actual este un adevărat Stalingrad, nici vorbă de pace, sau, măcar de o apropiere a ei.

Am remarcat cu toții reîntoarcerea treptată a pesediștilor și a afiliaților acestora la discursul cinic, naționalist-obscurantist i-aș spune, în care și săracul ăla de Soroș a cam fost lăsat în urmă că obosise, acum sunt atacate direct multinaționalele care ar susține demonstrațiile de stradă ca să nu le impoziteze PSD-ul. Te doare mintea!

E o confuzie voită pentru un Liviu Dragnea, dar poate fi o amețeală pe bune în capul sindicalistului Goarnă, de la Ministerul de Interne. Asta pentru că nu numai că profiturile multinaționalelor sunt impozitate în România, dar acestea țin în spate direct și prin contractorii lor, Fondul Național de Sănătate și Bugetul de Pensii, de Bugetul Statului ce să mai vorbim… Repatrierea capitalurilor desigur, se poate face prin contracte fictive cu off-shoruri, dar vai! s-a dovedit că și patronii români sunt experți în astfel de practici, mai ales când au șpăgi de livrat pe acolo. (Citiți pe paginademedia cum s-a construit această intoxicare.)

Și totuși, oricât de cinică ar fi minciuna, oricât de falsă tema, chiar sinucigașă pentru statul român ea are o calitate majoră – induce o xenofobie de bază, din aia instinctivă, obscurantistă, cum ziceam la început. De ce le trebuie pesediștilor acest tip de xenofobie? Simplu! Pentru că președintele Iohannis este etnic german.

Bun, acum haideți să sărim în timp și să urmărim cele trei palme, împărțite de Iohannis pesediștilor, la intervale aproape egale de timp, practic la fiecare dintre întâlnirile publice cu ei…

Marți 3 ianuarie, la învestirea guvernului Grindeanu, președintele Iohannis a făcut un mișto finuț la adresa lui Liviu Dragnea… am înțeles că știți programul de guvernare din scoarță în scoarță – învățați-i și pe ei! a zis Klaus Iohannis ușor zeflemitor… La momentul respectiv, deja Liviu Dragnea pusese pe masă suspendarea lui Klauas Iohannis, sofisticat, nu ca pe o amenințare ci ca pe o temere – nu ne dorim suspendarea președintelui, spunea Dragnea, sper să nu ajungem acolo. Omul păcii, nu alta! Nu uitați că deja la vremea respectivă se lucra la ordonanța de evadare. Știa Iohannis de ea? Poate da, poate nu… sigur știa de altele, pe care noi încă abia le bănuim.
Liviu Dragnea negocia, deci, cu Iohannis, amenințând șiret!

Pe 17 ianuarie seara deja se știa că ordonanțele există și, la insistențele presei, Klaus Iohannis decide să nu stea cu mâinile în sân. Pe 18 ianuarie, la 9 dimineața, președintele descinde la ședința de guvern și cu un discurs tot ironic, dar mai grav, din cauza tensiunii momentului, administrează a doua palmă pesediștilor… Sunt doi elefanți invizibili în încăpere… buf, buf! Un flagrant-delict și momentul în care Liviu Dragnea trebuie că a înțeles că nu se poate negocia cu herr Klaus. Războiul va fi total. Acela a fost momentul reactivării retoricii xenofobe, care converge de fapt într-o singură direcție – acuzarea președintelui de trădare și suspendarea lui.

Tot atunci Dragnea probabil și-a dat seama că a greșit… Sub presiunea timpului și a unui orgoliu ce i-ar fi vrut aministiată fapta înainte de 31 ianuarie, data începerii procesului, Dragnea a inversat ordinea pașilor – trebuia întâi suspendat Iohannis și n-ar mai fi avut dureri de cap nici cu amnistia… În fond, ce se putea întâmpla? Să protesteze aliații? Să iasă 50 de mii de oameni în stradă? Evenimentele ulterioare au demonstrat că nici 600 de mii oameni în stradă nu te impresionează când singura ta alternativă e pușcăria.

Așa că Dragnea a mers înainte, schimbând puțin planul, undeva mai aproape de cel care ar fi trebuit să fie inițial… Mobilizarea activului de partid, o să vedeți tot mai mulți oameni veniți la București care-i strigă din poarta Cotrocenilor lui Klaus Iohannis că e străin sau vândut străinilor, multinaționalelor sau extratereștrilor, nici nu mai contează… Aceste proteste vor justifica suspendarea președintelui, iar suspendarea va avea loc repede, altfel totul e pierdut.

Adresându-se Parlamentului, președintele și-a răcorit din nou susținătorii, arzându-le a treia palmă pesediștilor. Klaus Iohannis știe că suspendarea sa este inevitabilă și că urmează într-adevăr referendum, dar nu unul, ci două referendumuri, căci în al doilea se va juca propria sa soartă. Și-a consolidat, așadar, propria bază. Acesta este singurul sens al discursului de azi.

Revenim și reinterpretăm toate evenimentele, ca să putem conchide…

 1. De câte ori Liviu Dragnea spune cuvântul pace, el trebuie înțeles pe dos, războiul e în toi și fiecare dintre tabere își trage rachete la bază.
 2. Manifestanții PSD nu sunt aduși împotriva manifestanților mult mai civili care protestează împotriva ordonanței (și care s-au împuținat de 20 de ori după abrogarea acesteia) ci sunt aduși, urmăriți-le scandările! împotriva lui Klaus Iohannis.
 3. Defecțiunea lui Sorin Grindeanu, reală sau jucată, încă nu sunt sigur, a avut două efecte – a demobilizat protestele anti-Dragnea, a mobilizat protestele anti-Iohannis. E adevărat că Ordonanța 14 a intrat într-o procedură parlamentară ce poate întârzia amnistierea, dar asta numai dacă e Iohannis la Cotroceni. Dacă e suspendat, amnistierea merge repede, rapid, unsă, căci așa cum spune CSM, respingerea ordonanței 14 și promulgarea ei (de către un Tăriceanu, președinte interimar) face Ordonanța 13 în vigoare și retroactiv, de sâmbătă, 11 februarie.

Sigur, o să ziceți că lumea va ieși în stradă, că n-au nicio șansă la referendum să-l demită pe Iohannis… Așa este! Dar nu uitați un lucru, același pe care vi-l spun din toamnă… nu demiterea contează! Nici PSD-ul nu mai contează, cred că nici dacă ne dau afară din UE sau din NATO… singurul lucru care a contat, contează și va conta, este evadarea lui Dragnea. Sau credeați că s-a resemnat? Nu? Apăi asta e singura lui cale logică de scăpare! Dar, v-am mai spus, această logică a lui care pe care… este mult prea distructivă. Tu, cititorule, dacă ai fi Iohannis, președinte și responsabil de o țară, ce ai face? Ce se mai poate negocia? Acum, poate, înțelegeți de unde tonul incisiv de azi din Parlament.

PS Ai dracu’ consultanți israelieni!

PPS Primul PS nu are nicio conotație anti-semită (cum mi-a zis mie unul pe facebook). Pur și simplu sunt ușor uimit de cinismul planului de acțiune. Dacă ei l-au făcut, mai zic o dată, sunt dați dracului!

 

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

311 răspunsuri la V-a plăcut discursul Președintelui? Cred că suspendarea lui e iminentă…

 • adelaida
  Februarie 19, 2017 la ora 10:19

  citesc… si ma minunez. Romania a ajuns in centrul atentiei la nivel mondial. Cauzele? Cultura, arta, sport, infrastructura, invatamant, sanatate, agricultura, transporturi, industrie, turism? nicidecum. Suntem manipulati de 27 de ani incoace de o sleahta de incapabili, DA noi, i-am votat, bunicii si parintii si noi cei care in 89 nu aveam inca buletin, ii votam pentru ca ALTII NU SUNT, si este trist dar adevarat, nu sunt, au plecat din tara infranti de lipsuri si neputinta, infranti de Sistemul pe care CEI care posteaza comentarii antisolidare cauzei. Care cauza? VIITORUL COPIILOR NOSTRII. Politica fratilor nu o facem noi, o fac altii, cei pe care ii alegem sa o faca, din pacate alegerile noastre au depins in totalitate de decizia luata in anii ’90, nu cred e este nevoie de exemple pentru ca le-am trait si le traim inca. Oamenii capabili au fost nevoiti sa plece din tara nu doar pentru un viitor financiar mai bun , ci pentru dreptul de a fi respectat. Ceea ce lipseste cu desavarsire din clasa politica post-comunista este RESPECTUL, si ca rezultat avem de-a face cu o avalansa de nedreptati. Iar boala cronica de care sufera poporul roman, sau suferea, ca incepe sa se’nzdraveneasca incet incet, este IGNORANTA. Nu mai fiti ignoranti fratilor, ca daca moare capra vecinului aveti si voi de suferit. IMPREUNA INAINTE PENTRU DREPTATE, asta este solutia.

  Răspunde
   
 • Alioja
  Februarie 11, 2017 la ora 16:17

  sunt doar postaci pesede, ignorati

  Răspunde
   
 • Titu Ion
  Februarie 9, 2017 la ora 21:58

  Domnule Guran,de unde stii dumneata ca Dragnea va fi condamnat ? dsarul este in instanta;nu s-a pronuntat nici o decizie pana acum. Daca dumneata poti face supozitii privind soarta lui Dragnea si PSD,de ce n-ar face si altii supozitii fata de implicarea multinationalelor in org.mitingurilr? Unii au voie si altii nu? Nu mai vorbesc cum previziunile dumitale_apocaliptice_ privind economia Romaniei ,v-au scos chiar si de la televiziunea publica,de credibile ce s-au dovedit !Eu zic sa fti mai pnderat si veti fi mai credibil ! Cu stima ,un contribuabil !

  Răspunde
   
  1. Un roman
   Februarie 10, 2017 la ora 02:46

   Domnule contribuabil cred ca ești bugetar și ai fost plătit de p.s.d. Cu o mărire de salariu

   Răspunde
    
  2. Eu
   Februarie 11, 2017 la ora 13:13

   Din disperarea lui Dragnea de a promulga OUG 13.

   Răspunde
    
 • EU
  Februarie 9, 2017 la ora 16:24

  Moise draga – o intrebare: unde apare cuvantul AMNISTIE in OUG sau in proiectele de legi? Poate ai timp sau bun simt sa raspunzi. Multumesc.

  Răspunde
   
  1. Un roman
   Februarie 10, 2017 la ora 02:47

   Nu contează
   Alta intrebare

   Răspunde
    
  2. Stelian
   Februarie 11, 2017 la ora 16:29

   Nu ne luati de prosti.
   Prin aplicarea legii mai favorabile daca legea data dezincrimineaza unele fapte cei cu procese pe rol sau deja condamnati de vechea lege devin oameni liberi de procese si de privarea de libertate.
   Cred ca Moise a dat un exemplu foarte clar cu crima. Daca guvernul ar da OUG prin care sa spuna ca omorul este pedepsit cu amenda, toti cei din inchisori condamnati pentru omor vor fi eliberati si procesele pe rol cu oameni banuiti de crima vor fi inchise. Nu e nevoie sa contina ordonanta cuvantul „amnistie” ci numai sa dezincrimineze niste fapte sau sa scada pedepsele pentru unele fapte si actioneaza ca o amnistie. Priceput-ati?

   Răspunde
    
 • ufooo
  Februarie 9, 2017 la ora 16:21

  Korel Draw,

  Va rog, imi explicate si mie cum vedeti actualul guvern, daca cel precedent era marioneta?
  – Cand ministrii sunt chemati de seful de partid sa justifice si sa modifice proiectul de buget national, asta cum se mai numeste (daca este cazul, parlamentul este indreptatit sa aduca modificari inaintea adoptarii)?
  – Cand inainte de intalnirile importante de guvern se intruneste partidul, asta cum se numeste?
  – Stiti cumva ce anvergura au proiectele care trebuie derulate de guvern? Practic, multe dintre activitatile guvernului pot fi considerate proeicte, nu e vorba numai de cele dezvoltate pe „bani europeni”.
  – Stiti cumva ce bagaj de cunostinte, ce experienta profesionala trebuie sa ai ca sa ai habar de unde „sa apuci”, cum sa conduci in proiect astfel incat sa se finalizeze cu un success, adica sa aduca valoare societatii, sa se vada in nivelul nostru de trai?
  – Aveti cumva o explicatie la faptul ca Justitia este acuzata de imixtiune si lipsa de impartialitate, de catre cei care au dosare penale sau sunt cercetati penal? Puneti-le pe o coala de hartie numele celor care vor modificarile legilor penale din ultimele zile si veti observa ce au toti acestia in comun.

  Daca intelegeti toate astea, cu siguranta ca intelegeti marea problema a sistemului pe care l-au format cei care trebuie sa ne guverneze din 11 Dec. 2016, pt. ca si in cazul in care guvernul se schimba, iar sistemul ramane, problema va fi aceeasi.

  Răspunde
   
 • ȘTEFAN
  Februarie 9, 2017 la ora 02:02

  Da, Moise, mi- a placut! Discurs pentru ” cine are urechi, SĂ AUDĂ!”

  Răspunde
   
 • SR
  Februarie 9, 2017 la ora 00:19

  Esti un mare tradator, vandut si manipulator, in fond un fraier care nu intelege ce si pentru cine propovaduieste adevaruri trucate. Vei ramane in istorie dar cu romanii treziti din manipulare, asta inseamna ca iti va fi greu, tare greu. Convingi lumea ca le este mai bine sub multinationale, in fapt devin sclavi, convinsi sa se vanda pe cat mai putin sau sa plece. NU AVEM NEVOIE DE EI. Avem aur, terenuri fertile si paduri, ape minerale, petrol si uraniu, ape pline de peste, munti si plaje, delta si romani harnici si priceputi. In rest sa-i ia dracu’ daca nu platesc taxe si impozite fara favoruri ori inlesniri. Iar tu, jigodie ordinara, un semidoct care citeste grafice si stiri inventate de altii, du-te dupa ei.

  Răspunde
   
  1. vivi
   Februarie 9, 2017 la ora 01:34

   Ai si pastile multe pensionarule…voi ati vandut tara lasi si parveniti ce sunteti…niste curve basinoase ajunse sa decida in privinta tinerilor de care v-ati batut joc. Mai cretin in drum spre cimitir, lasa- ne sa murim singuri nu de mina voastra si a celor ce au vandut tara fiind la guvernare din 89 incoace si mai inainte. Proletar marlanizat si senil multinationalele produc bugetul din care iti iei pensia, asa s-a ajuns datorita prietenilor si rudelor tale comuniste care sunt fostii manageri PCR , ce au distrus prin „privatizare”, toata economia. Bolsevici parveniti , proletari cu coroana de rahat in cap ati distrus viitorul copiilor vostri si acum, cu un picior in groapa, iesiti sa aparati hotii de comunisti ce sunteti? La revolutie stateati ascunsi la televizor animalelor si acu ati prins curaj? Nu ar trebui sa aveti drept de vot caci sunteti senili…

   Răspunde
    
  2. Ptda
   Februarie 9, 2017 la ora 09:13

   Tu ce fumezi, ca as vrea zi eu?

   Răspunde
    
  3. anonim
   Februarie 9, 2017 la ora 12:19

   Din pacate multinationalele sunt cele care ofera locuri de munca oamenilor care au mai ramas in tara, domnule sau doamna, ca intreprinderile mari pe care le-am avut, agricultura, industria din Romania au avut grija guvernantii care s-au perindat pe la conducerea tarii sa le desfiinteze si sa le vanda pe bucati cu siguranta in interesul lor ca nu al meu sau al tau domnule, toti sunt o apa si un pamant . Sa faca fabrici PSD-isti daca multinationalele ii doare si atunci nu vom mai fi nevoiti sa lucram in multinationale dar dansii sunt ocupati cu chestiuni foarte importante pt tara sa scape penalii de la puscarie. Asa ca hai sa nu aratam cu degetul catre multinationale cat timp noi ne-am vAndut incet si sigur tara.

   Răspunde
    
  4. anonim
   Februarie 9, 2017 la ora 12:24

   Din pacate multinationalele sunt cele care ofera locuri de munca oamenilor care au mai ramas in tara, domnule sau doamna, ca intreprinderile mari pe care le-am avut, agricultura, industria din Romania au avut grija guvernantii care s-au perindat pe la conducerea tarii sa le desfiinteze si sa le vanda pe bucati cu siguranta in interesul lor ca nu al meu sau al tau domnule SR, toti sunt o apa si un pamant . Sa faca fabrici PSD-isti daca multinationalele sunt problema si atunci nu vom mai fi nevoiti sa lucram in multinationale dar dansii sunt ocupati cu chestiuni foarte importante pt tara sa scape penalii de la puscarie. Asa ca hai sa nu aratam cu degetul catre multinationale cat timp noi ne-am vAndut incet si sigur tara.

   Răspunde
    
  5. razvan
   Februarie 9, 2017 la ora 13:56

   SERE esti o jigodie ordinara.

   Răspunde
    
  6. Vax
   Februarie 9, 2017 la ora 14:13

   Avem toate astea dar nu are cine sa si munceasca. Forta de munca calificata a cam disparut si au aparut doreiii!

   In rest toate bune si mai usor cu xenofobia.

   Răspunde
    
 • Adriana Potra
  Februarie 8, 2017 la ora 23:28

  Foarte bun discursul presedintelui!Bravo!Exemplu de urmat pentru oficialii care lupta cu caracatita hotilor!

  Răspunde
   
 • Cristian Predescu
  Februarie 8, 2017 la ora 23:00

  Din pacate ,sant convins ca nu se vor opri pana nu rezolva dosarele penale care sa nu uitam ,nu sant numai ale celor din PSD ci a multora care s-au manjit ,indiferent de partid ,alianta sau coparticipatie . E un moment foarte important pentru PSD sa ii multumeasca pe toti si sa ii faca sa se inchine la viitoarele moaste . Pentru ceilalti,incepand de aici viitorul devine o mare incertitudine chiar daca romanul e descurcaret . E greu sa o spun dar ,am anticipat ca asa va fi si ca chiar daca nu-mi doresc ,evenimentele vor escalada si poate chiar trebuie si e momentul sa se repuna in drepturi revolutia furata ,la devarata ei valoare cu tinerii,intelectualitatea si oamenii de buna credinta care de bine de rau sant sficient de multi in mica dar marea noastra tara . Si da ,revizuita Constitutia ,sa n mai dea nastere la atatea interpretari in dulcea si frumoasa limba romana ! De data asta Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si sa o calauzeasca pe drumul cel bun !

  Răspunde
   
 • Holandra
  Februarie 8, 2017 la ora 21:24

  Dar cei 300 de parlamentari? De ce nu.striga nimeni dupa ei ca…am referendiat…..dar despre contractele.cu incredintare directa de la.companiile.de stat? Cine striga? Dar despre concursurile frauduloase de angajare in institutiile de stat cu simulacrele.de in terviuri cine striga? Poata ar trebui sa strige…vrem parlament de 300. Vrem.concursuri.transparente 500 intrebari grila cu rezultat instantaneu. SA INCETEZE NUMIRILE DE ORICE FEL. VREM TRANS PA REN TA. Asta salveaza Romania in realitate. As vrea sa stiu EU ce s-a intamplat cu banii mei opriti luna de luna pentru asigurari de sanatate..dar.nu raspuns de genul in bugetul cass ci EXACT adica. V-a fost oprita suma de sa zic 100 lei din care s-au cumparat 2 pungi de sange de la firma X. Si nu as avea nkmic de zis. Dar daca nu e transparenta si din retinerile mele s-au cumparat 3 pungi de la hexifarma…oare AM DREPTIL SA FIU NEMULTUMIT? dar..daca au cumparat prin.INCREDINTARE DIRECTA…pot suspiciona anumite interese? AICI E CHEIA. niste tineri frumosi au protestat in strada impotriva unora cu dosare penale -subtirel in opinia mea- dar nu si impotriva unuia care sigur nu orin meditatii a obtinut casele….ne mintim singuri….si suntem.tributari vorbei vechi…hotul neprins……DAR EU NU VREAU SA TRAIESC INTR-O TARA DEBHOTI..PRINSI SAU NEPRINSI…….VREAU PARLAMENT DE MAX 300 SI MAI VREAU. TRANS PA REN TA….TRANSPARENTA IN CHESTIUNILE.PUBLICE E SOLUTIA

  Răspunde
   
 • Holandra
  Februarie 8, 2017 la ora 21:20

  Dar cei 300 de parlamentari? De ce nu.striga nimeni dupa ei ca…am referendiat…..dar despre contractele.cu incredintare directa de la.companiile.de stat? Cine striga? Dar despre concursurile frauduloase de angajare in institutiile de stat cu simulacrele.de in terviuri cine striga? Poata ar trebui sa strige…vrem parlament de 300. Vrem.concursuri.transparente 500 intrebari grila cu rezultat instantaneu. SA INCETEZE NUMIRILE DE ORICE FEL. VREM TRANS PA REN TA. Asta salveaza Romania in realitate. As vrea sa stiu EU ce s-a intamplat cu banii mei opriti luna de luna pentru asigurari de sanatate..dar.nu raspuns de genul in bugetul cass ci EXACT adica. V-a fost oprita suma de sa zic 100 lei din care s-au cumparat 2 pungi de sange de la firma X. Si nu as avea nkmic de zis. Dar daca nu e transparenta si din retinerile mele s-au cumparat 3 pungi de la hexifarma…oare AM DREPTIL SA FIU NEMULTUMIT? dar..daca au cumparat prin.INCREDINTARE DIRECTA…pot suspiciona anumite interese?

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Februarie 8, 2017 la ora 21:07

  Presedintele da dovada de aceeasi aroganta pe care a afisat-o PSD-ul. A venit din postura de „castigator” pentru a se uita de sus la ei si a le face morala. Dragnea a cam platit pentru aroganta – roata se invarte …

  PS- Deci PSD invita la xenofobie, dar tu prin „Ai dracu’ consultanți israelieni!”inviti la …. Logica de „economist” ….

  Răspunde
   
 • Alex Nag
  Februarie 8, 2017 la ora 20:16

  Da, mesaj corect, poate tonul putea fi „o leaca” mai moale

  Răspunde
   
 • Stelian popa
  Februarie 8, 2017 la ora 20:12

  BRAVO MOISE SUNT DE ACORD CU TINE 100% ,DAR CRED CA VA TREBUI SA INTERVINA MULT MAI DUR INSTITUTIILE EUROPENE SI NATO, DACA DRAGNEA VREA SA-SI PUNA PLANUL IN APLICARE !!!

  Răspunde
   
 • qa
  Februarie 8, 2017 la ora 18:17

  Gurane esti prost de bubui

  Răspunde
   
  1. kozma
   Februarie 8, 2017 la ora 18:39

   Ce cauti pe site-ul asta cu postari imbecile?

   Răspunde
    
  2. Stelian popa
   Februarie 8, 2017 la ora 20:19

   Esti nesimtit ca porcul de DRAGNEA si spalat pe creier de ant.3..Imi pare rau ca exista asemenea oameni in Romania,cred ca cei ca tine ar trebui sa plece din tara nu aceia care ne fac cinste peste hotare!

   Răspunde
    
  3. Gopo
   Februarie 8, 2017 la ora 22:37

   Nu pot sa raman indiferent la un comentariu atat de josnic care denota o lipsa de cultura si o prostie infinita din partea ta „qa pe” . Nu ai evoluat esti un primitiv.
   Moise Guran the best.

   Răspunde
    
 • cucubau@yahoo.com
  Februarie 8, 2017 la ora 17:48

  te-a anuntat aplicatia despre cutremur?

  Răspunde
   
 • Georgicā CORDONEANU
  Februarie 8, 2017 la ora 16:39

  Respect !

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 8, 2017 la ora 16:00

  Psd ar trebui sa joace tare si sa incerce sa-l acuze de inalta tradare pe kiwi care urmareste interesele straine in dauna interesele Romaniei – se stiu cazurile – austriecilor care taie ilegal padurile unde kiwi a respins codul silvic facanf jocurile austriecilor, de faptul ca kiwi accepta cotele de refugiati desi majoritatea romanilor se opun. Pt. Inalta tradare e nevoie de 2/3 din parlament – psd-alde-udmr-minoritati au aprox. 300 parlamentari si ar mai fi nevoie sa fie racolati doar 7-8 parlamentari de la ceilalti.

  Răspunde
   
  1. Mihai
   Februarie 9, 2017 la ora 00:26

   George, ești pământ de flori, pupă-l pe Dragnea pe mustață și pe Tăriceanu în fund

   Răspunde
    
   1. H.
    Februarie 9, 2017 la ora 02:08

    De preferat, în ordine inversă!

    Răspunde
     
  2. vivi
   Februarie 9, 2017 la ora 20:18

   Erdogan…asta e modelul rahatelului de Teleorman…

   Răspunde
    
  3. Alioja
   Februarie 11, 2017 la ora 13:15

   @George>> Mars la culcare de postac idiot.

   Răspunde
    
 • Marius
  Februarie 8, 2017 la ora 15:59

  Foarte corect articolul.

  Consultantii (indiferent de etnie sau origine) cer cu atat mai multi bani cu cat sunt mai buni… iar astia pe care i-a angajat PSD-ul intr-adevar sunt buni, deci cer foarte multi bani sau anumite avantaje pentru viitor.
  Follow the money and/or the resources…

  Răspunde
   
 • Nicu
  Februarie 8, 2017 la ora 15:58

  Stimate Domnule Moise, Din punct de vedere Guran aveti drpretecu o singua observatie! In ecuatie sunt trei termeni! Unde este mai exact poporul Roman?!

  Răspunde
   
 • santamanta
  Februarie 8, 2017 la ora 15:51

  „Aceste proteste vor justifica suspendarea președintelui,”
  mai degraba cred, dupa ce am auzit la proteste cu „secuii sunt cu tara”, ca Dragnea va fugi ca Ceausescu.
  2) KWJ nu a facut misto de Dragnea, ci i s-a adresat frumos, pe olteneste (sau are si el consultantii lui israelieni, care i-au zis ce vrea poporul)
  3) daca UE taie banii, baza PSD (grindenii) de ce sa-l mai scape pe Dragnea?

  Răspunde
   
 • andia
  Februarie 8, 2017 la ora 15:49

  Domnule Guran va ascult la radio in fiecare zi(serviciul imi permite acest lucru din 2000),citesc presa ,asa m-a pasionat pe mine mediul politic fara sa fac parte din niciun partid.Am iesit in strada,am facut naveta la Bucuresti ,am fost la vot,…se se mai poate face?Acesti indivizi Dragnea,Tariceanu,Grindeanu,vor merge pana la capat pt a-si scapa pielea.Aceste lucruri se intampla pt ca oameni acestei tari NU au fost la vot.Pt ca multi dinter voi jurnalistii onesti ati gresit si ati indemnat lumea sa iasa la vot.Ce credeati dragi romani ca PSD si-a schimbat naravul?Dupa parerea mea nu se mai poate face nimic timp de patru ani ne vor ranji in nas .

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 8, 2017 la ora 15:37

  A picat motiunea de cenzura….in sfarsit guvernul grindeanu se poate apuca de treaba dupa ce mai bine de 1 luna TFL-istii au facut tot ce au putut pt. A-i bloca activitatea. In rest dupa coldea a picat si camelia bogdan si se pregateste sa pice restul sistemului mafiot – kovesi si iohanis.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 8, 2017 la ora 17:51

   „guvernul grindeanu se poate apuca de treaba…”_ Așa este s-a făcut ce s-a putut până pentru a fi blocată activitatea infracțională a guvernanților. Acum, sigur, se pot întoarce la treabă, la ceea ce știu să facă mai bine, adică la furat. 🙂 Stăm cu ochii pe ei în continuare.

   Răspunde
    
  2. Costi
   Februarie 8, 2017 la ora 19:20

   Imi pare rău ptr tine , prietene . Dormi pe tine … Atunci când te vei trezi ai să constati cu stupoare in ce tară ai sa traiesti . Rămâi cu bine prietene … eu voi incepe să impachetez in momentul declanșarii suspendarii presedintelui. Am obosit …, m-am intors in tara acum 12 ani … , doar ca sa fiu ” violat fiscal” de cateva ori , am uitat sa mă mai bucur , sa mai zâmbesc , sa mai fiu fericit … O duc bine cu banii , nu despre asta e vorba . Duminică , in Piata Victoriei , am fost mândru , mândru ca sunt român , mândru ca nu sunt singurul care vede ADEVARUL . Mi-am luat copiii in masină , am condus cam 3 ore , si apoi m-am intors , dar asta conteaza mai putin . Ce conteaza , nu-i asa, este faptul ca 600.000 in strada sunt mai putini decat peste 3.000.000 in casă .
   Te pup românasule , noapte bună !
   PS . Nu uita sa-ti lasi mustață , așa …, „just in case …”

   Răspunde
    
  3. Mihai
   Februarie 9, 2017 la ora 00:38

   George, repet, ești pământ de flori, pupă-l pe Dragnea pe mustață și pe Tăriceanu în fund, mai mare sistem mafiot ca al vostru nu mai are nimeni, acuzați pe alții, dar tot voi ați condus România în ultimii 8 ani și nu ați făcut nimic. Așa că vă doresc să ajungeți că PNȚ, care nu mai ia nu macar 1% să de-a Dumnezeu așa să ajungeți și voi

   Răspunde
    
 • Nick
  Februarie 8, 2017 la ora 15:19

  Intrebare directa pentru Moise (ca jurnalist „impartial”) dar si pentru fanaticii asignati:
  Mie de ce nu mi-a pacanit telefonul (cu aplicatia biziday) la stirea ca CCR a respins AMBELE sesizari (opozitie si CSM) vizand OUG 13?? Si nici la stirea excluderii Cameliei Bogdan (nomina odiosa) din magistratura ?
  Cand se va „aproba” plagiatul LCK, promiti sa dai stirea cu „pacanit”? :)))…
  Din pacate, majoritatea tacuta nu este relevanta, acest lucru s-a spus si la vot. Da, trebuie spus acest lucru inca o data: majoritatea NU este si nu a fost in strada! Acest lucru ar fi trebuit transmis cu toata fermitatea si verticalitatea si catre partenerii externi, dar astia ai nostri sunt prea apasati de propriile schelete (din dulap)…

  Răspunde
   
  1. George
   Februarie 8, 2017 la ora 15:41

   Majoritatea tacuta nu are loc de agresivitatea si nesimtirea TFL-istilor care cred ca detin adevarul absolut insa majoritatea tacuta raspunde – atunci cand conteaza – la vot.

   Răspunde
    
   1. Alex
    Februarie 8, 2017 la ora 17:06

    George, ce majoritate tacuta? 3.4 milioane din 18 ? te rog frumos, nu mai fi postaci de doi lei amarati si invata te rog conceptele de majoritate , majoritate la vot si dupa ce ai inteles cele doua concepte te invit din nou pe acest blog, pana atunci nu mai intoxica asemeni lui Gadea, Badea si alti coprofili si coprofagi

    Răspunde
     
    1. George
     Februarie 8, 2017 la ora 17:46

     Psd-alde-pru care au avut acelasi mesaj au avut aproape 4 milioane cam dublu fata de TFL-isti -pedele (cam 1.4 mil) si usr (cam 600 mii) …..udmr si pmp au avut mai degraba mesaje apropiate de psd – ungurii inainte de alegeri au facut manifestatii impotriva abuzurilor sistemului mafiot din justitie. Culmea e ca nici macar TFL-istii nu s-au mobilizat nu stiu cat la demonstratii – cam 10% – n-au fost nici 200 mii pe bune nu aberatii de digi si hotnews cu 8-9 oameni/m2 – in bucuresti n-au fost niciodata mai mult de 70-80 mii iar in tara in total cam inca pe atatia.

     Răspunde
      
     1. Mihai
      Februarie 9, 2017 la ora 01:08

      70-80000, atât vă zis TV-urile voastre care manipulează prostimea, au făcut la fel ca în 2014 în primul tur al prezidențiale, când în Italia și Franța, în special în Paris filmau pe trotuarul opus Ambasadei României, și ziceau că nu este nimeni la vot. Gagiu, duminică seara în capitală au fost lejer 200.000 de protestatari, și nu au fost aduși cu japca ca asistații sociali de la Cotroceni, voi în 3 zile nu ați strâns nici pe sfert din câți au fost duminică în piața Victoriei. Digi 24 e printre cele mai imparțiale TV de știri, nu A3 și Rtv care vă spală pe creier.

       
   2. Mihai
    Februarie 9, 2017 la ora 00:44

    George, repet, ești pământ de flori, pupă-l pe Dragnea pe mustață și pe Tăriceanu în fund, mai mare sistem mafiot ca al vostru nu mai are nimeni, acuzați pe alții, dar tot voi ați condus România în ultimii 8 ani și nu ați făcut nimic. Așa că vă doresc să ajungeți că PNȚ, care nu mai ia nu macar 1% să de-a Dumnezeu așa să ajungeți și voi

    Răspunde
     
    1. H.
     Februarie 9, 2017 la ora 02:19

     Ba eu vreau ca mai întîi să-l pupe pe Tăriceanu-n fund și apoi pe Dragnea pe mustață!

     Răspunde
      
 • alexman
  Februarie 8, 2017 la ora 15:18

  Presedintele a vorbit ca un om caruia ii pasa de tara. Cei din sparlament sint bolnavii care au nevoie de tratament si ei nu stiu…Ce vroiau,ca sa taca si sa nu le deranjeze marsaviile?
  CRED CA SI PARLAMENTUL TREBUIE SCHIMBAT ACUM!!!

  Răspunde
   
 • costel
  Februarie 8, 2017 la ora 14:57

  KCorelDraw…transparent mai esti. Se vede pana in Teleorman. „guvern al sau, sau marioneta” – nu ti se pare ca acum avem deja asa ceva? Cuvernul lui Gepeto-Dragnea…cu al sau Pinochio(grindeanu). Ti-am desenat ca sa pricepi..ca si asa le ai parca cu corelul…mai, mai

  Răspunde
   
 • Popa Corina
  Februarie 8, 2017 la ora 14:55

  Daca Dragnea scapa, numai bine va fi apt sa candideze la viitoarele alegeri pt presidentie !! 👎🏼👎🏼👎🏼
  Bravo d-nule Iohanis !!!

  Răspunde
   
 • adrian
  Februarie 8, 2017 la ora 14:33

  Cat jeg uman in comentariile de mai jos, muriti bă jegoșii dracu

  Răspunde
   
 • speranta R
  Februarie 8, 2017 la ora 14:27

  „butoaiele goale suna cel mai tare”V.Hugo
  asa au facut si in ’92 cand si-au impartit averea tarii,hulind firmele straine…
  „noi nu ne vindem tara,o praduim noi”;
  asa fac si acum cu multinationalele…

  Răspunde
   
 • Radu Popescu
  Februarie 8, 2017 la ora 13:37

  Au intrat in forța postacii pesediști. 😂 S-a dat drumul la artilerie.

  Răspunde
   
 • dumitru georgescu
  Februarie 8, 2017 la ora 13:30

  …Cotroceniul parca e blestemat!Cum ajunge la putere parca da boala in ei! Setea de putere le ia mintile,din niste oameni normali devin niste persoane urate,caustice si schimbate total!valabil si pt.PSD!Te uiti la ei si deja sunt plini de infatuare!

  Răspunde
   
 • Moisa
  Februarie 8, 2017 la ora 13:04

  Gurane am fost un fan al emisiunii tale pana cand ai ajuns obsesiv compulsiv . Pacat parea-i promitator cu idei noi si o expunere a problemelor altfel decat ceilalti .
  Pacat de tine ca jurnalist si ca om devenind partinitor ptr. O CAUZA CARE NU ESTE A TA !
  Tineretul …vai tineretul care nu stie altceva decat -ia-mi 😀, fa-mi 😄,da-mi 😴niste melte nonvalori , visatori la nimic , smenari si doritori pe spinarea parintilor la randul lor (multi) vai mama lor !
  Multe generatii de dupa 89 sunt generatii inutile, consumatoare de resurse si nu numai.

  Răspunde
   
  1. Catalin
   Februarie 8, 2017 la ora 15:21

   Sunt de acord cu tine. Urmaream emisiunea cu mare interes si placere. Ai stricat tot Gurane.

   Răspunde
    
  2. Generatia cu cheia la gat
   Februarie 8, 2017 la ora 15:57

   Esti un prost si trei sferturi. De la cineva din generatiile de care vorbesti, din ai carui bani munciti iti e platit ajutorul social. Mars!

   Răspunde
    
 • Maxim Nicolae
  Februarie 8, 2017 la ora 12:45

  Cred ca totusi serviciile, prietene,europene si nu numai,nu vor lasa Romania prada anarhiei.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Februarie 8, 2017 la ora 12:27

  „sa traiti,va raportez” :
  tov.kkkt moise gura larga,va aduc la cunostinta ca exact asa o sa facem ,la virgula!Nu inteleg de ce fata de ingrijorarea ce o aveti in legatura cu marioneta serviciului de care cu onor apartii,nu nutriti aceeasi ingrijorare si fata de d na Dottore LCK?!Si ea o sa cada si impreuna cu ea,vou toti!
  P S.un OM de bine;ca sa stiti exact ce plan sustinem si asta cerem PSD ului!!
  #Justitiefaraechipemixtedeexecutie!
  #Justitiefaralck!

  Răspunde
   
 • flo-ww
  Februarie 8, 2017 la ora 12:24

  Ranch-ul lui Dragnea e cu 95% mai mare decat vilele lui Iohannis, asa ca ai nostri fura doar 5 %, ceea ce e legal, ca & codruta, 10 ani cu Basescu si Pedeleul ne-ati mancat, osanalele adresate Udrei de catre 95 % din cei care protesteaza azi, in frunte cu Guran, care ne explica noua cum salveaza economia investitiile matracucei, se pare ca le-ati uitat si pe alea, acum Base e corupt,Udrea tot, pedeleul e bun in blana asta noua, sustineti alta mafie, cand o sa va asumati raspunderea pentru raul care il faceti romanilor cinstiti si cuminti bai hoarda de nazisti, peste 5 ani o sa ziceti ca iohanis era penal dar Nicusor e un sfant, voi nu aveti memoria faptelor voastre recente? Basisti-Iohanisti-Securisti-Nazisti ce urmeaza?. Sunteti o mare amenintare pentru tara asta si nu vad sanse de scapare, va multiplicati ca paduchii pe p.z.a.

  Răspunde
   
  1. George
   Februarie 8, 2017 la ora 15:52

   In alexandria m2 e aproape gratis ….toata vila lui dragnea nu face cat o casa a lui iohanis pt. Care o banca plateste 5 000 euro lunar chirie.

   Răspunde
    
 • take
  Februarie 8, 2017 la ora 12:11

  Suspendarea nu este o solutie,s-ar victimiza si chiar nu merita!

  Răspunde
   
 • Vasile
  Februarie 8, 2017 la ora 12:04

  Salut Moise,
  Se pare ca avem de a face cu 2 Dragnea:
  Dragnea 1 = consultatul israelian, cel care e bun la sah, la adormit simturile, sa nu iasa oamenii la vot, de care se pare ca a ascultat cu sfintenie tot psd-istul, responsabil cu castigarea alegerilor din 11 Decembrie.
  si
  Dragnea 2 = el insusi, care crede ca poate face orice odata ajuns la putere.
  Se pare ca amandoi sunt periculosi pentru Romania, dar sper ca nu se va ajunge sa-l suspende pe Iohanis, doar ca sa-si scape lor pielea de puscarie.
  Daca fac asta, nu pot fi acuzati de inalta tradare?
  Multumesc.

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 8, 2017 la ora 12:03

  TFL-istii sa fie multumiti daca motiunea de cenzura ia 150 de voturi – adica cu peste 80 mai putine din cat e nevoie ca sa pice guvernul – vor vota doar pedele, usere si pimp, ungurii se abtin. In plus pana in toamna nu se va putea depune alta motiune in conditiile in care constitutia permite depunerea unei singure motiune/sesiune parlamentara.

  Răspunde
   
 • David
  Februarie 8, 2017 la ora 11:56

  Moise, intreb asa, retoric, nu at fi mai bine sa se inteleaga intre ei si sa-i dea achitare lui Dragnea? E o gluma, desigur, dar as vrea sa nu fie.

  Răspunde
   
 • ReliC
  Februarie 8, 2017 la ora 11:41

  Un presedinte de tara si milioane de romani sa nu fim, oare, in stare sa-i tinem piept lui Liviu ?
  Nici nu vreau sa ma gandesc unde s-ar ajunge dc. isi va vedea sacii in caruta si va deveni alb ca lacrima .
  Cu toata prestanta sa, Iohannis mi s-a parut in Parlament, ca un leu inconjurat de o haita de hiene…
  Sa mai zica cineva ca Romania e o tara plictisitoare ! 🙁

  Răspunde
   
 • Berghian Sergiu Daniel
  Februarie 8, 2017 la ora 11:33

  Moise, Johannis? Suspendat? Cel mai bun președinte al nostru până la ora actuală???

  Dacă nu găsea el precedentul respectiv legal, Ciorbică sărăcuțul, nu se plângea la CCR, și, rămâneam în plop cu țară cu tot.

  Ar trebui ca toți, să recunoască, faptul că, domnul președinte, spre deosebire de 99 la sută din restul politicienilor, spune adevărul cu subiect și cu predicat.

  Acest președinte nu va fi suspendat niciodată, dacă continuă să se comporte atât de exemplar.

  Trebuie să fie tâmpită lumea să protesteze împotriva lui, când, este CLAR ce ciumă este PSD-ul.

  Răspunde
   
 • Korel Draw
  Februarie 8, 2017 la ora 11:33

  Ce ați uitat dvs. să luați în calcul e ‘războiul total’ pe care Joianis l-a declarat PSD-ului pe care eu l-am votat… În rest articolul e vraiște… Ce să negociezi cu un președinte autist și încăpățânat ca un catâr, care vrea cu orice preț un guvern al său sau unul marionetă care să asculte de comenzile sale?! Vă știam mai obiectiv dar se pare că ați devenit subiectiv și partizan… În rest merge treaba cu aplicația?

  Răspunde
   
  1. costel
   Februarie 8, 2017 la ora 14:59

   KCorelDraw…transparent mai esti. Se vede pana in Teleorman. „guvern al sau, sau marioneta” – nu ti se pare ca acum avem deja asa ceva? Cuvernul lui Gepeto-Dragnea…cu al sau Pinochio(grindeanu). Ti-am desenat ca sa pricepi..ca si asa le ai parca cu corelul…mai, mai

   Răspunde
    
  2. Alioja
   Februarie 11, 2017 la ora 13:20

   Korel Draw , George si restul sunt doar postaci ordinari, platiti la kilul de comentarii. Ignorati.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase