Vouă vi se pare că pesediștii se pregătesc de pace?

Moise Guran

Colegu Petreanu are o teorie, foarte interesantă cum că în stârnirea valului de furie populară a jucat un rol determinant conferința de presă a ministrului Justiției, aia cu “Altă întrebare!” De atunci și până în zilele noastre și Dragnea și Grindeanu o țin una și bună cu eroarea de comunicare. Nu zic că ministrul e pur și simplu rău intenționat, dar nici măcar nu recunosc că au greșit, decât pe partea asta de comunicare. Între timp s-au apucat de mobilizat activul de partid, se organizează de zor mitinguri anti-Iohannis peste tot, cu fiecare declarație în care spune că nu vrea contra-manifestații Dragnea cheamă șiret la manifestații, încercând în mod evident să politizeze conflictul și, odată cu el, și pe manifestanții ieșiți să apere România de hoți. lasă faptul că o țin una și bună cu rușii, multinaționalele și ruperea țării (când nimic nu ne-a unit vreodată mai mult decât aceste evenimente) dar nu renunță deloc la aroganță și au rechemat de urgență consilierii israelieni, cei care le-au făcut comunicarea în campania electorală. Oare de ce i-au chemat? Ca să-i învețe să comunice sau să-i învețe să renunțe la intenția de a da o spargere Justiției? Asta e altă întrebare!

Asta cu altă întrebare s-a viralizat atât de mult încât, nu exagerez deloc, a intrat în folclorul copiilor. Am auzit cu urechile mele o fetiță cântând un cântecel cu „altă întrebare”. Lumea se amuză, se distrează, protestele deja se autoalimentează, și nici chiar frigul ce s-a întors nu le va opri prea curând.

În tot acest timp, abrogarea ordonanței, pare a fi fost mai degrabă o defecțiune decât o intenție reală a găștii ce a pus mâna pe România, de a schimba ceva, de a detensiona ceva. Nucleul dur al PSD a făcut zid în jurul liderului și a declanșat o contraofensivă. Fiecare declarație, fiecare acțiune, chiar și cele mai calme, sau mai spășite, respiră minciună și deseori chiar intenția de a jigni inteligența celor care protestează. De exemplu, e atât de evident că de câte ori spune „Eu sper să reușim să-i ținem pe ai noștri să nu iasă în stradă”, Dragnea aproape că îi imploră să scoată pe cine or putea și ei în stradă.

Dacă reluați evenimentele, începând de sâmbătă, o să înțelegeți că nu strada i-a făcut pe acești oameni să dea înapoi, că cel mai probabil decizia de abrogare a venit de la Grindeanu, iar ședința prelungită Dragnea-Tăriceanu de la Vila Lac n-a fost despre cum rezolvăm situația, abrogăm-nu abrogăm? ci despre cum  menținem șmecheria, în condițiile în care Grindeanu ne-a comunicat că el abrogă.
A fost așa:

Sâmbătă foarte de dimineață câțiva lideri ai PSD anunțau pe rețele că vor face contramanifestații.

La scurt timp după aceea o declarație a lui Dragnea pentru un site zicea că iau în calcul retragerea ordonanței, pentru că nu mai pot ține lumea pesedistă să nu iasă în stradă.

Apoi a urmat o lungă tăcere, de aproape opt ore, timp în care televiziunile au relatat de la poarata Vilei Lac 1, despre o consfătuire pe această temă.

Anunțul retragerii a fost făcut sâmbătă seara, dar nu pentru că premierul ar fi fost la acea consfătuire ci pentru că abia atunci se întorsese de la Timișoara, hotărât să facă acest pas.

Dar stați, nu era sfârșitul ci abia începutul unor fenomene ciudate, chiar paranormale unele dintre ele…

Duminică, ședință de guvern la ora 14, dar nici vorbă de comunicare publică, de publicat proiectul ordonanței de abrogare, ca să arătăm că nu mai facem șmecherii… nimic. Ok, poate n-aveau acest reflex, obișnuiți fiind să facă lucruri noapte. Trece ședința, apare ordonanța în monitor, pac! Imediat reiese că un articol este vădit neconstituțional!
Apoi la Secretariatul General al Guvernului se înregistrează un proiect de lege de modificare a codului penal, după care Guvernul comunică oficial faptul că Guvernul nu-și asumă niciun astfel de proiect. Da cine și-l asumă? Mama? Mama nu poate înregistra un astfel de proiect la Secretariatul General al Guvernului.

Trece și duminică, marea manifestație, apoi luni, Ministerul Justiției anunță că face un proiect de modificare a codului penal. Deci, posibil, Iordache înregistrase la SGG acest proiect, dar Grindeanu nu l-a vrut. Așa că ministerul Justiției l-a trimis pe circuitul de avizare, de capul lui. Nu e ilegal…. dar cum avea să facă proiectul, dacă premierul nu-l dorea? Ulterior premierul chiar spune că nici vorbă de proiect, că vrea dezbateri în societate. Apoi ministrul Justiției anunță și el că renunță la proiect. Totuși, acesta este și a rămas pe circuitul de avizare, iar ministrul Justiției nu l-a retras. Deci? Una spunem, alta fumăm.

Vi se pare că acest guvern are probleme de comunicare? Nu știu ce a produs întoarcerea premierului Grindeanu, poate presiunea străzii, poate alte apăsări, dar mie mi se pare că această înșiruire de evenimente arată un conflict între Grindeanu și Iordache. Cum însă Iordache nu există (decât așa, ca ființă, ca persoană fizică, el este doar o față a lui Liviu Dragnea) rezultă că, de fapt conflictul ar putea fi, în ciuda declarațiilor, între Grindeanu și nucleul dur al PSD, adică Liviu Dragnea.

În această situație, vă repet întrebarea… de ce și-au rechemat pesediștii consilierii israelieni? Că bănuiesc că nu la mobilizat lumea cu autocarele… la asta nu-l întrece nimeni pe Liviu Dragnea (chiar dacă, uite, la Pitești au murit jandarmii de frig, degeaba, n-a venit niciun susținător PSD). Și nici să-l învețe pe Grindeanu să comunice, nu cred că au venit israelienii… Cum să comunici, când tu ai problemă de fond, când hoți-s tot acolo, ba chiar, nu par să se oprească, și-au scos cagulele de pe fețe și rânjesc la o țară întreagă, ce îi arată cu degetul?
Acești oameni nu par a se pregăti de pace… De ce anume se pregătesc? Asta e altă întrebare.

 

 

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

111 răspunsuri la Vouă vi se pare că pesediștii se pregătesc de pace?

 • Cleopatra
  Februarie 10, 2017 la ora 00:20

  România Trezește-te din Nou!
  „Încerc și tot încerc dar nu știu încotro mă îndrept…pe aici am fost, de aici venim, eu cred că ne învârtim în cerc…”…

  Răspunde
   
 • Pop
  Februarie 9, 2017 la ora 05:14

  Se pregătește ceva mult mai serios pe parte de energie,va rog verificați ,acolo e vorba de bani foarte mulți!!!!

  Răspunde
   
 • Elena
  Februarie 7, 2017 la ora 15:46

  Asa e , suntem mai uniti ca niciodata , dar desi am redescoperit atat de multe insusiri frumoase ale romanilor , ceea ce imi intareste mandria …romanul are si reaua insusire de a se lasa manipulat si influentat . Asa ca , desi sper , asa cum am sperat si in 89 , sper cel putin la dreptate , ma si tem…pt ca vad aroganta , lipsa de bun simt , auto victimizare , intors pe parti inexistente a ceva ce e clar , realizate de vesnicul partid care nu vrea cu niciun chip sa se primeneasca .

  Răspunde
   
 • RbRtB
  Februarie 7, 2017 la ora 14:42

  Eu am o scurta intrebare doar.
  Daca pe toti NOI ii alegem sa ne reprezinte de ce trebuie sa existe partide politice? , ei trebuie , o data alesi de noi, cu totii sa ne apere interesele noastre , fiind alesi nostri , nu ai partidelir, dar cand ajung acolo reprezinta doar interesele partidului.

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 7, 2017 la ora 13:09

  La comanda toti tefelistii vor iesi din nou in strada dupa ce aseara au fost vreo 10-15 mii.

  Răspunde
   
 • xx
  Februarie 7, 2017 la ora 12:59

  da ai dreptate, eu chiar am calculat ca erau decat 19 dar prin metode specifice agenturilor straine, oamenii au fost adaugati pe ecran

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 7, 2017 la ora 12:42

  Iohanis continua sa incite si sa scoata lumea in strada….n-ar fi exclus sa ajungem la un razboi civil din cauza unui presedinte iresponsabil – e suficient sa iasa in strada doar 10% din cei aproape 4 milioane care au votat psd-alde-pru.

  Răspunde
   
  1. speranța R
   Februarie 7, 2017 la ora 13:02

   A fost un discurs echilibrat, de pace.
   Cred că oamenii cu bun simț din PSD au înțeles .
   Oameni ca tine,Rtv și A3,NU,voi nu vreți pace;aveți penali de aparat

   Răspunde
    
  2. Sfrudator
   Februarie 7, 2017 la ora 15:00

   Sa iasa pentru ce ?!

   Răspunde
    
  3. Stelian
   Februarie 7, 2017 la ora 15:18

   Cum ar putea sa iasa cineva intreg la cap, fie el si votant PSD, sa sustina hotia pe fata in Romania?
   PS
   Sunt curios ce va mai pune zdreanta sa scrieti aici.

   Răspunde
    
 • Cornel
  Februarie 7, 2017 la ora 12:39

  Am urmarit la TVR1 discursul presedintelui Iohanis. A spus ceea ce trebuia spus in acest moment, parerea mea. Aceasta ruptura intre guvern si societatea civila a fost provocata de PSD si tot ei au responsabilitatea sa repare tot ceea ce a stricat si a provocat aceasta ruptura creata. Sper sa fie un partid suficient de matur pentru a actiona in consecinta.

  Răspunde
   
 • Teo
  Februarie 7, 2017 la ora 11:40

  Expertii israelieni au fost chemati de Grindeanu deoarece stiu cum sa-i comunice lui Dragnea vestea ca este „out of the game” 😉

  Răspunde
   
 • Cat
  Februarie 7, 2017 la ora 11:20

  Manipulare si minciuna faceti voi hotilor. Nu va dati seama ca va scufundati cu tot cu hotii vostrii dragnea, olguta,ghita, firea si altii din clan. Trebuie sa scapam de voi o data pentru totdeauna.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Februarie 7, 2017 la ora 11:06

  Cum sa mai avem incredere in PNL cand PDL-ul corupt a intrat in PNL? ce au facut pdlistii? au inchis spitale, scoli, au taiat salarii, pensii, paduri, au vandut pamantul nostru strainilor si nu au patit nimic.. nu am vazut condamnati de la pdl… cel mai trist e ca acum acapareaza si PNL-ul, impingand in fata oameni incompetenti, urmand a-si promova liderii lor. In ce oameni de dreapta sa avem incredere cand ei nu au fost in stare sa-si faca un program de guvernare? toate-s doar vorbe…

  Răspunde
   
  1. Adrian
   Februarie 7, 2017 la ora 11:49

   Care sunt greselile guvvernului ca a crescut salariul minim pe economie…Uitativa ca majoritatea celor care lucreaza in firme private au salariul minim pe cartea de munca de la inginer la salahor,pardon sa scos si asta,iar daca vrei sa vezi daca sa platit taxele de catre angajator salariatul plateste o mica taxa iar angajatorul poate intra direct in cartea ta de munca si poate modifica …Cei care au lucrat in mai multe locuri si le vine timpul pensionarii , se poate defecta calculatorul cu datele respective …cine raspunde de pierderea datelor angajatului pentru a fi corect remunerat la pensie…Atunci cine mai lucreaza cu drag si spor daca asa stau lucrurile

   Răspunde
    
   1. Costel
    Februarie 7, 2017 la ora 12:33

    O, baiatu…
    Nu se strica niciun calculator. Cartile de munca sunt online, sunt electronice. Ai auzit de Revisal? Daca nu, mai citeste.

    Răspunde
     
   2. costi
    Februarie 7, 2017 la ora 18:41

    Datele nu se pastreaza numai in format electronic. De cand s-au scos cartile de munca, angajatorul iti poate elibera o fisa anuala in care sunt trecute vechimea, functia, veniturile si contributiile aferente fiecarei luni. O poti pastra in arhiva personala pentru siguranta

    Răspunde
     
  2. Stefan
   Februarie 7, 2017 la ora 12:08

   Nu iti cere nimeni sa ai incredere in PNL sau in alt partid, incearca doar sa ai un dialog cu constiinta ta si vezi daca poti accepta ca Romania sa fie condusa de hoti.

   Răspunde
    
   1. Adrian
    Februarie 7, 2017 la ora 15:22

    Draga Stefan am tot votat dreapta dar astia striga de atata timp ca nu sunt bani,fac taiaeri de salarii,pensii iar ei fura pe rupte …Locuri de munca nu sunt iar tara este un dezastru.Vacantele petrecute de mafiotii de la putere cum le explicati?Cu ce drept au scumpit asigurarile la masini?De ce sa nu se bucure si parintii nostri de o pensie decenta?..In loc sa criticam mai bine sa ne gandim la solutii..Eu de ex as vrea sa i scoata pe toti din puscarie …dar sa le confiste averile.Sa vedem cati or sa vrea sa iasa lefteri si sa o ia de la inceput…E buna initiativa asta dar cred ca asta nu o sa creeze locuri de munca ci din contra cred ca magistratii or sa isi piarda locul de munca ca nu mai au pe cine condamna..Trebuie o lege care sa faca sa dispara hotia iar acest lucru se poate intampla daca dispare obiectul in cauza adica daca se confisca prejudiciul plus o taxa pentu a se cuminti hotul.Dupa mine eu nu as fi de acord sa il tin la inchisoare pe banii statului mai bine sa cheltuim banii pe invatamant sau agriculutura.In cazul celor in care nu se poate recupera prejudiciul aceia sa fie inchisi suficient timp ca sa nu se mai poata bucura de conturile din strainatate.Trebuie sa tinem seama si de prezumtia de nevinovatie care o tot repeta Grindeanu,poate e nevinovat..si chiar bine intentionat.Cat despre hoti poate o sa i vad lucrand in zootehnie cu trezitul la 5 dimineata,cu bataturi in palme si cu toaleta in gradina.Sa auzim de bine..

    Răspunde
     
    1. Constantin
     Februarie 7, 2017 la ora 16:00

     Din ceea ce scrieți, d-le Adrian, înțeleg că doriți schimbarea guvernului Dragnea…Pardon, Grindeanu. Eu vă susțin și aștept cu interes demisia lor.

     Răspunde
      
  3. Ciprian Sabau
   Februarie 7, 2017 la ora 23:51

   Alta intrebare

   Răspunde
    
 • tavi
  Februarie 7, 2017 la ora 10:30

  Dar oare nu putem sa solicitam pe cale legala dizolvarea PSD, cf constitutiei si legii partidelor politice, avand in vedere faptul ca n% dintre PSD-isti au fost condamnati de-a lungul timpului pentru infractiuni diverse si n% sunt anchetati in prezent si, in plus, mai vor sa voteze si aceasta lege, clar impotriva interesului public al romanilor? Na gandesc ca ar fi destui juristi iscusiti care sa gaseasca probe in acest sens. Mai sunt si alte decizii luate in Parlament de-a lungul timpului, precum apararea de justitie a membrilor penali, alte ordonante care i-au favorizat in mod clar, impotriva interesului public. E imposibil?

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 7, 2017 la ora 10:00

  Se manipuleaza si se minte la greu in mass-media de propaganda – zona pietii victoria cu capetele bulevardelor adiacente unde erau protestarii se poate calcula pe google – are cam 35 000 m2 insa acolo sunt si garduri vii, stalpi, semafoare, cordoanele de jardami…deci raman maxim 31-32 000 m2. Media pe m2 e undeva intre 2-3 – mai degraba spre 2 avand in vedere ca era iarna – lumea era imbracata cu geci groase,multi aveau rucsaci si genti iar la 3 persoane/m2 deja nu te mai poti plimba printre oameni – deci duminica au fost undeva in jurul a 70-80 000….foarte departe de manipularile din digi si hotnews de 250-300 mii.

  Răspunde
   
 • Cristian
  Februarie 7, 2017 la ora 09:45

  Sursa informatiei cu revenirea israelienilor? Link-ul din articol e din Decembrie 2016.

  Răspunde
   
  1. George
   Februarie 7, 2017 la ora 09:52

   E doar manipulare si minciuna marca guran.

   Răspunde
    
   1. xx
    Februarie 7, 2017 la ora 13:01

    pai mai georgica.. daca e manipulare marca Guran, ce cauti tu pe biziday? sunt atatea siteuri frumoase in care sa te satisfaci.. la ce sa intrii unde stii ca nu ti place

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Februarie 7, 2017 la ora 15:22

     Pai sa manipuleze Moise fara el…? Pana si manipularea trebuie sa fie toata numai a lor. Mai avari ca astia n-am cunoscut.

     Răspunde
      
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase