Dragnea împinge conflictul cu România într-o logică ireversibilă – „ori eu, ori voi!”

Moise Guran

După Comitetul Executiv al PSD Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au confirmat faptul că merg înainte cu modificarea codurilor penale, nu își pun problema niciunei reveniri, ceea ce schimbă cumva logica acestui uriaș conflict, trecându-l în următorul nivel. Care este grav și periculos. Intrat în logica conflictului ori noi, ori voi, Liviu Dragnea, Grindeanu, ceilalți pesediști, deja fac o mare greșeală. România este în fața provocării supreme – autodistrugerea.

Momentul este periculos nu numai pentru că probabil manifestațiile de stradă nu vor înceta ci vor escalada, dar mai ales pentru că formele de protest s-ar putea diversifica. Ideile privind o grevă fiscală sau o grevă generală circulă deja de mai bine de o săptămână pe rețelele de socializare, dar nu numai, și printre manifestanții uriașelor adunări populare pe care toți liderii pesede se prefac că nu le înțeleg.

Și dacă domnul Grindeanu, probabil chiar nu înțelege nimic din uriașele energii degajate în aceste zile, Dragnea are cu totul alt plan. Acest om chiar se crede Nicolae Ceaușescu. Acest om nu înțelege câtuși de puțin democrația, mentalitatea lui este cu puțin mai evoluată decât cea a unui feudal, a unui stăpân de moșie, cu singura diferență față de acela că puterea îi vine în urma unui proces electoral în care e ok dacă minți și mituiești electoratul. Odată ales, capeți drept de viață și de moarte asupra lui, viața și proprietatea lui devin ale tale, iar singura alternativă ce îi mai rămâne poporului este să se supună. Să accepte. Să se resemneze.

Dar domnul Dragnea greșește grav, cum vă spuneam, neînțelegând un principiu simplu – acțiunea implică reacțiune. Cu cât opresiunea e mai mare, cu atât e și reacția de răspuns.

O grevă generală ar costa România cam jumătate de miliard pe zi. De euro. În zece zile s-ar dubla deficitul fondului de pensii. Nu fac calcule mai departe, că n-are sens. O grevă fiscală ar forța statul să se împrumute masiv, ar crește dobânzile, costurile de finanțare și așa mari în bugetul (și așa de poveste) al domnului Grindeanu. Ce va face apoi? Va naționaliza pensiile private? Va mări taxele? Va reduce uriașa sumă pe care o are în vedere pentru distribuirea prin baronii locali care încă fac zid în jurul său? Dragnea nu ia asta în calcul nicio secundă. În judecata-i rudimentară, nimic din asta nu se va întâmpla. Are puterea, deci cum îndrăznește cineva să-i spună că nu poate face legile cum vrea? Sau că lumea nu va mai plăti taxele? Sau că nu va mai avea ce șpăgi să împartă dacă țara se distruge?

Suntem într-adevăr abia la începutul conflictului, nu ne apropiem de deznodământul lui, cum am fost eu tentat să cred, impresionat de forța uriașă a mulțimilor din stradă. Dragnea nu înțelege că o națiune are o altă formă de conștiință și de manifestare decât un popor medieval. Ba chiar această formă superioară s-a născut exact după acest gen de supresiune specifică perioadei feudale.

Dragnea nu înțelege că o națiune rezistă opresiunii, nu o acceptă. Problema e că, ignorând asta, Dragnea va descătușa o catastrofă. Nu, nu numai asta cu ordonanța. Inevitabila resetare către care ne îndreptăm ne va mutila țara, probabil cu aceeași intensitate din 1989. Acolo duce acest “ori noi, ori voi”. E un drum fără de întoarcere pe care acest infractor încolțit împinge România.

 

 

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

182 răspunsuri la Dragnea împinge conflictul cu România într-o logică ireversibilă – „ori eu, ori voi!”

 • ??????
  Februarie 4, 2017 la ora 18:54

  Nu considerați totuși că este mai firesc ca aplicarea ordonanțelor de urgență să fie suspendată astfel încât să se permită CCR să se pronunțe despre sesizările formulate în privința adoptării lor, folositoare probabil și pe viitor guvernarilor ?
  Considerați că o astfel de soluție ar îndeprta ideea de
  „posibilă manipulare” ,de proteste ?

  Răspunde
   
 • Mircea Ordean
  Februarie 4, 2017 la ora 11:32

  Dl Guran vorbește de popor.
  („Ce-i mai rămîne poporului este sa se supună…”)

  Mi se pare neinteligent sa judeci populația acestei țări în bloc.
  Apoi, mi se pare neonest sa pui acea creatura (e vb de poporul-in-bloc) în folosul unei pledoarii – a noastră… Și subiectivă la cub.

  Stau și mă intreb, în cazul dlui autor, cît îi e neducere a minții (sa nu mirosi unghiurilor diferite de vedere, în cazul alcătuiți lor unui popor), și cît neonestitate, că sa nu spun altfel.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 4, 2017 la ora 12:34

   Domnule Mircea Ordean, comentariul dumneavoastră este total lipsit de eleganță la adresa celui care v-a primit în casa sa virtuală. Confuzia manipulatorie între noțiunile „populație” și „popor”, ori interpretarea tendențioasă, care deformează mesajul articolului, vă aparțin. Este fie lipsit de onestitate, fie „neducere a minții”, ca să vă citez, deși nu-mi place, din partea dumneavoastră. Ori, poate, amândouă.

   Răspunde
    
 • brosser
  Februarie 4, 2017 la ora 11:17

  Omule, conteaza atat de mult numarul sau cauza si principile sunt mai importante?

  Răspunde
   
 • pido
  Februarie 4, 2017 la ora 11:12

  A fi membru PSD nu inseamna sa ai convingeri politice, cred eu. Inseamna sa-ti faci legaturi, pile utile economice, sa-ti creezi o retea de relatii. Asta e, si de aceea va fi foarte foarte greu sa-i eliminam. Chiar daca intr-o zi n-ar mai exista sub numele PSD, s-ar organiza sub alt nume. E MAFIA, pur si simplu.

  Răspunde
   
 • titi
  Februarie 4, 2017 la ora 10:55

  Imi pare rau sa o spun, dar dupa linistea din tabara nemernicilor se pare ca doar protestele „serale’ nu-i misca . Ba mai mult, cred ca se si distreaza…in patuc la caldurica. Mai sunt cateva zile si SINGURA SOLUTIE este GREVA GENERALA. Eu cred ca luni este momentul ca in liniste si pace deplina ( doar cu pancarte ) lumea sa se stringa de DIMINEATA care pe la Guvern , care pe la Parlament si in orasele mari pe la Prefecturi si sediile partidului unic ! Si asta tare mi-e teama ca nu-i va misca , dar sper… MAI SUNT SASE ZILE !

  Răspunde
   
 • Mircea Ordean
  Februarie 4, 2017 la ora 10:30

  La adăpostul vorbelor mari, fiecare ne dregem inavuabilele.

  Inclusiv Moise Guran.

  **

  Mă uit la autorul de aici și sesizez umana tendință de a modela realitatea (crede acela), via texte spre alții, după cum ne pica nouă bine.
  Bine-le acela înseamnă inclusiv a descărca din sperieturi inconștiente.

  PS.
  Dl Guran le are cu panglicile, nu se joaca..

  Răspunde
   
 • Adrian
  Februarie 4, 2017 la ora 09:38

  DRAGNEA SI AI LUI
  NU SUNT FIII NEAMULUI

  Răspunde
   
 • DFG
  Februarie 4, 2017 la ora 08:26

  Probabil cei mai mulți membri PSD nu înțeleg ce înseamnă SOCIAL DEMOCRAT.

  Social – Muncim și plătim taxe fiecare pentru că sa beneficieze fiecare de servicii sociale, fără discriminare!

  Democrat este acela ce ascultă poporul și acceptă o părere diferita de a lui.

  Când avem o cerere de bun simț de ce suntem ignorați?

  Răspunde
   
  1. Voicu
   Februarie 4, 2017 la ora 09:07

   Emblema lor este TUPEUL;
   Uitati-vă la Șerban Nicolae și Nicolicea.Șeful lor Suprem i a ales după aceste criterii.

   Răspunde
    
   1. Șerban
    Februarie 4, 2017 la ora 09:53

    Nu doar TUPEUL ci și AROGANȚA, NESIMȚIREA și ORGOLIUL iar alături de cei doi nu poate lipsi un Codrin Ștefănescu, o Mulguța (sic!) Vasilescu sau celebra Abramburica.

    Răspunde
     
  2. Ion CIUREA
   Februarie 7, 2017 la ora 16:15

   Ramane cum am stabilit ! NU MAI PLATIM DARILE !

   Răspunde
    
 • George
  Februarie 4, 2017 la ora 06:48

  Se manipuleaza la greu la tv si pe net – capacitatea pietii victoria e in jur de 50 mii daca lumea sta unul langa altul, insa pe filmari se vede ca lumea se plimba,sunt spatii largi intre oameni…deci in piata erau maxim 30-35 mii + inca cam pe atatia pe bulevardele din jur deci in total au fost max. 60-70 mii in bucuresti iar in restul tarii probabil au fost in total inca pe atatia……de la 100-150 de mii in total in toata tara la aberatiile de pe digi, hotnews…de peste 300 mii e cale lunga

  Răspunde
   
  1. DFG
   Februarie 4, 2017 la ora 08:14

   Da, un abuz de maxim 45000 euro pentru fiecare membru de familie și neamuri o data la 3-6 luni.

   Răspunde
    
  2. Constantin
   Februarie 4, 2017 la ora 12:21

   „…pe filmări se vede că […] sunt spații largi între oameni”¨_ Vedeți, de aceea vă spun că pentru corecta informare aveți nevoie de mai multe surse. Dacă pe lângă A3, care filmează doar marginile mulțimii, veți privi și alte programe TV, care transmit imagini de la înălțime, veți avea o privire da ansamblu asupra manifestației. Inclusiv pe bd. Incu de Hunedoara, sau treptele muzeului Antipa. După ce veți vedea nivelul de ocupare a spațiului, cel mai practic este să poftiți în piață alături de noi și să măsurați la pas suprafața totală și câte persoane ocupa o suprafață specifică (1mp, 10mp, 100mp). Jandarmeria si MAI, care oferă cifrele oficiale, cam așa procedează. Deci, schimbați programul TV, în primul rând.

   Răspunde
    
 • European
  Februarie 3, 2017 la ora 23:20

  Și va face din România un exemplu.

  Răspunde
   
 • Teodor
  Februarie 3, 2017 la ora 20:21

  Când pârghiile democratîe-i nu dau rezultatul scontat ,ne dăm seama că în această societate nimic nu mai funcţiondază ,o mână de oameni şi un grup de interese fac ravagiii în statul de drept ,riscul unei dictaturi şi destabilizarea sîtuaţiei economice ,sociale şi politice cu pierderi incalculabile pentru ţară şi puţina democraţie care a fost câstigată din decembrie „89 !

  Răspunde
   
 • amicu
  Februarie 3, 2017 la ora 15:54

  Parca mai zilele trecute ziceati ca o sa cada guvernul :). Ma bucur ca ati realizat ca Dragnea nu poate sa cedeze. Insa pentru orice si oricine exista o limita de rezistenta dupa care urmeaza cedarea. Sa vedem cine are limita asta mai ridicata.

  Răspunde
   
 • Isache Niculai
  Februarie 3, 2017 la ora 15:24

  Din păcate , TRIST dar adevărat .Nu mai este poporul de imediat după 89 .Românii s-au deșteptat , în mare parte , așa cum ne îndemnă imnul . Așa că , ATENȚIE conducători , indifetent de culoare politică sau instituție , NU mai suntem ușor de mințit și manipulat . AJUNGE !!! Cred că a venit timpul să platiți și VOI , cred că a venit timpul să lăsați soarele să răsară și pentru NOI !!!

  Răspunde
   
 • andia
  Februarie 3, 2017 la ora 15:04

  Singura noastra sansa este sa continuam protestele.In seara asta voi merge la PLOIESTI,sambata voi fi din nou in Bucuresti,dar pt cat timp oare?Ce altceva mai putem face?Eu in aceste zile NU regret ca am votat USR.

  Răspunde
   
  1. Marius
   Februarie 3, 2017 la ora 18:13

   Daca pasnic nu se rezolva nimic , singura varianta ar mai fi sa intram peste ei dar asta depinde de noi ,daca permitem sa fim furati in continuare sau nu.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Februarie 3, 2017 la ora 18:24

    Domnule Marius, violența atrage violență. Propunerea de a fi violenți are caracter provocator, cam așa cum s-a întâmplat cu jandarmul „ultra” care a condus cetele de aruncători cu petarde și s-a amestecat cu ei, a provocat forțele de ordine și a ajuns să-și ia bătaie de la proprii colegi. 🙂

    Răspunde
     
 • George
  Februarie 3, 2017 la ora 14:51

  Pe dragnea il intereseaza doar votantii psd pe care in majoritate nu-i intereseaza justitia ci doar cresterile de venituri, dragnea duce aceiasi politica a trump – pe fiecare il intereseaza doar electoratul propriu in plus in strada nici aici nici in america n-au iesit mai mult de 1% din populatie.

  Răspunde
   
  1. Ionut
   Februarie 4, 2017 la ora 04:10

   Foarte corect.
   Totusi , a se nota:
   RO -350-400 mii din 17 mil = 2% din populatie.
   US -350-400 mii din 323 mil = 0.1% din populatie.

   Răspunde
    
   1. George
    Februarie 4, 2017 la ora 06:20

    In america au fost 2-3 milioane la protestele anti-trump, in romania au fost 100-150 mii – se manipuleaza mult la tv si pe net – capacitatea pietii victoria e in jur de 50 mii daca lumea sta unul langa altul, insa pe filmari se vede ca lumea se plimba,sunt spatii largi intre oameni…deci in piata erau cam 30-35 mii + inca cam pe atatia pe bulevardele din jur deci in total au fost max. 60-70 mii in bucuresti iar in restul tarii probabil au fost in total inca pe atatia.

    Răspunde
     
 • MariaDana
  Februarie 3, 2017 la ora 14:43

  Dragnea este prea disperat si din cauza asta procedează asa. Cred ca avocații lui i-au explicat adevarul, ca situația lui nu poate fi salvata decât prin menținerea ordonanței. Nu abureala ce ne-a povestit-o el ieri.

  Răspunde
   
 • meee
  Februarie 3, 2017 la ora 14:23

  o intrebare simpla…
  ce se va intampla (economic vorbind) daca OUG trece si nu se mai intampla nimic altceva?!
  presupun ca investitiorii straini, bursele si euro nu o sa ramana indiferente….
  cred ca nici nu trebuie ca oamenii sa faca greve pentru ca tara sa se duca, economic vorbind, spre dezastru!

  Răspunde
   
 • gygy
  Februarie 3, 2017 la ora 13:39

  nu il intereseaza! ce dracu va raciti gura degeaba? el are ca scop distrugerea romaniei si sa nu o mai dam la vrajeala,sa salveze stapanii! Iliescu+ nastase= love. intr-un fel sau altul, nu crede romanii in stare sa faca mai mult decat un miting! Nea dragnea, eu zic sa fugi din tara, ca o sa iti iei omoru! 😉

  Răspunde
   
 • AdrianS
  Februarie 3, 2017 la ora 13:19

  Foarte bine, sa plece atunci. Il asteapta cariera de scriitor.

  Cat despre restul, parerea mea este sa-si lase guvernul sa vada toata lumea ce le poate pielea. O sa fie trasi la raspundere daca mai calca stramb, dar daca vor sa guverneze corect, au castigat mandat pe niste promisiuni, sa-i vedem cu le pun in aplicare.

  Răspunde
   
 • VHolom
  Februarie 3, 2017 la ora 12:15

  Concis si la subiect.
  Acest om nu vrea sa înțeleagă sau chiar nu înțelege, sau mai rău, nu-i pasa de ce se întâmpla!
  Indiferent de voturile pe care le-a primit, nu poți sfida 500.000 de oameni ieșiți in strada!
  Neincluzând aici efectele acestei ordonanțe pentru România si pentru romani.
  Dar aici vorbim de o mentalitate a politicienilor romani care persista încă din comunism. Iar ce si mai trist e ca mulți dintre romanii noștrii nu au cu cine sa-i compare, neavând o cultura civică cât de cât dezvoltată, mulți dintre ei nevăzându alți politicieni din alte tari si neștiind de unde sa-i ia informația pura si laaandu-se practic „spălați pe creier” de o media românească pur si simplu fără calificativ.

  Răspunde
   
 • Petruta
  Februarie 3, 2017 la ora 12:04

  Da, Dragnea va descătușa o catastrofă. Ai dreptate. Însă a trebuit să se întâmple aşa ceva, ca românul să reacţioneze, să se trezească, să îşi ceară drepturile, să nu mai fie nevoit să plece din ţara lui pentru a avea o viaţă bună.
  Sper sincer că se va termina cu un rezultat pozitiv pentru NOI ROMÂNII şi nu pentru EI.

  Răspunde
   
 • Ioja Ciprian
  Februarie 3, 2017 la ora 11:32

  Si eu ma intrebam aseara ce putem dace daca totusi sobolanii astia nu renunta la planurile lor penale ?? Credeti ca suntem asa de uniti incat sa putem sustine o greva generala sau o greva fiscala ? Daca trebuie si nu se poate altfel eu ma bag cu toate ca avem 25 de angajati la care trebuie sa le cerem parerea .

  Răspunde
   
  1. Abel
   Februarie 3, 2017 la ora 18:11

   Felicitări omule…îți iubești țara cu adevărat! !!!

   Răspunde
    
 • Cristian
  Februarie 3, 2017 la ora 11:03

  Moise ce zici de marirea cotei unice de impozitare dupa ce se va linisti poporul.
  Ca doar trebuie recuperat timpul si banii pierduti dupa o eventuala greva generala si poate o demisie a guvernului. Dragnea nu vrea sa ajunga la inchisoare, nu pentru ca nu ar rezista acolo, dar dupa aia o sa avem zeci de Dragnisori ai PSDului pentru ca el e singurul „SEF DE PARTID”. Asta e problema: cum adica sa fie inchis „sefu”. Pai si noi PSDul ce facem? Asta e motivul sustinerii in parlament. SEFU ARE RELATII DE SISTEM PIRAMIDAL.
  PS: Nu suntem singurii in lume in criza politica. SUA, UK, N. COREEA, ISRAEL, TURCIA, etc.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 3, 2017 la ora 12:40

   Observația dumneavoastră este, cred, corectă. Probabil că după liniștirea protestelor cu privire la OUG13, orice altă măsură politică antisocială, dar cu efecte mai puțin grave, va fi acceptată cu mai multă ușurință. Disponibilitatea societății pentru proteste se va fi redus, energia se va fi consumat. Istoria arată, însă, că, după revolte populare, chiar dacă clasa dominantă (în cazul nostru kleptocrația) a rămas la putere și au urmat măsuri represive la adresa populației, ceva s-a schimbat în bine. În cazul nostru, câștigul cred că este atașamentul cetățenilor pentru statul de drept. Astfel, atunci când guvernanții (oricare ar fi ei) vor mai dori să adopte o măsură împotriva statului de drept și justiției, vor fi reticenți, pentru că știu că ar putea să urmeze o reacție socială negativă.

   Răspunde
    
 • Adrian7
  Februarie 3, 2017 la ora 10:51

  Dragnea a insistat la conferinta de presa ca ordonanta se incadreaza perfect in solicitarile cerute de Curtea Constitutionala si ca de fapt noi suntem supusi unei grave manipulari. Am vazut dupa aceasta declaratie mai multi oameni nelamuriti … cine minte de fapt? cine manipuleaza? Efectul acestor lucruri ramase neclarificate cred ca s-a vazut … deja mai putini oameni protesteaza in fata Guvernului.

  Din punctul meu de vedere ordonanta raspunde solicitarilor CCR, dar pe de alta parte adauga prevederi care NU sunt cerute de CCR si care submineaza activitatea justitiei (dezincriminarea neglijentei in serviciu, prag pentru abuz in serviciu, denunt doar in primele 6 luni … altele).

  Solicit echipei Biziday sa puna in paralel solicitarile CCR si prevederile OUG pentru a ajuta pe cei nelamuriti sa inteleaga unde este minciuna. Va amintiti plansele colorate ce explicau programul PSD si cu care au castigat zdrobitor alegerile? Cam asa ceva trebuie facut acum din nou pentru a arata diferentele intre ce a cerut CCR si ce a hotarat guvernul prin OUG 13/2017.

  Răspunde
   
 • Voicu
  Februarie 3, 2017 la ora 10:40

  „Gura păcătosului, adevăr grăiește „:
  Înregistrarea de la postul elvețian.
  Face. ..ceva pe subiectul CORUPȚIE.
  In traducere …am luat ceva voturi,ai mei sunteți, vă dau și vouă ceva cat să nu muriți de foame și ciocul mic

  .

  Răspunde
   
 • leonard
  Februarie 3, 2017 la ora 10:38

  Nu e cazul sa abordam lucrurile cu violenta. Asta este ceea ce vor dusmanii Romaniei, rusii abia asteapta violentele in Romania. KEEP CALM, PEOPLE ! KEEP CALM, NATION!
  Chiar in scenariul cel mai negru ca ordonantele isi vor produce efectul, in scurt timp efectele vor fi mult mai grave pentru cei care le-au dat, astfel ca vor disparea din viata publica. Cei care vor veni dupa ei, vor schimba legea si ii vor aresta pe toti cei care au dus la subminarea statului de drept si chiar a economiei nationale, pentru ca efectele vor fi profund negative d.p.d.v.economic.

  Răspunde
   
 • Nico
  Februarie 3, 2017 la ora 10:37

  Am prevăzut aceasta situație distingand psihologia vorbelor lui Dragnea atât din campanie cat si după câștigarea alegerilor. Dacă veti studia declaratiile sale, veti remarca de cate ori pronunță pronumele” EU”. La orice întrebare răspundea cu :”eu sunt un om….eu nu vreau….eu vreau…, eu …eu….eu.” Mi-am făcut griji ai m-au zgâriat la timpan aceste vorbe. De cate ori a spus Dragnea ” Eu sunt un om cinstit”. De ce era nevoie sa ne asigure atât de des de acest lucru? E clar ca subconștientul lui stia ca urmează să însele încrederea națiunii, națiune care nu a vrut sa iasă la vot. Cred ca asta e o lecție de educație civică pentru poporul români. Trebuia sa ne frigem ca sa ieșim la vot data viitoare si nu numai să votăm, ci si sa acordam atenție celor care candidează, sa facem pun research despre cine sunt ei si ce cv au. Sper din toată inima sa ieșim din aceasta situație pe cat de jenanta pe atât de grava. E greu dar nu imposibil.

  Răspunde
   
 • Roxana
  Februarie 3, 2017 la ora 10:19

  Ceea ce nu intelege Dragnea de fapt este ca, la finalul celor 10 zile, natiunea nu va mai cere abrogarea OUG, ci va cere ALEGERI ANTICIPATE! Si o va face pana la ultima rasuflare!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 3, 2017 la ora 10:13

  @reallife_Deja a început denigrarea menifestației, inclusiv în străinătate. Dl Dragnea spune că protestatarii vor răsturnarea ordinii constituționale și a guvernului legitim de către cei care au pierdut alegerile. Serviciile încă sunt de partea lor. Apar în presa străina interviuri (probabil plătite cu banii mei) în care DNA este denigrat, iar guvernul Dragnea susținut. Grupurile politice din care PSD face parte iau apărarea nelegiuirilor d-lui Dragnea. Tot mai mult se vorbește despre creșterea dobânzilor și efectele negative asupra economiei ale protestelor. Vom fi considerați curând sabotori, iar cei care plătesc rate din ce în ce mai mari vor fi incitați împotriva noastră. Am mai trăit asta în 1990. Violența atrage violența. Vor interveni forțele de ordine și manifestația va fi înăbușită.

  Răspunde
   
 • radu
  Februarie 3, 2017 la ora 10:01

  Gresesti si chiar ma surprinde…..aveam alte asteptari de la gandirea ta…..consulta pe cineva de specialitate…..

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Februarie 3, 2017 la ora 10:16

   Mie mi-ați transmis că greșesc d-le radu? Sunteți cumva dl Dimofte? Ce mai face dl Popoviciu?

   Răspunde
    
  2. Nico
   Februarie 3, 2017 la ora 10:39

   Ce specialitate??? :))))

   Răspunde
    
 • Constantin
  Februarie 3, 2017 la ora 10:00

  @Kapital_Trăim într-un stat captiv, acaparat de un grup de câteva zeci, poate sute de oameni, cu averi extrem de mari, care NU are culoare politică. Cei pe care-i votăm sunt doar marionetele lor. Ei se folosesc de Serviciile de informații și de presă pentru a se menține la putere și pentru a-și derula afacerile ilegale prin care extrag resurse. Sunt mai puternici, din acest motiv decât Mafia, pentru că au la dispoziție nu doar o persoană din guvern și câteva din administrațiile locale, ci au tot guvernul, majoritatea administrațiilor locale, plus serviciile de informații. Grupări de crimă organizată din Peninsulă colaborează, de altfel, cu „afaceriștii” români din kleptocrație.

  Răspunde
   
 • reallife
  Februarie 3, 2017 la ora 09:54

  REVOLUTIA e solutia.Pregatiti benzina, cat inca sunteti multi impreuna!
  In curand frigul, dezamagirea sau furtunele jandarmilor o sa va duca acasa , din nou in fata televizorului, cu inca 4 ani de furat si talkshouri inutile.
  Oameni „pasnici”, fara coaie…de asta s-a ajuns unde s-a ajuns.Benzina sau acasica in curand..:
  P.S.Inainte sa ma huliti, asteptati in pic.Pana la dizolvarea DNA nu mai e decat un pic…Fix cat protestati voi pasnic 😉

  Răspunde
   
 • tudor
  Februarie 3, 2017 la ora 09:53

  daca tot ne indreptam spre lumea a 3-a pai nu mai bine da Iohannis lovitura de stat ? baga armata peste ei si inchide povestea. dupa alegeri si isi da demisia.

  Răspunde
   
  1. speranța R
   Februarie 3, 2017 la ora 10:24

   Nu!
   Oamenii care demonstrează vor să apere Democrația prin mijloace democratice;
   Suntem parte a UE, cea mai veche democrație și asta vrem:să rămânem aici ;Cei care au puterea acum,vor să ne dea puțin mai încolo să ne poată jumuli fără interdicție.
   „Porcii nu privesc cerul;Doar agoniseala”
   W.Churchill

   Răspunde
    
 • Sorina
  Februarie 3, 2017 la ora 09:50

  O imagine cât 1000 de cuvinte :
  diferența dintre scaunele de la conferința de presa; m-am gândit ca urmează să -i
  pupe mâna la sfârșit. …
  Doamne, ce cred ăștia despre noi…

  Răspunde
   
  1. Ovidius
   Februarie 3, 2017 la ora 10:24

   Nu stiu daca ai vazut la conferinta de presa, Dragnea statea pe un scaun mai mae si mai inalt. Sobolanul pe un scaun mai mic. Nu mi-a sarit in ochi din prima eram absorbit dar a intrat nevasta-mea si direct asta m-a intrebat „Tu vezi ca Dragnea are scaun mai inalt?”

   Răspunde
    
  2. Ovidius
   Februarie 3, 2017 la ora 10:37

   Scuza-ma, nu citisem postarea ta cu atentie si ma bagai si io 🙂

   Răspunde
    
 • Kapital
  Februarie 3, 2017 la ora 09:13

  As vrea ca oamenii sa nu mai strige „PSD ciuma rosie”, nu, ei nu sunt comunisti cum nici Nastase sau Ponta nu au fost vreodata. Ei sunt MAFIA suprema imbracata frumos intr-un partid de „stanga”.
  Romania chiar are nevoie de un partid de stanga european, modern.

  Răspunde
   
 • Zîna Achiriloaei
  Februarie 3, 2017 la ora 09:07

  Așa este , suntem datori să luptăm pentru noi si copii noștri !

  Răspunde
   
 • Viorel
  Februarie 3, 2017 la ora 09:06

  Am mari rezerve cu privință la alegeri. Acum vor fi organizate de actualul guvern și sigur nu vor fi corecte ca cele organizate de tehnocrați iar cu manipularea A3 si RTV, vor duce PSD tot undeva sus

  Răspunde
   
 • geta
  Februarie 3, 2017 la ora 09:03

  ce lista de adeziune….toti mosii si babele care au fost carati cu masinile la vot?si cu mortii din morminte? e in joc viitorul nostru si al copiilor nostri. ne trebuie o schimbare radicala in modul de finantare a partidelor si de infintare a lor. in tara asta nu este pluripartidism in conditiile in care nu poti vota doar psd si pnl.. trebuie sa se taie finantarea partidelor din banii publici si niste politici foarte drastice cu privire la organizarea licitatiilor in care sant implicati banii bublici… pana nu se v-a desfinta „iinitatea’ politicienilor nu o sa se schimbe nimic… nu are rost sa-i jignim „cainii latra ursul merge”…trebuie sa facem schimbari radicale in multe domeniica daca vom merge in continuare cu „pleaca ai vostrii si vin ai nostri” dar fondul legislativ si cel social o sa fie acelasi nu se rezolva nimic… mai rau e ca vom fi marginalizati dupa era dragnea foarte rau… adio investitori..vom ramane doar o natie de hoti ce am fost priviti pana acum ca niste tigani de acum in colo ne-am semnat singuri condamnarea la moarte ca natie… ne-am vandut petrolul, fierul apa si pamantul. in curand cred ca vom vinde si cuvantul romania.. o sa ajungem sa dam dreptate ca „era ceausescu’ a fost cu adevarat de aur cea a lui dragnea este de plumb…plumb…plumb… schimbare radicala este necesara

  Răspunde
   
 • Ifrim marian
  Februarie 3, 2017 la ora 08:49

  Daca as sti ca face doar jumatate din ce a facut Ceausecu nu numai ca nu as mai iesi in strada dar m-as inscrie si la PSD
  Asta sa scape de puscarie cu a si declarat ca iubeste libertatea
  Hotiiiii

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase