Procesul etapei și câteva sfaturi pentru cei care ies la proteste

Moise Guran

Atunci când Președintele Iohannis a anunțat Referendum, a făcut de fapt ceea ce în fotbal se numește pasul la off-side, o mișcare pe care apărătorii porții o fac pentru a domoli un atac. Poarta în cazul nostru este Codul Penal, iar pasul lui Iohannis chiar a domolit avântul trioului Dragnea-Grindeanu-Iordache. Pentru moment. S-au repliat tactic, astfel încât să nu fie surprinși pe contraatac, iar acum atacă pozițional.

Imposibil să nu fi observat panica stârnită pe diferitele televiziuni de anunțul Referendumului. Brusc, perspectiva unei confruntări cu realitatea, alta decât aia zugrăvită isteric de ele, seară de seară, le-a dat un fior pe șira spinării actorilor de pe micile ecrane. Totuși, viteza cu care juriștii de partid au scos la unison teoria cu inițiativa legislativă cetățenească ce s-ar extinde logic (deși este complet ilogic) și unui referendum, arată că pesediștii chiar s-au așteptat la acest pas. Îl anticipaseră. Și vor arunca în luptă, dacă va fi cazul, toate resursele, fie pentru a spăla nația pe creier ca să zică că cioara e de fapt o barză, fie pentru a izola mediatic Referendumul astfel încât să nu se prezinte lumea.

Aflați acum în faza de testare, pesediștii au decis să încerce reacția populației (celălalt apărător al porții) în cazul ignorării chemării la referendum. Dragnea și Grindeanu au rămas mai pe la centrul terenului și l-au trimis pe Iordache în adâncime, în off-side, să vadă dacă fluieră cineva, sau dacă nu cumva ăla rămâne cu poarta goală.

Mai pe românește, pentru nemicrobiști, forțarea modificărilor la Codul Penal prin ordonanță sau asumarea răspunderii, ignorând chemarea la Referendum, are exact rostul de a ne scoate în stradă, de a ne obosi entuziasmul, de a ne măsura încrâncenarea și de ne eroda tenacitatea.

În această situație cred că trebuie să luăm cu toții în considerație câteva idei, căci, așa cum spune domnul Cristian Tudor Popescu, la Avocatul Diavolului, deja nu mai există alte soluții decât ieșirile în stradă. DAR!

 1. Mare atenție! Mișcările de stradă au de acum dezavantajul de a fi comparate cu uriașa demonstrație de săptămâna trecută. Mai puțini oameni în stradă, arată o slăbire a interesului, iar semnalul va fi receptat ca atare, iar apoi, această slăbire a interesului, reală sau nu, va fi augmentată pe televiziuni pentru a demobiliza mulțimile, pentru a face populația să se resemneze. De aceea am întrebat pe facebook dacă e oportun să ieșim la miting duminica asta. Țineți cont că acum e iarna (nu ca atunci când cu uniți-salvăm-roșia-montană) și că greu vor putea fi menținute zile în șir de proteste.
 2. E de preferat organizarea unui singur protest, dar unul mare și autorizat (știu, e greu cu Firea la București, dar și pentru că nu sunt implicate organizații de niciun fel) cu zeci de mii de oameni în toată țara. N-am speranțe prea mari de la ong-uri, societate civilă, sau cum s-or mai chema, dar ORGANIZAȚIILE STUDENȚEȘTI! Voi ce păziți? Cel puțin 30%, dacă nu cumva chiar 50% dintre cei care au ieșit până acum în stradă SUNT STUDENȚI. De ce nu vă ocupați voi de organizare? Sau majorarea burselor a fost un preț prea mare pentru conștiința voastră civică?
 3. Depolitizarea protestelor este esențială. NU mai strigați lozinci cu PSD, NU mai mergeți la sediul PSD, nu mai strigați nici măcar lozinci antiguvernamentale! Este esențial ca la aceste mișcări să participe și cei care n-au fost la vot, ba chiar și cei care au votat PSD. Nu l-a votat nimeni ca să legalizeze hoția, n-a fost campania despre asta și, cu cât primesc semnale mai puternice de la propriul electorat că nu fac bine ce fac, cu atât mai mult crește șansa ca pesediștii, Grindeanu, habar-n-am cine, să oprească această tărășenie.
 4. Acum trebuie să ne concentrăm pe blocarea legalizării hoției și prin amânarea unor acte legislative până la REFERENDUM. Nu uitați că ceea ce face Iordache acum este hărțuiala atacantului în careul advers, pentru obosirea apărătorilor. Mascarada de dezbatere publică de luni de la Ministerul Justiției (două ore într-o sală cu 50 de locuri) trebuie boicotată de toate organizațiile civice. Cum ne putem dezbate onestitatea? Ce e de dezbătut în legalizarea abuzului în serviciu?
 5. Atacul decisiv poate fi declanșat oricând, sau poate fi amânat. Ceea ce nu își doresc în niciun caz Dragnea și ai lui este lăsarea deciziei pe Referendum. Așadar, ceea ce trebuie să cerem, concentrând mesajul, este exact asta – Referendum. Nicio decizie, ordonanță, asumare, procedură legislativă (normală sau de urgență) până la Referendum. REFERENDUM! Acesta este cel mai bun slogan. Și, să nu uit, cei care nu știți Deșteaptă-te Române, luați-vă versurile descărcate pe telefonul mobil. Nimic nu a avut vreodată forța actualului imn al României, în diferitele momente ale istoriei noastre.
 6. Timingul este important. Rețelele de socializare sunt importante, dar nu ignorați discuțiile cu prietenii, cu părinții, cu colegii. Încercați să evitați chemările la miting la ore diferite, în orașe diferite, mesajul e mult mai puternic atunci când acestea sunt organizate concomitent în mai multe orașe. Duminica e o zi bună pentru demonstrații de stradă (mai bună decât sâmbăta) dar nu uitați că lucrurile se întâmplă mai des în timpul săptămânii și pregătiți-vă de mobilizări rapide în zilele de lucru.
 7. Decretul de convocare a Referendumului va fi emis cel mai târziu pe 13 februarie (funcție de răspunsul Parlamentului, dar e de presupus că vor amâna la maximum), iar Referendumul s-ar putea desfășura pe 12 sau pe 19 martie, sau mai târziu. Această perioadă este importantă, este o perioadă de dezbateri civilizate, de mitinguri pașnice, dar și de inevitabile provocări (probabil chiar vor aduce activul de partid la contramanifestații). Nu sunt excluse infiltrările și încercările de deturnare a mișcărilor de stradă, iar implicarea societății civile (de aceea fac încă o dată apel la studenți!) ar fi de dorit pentru evitarea violențelor. Nu uitați că jandarmii nu ne sunt dușmani, din contră! ei protejează manifestațiile. Nu trebuie forțate cordoanele lor, nici ignorate instrucțiunile pe care le dau, mai degrabă trebuie ajutați să identifice și să scoată din mulțime agitatorii, atunci când, inevitabil! aceștia vor apărea.

Pentru a ieși din tensiunea acestei așteptări, societatea trebuie să schimbe cursul meciului, să pornească într-un fel sau altul pe contraatac, înțelegând chemarea la Referendum a Președintelui Iohannis ca pe o pasă în adâncime, iar nu doar ca pe un pas la off-side pentru pesediști. Haideți să dăm dovadă de inteligență și de tact, înțelegând cât de important și de periculos este momentul, dar având în vedere și efectul de catalizator pe care această provocare îl are asupra conștiinței noastre naționale. Așa cum vă spuneam și cu altă ocazie, pentru noi ca societate cu o conștiință încă insuficient de matură, bătălia în sine e mai importantă decât rezultatul ei. Altfel spus, vom fi înfrânți nu dacă vor reuși să-și treacă ordonanțele (sau asumările) ci dacă nu reacționăm la asta.

NE VEDEM DUMINICĂ, ORA 17, LA UNIVERSITATE.

Aici găsiți evenimentele organizate pe facebook pentru protestele din fiecare oraș:

Arad: https://www.facebook.com/events/984964418303908/
Bacău: https://www.facebook.com/events/242910632821615/
Brasov https://www.facebook.com/events/1729297467385247/
Bucuresti https://www.facebook.com/events/397059930629043/
Cluj: https://www.facebook.com/events/1800172203579688/
Constanța: https://www.facebook.com/events/1812305979044438/
Craiova: https://www.facebook.com/events/1640562056248786/
Galați: https://www.facebook.com/events/1838128076460304/

Iași: https://www.facebook.com/events/992225847544453/
Ploiești: https://www.facebook.com/events/252002268583764/
Sibiu: https://www.facebook.com/events/302663826798120/
Satu Mare: https://www.facebook.com/events/320719828322946/
Timișoara: https://www.facebook.com/events/266887437076998/
Teleorman https://www.facebook.com/events/1825995074355053/

Copenhaga: https://www.facebook.com/events/397630770578556

Bruxelles: https://www.facebook.com/events/402094060133437/

PS 🙂 Alexandria, Teleorman, da. De ce nu?

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

132 răspunsuri la Procesul etapei și câteva sfaturi pentru cei care ies la proteste

 • Radu
  Februarie 20, 2017 la ora 20:28

  si eu zic la fel, da…foarte frumos… foarte bine, doar ca suntem putini…ca sa nu zic ca si din aia care au venit la proteste, au venit numai pentru ca e cool si sa-si faca selfie si sa dea bine… altfel masina cu care au venit pana in centru tot pe banda de mers si-au parcat-o, blocand un sens de drum…in conditiile in care la 100m e parcare platita…

  Răspunde
   
 • Gus
  Februarie 8, 2017 la ora 12:45

  i ,,Strada” trebuie sa fie un avertisment pt toti politicienii.Nu inseamna ca daca Liberalii s-au erijat in aparatorii strazii s-au spalat de pacate.Nu uitati ce procent au obtinut la vot datorita a ceea ce au facut.Ideea este ca decat ca inainte cand toti se certau la televizor si apoi isi dadeau mana si radeau de noi mai bine o concurenta acerba ca acum.Dupa parerea mea castigul fiecarui roman ar fi ca PSD-ul sa fie lasat sa dea tot ce a promis.Este fara precedent ce s-a promis acum pt romani.Daca nu vor reusii vor raspunde .Decat sa vina in locul lor iarasi Liberalii care sa ne spuna ca Psd-ul a promis prea mult si ei trebuie sa taie nu stiu unde ar fi castigul fiecaruia dintre noi.Concluzia :nu mai trebuie sa fim atrasi de o parte sau de alta ci trebuie sa invatam sa vrem pt noi nu pt ei.

  Răspunde
   
 • zoho
  Februarie 5, 2017 la ora 23:00

  ok hai sa dam guvernul jos dar nimeni nu se gindeste ca va fi haos in toata tara dar voi o sa aduceti guvernul PNL lui Iohanis si exista posibilitatea sa se taie din pensii si salarii pt ca se vrea distrugerea si va fi la putere „fascistii lui Iohanis” HITLER 2.

  Răspunde
   
 • csf_ncsf
  Ianuarie 30, 2017 la ora 12:56

  Asta e cea mai buna „Conform principiului pedepsei mai favorabile infractorului, judecătorul trebuie să analizeze când era legea mai favorabilă pentru infractor și să judece în acord cu acea lege”, cuma dica pedeapsa cea mai favorabila infractorului? Pai nu asa incurajam infractiunea din start? Nu spun ca ar trebui data pedeapsa cea mai grea din start, dar in nici un caz modul asta de abordare favorabil infractorului.

  Răspunde
   
 • Emil
  Ianuarie 29, 2017 la ora 21:28

  Vom fi sancționați şi dacă se aprobă Legea grațierii!
  Dintr-un comunicat de presă al ANP din 17.01.2017 rezultă că în penitenciarele din România față de un număr de 27.559 deținuți cazați, există doar 18.985 locuri de cazare, deci cu 8.574 mai puține.
  Dacă prin Ordonanța privind grațierea vor fi puşi în libertate 2.500 de deținuți, numărul deținuților rămaşi în custodia ANP va depăși, totuşi,numărul locurilor de cazare cu aprox 6.000.
  Întrucât unul din argumentele aduse în sprijinul adoptării ordonanței privind grațierea, era cel referitor la eventualele sancțiuni ce vor fi aplicate de Comisia Europeană, întrucât problema spațiului deficitar nu va fi rezolvată, întreb care este părerea dvs. referitoare la valbiltatea acestui argument, în condițiile în care spațiile de cazare vor fi totuşi depășite cu cei 6000 de deținuți?

  Răspunde
   
 • puiu
  Ianuarie 29, 2017 la ora 19:28

  daca ei tot vor sa legifereze hotia atunci cred ca putem sa dam si noi tunuri pana in 200.000 ron pt ca in constitutie santem egali in fata legii.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 29, 2017 la ora 17:57

  Dupa cum spuneam mai devreme asta-i Dragoteasca.
  13.06.1990, Adevarul, Corina Dragotescu : „Piata Universitatii continua sa fie pentru multi oameni un motiv de ingrijorare, datorita aparitiei actelor de violenta din partea unora dintre manifestanti. Ca exista subterane politice, ca undeva un creier diabolic elaboreaza o tactica a demonstratiei, ca sunt in Piata oameni de buna credinta, care continua sa aiba impresia ca ceea ce fac ei acolo este rodul unei spontanietati revolutionare, astea sunt lucruri pe care deja le stim cu totii. (…) Cat despre Piata Universitatii, politia declara ca nu intervine fiindca ii este teama. Da, avem o politie care sta si se uita neputincioasa atunci cand este batuta, huiduita si improscata cu noroi. Totusi, pe ici, pe colo, atunci cand mitingistii savarsesc infractiuni de genul furturi de buzunare sau de masini, politia intervine, evitand insa un impact cu demonstrantii. „

  Răspunde
   
 • Cosanzeana
  Ianuarie 29, 2017 la ora 17:51

  Sa va fie rusine voua, in primul rand, ca reprezentanti ai speciei umane pentru ca ati ajuns in halul asta de degradare. Va lipsesc minimul bun simt si minima educatie pentru a trece printr-un filtru rational mizeriile pe care le beti cu polonicul. Sa va fie rusine ca ne acuzati ca suntem platiti pentru a iesi in strada, de parca noi suntem cei lipsiti de spirit civic si de dorinta de a ne apara ideile. Intre timp mi-am luat catel si i-am legat si un chitantier de gat, sa taie chitanta pentru cei 30 de lei pe care ii primeste.
  Sa-i fie rusine si lui Dragnea ca ca ne considera o tara de tampiti si indrazneste sa faca declaratii strigatoare la cer(vezi ultimele declaratii despre faptul ca nu stie despre ce e vorba in ordonantele de urgenta- nici usturoi n-a mancat si a mestecat si vreo doua Orbit, sa fie sigur-, comparatia protestelor cu Mineriada bunicului stalinist), dar mai ales sa va fie voua rusine ca nu reactionati. Sa va fie rusine ca nu va informati corect si nu sesizati abuzurile flagrante care se comit zi de zi in guvern si parlament, cum ar fi respingerea OUG propusa de Vlad Voiculescu pentru a curata spitalele de manageri numiti pe criterii politice, conflictele de interese si nepotism. Oare cat o sa se mai legene elefanti pe panza asta de paianjen?

  Răspunde
   
 • Adrian70
  Ianuarie 29, 2017 la ora 15:02

  Cand suntem condusi de oameni cu probleme penale e de asteptat ca astfel de initiative pentru slabirea justitiei sa apara. Nu ma asteptam sa apara asa repede din a 2-a saptamana de guvernare si nici cu modificari atat de grosolane in codul penal. Asta arata care sunt in realitate marile prioritati ale PSD & ALDE.
  La fel si cu televiziunile A3 si RTV … ce ne asteptam de la aceste trusturi detinute de infractori? E de inteles ca dezinformeaza si rasucesc franturi de adevar in interesul lor. Nu ma asteptam ca o poluare atat de masiva sa ajunga si pe acest blog atacat acum de oameni platiti sau de cei care se (dez)informeaza de la A3.

  Răspunde
   
 • Daniel
  Ianuarie 29, 2017 la ora 11:35

  Ordonanta se aplică la fapte trecute, monșer! Conform principiului pedepsei mai favorabile infractorului, judecătorul trebuie să analizeze când era legea mai favorabilă pentru infractor și să judece în acord cu acea lege. Dacă tu furi sau faci abuz în serviciul în 2009, iar ordonanța ”iartă” totul până în 18.01.2017, iar dosarul tău e în faza de urmărire sau în curs de judecare, judecătorul nu va aplica legea de acum, care e dură, ci va aplica Ordonanța, care e cea mai favorabilă. Acum suntem înțeleși?

  Răspunde
   
  1. Marius
   Ianuarie 29, 2017 la ora 12:16

   Amice gratierea e o decizie care se aplica doar in momentul adoptarii,nu are efecte in viitor si mai mult nu se sterge condamnarea pronuntata – nu fa confuzia cu amnistia care e cu totul altceva – aministia sterge si condamnarea nu doar pedeapsa.

   In oug de gratiere nu sunt incluse – faptele cu violenta (omoruri,violuri,batai…) .si cele de coruptie – dare/luare de mita, neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu.

   Răspunde
    
 • speranta R
  Ianuarie 29, 2017 la ora 09:15

  nu prea intelegeam criticile la adresa posturilor RTV si A3 dar, aseara cand m-am uitat si eu sa inteleg de ce?,am nteles….
  domnilor Ciuvica,Chiriac,
  -cum e posibil sa COBORATI in halul acesta?
  -ce asteptati voi ,ce recompense ,de v-ati pierdut?in asemenea hal masura lucrurilor…
  „sa fie eliberati,ii tot spuneati lui Iordache,mai ca i-ati fi pus mana pe hartie,sa semneze…NIMIC despre abuzul in serviciu si despre furaciune….
  Asta-i tara pe care o vreti?
  Mai exista in Romania oameni cu DECENTA(cuvant strain voua)care nu sunt nici pnlisti nici,nici,DAR vor decenta ca in tarile civilizate…
  NU SE POATE,cata prostitutie am vazut aseara,cata manipulare frumos impachetata si de la jurnalisti, la care ai pretentii….CUM va uitati in oglinda….?

  Răspunde
   
 • Elvira
  Ianuarie 29, 2017 la ora 08:50

  Toata lumea e acum impotriva PSD. Dar cine i-a votat atunci? Cine nu a votat deducem ca n-a avut nicio obtiune. Si atunci de unde atata inversunare? De unde atata ura intre romani? Se injura, se jignesc in modul cel mai vulgar. Nu cumva – dupa razboi, multi viteji se arata?

  Răspunde
   
  1. speranta R
   Ianuarie 29, 2017 la ora 09:23

   Elvira,draga!
   Lasa „vorbele goale ce din coada au sa sune” si spune ce parere ai despre faptul ca poti fura pana la 200.000 lei,adica 199.000,si nu patesti nimic!
   Esti de acord?
   Nu are NICIO legatura votul,cu graba spre furaciune la care s-au repezit,si
   SUNT multi pe afara care o duc MULT mai rau ca cei din inchisori….

   Răspunde
    
 • George
  Ianuarie 29, 2017 la ora 08:37

  Doar minciuni si manipulari in presa de dreapta. Oug de gratiere se aplica doar la sentinte pronuntate pana in 18.01.2017 – deci nu are nici un efect asupra unor sentinte viitoare in azul lui dragnea si tariceanu. Gratierea nu sterge cazierul lui dragnea.

  Răspunde
   
  1. Marius
   Ianuarie 29, 2017 la ora 18:31

   Dar vvitoarea decizie in cazul Dragnes va tine cont de dezincriminarea ABUZULUI ÎN SERVICIU condamnat doar de la 200000 ron nu 108000 cat are Dragnea. Clar?
   Ce tot va faceti ca nu vedeti asta? Ne credeti prosti?
   Vezi, de aia iesim in strada!

   Răspunde
    
 • Marius
  Ianuarie 29, 2017 la ora 08:35

  Doar minciuni si manipulari in presa de dreapta – gratierea se aplica doar la sentinte pronuntate pana in 18.01.2017 – deci nu are nici o valoare asupra unor sentinte viitoare pentru dragnea si tariceanu. In plus gratierea nu sterge cazierul lui dragnea.

  Răspunde
   
  1. Sasu
   Ianuarie 29, 2017 la ora 12:44

   Dar tu crezi ca pe noi ne intereseaza un nimeni ca penalul Dragnea si Tariceanu? Atat poti gandi tu? Doar la doi naica nimeni? Pai si cei care se afla in inchisori? Milioanele de Euro furati de la tine, de la mine si toti care platesc taxe? Tu crezi ca pe noi ne intereseaza doar prejudiciul adus de la mustaciosul gainar Dragnea? Cei 10000 ron paguba sau cati or fi? Doar pe el il intereseaza in mod particular gratierea si amnestia. Pe mine ma intereseaza in mod mult mai larg, eu nu ma rezum numai la cei doi gainari, eu am o viziune mult mai larga si nu-i vreau scapati pe cei deja condamnati si nici pe cei care asteapta condamnarea.

   Răspunde
    
 • Ion
  Ianuarie 28, 2017 la ora 22:36

  Mă uimește cât de ușor sar cei anti-Iohannis peste diminuarea pedepselor pentru abuzul in serviciu, măsură care frânează mult curățarea administrației de corupție și care nu cred că are prea multă legătură cu conditiile din penitenciare. Poate sunt și antieuropeni și nu se gândesc cât ne-ar costa asta prin sancțiuni comunitare și descurajarea investițiilor. Chiar toți să susțină asta, voit sau tacit, pentru că ar beneficia direct prin măsurile prevăzute de ordonanțe?

  Răspunde
   
 • neluanton
  Ianuarie 28, 2017 la ora 22:09

  Inainte de a merge la manifestatii manipulati de pnlisti,usristi, iohanisti platiti de servicii si de organizatii de tip criminal ale lui soros,cititi ce a spus presedintele CEDO referitor la conditiile din puscarii si ce amenda trebuie sa plateasca Romania.Deasemenea cititi pe site-ul MJ proiectul de lege privind gratierea, si nu va mai lasati manipulati! Pnl,usr, iohanis mor de ciuda ca au pierdut alegerile si vor prin manipularea celor de la demonstratii sa darime guvernul si parlamentul ales corect si democratic

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Ianuarie 28, 2017 la ora 23:29

   Esti dus…

   Răspunde
    
  2. Stelian
   Ianuarie 28, 2017 la ora 23:32

   Pai sa faca puscarii la nivel european, nu sa-mi lase infractorii sa-mi agreseze copii pe strada sau chiar in casa. Eu zic sa ii gratieze pe toti ca sa nu mai avem probleme la CEDO. Sau sunteti infractor si scrieti din puscarie, sau sunteti dus rau cu pluta.

   Răspunde
    
   1. George
    Ianuarie 29, 2017 la ora 06:48

    Cei care au comis infractiuni cu violenta nu sunt gratiati – nu mai luati de bune ce scrie propaganda de dreapta.

    Răspunde
     
    1. Marian
     Ianuarie 29, 2017 la ora 07:59

     Mai documenteaza-te . Vor fi eliberati si violatori , criminali , talhari cu varsta de peste 60 de ani prin injumatatirea pedepsei . Dar am si eu o intrebare pentru tine : daca ti-a intrat in casa si ti-a furat sau ti-a spart masina ( e fara violenta ) , zici ca ar fi ok sa fie eliberati ? Tu esti zdravan la cap sau ai rude in puscarie ?!

     Răspunde
      
     1. George
      Ianuarie 29, 2017 la ora 08:05

      Nici vorba – pt. Cei peste 60 de ani inchisi pt. Fapte cu violenta – oug de gratiere inseamna ca doar li se reduce pedeapsa la jumatate insa oricum cei peste 60 dupa legea actuala fac doar 1/3 din pedeapsa – asa ca nu mai credeti toate minciunile si manipularile din hotnews.

       
     2. Elvira
      Ianuarie 29, 2017 la ora 09:00

      Si asa cu ei in puscarie, stai linistit? Gata, au disparut toti violatorii, hotii, criminalii? Citeste mai bine proiectul fa propuneri. Daca doar clampanim si ne prefacem ca avem opinii, egal cu zero!

       
     3. Stelian
      Ianuarie 29, 2017 la ora 11:11

      Eu da Elvira, cu ei in puscarie stau mult mai linistit si sper ca si violatorii, hotii, criminalii care sunt in libertate sa ajunga tot acolo, nicidecum invers, sa fie toti liberi.
      Au reusit cateva televiziuni sa va intoarca pe dos?

       
    2. Stelian
     Ianuarie 29, 2017 la ora 11:06

     Pai eu zic, atat timp cat nu avem destule inchisori, sa nici nu mai judecam pe cei care comit infractiuni fara violenta. Ce zic eu sa nu-i mai judecam… sa modificam codul penal si sa dezincriminam toate infractiunile fara violenta, Aloooooo, coruptia este o infractiune fara violenta si este buba rea a Romaniei.

     Răspunde
      
    3. Ciprian
     Ianuarie 30, 2017 la ora 08:49

     La Antena 3 sigur ai fi apreciat…incearca acolo…penibil…

     Răspunde
      
  3. Roberto
   Ianuarie 29, 2017 la ora 00:28

   Mai bine sa faca inchisori cu banii confiscati de la marii hoti. Sa stie ca s-a facut si un lucru bun din toata furaciunea asta care dureaza de 27 de ani. Si ar fi si un exemplu pentru societate. Nu vedeti ca Antena 3 este o arma impotriva romanilor. Desteapta-te romane!!!!!!!

   Răspunde
    
  4. Florin
   Ianuarie 29, 2017 la ora 07:22

   Mai studiaza putin domnule, nu credeti ca era o prioritate poveste cu furtul padurilor in locul gratierii, sau multe altele? De ce sa fie aceasta o prioritatea? Pentru ca 3% din puscariasi o sa fie despagubiti din cauza supraaglomerarii? Astea sunt 0 in comparatie cu problemele reale, este clar ca exista interese ascunse, cu totii vedem asta.

   Răspunde
    
  5. Ristache
   Ianuarie 29, 2017 la ora 10:42

   Cum pot unii fi atat de ingusti la minte,incat sa creada in prostia lor tot ce se vehiculeaza in „presa” de proasta calitate ! Cat de cretin sa fii sa nu-ti dai seama ca oamenii ies in strada pentru ca sunt impotriva OUG urilor date de noul guvern in frunte cu marioneta de Grindeanu si papusarul sef 😂 si cata „cultura” trebuie sa ai ca sa poti sustine o teorie conspirationista aberanta,cum ca oamenii ar fi platiti de „agenturili „lui Soros!😂😂😂 Esti de noaptea mintii mai loaza spalata pe creier,ca om nu te pot numi !!! 😂

   Răspunde
    
 • neluanton
  Ianuarie 28, 2017 la ora 21:32

  Mai propagandistilor platiti de soros, terminati cu prostiile,nu vedeti cit de penibili sinteti, manevrati oamenii simpli cu prostiile di timpeniile voastre.Pnl ,usr in frunte cu iohanis mor de ciuda ca au pierdut umilitor alegerile si acum vor prin manifestatii si manipulare sa pice guvernul si parlamentul ales prin vot corect de majoritatea oamenilor din aceasta tara.Gratierea este necesara si ceruta de CEDO.Daca tot manifestati de ce nu faceti si o cheta sa stringeti cu iohanis,pnl,usr,sri ,soros banii pe care trebuie sa-i plateasca Romania pt conditiile din puscarii.Soros a platit si manifestatiile din SUA impotriva lui Trump asa ca mai are 100 milioane si pt manifestantii din Romania

  Răspunde
   
  1. Ave
   Ianuarie 28, 2017 la ora 22:18

   Are you for real so dumb?

   Răspunde
    
  2. Ave
   Ianuarie 28, 2017 la ora 22:20

   Amice esti idiot

   Răspunde
    
  3. Ciprian
   Ianuarie 30, 2017 la ora 08:52

   Retardatule mie SOROS mi-a dat 30lei de catel si 50 de purcel pentru manifestatia de aseara…la Antena 3 e locul tau.

   Răspunde
    
 • Decebal
  Ianuarie 28, 2017 la ora 17:11

  . Moise Guran ai devenit patetic și subiectiv. Nu e bine.

  Răspunde
   
 • LUCIAN Livadaru
  Ianuarie 28, 2017 la ora 16:37

  Suceava?

  Răspunde
   
 • Iordan
  Ianuarie 28, 2017 la ora 15:43

  Chiar daca este de stanga sau de dreapta HOTIA NU TREBUIE LEGIFERATA.

  Răspunde
   
 • Marius
  Ianuarie 28, 2017 la ora 15:17

  Sa vedem daca a avut efect audierea lui helvig in parlament ca daca nu mai ies serviciile nu se mai aduna nici jumatate fata de saptamana trecuta.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Ianuarie 28, 2017 la ora 16:34

   Domnule Marius, și eu cred, la fel ca dumneavoastreă, că serviciile dse informații trebuie să fie controlate de parlament și este mecesar ca, pentru a fi eficiente și a avea credibilitate, să fie populate cu oameni onești. Dar, la manifestațiile împotriva corupției cetățenii au ieșit pentru că s-au săturat să fie furați, nu pentru ca le-a spus dl Ghița și prietenii săi prin televiziunea serviciilor RTV. Fiți serios!

   Răspunde
    
 • Alexandru
  Ianuarie 28, 2017 la ora 14:20

  Salutare.Cu siguranta voi fi acolo asa cum am mai fost si la trecutele proteste impotriva acelora care s-au transformat in hoti de tara si care apara anumite interese ale unora dintre ei.Nu inteleg cum unii oameni nu vad,nu inteleg care este adevaratul lor scop si inca au impresia ca ei vor sa faca ceva bine pt tara.Va rog,iesiti in piata.Veniti alaturi de noi in apararea tarii si al viitorului tarii.Traiasca Romania

  Răspunde
   
 • George
  Ianuarie 28, 2017 la ora 12:41

  E posibil ca serviciile si iohanis sa insceneze un atentat terorist si apoi sa-l puna in carca guvernului pt. Ca a redus bugetele serviciilor si presedintiei.

  Răspunde
   
  1. Kapital
   Ianuarie 28, 2017 la ora 14:37

   Postacule, nu vrei sa ne cunoastem mai bine? Ma gasesti maine pe la 5.15 pe gramada de zapada de la fantana Arhitecturii. Cum te deosebesc in afara ca esti imbracat ieftin?

   Răspunde
    
   1. George
    Ianuarie 28, 2017 la ora 15:15

    Saracule nu vin la tziganime in bucuresti, hai la Cluj ca mananc pe paine fatalai ca tine frumosi si liberi.

    Răspunde
     
  2. Decebal
   Ianuarie 28, 2017 la ora 17:13

   Bravo!

   Răspunde
    
 • Al. Popescu
  Ianuarie 28, 2017 la ora 12:08

  Ne vedem Marius la miting ,pentru ca nu exista alta solutie ,altfel cred ca disparem ca natiune , dar e urgent nevoie de coordonatori ,de un grup care sa dea luciditate , claritate si fermitate acestor proteste. E urgent sa se actioneze cu maxima concentrare si organizati, fara nici o implicare politica . E in joc viitorul nostru si al copiilor nostri , pentru ca nu vad cum se mai poate trai intr-o tara in care hotii isi fac propriile legi , cu drept la a abuza de noi pana la 200000 lei . As crapa ce rusine sa ne lasam invinsi de acesti mafioti, n-as sti ce sa le spun copiilor si nepotilor mei peste ani! Aceste proteste sunt absolut obligatorii , nu exista alta solutie!

  Răspunde
   
 • profan
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:46

  In traducere: bunicii au luptat, pe fata sau doar principial, impotriva securitatii, tu „aprobi pozitiv” (caragiale dixit) orice ordin pe unitate…

  Răspunde
   
 • profan
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:43

  Comentariul original era o simpla intrebare: ce-or zice bunicii tai despre epoletii tai?

  Răspunde
   
  1. George
   Ianuarie 28, 2017 la ora 12:53

   Pt. Bani guran scrie orice la comanda – de unde crezi ca are venituri imense in afara de servicii, in conditiile in care nu mai are emisiuni tv,la radio nu sunt multi bani iar din internet in Romania daca faci cati sa-ti acoperi cheltuielile

   Răspunde
    
   1. Paul
    Ianuarie 28, 2017 la ora 16:04

    George eu zic ca ai multe probleme. Si ai putea incepe cu cea mai importanta ” GANDIRE”. Iar referitor le emisiuni Guran a renuntat de buna voie sa faca emisiuni. Documenteaza-te inainte sa vorbesti aiuria cum faci de obicei

    Răspunde
     
   2. Constantin
    Ianuarie 28, 2017 la ora 16:47

    De unde știți că dl Guran scrie „la comandă”? La dumneavoastră la Cluj dl Nasra vă comandă să scrieți împotriva celui care vă găzduiește opiniile? Cum ziceți?…Bani? De unde? Din Siria, ISIS, de la Soros, cand cu Rosia Montana, ori din ceea ce s-a furat prin România?

    Răspunde
     
    1. George
     Ianuarie 28, 2017 la ora 17:13

     Sunt convins ca din 3-4 emisiuni la europa fm face zeci de mii de euro…..romania actualitati care are de 4-5x mai mare audienta decat europa fm a vandut toata publicitatea pe 5 ani pe 2 milioane de lei adica mai putin decat castiga guran din romania in direct si pastile de propaganda.

     Răspunde
      
 • radub
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:40

  Da, aveți dreptate d-le Guran în privința strategiilor aplicate politic și social.Pb. este că atât pe dvs. cât și pe alții ca dvs vă ascultă doar un public relativ constant,educat și cam atât deci, ce se poate face ca astfel de explicații să ajungă și la „ceilalți„ oameni a.î. să crească nr-ul celor ce încep să priceapă jocul nefast al politicienilor-hoți.

  Răspunde
   
 • profan
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:39

  Moise, de ce nu esti barbat? Am scris de 2 ori acelasi comentariu, il stergi de fiecare data…si saptamana trecuta ai sters unul despre kovesi…si nu era injurios deloc, numai ca nu „cadra” cu „legenda” ta de pe acest blog…sa-ti fie rusine, nu faci decat sa ma convingi si mai mult ca am dreptate cand afirm niste lucruri despre tine…

  Răspunde
   
  1. George
   Ianuarie 28, 2017 la ora 12:34

   Pai asa procedeaza propaganda de dreapta

   Răspunde
    
 • Constantin
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:37

  Dle. Guran cele doua „televiziuni” , Antena 3 si RTV, vor incerca la fel ca la mitingul trecut, sa provoace protestatarii, cum a procedat Corina Dragotescu, care, a transmis din Piata Universitatii.
  Propun ca daca mai apare sa avem printuri cu articolele ei din Adevarul din perioada Mineriadei di 1990 care sa fie citite la portavoce. Oare va mai ramane in direct ?

  Răspunde
   
 • George
  Ianuarie 28, 2017 la ora 11:03

  Curat deontologic sa instigi si sa chemi lumea la manifestari ilegale. Nu e nici o diferenta intre guran si badea – fiecare isi sustine banda lui hoti,oricum hotia e omniprezenta in Romania indeferent ca vorbim de stanga sau de dreapta.

  Răspunde
   
 • Luca R
  Ianuarie 28, 2017 la ora 10:37

  Libertatea si Oxigenul devin importante,
  cand nu le mai ai…

  Răspunde
   
 • parascan valeriu
  Ianuarie 28, 2017 la ora 10:06

  Suceveni!!!Hai sa aratam ca existam si noi.Un mic gest poate cantari mult.

  Răspunde
   
 • Octavian Studentu
  Ianuarie 28, 2017 la ora 10:02

  Suntem în sesiune ^_^

  Răspunde
   
 • NFS
  Ianuarie 28, 2017 la ora 09:56

  Protestul pașnic indiferent de vârstă, arma omului liber, sa o folosim în aceste vremuri libere în care o putem folosi. Poporul Roman nu a fost și nu este învățat sa protesteze sa se apere,probabil ca la noi a fost implementat ideea de,, capul plecat nici sabia nu al taie,,poate ca este adevărat ca nu al taie dar tot timpul sabia e deasupra capului.Poate ca e timpul sa ne ridicam și sa ai privim în fata pe acei care ne asupresc prin legile pe care le dau în defavoarea noastră a omului liber.
  SA FIM LIBERI

  Răspunde
   
 • Cătălin
  Ianuarie 28, 2017 la ora 09:50

  Poate aveți dreptate, domnule Marius, în legătură cu situația jurnalismului din România. Totuși cred că în momente ca acestea fiecare cetățean, indiferent de profesie, are datoria să se opună legalizării fărădelegilor. Eu nu reușesc să înțeleg cum putem să ne prefacem că situația nu e chiar atât de gravă când furturile de până la 200.000 Lei urmează să fie legalizate și când cei care au fraudat acest stat urmează să fie scutiți de executarea pedepsei!?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase