Înregistrare România în Direct: De unde ar trebui să taie Guvernul, pentru a avea bani de pensii și salarii?

De la ora 13:15 începe o nouă dezbatere România în Direct la Europa FM.

stiri verificate
Categoria: ÎNREGISTRĂRI
Etichete:

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la Înregistrare România în Direct: De unde ar trebui să taie Guvernul, pentru a avea bani de pensii și salarii?

 • Ioan
  Ianuarie 23, 2017 la ora 09:58

  Alte taxe si diminuari personal.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Ianuarie 15, 2017 la ora 14:14

  Nu taie de nicăieri.
  Adaugă taxe si impozite noi.
  Se scumpeste ca de obicei mâncarea (+10%)in curând.
  Deci soluțiile lor sunt arhicunoscute.
  Tehnicile noastre de supraviețuire nu se întrezăresc asa usor.
  Guvernele Romaniei nu se dezic niciodată indiferent de partidul politic pe care il reprezintă.

  Răspunde
   
 • Daniel
  Ianuarie 14, 2017 la ora 08:35

  Prin reorganizarea TOTALA a administratie interne si fiscale a Romaniei. Transferarea unor venituri la autoritatile locale, si a unor cheltuieli de asemenea.

  Răspunde
   
 • cristi roman
  Ianuarie 12, 2017 la ora 20:15

  @ Ion. Esti informat gresit. Indemnizatia de handicap este una, iar pensie de handicap este altceva. Sunt persoane care beneficiaza doar de indemnizatia de handicap bolnave de cu acdevarat fiind, si asta este intr-adevar de 270 Ron, depinde de gradul de handicap care uneori, indemnizatia aceasta poate fi de 38 de ron nu este gresit scris, 38 de ron. Omul este bolnav insa din cauza sistemului nu poate fi pensdionat si atunci, traieste vai mama lui. punete in situatie si apoi arunca cu vorbe.
  Cunosc persoane care dupa un accident vascular au ramas cu sechele si in incapacitate de munca si traiesc cu aceste indemnizatii. Daca nu ar avea familie sau vecini generosi ar muri de foame in casa, ei fiind incapabili de a munci.

  Răspunde
   
  1. Ion
   Ianuarie 13, 2017 la ora 10:14

   Aia cu 38 lei sunt gradul 3; buni de munca. Dacă ai trei degete amputate și ai diabet nu însemnă că nu mai ai capacitate de munca.

   Răspunde
    
   1. cristi roman
    Ianuarie 13, 2017 la ora 20:01

    @ Ion. Esti departe de adevar. Intr-adevar cei cu 38 de ron sunt incadrati in grad III. insa te asigur ca nici un diabetic nu beneficiaza de acest – praf in ochi de 38 ron – si nici cei cu trei degete amputate.
    Documenteaza-te si apoi arunca cu vorbe.

    Răspunde
     
 • Emeric Gnandt
  Ianuarie 12, 2017 la ora 18:03

  Intr-adevar e grav ca la noi prima data se promite ceva, dupa care se hotaraste ca se face acel lucru si la urma se discuta abia modul cum s-ar putea realiza acel lucru. Dar exista ceva si mai grav cind se neglijeaza de a discuta despre efectul de lunga durata a ceea ce la urma s-a infaptuit.
  Acest lucru se intimpla acum si in cazul eliminarii limitei de 5 salarii pentru calculul CAS. Nimeni nu se gindeste ca acesta va duce implicit la cresterea fondului de pensii la momentul pensionarii persoanelor care au platit mai mult. Politicienii trebuie sa gindeasca pe termen mai lung si la efectele la nivel de tara.

  Răspunde
   
 • marius
  Ianuarie 12, 2017 la ora 17:55

  Sa taie cu cate 200 milioane bugetele parlamentului,presedentiei,serviciilor,guvernului…si se poate mari punctul de pensie de la 917 la 1000. Oricum problema e la incasari unde ciolos a „reusit” sa incaseze cu aproape 10 miliarde mai putin decat ponta si mai ales dezastru tehnocratilor pe faonduri europene unde s-a incasat cel mai putin din ultimii 8 ani…..daca se relanseaza absobtia de fonduri UE macar la nivelul din timpul guvernarii ponta nu trebuie taiat nimic.

  Răspunde
   
  1. ardeal
   Ianuarie 12, 2017 la ora 18:04

   „Dezastrul” incasarilor de fonduri europene in 2016 se datoreaza proiectelor depuse in anii 2014, 2015 din care multe nu au fost eligibile. Judeca si tu acuma cine a fost la guvernare in anii respectivi.

   Răspunde
    
   1. Marius
    Ianuarie 12, 2017 la ora 19:01

    Ponta e de vina – puie monta.

    Răspunde
     
 • Adrian
  Ianuarie 12, 2017 la ora 17:44

  Din ce am vazut impactul negativ ar fi de circa 9 miliarde lei pe bugetul de stat. Banii se pot recupera prin:
  -reducerea contributiei la pilonul 2 de pensii la 0 (sunt afectati salariatii actuali dar nu stiu cati sunt constienti ca vor fi afectati.). Cred ca in jur de 5-6 miliarde de lei se vor recupera de aici
  -preconizata vanzare a 20% din Hidroelectrica prin listare la bursa ar putea aduce inca vreo 3.5 miliarde lei
  Si s-a rezolvat

  Răspunde
   
 • IANCU MARIUS
  Ianuarie 12, 2017 la ora 15:29

  Tema este manipulatoare …
  Cati oameni pricep ce se intampla la nivel macroeconomic ? Putini ..foatre putini … In consecinta mojoritatea bat campii la acest subiect …si toata lumea care asculta ramane cu concluzia ca nu sunt bani si ca economia Romaniei se va duce in gard ….

  Răspunde
   
 • maria n
  Ianuarie 12, 2017 la ora 15:20

  Cum de unde? De la”imbuibatii aia care castiga mult”. Sa le scoata plafonarile, sa ii impoziteze cu 45 la suta(ca din pacate asa va fi). Sa fim si noi ca in vest. Asta este una din postarile cel mai des intalnite. Si imi lasa un gust amar. Toti vorbesc de a lua de la bogati si a da la saraci. Dar de unde? Daca nu exista o crestere economica? Din plafonarea CASS se platesc transport studenti,burse si mai stiu eu ce. Ma asteptam la un spital,ca doar e vorba de CASS. Dar de unde!
  Despre pensiile parlamentarilor ce se aude? A renuntat cineva la ele? Toate datoriile sterse? Toata evaziunea fiscala? Aici nu gasesc solutii stimabilii nostri guvernanti?
  Las’ca vor lua de la investitii! Eu inca astept cresele si gradinitele din guvernul Ponta.

  Răspunde
   
 • Ion
  Ianuarie 12, 2017 la ora 14:21

  Nu va lăsați păcăliți de cei ce spun că persoanele cu handicap trăiesc doar din 270 lei; după o decizie ciudata a curții constituționale de acum 3-4 ani privind stagiul de cotizare practic toate persoanele cu handicap accentuat cumulează și pensia minimă de 400 lei(520 de la 1 Februarie.) E bine sa persoanele cu handicap să aibă până la 50℅ din salariul minim, in cazul de față chiar mai mult dar sursa e greșită! Ai luat somaj șase luni după terminarea școlii și automat asta este considerat stagiu de cotizare deci te califica la pensia minimă?! Nu prea e ok! Altele instituții trebuie sa se ocupe de protecție socială.

  Răspunde
   
 • Ion
  Ianuarie 12, 2017 la ora 14:13

  O oarecare economie pe termen lung s-ar face prin desființarea inspectoratelor școlare. Le-aș da 24 de salarii compensatorii și la revedere! E mai ieftin sa tii birocrații acasă. Bineînțeles este SF, învățământul e cel mai reticent la schimbare. Că aceste inspectorate mai sunt jdemii de direcții, secretariate, comitete și comitii ce taie frunza la câini. As desființa ANL, desemenea; Actualii chiriași sa ramana proprietari pe sume de 10x sub prețul pieței si pe termen lung se va face economie. Oricum distorsionează piața imobiliară.

  Răspunde
   
 • ari
  Ianuarie 12, 2017 la ora 14:02

  cresteti pensiile doar din performanta economica .salariile cresteti-le din performanta economica .atunci nu trebuie taiat nimic. atunci ne apropiem putin de adevar .

  Răspunde
   
 • Adina ALB
  Ianuarie 12, 2017 la ora 13:56

  Toate Regiile autonome si companiile de stat au salariile stabilite la valori exorbitante.
  Consider ca trebuie echilibrate si diminuate substantial toate salariile si cheltuielile decontate de acestia care sunt suportate de la buget.
  La firmele mici nu se permite – prin ordonante date de politicieni – decontarea cheltuielilor si stabilirea unui impozit pe profitul real, este obligatorie impozitarea tuturor veniturilor inregistrate.
  In consecinta trebuie anulate toate cheltuielile de personal in afara salariului, in toate regiile autonome si trebuie diminuate toate cheltuielile cu mijloacele fixe si mobile ale regiilor autonome si ale unitatilor de administratie.
  Daca nu sunt implementate Proiectele pentru care a fost intocmit un SF de catre oricare dintre unitatile bugetare sa fie imputate valorile si recuperate de la managerii care nu stiu sa implementeze proiecte.
  Sa fie executate silit fara drept de functionare in continuare toate partidele care au datorii la buget cu aplicarea de majorari si penalitati asa cum se aplica pentru oricare firma.
  Impozitarea proprietatilor poate fi marita dar trebuie obligatoriu impozitate cu sume foarte mari distrugerile de proprietate forestiera a tuturor celor ce detin parcele de padure si trebuie penalizate usturator autorizarile de constructii aglomerate si distrugerea spatiilor verzi din orase.
  Majorarea amenzilor pentru perturbarea linistii publice.
  Cu stima, Adina

  Răspunde
   
 • dragos
  Ianuarie 12, 2017 la ora 13:41

  atat timp cat exista cota unica de impozitare nu vad rostul plafonarii la 5 salarii medii pe economie atat la cas pe salarii cat si la cass pe venituri suplimentare.
  Cu alte cuvinte …cota unica nu discrimineaza pe nimeni…dar plafonarea discrimineaza.
  Daca vom avea praguri de impozitare…da…poate…vor fi discriminari…

  Nu mai baga Vasluiul in discutie..Teleormanul e mai sarac si mai rau ca Vasluiul

  Răspunde
   
  1. Dan
   Ianuarie 12, 2017 la ora 23:27

   dar ala care plateste de 10 ori cat unul cu slariu minimm e tratat de 10 ori mai bine cand merge la medic? si la pensie, nu o sa o pensie de 10 ori, e un calcul pe „solidaritate” ia mai mult dar in nici un caz de 10 ori.

   Si mai e chestia ca ala platit asa isi face o firma in bulgaria si isi ia banii prin ea, si statul roman ramane cu praful de pe toba.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase