Video România în Direct: Te duci la vot? Ce te-a determinat să te duci sau să nu te duci?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (între 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

20 răspunsuri la Video România în Direct: Te duci la vot? Ce te-a determinat să te duci sau să nu te duci?

 • ??????
  Decembrie 11, 2016 la ora 16:46

  Ati remarcat formularea de la articolul 51, punctul, 2 litera c, din legea nr.208 din 2015 actualizata in 2016, referitoare la votul pe listele suplimentare al celor ce nu se afla in localitatea de domiciliu sau de resedinta ? Cum apreciati modul in care este reglementata exercitarea votului pentru persoanele care se afla in situatia descrisa de respectivul alineat al legii ?

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 11, 2016 la ora 12:51

  Despre votul pe liste suplimentare ce se mai zice ?

  Răspunde
   
 • Marin Florentin
  Decembrie 11, 2016 la ora 12:14

  Buna ziua , am fost la secția de votare nr 12 din Oradea si așa cum ai spus la radio am vrut sa intru cu fetița mea de 8 ani în cabina de vot dar nu m-au lăsat ,degeaba am comentat un pic cu ei ,ca ei respecta legea…….Multumesc frumos , eventual pe viitor ce motive din aceeași lege sa le invoc si eu.Multumesc !

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 11, 2016 la ora 10:13

  Domnule Guran si votati ce o partid veti finanta in urmatoarea legislatura pentru a va reprezenta interesele ?
  Il considerati pe domnul Adrian Severin un „vizionar” ?

  Răspunde
   
 • Raul
  Decembrie 10, 2016 la ora 22:27

  Din pacate, eu nu merg la vot… Am sa fiu intr-o deplasare peste granite, de cateva zile, in perioada votului. In schimb, mi-am convins sotia sa participe la vot, in brate cu un copil de 1 an si 4 luni, si de mana cu al doilea de 5 ani. Am convins-o pentru ca simt ca eforturile pe care amandoi le facem pentru familia noastra vor fi cu folos doar daca alegem ca lupta impotriva hotiei, a minciunii si impertinentei sa fie continuate. Si nu i-am spus ce sau cu cine sa voteze…

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 10, 2016 la ora 18:13

  Sunt si conditionalitati care restrang exprimarea libera a votului, la alegerea parlamentarilor propusi de partidele politice cat si a candidatilor independenti ?
  Ce opinii aveti ?

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 10, 2016 la ora 17:28

  Aia de sunt prin strainatate si nu si-au stabilit resedinta pe acolo ar trebui sa voteze in localitatile de domiciliu ?

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 10, 2016 la ora 09:58

  Ce parere aveti totusi, alegerile parlamentare de duminica sunt si despre cum apreciaza alegatorii romani munca si proiectele unora care le ofera si asemenea „optiuni” ?

  Răspunde
   
 • Cătălin
  Decembrie 9, 2016 la ora 21:22

  Nu merg la vot pentru că nu-mi permite legea. În ziua votului nu voi fi în localitatea de domiciuliu isr altă reședință nu am…
  Nu înțeleg de ce la alegerile prezidențiale pot vota oriunde în țară pe liste suplimentare iar la parlamentare nu. Acum că s-a revenit la votul pe liste, de ce nu se poate vota ca înainte, în orice localitate?
  Zic și eu, nu dau cu parul…

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 9, 2016 la ora 21:16

  Deci, ce parere aveti despre un parlament pe masura numarului de alegatori ce se prezinta la vot ? Daca s-ar aproba o asemenea lege electorala cam cati alegatori „evaluati” ca ar mai merge sa voteze pentru alegerile parlamentare ?

  Răspunde
   
 • Simona
  Decembrie 9, 2016 la ora 05:10

  Locuiesc in Statele Unite si urmaresc cu interes ce se intampla in Romania. Am sperat sa pot vota prin corespondenta, insa nu am primit inca nimic de la autoritatile romane. Am trimis la timp documentatia necesara, cu confirmare de primire, la Ambasada Romaniei in Washington, insa….nimic! Ce demersuri am? Iti ascult, Moise, cu mare placere si interes, emisiunile de pe Europa FM. Inregistrarile, bineinteles! Imi sunt foarte de ajutor, ca si sursa de informare obiectiva. Iti urmaream emisiunile de la TVR si apoi Digi 24. Oricum, este de datoria noastra sa ne informam, sa ne educam si sa luam decizia corecta atunci cand vine vremea sa ne exercitam dreptul de vot. Ne afecteaza pe noi toti, zi de zi, alegerile care le facem prin exercitarea acestui drept. Trebuie sa ne implicam si sa participam in instrumentele democratice care ne stau la dispozitie! Ignoranta nu ne ajuta sa ne dezvoltam, sa o ducem mai bine cu totii! Deci, mergeti la vot! Alegeti cu intelepciune!

  Răspunde
   
 • Laura
  Decembrie 8, 2016 la ora 17:10

  Am urmarit campania electorala din mediul online, de pe ziarele Gandul si Adevarul, am urmarit site-ul Biziday si site-ul romaniacurata.ro. M-am documentat si voi vota doi candidati: voi vota un candidat care a mai fost in Parlament, dar care nu apare pe listele negre de la romaniacurata.ro. Asadar, un parlamentar care e din vechea legislatura si care e curat si care am observat ca si-a facut treaba (am urmarit activitatea pe site-ul Parlamentului) si voi vota un candidat nou, care nu a mai fost niciodata in Parlament si care are proiecte foarte bune. Asadar, voi vota unul vechi si unul nou. Sper sa fie bine!

  Răspunde
   
 • Dumitru
  Decembrie 8, 2016 la ora 16:26

  Voi merge la vot pentru că:
  – în primul rând este o datorie civică
  – în al doilea rând am posibilitatea să-mi exprim deschis opțiunea, chiar dacă nu se și înfăptuiește
  – apoi pentru că fiind un votant voi avea tot dreptul să-mi exprim mulțumirea sau nemulțumirea, față de ceea ce se va întâmpla în viitor, față de cel care, într-o stare de lehamite totală, preferă să stea acasă sau, eventual, la un șpriț cu băieții
  – pentru că votul meu vreau să-l dau eu nu altcineva (sper măsurile ce se vor lua de supraveghere a votului să-mi înlăture această temere în viitor)
  – și, nu în ultimul rând, pentru că sper, totuși, într-o schimbare în bine.
  Cam astea-s motivele mele.

  Răspunde
   
 • alexman
  Decembrie 8, 2016 la ora 16:20

  Kovesi e clean!!!Uraaaaa!!!Ma bucur ca a fost o comisie verticala in unanimitate.Deci se poate.

  Merg la vot sa sa fiu sigur ca un Ghita va fi tras la raspundere pentru masluirea raportului tehnic si are dosar pentru asta(sper ca are si va plati pentru calitatea activitatii lui si va si returna banii cu care l-a platit poporul pentru asta).

  Merg la vot sa scap de un Ponta mincinos si de un penal de Dragnea…
  Merg la vot ca sa inteleaga PNL-ul ca nu mai merge cu fofarlica si ca ne-a trezit si vrem cei 3 C:competenta, corectitudine si corectie!!!
  Nu ii insir pe toti ca ar fi pierdere de vreme.Nici nu merita amintiti macar…
  Multumim Moise pentru verticalitatea ta.Respecte tie si echipei+Petreanu….

  Răspunde
   
 • Kristina
  Decembrie 8, 2016 la ora 14:14

  Bineînțeles că merg atât eu cât si familia mea la vot.
  Apropo de ce ai scris intr-un articol anterior: Eu fac parte din clasa activă actuală din Romania.Adică muncesc cam 10 h pe zi pt.o viață cât de cât decentă in țara mea.
  Da Moise, mergem la vot pt.ca toti politicienii să înțeleagă faptul ca NOI avem dreptul de a SANCȚIONA prin votul nostru minciuna si marsaviile făcute de ei .MAJORITATEA politicienilor ajunsi odată la conducere uită faptul că noi le dăm puterea si tot noi le-o putem lua.
  Cred si sper până la capăt in libertat,in faptul ca noi oamenii ne nastem liberi si asa trebuie să fie intreaga noastră existența.
  Am dreptul fundamental de a vota,si pe acesta încă nu mi l-a încălcat nimeni ,deocamdată.
  Sigur il voi exercita si ii voi sancționa prin el.

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 8, 2016 la ora 14:10

  Si ti se pare echitabila si constitutionala legea electorala care de mai mult drept de reprezentare si pentru cei care nu voteaza,partidelor care obtin mai multe voturi ?
  Nu ti s-ar parea mai ehitabil ca aceia care nu voteaza sa nu fie reprezentati in parlament, mandatele sa fie acordate pentru un numar egal de alegatori pentru fiecare parlamentar in „ipoteza votului pe liste” iar numarul de parlamentari dintr-o legislatura sa fie dat de numarul de voturi obtinut si nu de numarul de persoane cu drept de vot inscrise in listele electorale ?
  Observati si ca actual a lege a finantarii partridelor politice propune ca partidele sa fie finantate ,de la bugetul de stat, in functie de numarul de voturi obtinute si nu in functie de numarul de alegatori inscrisi in listele electorale ?

  Răspunde
   
 • Ivascu
  Decembrie 8, 2016 la ora 14:02

  Merg la vot fiindca este dreptul meu si nu vreau sa hotarasca altii pt mine , chiar daca n-o sa iasa cel pe care il voi vota eu , cel putin cei pe care nu-i doresc iar la putere vor avea mai putine sanse sa ajunga pe primul loc. Romani mergeti la vot !!!

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Decembrie 8, 2016 la ora 13:53

  Desigur inerţia entuziasmului din 1990 ,92,96,2000 mă duce la vot .Posibilitatea ca aleşii mei să migreze legal la ORICE partid şi să voteze SECRET mă fac să nu pot promova convingător votarea .

  Răspunde
   
 • Prodan Lucian
  Decembrie 8, 2016 la ora 13:49

  Baieti,
  Si eu ma duc la vot… De la Cluj la Brasov special pentru aceasta ocazie. Pentru ca asta e instrumentul prin care pot spune ce vreau. Mai tarziu e mai greu de facut orice schimbare.
  Si mai ales ca avem pe cine alege de tura asta.
  Numai de bine,
  Lucian

  Răspunde
   
 • ciprian
  Decembrie 8, 2016 la ora 13:38

  Trebuie mers la vot pentru a schimba majoritatile in acest parlament. Voi vota cu aceia pe care nu ii cunosc sau care nu au mai fost alesi pana acum. Sunt un moldovean din Galati, toata partea asta a votat mereu rosu si este la coada ca dezvoltare (singura provincie fara o autostrada). Tara ne vrea prosti, multi deja, nu prea mai suntem.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase