Video România în Direct: Cât de urgentă e reforma din Educație? Și cu ce ar trebui început?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (între 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

5 răspunsuri la Video România în Direct: Cât de urgentă e reforma din Educație? Și cu ce ar trebui început?

 • Tudor
  Decembrie 10, 2016 la ora 10:23

  O măsură la îndemână: desființarea a 99% din scolile generale(clasele 0-8) care nu au minim 200 de elevi. Termen: iulie 2017. Asigurarea transportului elevilor de către primării. Primăriile care nu au resurse pentru transportul elevilor: DESFIINȚATE.

  Răspunde
   
 • Sebastian
  Decembrie 9, 2016 la ora 12:27

  Buna,
  Haideti sa judecam un pic si altfel.
  Nivelul de pregatire dintre noi si alte tari difera mult.
  Mai toti spun ca nivelul nostru e mult peste al altor tari.
  Pe ce criterii va bazati cind spuneti ca unele judete sunt mai slabe si altele mai putin slabe?
  Sau acest clasament dintre tari?
  Spre exemplu un elev de 8 dintr-o scoala dus la alta scoala este de 4, si asta e un adevar.
  Uitati o legatura sa vedeti ce spun oamenii aia la un moment dat, si nu numai ei spun asta.
  La minutul 11.50

  Răspunde
   
 • luminita t
  Decembrie 8, 2016 la ora 10:18

  Reforma invatamantului ? Cu ce ar trebui inceput ? Intrebari cu raspunsuri multiple !
  In primul rand delimitarea mai accentuata ( mai stricta ) a atributiilor ce revin autoritatilor locale si cele care revin ministerului educatiei .In acest moment se cam calca pe picioare unii cu alti si de aceea sunt multe neajunsuri …
  eu consider urmatoarele prioritati ( pe modelul intai dai , si apoi ceri ) :
  – infrastructura adecvata ( cladiri sigure , cu o baza materiala satisfacatoare ) nu poti cere elevilor si cadrelor didactice performanta cand plua in salile de clasa , este frig , nu sunt toalete ,nu este apa curenta , nu exista mobilier , etc
  – o programa scolara mai moderna , mai flexibila . elevii sa-si poata alege anumite activitati ( materii pe care sa le studieze ) incepand cu clasa a V-a .elevii trebuie stimulati sa fie creativi , sa gandeasca logic si nu sa fie obligati sa acumuleze cantitavi niste informatii pe care nu le inteleg .
  – manuale noi cu informatii actualizate . Poate va fi mai interesant si mai captivant sa cunoasca mai detaliat ce s-a intamplat in tara si in lume in ultima suta de ani , decatce s-a intamplat acum 2000 de ani .
  – stabilirea de criterii de performanta , atat pentru elevi ( studenti ) cat si pentru cadrele didactice cat mai obiective si cat mai transparente .

  Răspunde
   
 • Laura
  Decembrie 7, 2016 la ora 14:07

  Dle Moise Guran, am ascultat astazi emisiunea de la Europa FM, toate propunerile sunt utopice: nici macar in tarile dezvoltate, este foarte greu de controlat si sanctionat calitatea invatamantului. NU se poate face nimic sa scoti un profesor prost de la scoala, si sa il inlocuiesti cu un profesor foarte bun. Exista totusi alternative, va voi face o liste. Va atrag atentia ca tot ce este important este sa schimbam cate ceva la un moment dat. NU sunt si nu voi fi niciodata adepta unei schimbari totale acel sistemului (nu functioneaza deloc).

  – foarte important: depolitizarea scolilor si universitatilor: adica sa nu se mai faca numiri politice in scoli, pe posturi titularizate, pe directori de scoli, etc etc

  – stimularea pedagogiei in scoli: primarille pot organiza concursul: Porfesorul” anului in orasul Galati, cel mai iubit si apreciat profesor, cu cele mai bune scoli la scoala

  – o evaluare a elevilor pentru profesori, are sa fie numai indicativa pentru performanta profesorilor care sa fie evaluata de un frup independent ( nu primarie, nu partid politic)

  – ridicarea nivelului la sate ca tinerii sa fie stimulati ca pot trai decent si daca sunt profesori la tara.

  Mult succes Romania !

  Răspunde
   
 • Laura
  Decembrie 7, 2016 la ora 13:44

  dar cum NU vorbeste nimeni de DEPOLITIZAREA scolilor generale din Romania?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase