Video România în Direct: Vrem o justiție mai dură sau mai iertătoare?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (între 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la Video România în Direct: Vrem o justiție mai dură sau mai iertătoare?

 • ??????
  Decembrie 7, 2016 la ora 22:21

  Au banii miros sau banii nu au miros ?

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 7, 2016 la ora 22:20

  Domnule Guran, urmarind comentariile de pe blogul dumneavoastra va intrebati daca ati furat mult, sub o forma sau alta, sau v-ati asociat cu hoti ?

  Răspunde
   
 • ??????
  Decembrie 7, 2016 la ora 22:15

  Considerati totusi ca Traian Basescu inca este in cautare de a-si defini orientarea politica ?

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Decembrie 7, 2016 la ora 19:54

  De ce nu putem elimina institutia puscariei? De ce nu privatizam inchisorile? De ce trebuie sa suportam noi intretinerea puscariasilor?
  Bun, ii bagam in puscarie. Sa se intretina! Daca nu pot, atunci sa munceasca pentru a produce si a se intretine in puscarii.

  Răspunde
   
 • titi
  Decembrie 7, 2016 la ora 11:42

  pentru latinistii care sustin teza cheltuirii banilor statului un calcul aritmetic arata cam asa :
  2500 lei/luna cheltuieli cu un puscarias X 12 luni = 30.000 lei/an ( aproximativ 7000 euro/an ). Pai dragi tovarasi si pretini cat ne costa unul care sa zicem a devalizat bugetul cu 5.000.000 euro ? Cat ar trebui sa stea in puscarie ? 714 ani ? Se poate ? „deci” ce ne costa mai mult ? E chiar prea putina puscarie sa zicem pentru un anumit felix-turnator care a ” stors ” 60 milioane. Facind parte din cei aproximativ 6 milioane de contribuabili SUNT DE ACORD sa mi se ia 0,005 lei/an/puscarias ! Pe bune…in ce tara traim ?!

  Răspunde
   
  1. titi
   Decembrie 7, 2016 la ora 11:54

   mea culpa : lipseste un R in cuvintul latinistii. Intre lat-si-inistii. Compris ?

   Răspunde
    
 • Laura
  Decembrie 7, 2016 la ora 10:31

  Dl Moise Guran, va pun in evidenta urmatoare astepcte legate de subiectul justitie si societate:

  – justitia are datoria sa faca tot ce e posibil ca regulile si codurile sa fie respectate. Nu cred ca e nevoie sa fie mai dura sau mai blanda, e nevoie doar sa isi faca treaba.

  – socitatea trebuie sa fie mai dura fata de inculpatii dovediti ai statului si da, ar trebui sa fie exclusi din viata publica toti care pagubesc moral sau material statul roman. Da, oamenii de rand, societatea civila si mediul de comunicatti TV, radio sau online ar trebui sa fie neiertatoare in medie.

  Dar din pacate e prea multa saracie (mai ales morala) ca societatea romaneasca in ansablu sa fie mai neiertatoare si poata distinge mai bine cine merita sa ramana in spatiul public.

  Răspunde
   
 • Luca
  Decembrie 7, 2016 la ora 06:39

  Fantastic , azi au intrat in direct doat hotii sau apropiatii hotilor ! Cum sa dai cu suspendare ? Toate sunt legate : cati oameni mor zilnic pe sosele (ca nu avem infrastructura , in spitale (ca s-a folosit dezinfectant diluat ) , in incendii (ca anumiti functionari de la stat nu si-au facut datoria ) ??? Banii s-au redirectionat in buzunarele deputatilor , politistilor , etc !!! Cu un milion de euro – luati de politist – cati medici performanti pastrai in tara ? In tara „opereaza” Secureanu , desigur !
  Justitia trebuie sa fie MULT mai drastica ! Mai ales ca suntem pe primul loc in Europa la coruptie !!!

  Răspunde
   
 • Remus
  Decembrie 6, 2016 la ora 22:41

  cred ca daca pedepsele ar fi mai corelate cu faptele…ai furat cam cat costa o casa la care un om normal plateste la banca rate 25 de ani…pai iei 25 de ani de munca silnica…adica faci canale deirigatie,baraje repari calea ferata si…reimpaduresti tara…

  Răspunde
   
 • Dan
  Decembrie 6, 2016 la ora 20:02

  Legile trebuie facute de oameni corecti si patrioti,nu cum sunt in prezent.

  Răspunde
   
 • Alex
  Decembrie 6, 2016 la ora 16:36

  Nu traim intr-o bula dar se vede discrepanta odioasa intre cele doua Romanii : Romania din orasele mari si Romania de la sat in care primarii sunt obligati pentru a obtine fonduri sa faca favoruri politice iar consiliile judetene sunt conduse de niste „boieri din evul mediu” in care oamenii au legaturi stranse unii cu altii, in care daca fura unul, fura toti. Un mesaj pentru persoanele care simpatizeaza cu oamenii corupti sau care zic de ei ca sunt amarati : AI FURAT, INTRI LA PUSCARIE! LUMEA NU MAI FURA DE FOAME, NU MAI EXISTA JEAN VALJEAN-i, AVEM AJUTOARE SOCIALE, ASISTENTI SOCIALI SI CERERE IN CAMPUL MUNCII! FURI PENTRU CA ESTI LACOM, CA ESTI CORUPT, CA ESTI LENES, CA ESTI UN OM RAU SI UN PERICOL SOCIAL, MERITI SA FI IN PUSCARIE PENTRU O LUNGA PERIOADA DE TIMP, DACA AI FURAT, ITI PIERZI PREZUMTIA DE NEVINOVATIE SI TREBUIE SA EXPLICI DE UNDE AI ULTIMUL LEU. DACA UNUL FURA 1 MIL. DE EURO SI SCAPA , ACEL MILION AR PUTEA FI FOLOSIT PENTRU CONSTRUCTIA UNEI PUSCARII IN CARE SA STEA EL CU MULTI ALTII, SAU ACOPERA COSTURILE A MII DE DETINUTI TIMP DE MULTI ANI, INTELEGETI : MAI MULT COSTA SA STEA IN LIBERTATE, SA FURE SI SA SCAPE DECAT SA STEA IN PUSCARIE SI SA FIE UN EXEMPLU !

  Răspunde
   
  1. Daniel
   Decembrie 6, 2016 la ora 20:04

   Legile trebuie facute de oameni corecti si patrioti,nu cum sunt in prezent.

   Răspunde
    
 • m
  Decembrie 6, 2016 la ora 15:21

  Eu mi-as dori niste…circumstante agravante pentru cei pusi sa gestioneze banul public.
  Mi se pare absurd sa faci inchisoare 5 ani pentru ca ai furat de foame si saracie niste salam si 2 ani pentru ca ai furat milioane bune de euro din banii publici pe care trebuia sa-i gestionezi.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Decembrie 6, 2016 la ora 15:53

   Sunt prevazute de Codurile penale circumstante agravante pentru cei din justitie, politie etc. Doar ca daca veti privi la condamnarile blande in cazul Bica, ori Terceanu (mai actuale), veti vedea ca Sistemul se autoprotejeaza, se autoconserva.

   Răspunde
    
  2. speranța R
   Decembrie 7, 2016 la ora 07:55

   Păi, cu cat ai furat mai mult, ,ai bani de mituit oameni din justiție; de mult se formează o noua clasa de furaciune. Aici pedepsele ar trebui să fie și mai mari pentru că au salarii și pensii ENORME

   Răspunde
    
 • Mihai
  Decembrie 6, 2016 la ora 14:45

  Interventiile de azi din emisiune m-au lasat perplex. Nu stiu daca au fost pusi sa sune sau nu, mai ales ca tema a fost anuntata de ieri, dar prea au marjat toti pe aceeasi opinie. Nu pare verosimil pentru publicul RoInDirect.
  …Ori, traiesc intr o bula cu inca cativa, care mai credem in onestitate, bun sint, educatie, responsabilitate, etc… Si vom fi inghititi ca dinozaurii… de extinctie… Dar refuz sa cred asta. Inca.

  Răspunde
   
  1. Mihai
   Decembrie 6, 2016 la ora 14:52

   Mi cer scuze…
   […]…Ori, traiesc intr o bula cu inca VREO cativa, […]

   Răspunde
    
 • vladut
  Decembrie 6, 2016 la ora 14:06

  Oamenii cu care ai vorbit astazi sunt niste „postaci” audio si cred ca stii precis ca esti sabotat si stii si de catre cine. Campania electorala s-a facut azi pe banii altora.

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Decembrie 6, 2016 la ora 13:46

  Vă amintiţi de bancruta frauduloasă dezincriminată prin ordin de ministru de către dl Valeriu Soica vineri şi retrasă cu scuze luni ? Care au fost consecinţele ?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase