Înregistrare România în Direct: De Ziua Națională… ai da cetățenia română unor refugiați sirieni?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (între 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la Înregistrare România în Direct: De Ziua Națională… ai da cetățenia română unor refugiați sirieni?

 • Jean-Paul
  Decembrie 6, 2016 la ora 19:32

  Asta e din ciclul:
  Amendam sau nu pensionarul care a trecut pe rosu?

  Răspunde
   
 • Jean-Paul
  Decembrie 6, 2016 la ora 19:29

  Daca exista o lege referitoare la „acordarea cetateniei” atunci sa fie la fel pentru toti.

  Stiu un palestinian cu 6 clase care a luat examenele de Geografie si Istorie pentru cetatenie(sanchi). Acesta este acum cetatean roman cu drepturi depline.
  Palestinianul avea 2 posibilitati: invata Istoria, Geografia si Limba Romana si trecea examenul (ceea ce nu cred), ori statul roman a avut foarte mare nevoie de el ca cetatean roman.

  Răspunde
   
 • Raul
  Decembrie 6, 2016 la ora 18:33

  Cred ca vor fi mult mai motivati sa construiasca, sa inceapa, o noua viata decat noi sa ne-o imbunatatim pe a noastra aici in Romania. Ar aduce plus valoare acestei tari.
  Ganditiva, tarile din care pleaca vor putea fi noi piete de desfacere pentru economia noastra. Germania ce face cu ei, primul lucru sa-i invete limba si legile. O mare parte se vor intoarce la casele lor cu legaturi economice. Aici un exemplu: turcii din Germania si afacerile nemtesti din Turcia.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Decembrie 3, 2016 la ora 11:12

  100 de ani de aici incolo sirienii (refugiații sirieni) nu mă vor ură atât cât mă urăsc magharii pe mine ca român in Ardeal.
  DA, CATEGORIC DA sunt pt.acordarea cetățeniei române refugiaților , cu condiția ca ei sa vrea acest lucru.
  (dacă un crestin ca mine este in stare să mă urască de moarte ,ce altă religie poate fi mai înspăimîntătoare? )

  Răspunde
   
 • speranța R
  Decembrie 2, 2016 la ora 08:40

  Când Moise publica ceva, încercați să vedeți și dincolo de prag:poate vin unii să muncească cinstit, alături de romanii care muncesc cinstit și -și plătesc taxele;din păcate sunt multi care trăiesc din furaciune și guvernul este încă milos,că de,aici e de muncit sa iei taxele, mai ușor le iei de la cei cu datele la vedere…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 2, 2016 la ora 01:58

  In principiu, dacă avem nevoie de imigranți pentru a acoperi nevoia de forță de munca, iar solicitanții statutului de refugiat au dreptul sa muncească în patria noastră, de ce ar trebui sa le fie acordata rapid și cetățenia? Nu înțeleg***Dincolo de asta, ne vom obișnui, deși acum refugiații izbucnesc în plâns când afla ca au ajuns [din greșeală] pe teritoriul României, cu tot mai multe solicitări de azil. La fel s-a întâmplat și cu alte state occidentale (care nu au avut colonii). Ne vom obișnui cu tot mai multi străini, turiști, ori rezidenți și multora li se va acorda cetățenia. Este un proces natural, eu sunt de acord cu el și chiar dacă nu as fi, se va petrece oricum 🙂 . Desi este ultima tara din UE în numeroase clasamente, România se dezvolta încetul cu încetul și se afla în clasamente similare peste multe alte state din lume, devenind în timp atractiva pentru imigrație.

  Răspunde
   
 • DFG
  Decembrie 1, 2016 la ora 22:58

  Să nu uităm de ce au ajuns Sirienii emigranți, deoarece nu au respectat voința populară, nu au avut democrație.

  Eu nu văd in Sirieni un pericol, totuși văd cum se vorbește în jurul meu despre maghiari, moldoveni, olteni sau țigani și îmi dau seama că nu vor fi bineveniți niciodată.

  În schimb văd pericolul în clasa de politicieni ce se învârte la putere si cel mai probabil ne vor duce către dezbinare si lupte interne, către Siria de acum.

  Răspunde
   
 • bogdan
  Decembrie 1, 2016 la ora 22:32

  eu cunosc multi oameni care au plecat la munca grea si cinstita, din care multi au reusit sa si creeze o situatie aici in Ro, dar lasand asta la o parte ce remarc e ca moise e pentru acordarea acestor cetatenii, e pentru aceasta migratie odioasa, ma intreb ce interese are, cine l plateste pentru propaganda de doi bani pe care o face.

  Răspunde
   
 • Lucianb
  Decembrie 1, 2016 la ora 21:36

  Alta manipulare, numai buna pentru a inflama niste spirite. Dle Guran, nu stiu pentru cine jucati. Va tot dati pro european, dar tema asta si felul in care o tratati nu are nimic de-a face cu realitatea.
  Adevarul e ca refugiatii nu primesc cetatenie, ci statut de refugiat. De aici pana la o eventuala cetatenie e un drum lung, si presupune invatarea limbii, faptul ca ai locuit in tara pentru o perioada lunga de timp fara a incalca legea, etc.

  Răspunde
   
 • emil
  Decembrie 1, 2016 la ora 20:18

  nu ne ajung stirile cu asa-zis ‘romani’ care jefuiesc prin europa ? acum vrem teroristi ‘romani’ de origine siriana?

  Răspunde
   
  1. DFG
   Decembrie 1, 2016 la ora 22:46

   Emil, europenii au luat la pachet oamenii muncitori din România dar și hoții si cerșetorii. De acum e și problema lor, la fel cum e problema noastră să avem țărani români în supermarketurile lor.

   Nu vreau să acceptăm vina atât timp cât noi suntem oameni corecți si muncitori.

   Cât despre Sirieni, doar dumnezeu poate să-i mai ajute, în ori ce caz în România de acum nu au cum să găsească înțelegere.

   Răspunde
    
 • Alin
  Decembrie 1, 2016 la ora 20:01

  Bogdane, atunci cand marea lor majoritate au plecat nu era nici o uniune…si primii care au plecat au plecat la furat…asta e adevarul, fie ca ne place fie ca nu

  Răspunde
   
 • bogdan
  Noiembrie 30, 2016 la ora 23:09

  prietene Alin, cei 3 mil de romani lucreaza intr o uniune, e un acord de liber schimb,comert,forta de munca, bani care se aloca pentru un buget comun,etc, cum dreaq poti sa compari una cu alta? si vorba unuia de mai sus, bai frate pai astia au deja 2 copii, se afla intr o situatie de rahat si ei se iepuresc in continuare sa mai faca altii? wtf?? adica eu unul spun sincer ca nu mi permit sa intretin un copil acum, nu l fac ca venitul de rahat pe care l am nu mi se pare suficient de decent sa i acord un necesar decent, astia stau in tabere de refugiati si nu pot sa si o scoata inainte, nu i place sa se termine afara, niste nesimtiti, animale, iresponsabili, eu nu i as primi nici ca refugiati, sa faca ordine la ei in tara, nu sa se ucida ca niste bestii unii pe altii .

  Răspunde
   
 • eugen
  Noiembrie 30, 2016 la ora 19:40

  Ala a fugit de incorporarea in armata, nu vroia sa-si apere tara.
  A venit in Romania cu 2 copii, fara bani, fara masa, fara casa…
  Si ce se gandeste ca ar trebui sa faca prima data in Romania?
  Sa si-o traga si sa mai faca un copil…
  Pe bune???? Pe astia incercam noi sa-i integram ?

  Daca tu primul lucru, la cumpana vietii, te apuci de facut copii, asta spune multe despre gradul tau de inteligenta….

  Răspunde
   
 • Adi
  Noiembrie 30, 2016 la ora 16:01

  Da, de ce nu. Doar ca stiu ca nu o vor, am intalnit deja cativa unde lucrez, adica in afara Romaniei, si dupa ce am discutat cu ei mi-am dat seama ca si ei, ca atat de multi oameni in lumea asta, cred ca oile ca in Germania si tarile nordice umbla cainii cu colaci in coada. S-au cam lovit cu capul de pragul de sus in Germania, din pacate, exact ca multi alti europeni si nu numai. Sirienii sunt si ei printre cei atrasi de reclama pe care si-o face Germania, dincolo de care realitatea i-a cam izbit neplacut.

  Răspunde
   
 • balogh sandor attila
  Noiembrie 30, 2016 la ora 15:46

  in Romania..,nu numai romii si maghiarii,nu sau putut integra,mai bine spus!! nu sau putut asimila,de romani …..si acum ,in societetea romana,vreti sa aduceti o etniee care nu se lasa de religia lui nici macar,ca Maghiarii de limba lor,poi despre ce vorbim?sincer ,un steag secuiesc? o tablita in limba maghiara,este problema!!…nu merge!!in Romania,sa vedem cum va primi,societatea romaneasca,religia,si obiceiurile lor care spuneti ca este crestina,oo da,cum sa nu.

  Răspunde
   
  1. Lucianb
   Decembrie 1, 2016 la ora 21:39

   @balogh sandor attila: nu vrea nimeni sa asimileze alte etnii, prietene.
   cat despre „religia lor”, Romania are o minoritate musulmana in Dobrogea si e acceptata destul de bine.

   Răspunde
    
 • Laura
  Noiembrie 30, 2016 la ora 14:48

  Felicitari participarii Romaniei la problema refugiatilor si datorita faptului ca acesti oameni refugiati au primit azil in Romania, o viata a putut fi protejata si acest copil are un cadru in care sa se dezvolte alaturi de familia lui.

  Răspunde
   
 • Alin
  Noiembrie 30, 2016 la ora 13:40

  Suntem o natie de ipocriti. 3 milioane de romani muncesc in niste tari care nu i-au dorit si totusi noi insistam sa respingem straini. Am muncit in constructii si am intalnit multi romani care muncesc afara si isi fac case aici. Stii ce spun? Romania e o tara de cacat. Ei de cemerita cetatenia romana?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase