Video România în Direct: Moldova cu morții, restul cu autostrăzile…

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (între 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

15 răspunsuri la Video România în Direct: Moldova cu morții, restul cu autostrăzile…

 • dan
  Noiembrie 28, 2016 la ora 04:03

  nu de mult am fost cu un microbuz care facea curse regulate de la brasov pana la focsani.a plecat la ora 6:30 din gara brasov si a ajuns ,prin onesti ,la focsani la ora 10.politie ioc pe drum.fara comentarii.

  Răspunde
   
 • mihai
  Noiembrie 27, 2016 la ora 18:54

  Având in vedere ca recent un echipaj de politie cu radar a lăsat 24 de soferi fără carnet in 4 ore, principala vina e a soferilor(183 km/h in localitate). Dupa ameliorarea acestui aspect putem vorbi de modificarea drumului. Care in cel mai bun caz ar fi doua benzi intregi pe sens. Ca si in cazul mentionat de Moise in emisiune, cu autobuzul care a depasit aiurea si a fos luat in plin de doua tiruri, principala vina e a soferilor si nu cred ca se impune o autostrada înainte de cea care sa lege Bucuresti, Pitesti, Sibiu către vestul tarii

  Răspunde
   
 • Ciprian Mustata
  Noiembrie 24, 2016 la ora 17:46

  se poate transforma drumul E85 Bucuresti – Buzau – Focsani – Iasi intr-un drum mult mai sigur, folosindu-se cateva masuri:

  – Latirea Soselei la 4 benzi (2 benzi pe sens) asta necesita latirea drumului cu minim 3 metri sau cu 4 Metri daca se monteaza parapeti pe mijloc

  – Montare de parapeti pe mijloc (ceea ce necesita latirea soselei cu inca 1 metru dar ar creea probleme la dezapezire)

  – construirea a 20-30 poduri (pasaje) la intersectiile cu drumurile judetene unde au avut loc accidente. In special in afara localitatilor.

  – Centuri pentru orasele BUZAU, Rm SARAT, Focsani, BACAU.

  – INTERZICEREA DEZVOLTARII LOCALITATILOR de-alungul Drumurilor europene si National-expres.

  Răspunde
   
  1. Luca
   Noiembrie 24, 2016 la ora 22:34

   SI sa fie interzise statiile de emisie receptie ! In Moldova sunt f f f multe masini dotate cu antele acelea imense prin care esti anuntat ca sunt tufisuri cu girofaruri !

   Răspunde
    
  2. Andra
   Noiembrie 30, 2016 la ora 11:56

   Și eu cred ca e bine sa se facă poduri la intersecții sau măcar semafoare.
   A calculat cineva la ce distanta trebuie sa fie o mașină de pe un drum cu viteza maxima de 90 pe ora, cu o singura banda pe sens, ca sa poți intra pe el?
   La 90 pe ora se parcurg 25 m pe secunda și cine intra de pe un drum perpendicular trebuie sa ia o curba, sa schimbe viteze și sa ajungă la 90 pe ora ca sa nu fie bușit de cel din spate.

   Răspunde
    
 • Ciprian Mustata
  Noiembrie 24, 2016 la ora 17:30

  Moise, am ascultat cu drag emisiune.
  Eu merg regulat pe E 85. Sunt din Braila si fac distributie.

  doresc sa corectez, cu respect, 2 afirmatii ale dumneavoastra.

  Accidentele se produc din cauza VITEZEI EXCESIVE A SOFERILOR. nu din cauza vitezei prea mici.
  E85 se intersecteaza cu alte sosele judetene, chiar i n afara localitatii.

  Imagineaza-ti ca o masina opreste pe Banda, ca sa se asigure ca face STANGA. si vine din spate o alta masina cu 150-160 (perosnal am fost depasit chiar si azi-pe sectorul Bucuresti-Urziceni-Buzau) de masini ce circula cu astfel de viteze) Eu circuland cu 100-120km/h trec masinile pe langa mine ca o sageata.

  CUM SA MAI OPREASCA LA 150Km/h???

  trebuie gasitte solutii pentru a fi limitate vitezele astea astronomice.

  Răspunde
   
  1. Ciprian Mustata
   Noiembrie 24, 2016 la ora 17:35

   2– Un ascultator v-a dat exemplu sectorul BUZAU-Ramnicu Sararat. un sector care este pe 4 Benzi.

   Sectorul acela este mult mai sigur pentru ca fiecare sens de circulatie are minim 7,5 Metri.
   ……………..
   Ati declarat ca daca se lateste cu 20 CM soseaua, poate fi o SOLUTIE?

   Nu e vorba de 20 CM. BANDA DE URGENTA are maxim 2,5 metri. Chiar azi circulam in spatele unei dacii 1310 ce era pe banda de urgenta. Banda de urgenta era putin mai lata decat dacia.

   Ma uitam la un tir, Acesta nu incapea pe Banda de Urgenta. Era cu Roata din stanga pe banda de sens.

   E nevoie de o latirea a soselei cui cel putin 1,2-1,5 Metri/SENSUL DE MERS pentru ca soseaua sa aiba 4 benzi. aSTA INSEAMNA SA MAI ASFALTEZE INCA 1 BANDA

   Răspunde
    
 • Jean-Paul
  Noiembrie 24, 2016 la ora 15:45

  1. Pe DN5, Bucuresti-Giurgiu, podul CFR peste raul Arges NU se finanteaza intentionat pentru ca exista „mafia microbuzelor” din sudul Bucurestiului in care sunt implicati si politicieni. Daca ar circula un tren privat Bucuresti-Giurgiu, i-ar scoate pe dreapta pe toti evazionistii cu microbuze;

  2. In Bulgaria sunt radare fixe cu camera. S-a votat legea si primesti amenda acasa. Simplu, nu? La noi de ce nu se face? Cei mai suparati sunt politistii bulgari pentru ca au ramas fara spaga. A fost si la noi la fel, dar s-a schimbat.

  Răspunde
   
 • daniel
  Noiembrie 24, 2016 la ora 12:20

  Am tot auzit discutii referitoare la conducerea cu cel putin 10km/ora sub limita minima obligatorie. Chiar ieri la „Romania in direct” Articolul din cod e inaplicabil.
  In primul rand se face referire la conducerea „in mod nejustificat”. Cine stabileste daca e justificat sau nu? Codul nu prevede absolut niciun criteriu. Ramane la latitudinea agentului de politie, pe baza bunului simt!!?
  In al doilea rand despre ce „limita minima obligatorie” este vorba atat timp cat legislatia prevede si se refera doar la „viteza maxima admisa”. Eu n-am vazut pe niciun tronson indicatoare care sa prevada o limita minima.
  Iar sa consideram ca viteza maxima e aceeasi cu limita minima obligatorie deja devine absurd. Daca legiuitorul ar fi considerat ca e vorba de aceeasi notiune nu ar mai fi folosit expresia „limita minima”.
  Practic orice amenda aplicata pentru aceasta contraventie poate fi anulata usor in instanta.

  Răspunde
   
 • Luca
  Noiembrie 24, 2016 la ora 06:41

  Am o experienta f mare de condus . Cu 60000km in Egipt , 150000 km in Europa .
  Dar , cand am mers anul trecut la Focsani , efectiv mi-a fost teama . Se conduce NEBUNESTE ! Desi am o masina de 50000 euro , ma depaseau si autobuzele ! Majoritatea masinilor au statii de emisie-receptie .
  Am vazut vreo 3 accidente bineinteles . Unul cu victime .
  Parerea mea este ca Politia este f slaba ! Aproape absenta . Radare fixe , camere si politie eficienta nu pandari in tufisuri ! Aceasta este solutia .
  Un sofer profesionist a spus ca Valea Oltului este mai sigura fata de IAsi-Bucuresti . Asa este !!!

  Răspunde
   
 • rusei ana
  Noiembrie 23, 2016 la ora 21:41

  Este revoltator faptul ca viata nu este o prioritate pentru guvernantii nostrii. Moldova nu a existat si nici nu exista in planul de investitii insa isi aduc aminte de noi inaintea alegerilor.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Noiembrie 24, 2016 la ora 19:16

   Eu cred ca viata ar trebui sa fie o prioritate pt fiecare dintre noi, nu sa așteptăm ca viata noastră sa fie o prioritate pt guvernanți. Dacă toți am respecta regulile de CIRCULAȚIE, NR accidentelor sar reduce foarte mult. În toată lumea se moare și în accidente pe autostrada. Un exemplu bun este cel de la noi când au murit 4 oameni. Cum poți sa intri în ceata cu 120 km pe ora sau mai mult??? De vina sunt guvernanții sau noi ca nu știm sa conducem cat de cat preventiv????

   Răspunde
    
 • narcis purice
  Noiembrie 23, 2016 la ora 20:21

  Buună seara!

  Rezolvarea problemei construrii”autostrătilor suspendate”din motve de arii protejate este la îndemâna legislatorilor;impui prin lege conduita preventivă şi veghezi(prin celebrele comisii de control asupra instituţiilor executive) ca aceasta să fie respectată de cei ce participă la trafic;
  – şi-n Lumea ‘mai Bună’sunt cazuri de căi rutiere ce traversează arii,tot acolo sunt participanţi la trafic filmîndu-se cum au oprit ei şi au ajutat o ţestoasă să traverseze(când puteau să frâneze,să coboare să ajute ţestoasa să traverseze,fără să se împăuneze)-
  :)!

  Răspunde
   
 • Popovici Ioan din oradea
  Noiembrie 23, 2016 la ora 13:40

  Propun să dăm fiecare 50 de euro în rate pe doi dau patru ani și fără să se fure banii si se poate face autostrada.

  Răspunde
   
 • costi
  Noiembrie 23, 2016 la ora 13:32

  Buna,va fi o autostrada de la iasi la Bucuresti cand va mai un conducator de talia lui ALEXANDRU IOAN CUZA,ca pana atunci conducatorii au interes personal( de grup) si nu pentru cei pe care ar trebui sa-i reprezinte(poporul)…..

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase