Video România în Direct: Care ar trebui să fie noua politică externă a României?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (intre 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI, Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la Video România în Direct: Care ar trebui să fie noua politică externă a României?

 • Radu CR
  Noiembrie 21, 2016 la ora 23:48

  Buna seara. Doresc sa aflu ce televiziuni/trusturi/partide sunt pro-Est in aceasta perioada pre-alegeri; nu vreau sa- i citesc si sa cad in capcana dezinformarii si a manipularii. Sunt plecat momentan din tara si nu sunt la curent. Multumesc!

  Răspunde
   
 • Radu CR
  Noiembrie 21, 2016 la ora 23:47

  Doresc sa aflu ce televiziuni/trusturi/partide sunt pro-Est in aceasta perioada pre-alegeri; nu vreau sa- i citesc si cad in capcana dezinformarii si a manipularii. Sunt plecat momentan din tara si nu sunt la curent. Multumesc!

  Răspunde
   
 • dan
  Noiembrie 19, 2016 la ora 09:45

  inevitabil ,pe plan extern,din lipsa de politicieni verticali, va trebui sa ne pastram pozitia actuala, adica capra.

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Noiembrie 16, 2016 la ora 13:00

  O neutralitate garantată ( după negocieri SERIOASE ) de Washington,Bruxelles ,Moskova ,eventual în pachet cu tările baltice ,Belarus ,Ukraina ,Serbia – Muntenegru ,Bulgaria ( variante ) . Austria e un exemplu…
  Moise ,pe când tema ?

  Răspunde
   
 • Laura
  Noiembrie 15, 2016 la ora 11:58

  Dar stiti ca numai cu un calcul simplu pe google maps, cateva unitati armate din Ungaria pot ajunge la Timisoara in 3h30. Daca Romania raspunde si trimite trupe de la Bucuresti, are 7h15 timp sa intervina. E un calcul simplu si irealist, dar este un punct de inceput. Asadar, chiar vecinii reprezinta un pericol, fara sa incepe sa calculam aliatii din spatele lor.

  Răspunde
   
 • Bene-Laur
  Noiembrie 15, 2016 la ora 03:13

  @Laura…in comparatie cu noi din pct de vedere militar Ungaria nu reprezinta nimic Problema este ca in spatele ei se afla rusia…ungurii nu au renuntat sa viseze si la capitolul propaganda stau foarte bine numai si numai pentru ca noi le permitem asta.

  Ungurii. de capul lor nu sperie pe nimeni.

  Răspunde
   
 • Enk
  Noiembrie 15, 2016 la ora 00:28

  Ce este Romania? Este ESTUL pentru vest sau este VESTUL pentru est? Noi ce vrem?
  Credca de aici Trebuie inceputa discutia.

  Răspunde
   
 • Marky
  Noiembrie 14, 2016 la ora 22:32

  M-a unflat rasul cad am citit titlul acestui „maraton radio”. Ce politica externa? Pai unde este statul roman, unde este politicianul roaman capabil de opine, de decizie politica independenta, ca sa vorbim de „politica externa”?! Dragutilor, voi in ce tara traiti? Pai voi nu vedeti ca de fapt „politica externa a Romaniei” este de fapt vocea unor decidenti ai UE? Pana si prim-ministrul nostru nu e nimic altceva deacat un functionar de mama a 2-a al UE. Nici macar un functionar de prim rang. Despre ce politica externa vorbiti voi? Sunteti bolnavi, sau doar nestiutori?! Pai cand toate deciziile privind tara asta se iau la Bruxell (ca sa nu zic Berlin), voi vorbiti de politica externa?! Doamne, ce indivizi avem im mass-media de azi!

  Răspunde
   
 • Serban
  Noiembrie 14, 2016 la ora 16:07

  Ar trebui sa se concentreze pe repararea daunelor facute de basescu.

  Cretinatatea lui de axa ne-a afectat imaginea in UE, ne-a facut sa parem un partener pe care UE nu se poate baza, noi jucand cartea US – UK.

  Pentru ca de la UE nu prea ai ce spaga sa primesti, dar cu US/UK imediat poti sa o pui de un „lobby”. Baieti felxibili, gasesc solutii la orice, important este sa ai ce sa le vinzi.

  Trebuie sa ne conolidam pozitia in UE si, daca este posibil, sa detensionam relatia cu Rusia.

  Răspunde
   
  1. alzara medic Sibiu Radu Urdea
   Noiembrie 16, 2016 la ora 12:52

   Fii liniştit ,doar noi am auzit de axe .

   Răspunde
    
 • Laura
  Noiembrie 14, 2016 la ora 15:45

  Dl Moise Guran, raspunsul meu pentru intrebarea dvs. este unul simplu: Romania are nevoie ca in urmatorii 10 ani sa creeze sau sa se mentina in aliante care ii garanteza integritatea teritoriala. As putea spune ca este un proces in doua etape: in prima etapa (primii 2-3 ani), Romania are nevoie sa se mentina ca un punct de stabilitate, sa atraga investitori straini, sa creasca numarul antreprenorilor si sa reinvesteasca cresterea economica in infrastructura (autostrazi, spitale si armamament). Sa stiti ca autostrazile au fost inventate ca sa trimita mai repede trupele la frontierele Germaniei, asadar chiar si in perioada de razboi vom avea nevoie de autostrazi. Din punctul meu de vedere, Romania are nevoie in prima etapa sa accelereze modernizarea statului si pozitionarea penru orice va veni. In a doua etapa, urmazind pozitionarile internationale care se creeaza, Romania re nevoie sa faca niste alinate destepte. Eu as merge pe un acord cu Polonia, eventual si Grecia. Dintre cei mai periculosi vecini, eu vad Ungaria un pericol mai mare decat Rusia.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase