România în Direct din Braşov: Ce ar trebui să înţelegem noi din experienţa SUA? – VIDEO

La o zi după aflarea rezultatelor alegerilor din Statele Unite, în direct din Piaţa Sfatului din Braşov vorbim la România în Direct despre ce ar trebui să înţelegem noi din experienţa SUA.

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete: ,

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la România în Direct din Braşov: Ce ar trebui să înţelegem noi din experienţa SUA? – VIDEO

 • Marky
  Noiembrie 10, 2016 la ora 22:04

  Pentru prima oara in istorie, un roman a facut diferenta in alegerile din SUA. De fapt, „Guccifer” nu este responsabil pentru rezultat, ci madam Clinton, care a crezut ca din pozitia dumneaei de zeiasca personalitate in ilustra fuctie de „secretar de stat” poate sa manance rahat despre orice si despre oricine. Nu s-a gandit ca si alcineva „asculta” in afara de NSA-ul aservit politic. Oricum, noi romanii trebuie sa ne felicitam: datorita unui concetatean de-al nostru, lumea a aflat ce caracter infect se pregatea sa devina presedintele unuia dintre cele mai puternice state ale lumii. Acum nu va ganditi ca au ales bine, pur si simplu au ales ca noi romanii: „raul cel mai mic”.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Noiembrie 11, 2016 la ora 10:47

   „lumea a aflat ce caracter infect…”_ Aspre cuvinte…Nu sunt sigur dacă dl Guccifer ar fi putut citi măcar mesajele mele din posta electronică. Într-adevăr, „altcineva”, în afară de NASA, ori romanul nostru, ascultă mesajele politicienilor americani, doar ca Г.Р.У. nu le putea spune direct cine. I-am văzut la televizor bând șampanie și sărbătorind alegerea d-lui Trump. De data aceasta au învins ei. Dl Jirinovski exulta de fericire.

   Răspunde
    
   1. Marky
    Noiembrie 12, 2016 la ora 15:30

    „Aspre cuvinte” domnule Constantin? Nu suficient de aspre in opinia mea.Madam Clinton este pentru americani ceea ce este Dragnea pentru romani.Ma mira suprinderea unora referitoare la victoria lui Trump.Eu unul sunt suparat ca n-am stiut ca se poate paria pe cine iese presedinte, ca as fi pus o suma importanta de bani inca de anul trecut, de cand s-au facut nominalizarile, dar din pacate am ratat momentul.O sa pariez peste 4 ani, ca acum stiu ca se poate.Eu spun ca numai un individ care a pierdut legatura cu realitatea, cu omul de rand, putea sa creada ca un personaj ca madam Clinton avea vreo sansa, nici nu conteaza impotriva cui.Oamenii s-au saturat de „sistem” ar vota cu oricine este „antisistem”.Istoria e oarecum ciclica, asa a aparut si un Hitler.Tot democratic ales. Acum, eu cred ca Trump o sa fie pentru americani mai mult un Basescu decat un Hitler, ca sunt alte conditii politice acolo, sunt gastile cu cea mai mare putere economica de pe pamant.Dar sa crezi ca Trump a castigat datorita rusilor este, fara nici o suparare, o ineptie.Fireste ca Trump a fost preferat de rusi, dar din motive legate de politica externa, daca iesea Hilary mai mult ca sigur am fi avut un razboi de mare amploare, ca stim cine i-a sponsorizat campania.

    Răspunde
     
 • Kristina
  Noiembrie 10, 2016 la ora 20:16

  La ei incepe ERA dinozaurilor ,din câte se prezintă si pe la televiziunile noastre.
  Mă întreb dacă va fi unul sub 60 de ani numit in jurul lui Trump 😯
  Parte bună este faptul ca prima doamnă trebuie să stie câte ceva si despre România ,să sperăm .

  Răspunde
   
 • Laura
  Noiembrie 10, 2016 la ora 15:57

  Cateva idei pentru lectiile pe care le poate invata Romania din experienta SUA:

  – Presedintele Iohannis are nevoie sa aibe o abordare mai pragmatica fata de problemele interne (adica sa nu fie ca Obama, desi acum se afla in aceeasi situatie deoarece Parlamentul este impotrica lui). Preiau dintr-un articol al lui Dorin Tudoran pe republica.ro: Va rog, Dle Presedinte, aveti atentie la : ” diabolizări sociale iresponsabile, discursuri inflamate, neîntemeiate complexe de superioritate și încercarea de a schimba paradigme fundamentale prin decizii de laborator.”

  – alegatorii trebuie sa fie mai exigenti fata de candidatii la Parlament (foarte multi nu au cereri pertinente si deci nici nu obtin prgrame de guvernate pertinente si am vazut ca multi nu au idei pentru masuri fiscale pentru guvernarea urmatoare)- Asadar, inainte de a merge la vot, romanii trebuie sa discute si sa ceara mai mult de la partidele politice, si sa ceara masuri concrete si nu cerseala de salarii.

  – eu personal cer masuri concrete de ridicarea nivelului de trai si de incurajare a crearii a locurilor de munca, si cer restructurarea compozitiei si activitatii Parlamentului si cer mai multe masuri fiscale care sa descurajeze coruptia (taxa pe spaga).

  Răspunde
   
 • speranta R
  Noiembrie 10, 2016 la ora 15:06

  ieri am fost surprins de rezultat;
  azi urmarind discursurile de felicitare ale liderilor lumii , am cautat mai mult in priviri si am inteles la fiecare si ceea ce nu a spus;
  o trezire este buna si la cei pacifisti pentru ca votul, la ei ca si la noi, este ca un strigat al nedreptatii de care am mai amintit pe aici si pe care il ocolesti si tu,Moise;
  spui ca apreciezi munca dar nu vorbesti despre cei care NU muncesc DAR au palate,NU platesc taxe SI primesc ajutoare pe care le ridica cu masina proprie;
  cel harnic cu datele si taxele la vedere
  NU mai vrea acest subiect, TABU;
  este valabil in UE si US;este CAUZA ce a generat efectul si ceea ce va urma nu stie nimeni dar poate ne trezim si facem ordine;
  Asia a progresat deoarece acei multi si saraci au muncit si au generat progres….

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase