Înregistrare România în Direct: Pomeni electorale și necesități salariale obiective… Cum le rezolvăm?

România în Direct se aude la Europa FM. Pentru a intra în direct (intre 13.15 și 14.00) sunați la 0372/069.599, număr cu tarif normal.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI, Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la Înregistrare România în Direct: Pomeni electorale și necesități salariale obiective… Cum le rezolvăm?

 • andrei
  Noiembrie 2, 2016 la ora 10:58

  Guran se transforma in CTP. Mereu are dreptate si mereu isi permite sa contrazica.

  Răspunde
   
 • speranta R
  Noiembrie 2, 2016 la ora 08:33

  Moise,te rog sa lamuresti povestea cu Soros;
  este adevarat sau este doar o sperietoare aruncata de psd&,alaturi de alte mizerii pe care le fac in aceste zile;

  aseara am asistat la un dialog de toata jena intre Catalin Ivan si Manuel Costescu,in care primul maraia ca un maidanez la un caine de rasa care vine sa le strice furtisagurile;
  seamana cu tactica de dupa ’90:noi nu ne vindem tara,o praduim noi;
  cunosc din interior cand au venit cei de la Neckermann si TUI,mai intai la noi si pentru ca” li s-a intors spatele”,s-au dus la bulgari….

  Răspunde
   
 • Ioan
  Noiembrie 2, 2016 la ora 06:56

  Sunteti un jurnalist de calitate,dar incepeti sa va sa va transformati in Turcescu.

  Răspunde
   
 • Gadel
  Noiembrie 1, 2016 la ora 18:56

  Din pacate atitudinea patimase anti-PSD dauneaza mult atat dezbaterii cat si aprecierilor referitoare la moderator.Si daca tot comentam sa ne spuna domnul Guran daca muncitorul de la Dacia de exemplu care produce cu un randament superor atat calitativ cat si cantitativ de ce multinationala il plateste la jumatate fata de muncitorul de la Le Mans sau cel de la Ford Craiova fata de cel din Koln fara sa mai discutam de alte mizerii de la UE ce ne tine la sapa de lemn sa ne plece tineretul la sapat santuri in Occident.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Noiembrie 2, 2016 la ora 10:06

   Imi place PSD din perspectiva stiintelor comunicarii. Sofismele pe care le lanseaza in spatiul public, desi nu toate foarte elaborate, imi sunt de ajutor pentru exercitiul analitic.***Va rog, dl Dragnea militeaza pentru cresterea salariilor angajatilor de la Ford? Ori de la Renault? Daca o va face (in locul sindicatelor de acolo) chiar cred ca PSD isi ia in serios rolul de partid social si promit sa-l votez. Nu, dl Dragnea vrea ca micuta contributie la crestera economica adusa de intreprinderile productive sa fie distribuita inzecit angajatilor din sectoarele buigetare neproductive. Intelegeti dumneavoastra?…Adica, d-lui Dragnea-i scapa zicala „de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere”, dar cum socialistii sunt atei, cer!

   Răspunde
    
 • Cristian
  Noiembrie 1, 2016 la ora 14:35

  Economic si juridic, nu cred ca exista o alta modalitate de crestere a salariilor unor mase se angajati (nu neaparat bugetari) decat printr-o politica inflationista.
  Constitutia garanteaza veniturile de natura salariala precum si pensiile ca fiind un drept castigat, chiar CC s-a pronuntat ca ar reprezenta un drept de proprietate daca nu ma insel, deci nu pot fi micsorate. Cu toate ca este o interpretare foarte ciudata: pensiile au ca baza de calcul punctul de pensie, o unitate de masura fluctuanta, fara a avea ca baza un fond de pensii istoric (prin devalorizarea de 10.000% facuta de Iliescu, fondul de pensii istoric s-a depreciat spre zero, sustenabilitatea e asigurata de actualii angajati, nu de acumularile facute de actualii pensionari).
  Ramane varianta de a fi crescute diferentiat, in scopul ajustarii acestura la cerintele societatii. Daca se considera ca este nevoie de servicii de sanatate cu predilectie, se vor creste veniturile diferentiat pentru acest sector.
  Cine o face, cum o face, este o alta discutie. In final inflatia va reajusta puterea de cumparare, dar tot diferentiat.
  Asta este si motivul real pentru care nu am adoptat moneda EURO: inca sunt multe domenii de ajustat, in principal in zona salarizarii dar nu numai, pentru a rezista unei competitii directe in UE.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Noiembrie 2, 2016 la ora 09:56

   „nu neapărat bugetari…”_Presupunând că lucrați într-o firmă cu capital privat, credeți că patronul dumneavoastră vă va creste salariul (după evaluarea anuală, bianuală etc.) in funcție de politica privind stabilitatea preturilor a BNR, ori dacă are suficienți bani?! Dacă nu v-ați pus întrebarea, vă zic eu că salariul dumneavoastră creste doar dacă firma la care lucrați este profitabilă si dispune de fondurile necesare măririlor salariale. Dumneavoastră munciți mai bine, firma are mai mulți bani. La nivelul tării lucrurile stau cam la fel. Salariile reflectă cantitatea si calitatea muncii cetățenilor, prin urmare, creșterile salariale reale sunt posibile doar in urma creșterii productivității muncii. Altfel, creșterile nominale se pot „topi” in inflație, iar acesta este efectul cel mai puțin dorit. (Nu intru in detalii legate de teoria cu privire la stimularea creșterii economice prin inflație, este alt subiect.)

   Răspunde
    
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Noiembrie 1, 2016 la ora 14:26

  Foate simplu : în integralitatea sa Parlamentul va vota reducerea acceleraţiei gravitaţionale la 7m/ s2 ( eventual prin adoptare tacită ) şi prin economia de combustibil creăm resursa financiară .
  Boborul Suveran prin Reprezentanţii săi !
  Obs .O problemă la promulgare .

  Răspunde
   
 • roby_ss
  Noiembrie 1, 2016 la ora 14:15

  Stimate dle Guran,
  Va ascult ori de cate ori am ocazia, si, dupa cum dvs afirmati, va „invit” si va „las sa intrati” la birou, la mine in masina de fiecare data. Asa ca o sa imi permit sa va dau un sfat: incercati sa gasiti un canal mai „generos” prin care sa va faceti cunostinta publicului larg opiniile dumneavoastra. Observ ca, in ultimul timp din ce in ce mai pregnant, la emisiunea „Romania in direct” intrerupeti foarte des interlocutorii ca sa va spuneti punctul dvs de vedere in functie de ce incepe sa spuna acesta. Incepe sa devina iritant, si in afara de opiniile dumneavoastra, nu prea raman cu nimic din emisiune. Cred ca FB, si acest blog, nu sunt de ajuns …. Si poate si cei ce mai privesc televizorul ar fi mai castigati … E doar un sfat.
  Cu stima

  Răspunde
   
 • Mariana
  Noiembrie 1, 2016 la ora 14:08

  Din pacate … emisiunea ta nu mai este echidistanta fata de toate partidele politice. Iar pentru ca tu te-ai transformat intr-un pion electoral dauneaza mult imaginii tale. Tot ce e mai rau este – in opinia ta – marca PSD. E ok sa crezi asta, DAR nu e la fel de bine ca sa nu lasi sa vorbeasca pe cei care nu impartasesc aceasta parere. Ascult de mult, cu atentie, emisiunile tale. Erau foarte bine documentate. De cand te-ai … orientat spre un partid (sau o grupare) ai devenit patimas si comiti multe erori. (ma refer la masuri economice luate sau nu de guverne trecute, pe care le asezi sau nu in dreptul primilor ministri DOAR daca te avantajeaza in creionarea unei personalitati care te intereseaza). Sincer, imi pare rau. Nu iti sta bine sa asculti NUMAI pareri care se suprapun peste parerile tale. Nu intr-o emisiune de radio. Asa o fi directiva primita… poate…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase