Voiam să îl votez pe omul ăsta!

Moise Guran

Probabil n-ați auzit prea mulți de el. Auziți de tot felul de proști care susțin tot felul de prostii (ce altceva?), dar de un om atât de complex ca Marian Staș n-aveați cum. El nu e din filmul ăsta denumit România prezentă. Pe Marian nu îl vedeți prea des pe la televizor. De ani de zile se zbate, alături de alții, dar ignorat de media tabloidă și coruptă politic din România. Eu însumi l-am descoperit abia prin februarie, dar înainte de a vă spune eu mai multe despre un om pe care l-aș fi votat dar nu mai am cum, urmăriți-l câteva minute la un TEDx din 2013.

Prin februarie vă spuneam că Revoluția din Educație a scăpat de sub control, că o comisie numită de Adrian Curaj ca să dea din cap binevoitor la conservarea de fond a sistemului, a respins toate variantele, înaintând o alta, care era atât de bună încât a scos din minți și sindicate și minister, ba chiar și pe Președintele Iohannis l-a cam deranjat, că mergea prea repede. Era exact ceea ce așteptam să se întâmple în anul cu tehnocrații, numai că sistemul a fost mai tare. Din comisie, șase oameni s-au desprins și au mers mai departe. Unul dintre ei este Marian Staș.

Ofițer de formație dar matematician de carieră, Marian e un tip extrem de deschis. Găsiți mai multe despre cariera lui pe pagina de facebook. L-am cunoscut mai bine astă vară, la dezbaterile la care m-au invitat puștii de la PACT. Probabil cea mai interesantă dezbatere pe care am avut-o cu ei a fost cea despre Educație. Oricum am luat-o și oricum am întors-o, tot la calitatea dascălilor ajungeam, concluzia dezbaterii fiind nu DACĂ ci CUM ar trebui să îmbunătățim asta.

Deși am aflat că Marian Staș candidează ca independent la București nu l-am sprijinit în niciun fel. Nu îmi permite religia nici să sprijin pe cineva, nici să mă asociez în vreun fel politic și n-am făcut-o nici în cazul lui Marian. De aceea nici nu spun niciodată înainte de alegeri care este opțiunea mea de vot. Dar acum mă întreb dacă n-am greșit.

E o nebunie să vrei să candidezi la București ca independent pe actuala lege electorală. Trebuie să strângi 20 de mii de semnături. Foarte probabil vom avea parlamentari de București cu mai puține voturi decât semnături. Atât de aberant e sistemul! Marian a postat ieri pe facebook următorul mesaj:

marian stas micIeri am depus la biroul circumscripției electorale nr. 42 bucurești dosarul cu toate semnăturile de susținere pe care le-am primit în perioada de pre-campanie – atât cele pe hârtie, cât și cele în format electronic.

Numărul total de semnături pe care le-am primit este mai mic decât numărul de semnături pe care le impune legea pentru candidații independenți. În semn de respect elementar față de efortul fiecărui semnatar în parte – și, cu atât mai mult, față de cei care m-au sprijinit să colectez liste cu semnături – am decis că gestul de integritate din partea mea este să depun dosarul de candidatură așa cum a fost el, în ziua de grație 27.10.2016, cu toate semnăturile obținute onest, ca semn al dorinței semnatarilor de a se alătura proiectului României pe bune, cea care începe cu ȘCOALA Pe Bune. Dacă doar unul ar fi semnat pentru mine, aș fi depus dosarul fix cu semnătura în cauză, din respect civic pentru semnatar.

În opinia  mea, acest proces pre-electoral este profund discriminatoriu, abuziv și neconstituțional, având un potențial uriaș de a bloca atât accesul onest, nepenal, al candidaților independenți către votul cetățenilor, dar – infinit mai otrăvitor – de a sufoca dezbaterea autentică despre proiecte. În această lună nu a contat nimic altceva decât obsesia aberantă a listelor de semnături, cu accente grotești de multe ori, anormale și pentru cei care am cerut semnături și pentru care ni le-au acordat. punctul culminat al aberației kafkiene numite liste de semnături: cenepeul – marota multor români extrem de suspicioși în a-și scrie / transmite codul numeric personal, impus conform legii!

Eu am respectat legea, așa strâmbă cum e, și îmi rezerv dreptul de a acționa în funcție de hotărârea BEC în ceea ce mă priveșțe. Dincolo de litera legii, însă, forma și fondul materiei politice în România sunt lumi paralele, din alt veac decât numit XXI. acum, românia băltește mai degrabă într-un ev politic feudal – nici măcar în evul mediu. Și acestei inadecvări istorice avem a-i veni de hac, dacă vrem să nu ne crape obrazul de rușine când ne uităm la noi, în oglindă. Punct.  

Încheiat citatul. Un text scris cu nerv, hotărât, chiar dacă deziluzionat, din care eu înțeleg că Marian ar putea deschide procedura de atac la Curtea Constituțională a mizeriei de lege electorală ce conservă avantajul partidelor mari. Păi cum dracu să mai schimbăm clasa politică, sistimați cetățeni? Dar cum să schimbăm ceva, orice, în țara asta, în aceste condiții?

Să recapitulăm! Tentativa de Revoluție din Învățământ a fost înăbușită ca un foc într-o cutie închisă, de fostul ministru al Educației, Adrian Curaj. Susținut tot timpul de Cotroceni, acesta a intrat într-o alianță evidentă cu masoneria din Învățănânt, atât de bine reprezentată de Ecaterina Andronescu (care, apropo, își plasase un om și între cei șase rebeli din Comisia de Reformă, vă dau detalii cu altă ocazie, că merită). Chiar dacă Cioloș a reușit într-un final să îl schimbe pe Curaj cu Mircea Dumitru, iar noul ministru a forțat organizarea concursurilor de directori de școli, sistemul s-a adaptat rapid (vezi povestea publicată ieri, cea a profesorului Renato Enache, de la Școala 56 din București).

Veni toamna, suntem în prag de alegeri, nici nu putem alege pe cine vrem noi, că doar partidele mari au cum să strâng 200 de mii de semnături în mod nepenal, dar, cum spune și Marian Staș, în subtext, nici măcar nu putem dezbate în camapania electorală niște proiecte mai serioase, căci ele sunt eliminate din pre-campanie, pragul de semnături fiind mai pervers decât pragul de intrare în Parlament. Vom avea același concurs mincinos de crescut pensii și salarii pentru bugetari, o veșnică minciună perpetuată de 25 de ani, un joc de-a viitorul luminos care ne afundă tot mai mult într-un trecut, îl citez din nou pe Marian Staș, de ev politic feudal.

Evident că NU asta au cerut oamenii acum un an, după Colectiv. Din contră! Revin mâine cu un text despre acest an, care a trecut de la Colectiv.

Și da, voi veni din nou în stradă.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

61 răspunsuri la Voiam să îl votez pe omul ăsta!

 • Gheorghe
  Noiembrie 3, 2016 la ora 10:11

  Daca nu atacam ideea toxica de prag electoral vorbim degeaba.

  Răspunde
   
 • Vali
  Octombrie 31, 2016 la ora 16:55

  De ce nu incepem cu pasi mici…. prima schimbare in legea electorala: nu poti candida la parlamentare pe lista judetului Covasna (de exemplu), daca tu esti nascut/crescut in Ilfov (de un alt exemplu)! Cum ne putem astepta ca un individ sa apere drepturile si interesele unei zone cu care nu are nimic de-a face? PS: sau asta e deja in lege si doar nu se aplica?

  Răspunde
   
 • Vali
  Octombrie 31, 2016 la ora 16:54

  De ce nu incepem cu pasi mici…. prima schimbare in legea electorala: nu poti candida la parlamentare pe lista judetului Covasna (de exemplu), daca tu esti nascut/crescut in Ilfov (de un alt exemplu)! Cum ne putem astepta ca un individ ca apere drepturile si interesele unei zone cu care nu are nimic de-a face? PS: sau asta e dej ain lege si doar nu se aplica?

  Răspunde
   
 • Vali
  Octombrie 31, 2016 la ora 16:54

  De ce nu incepem cu pasi mici…. prima schimbare in legea electorala: nu poti candita la parlamentare pe lista judetului Covasna (de exemplu), daca tu esti nascut/crescut in Ilfov (de un alt exemplu)! Cum ne putem astepta ca un individ ca apere drepturile si interesele unei zone cu care nu are nimic de-a face? PS: sau asta e dej ain lege si doar nu se aplica?

  Răspunde
   
 • Tuhasu Adriana
  Octombrie 30, 2016 la ora 21:59

  Buna seara! Eu sunt unul dintre membrii desemnați pentru Scoala Gimnazială Pades, Gorj. La aceasta școală a fost un singur candidat, directorul în funcție, pentru ca niciunui cadru didactic nu i s-a permis sa se inscrie in Corpul de experți manageriali. Este în funcție de ani buni, singurul acceptat de curcubeul politic pe care l- a abordat in totalitatea spectrului fara nicio jena, școala fiind transformata in afacere de familie (mama angajată ca prof. suplinitor, unchiul-fochist, sora-bibliotecar iar SOTIA- CONTABIL, unicul CONTABIL al scolii). După un rezultat de 38.125 de puncte la proba scrisa, a urmat asa – zisul interviu unde i-am dat nota suprarealistă de 7.50. Ce a urmat in urmatoarele zile? Un potop de insulte si jigniri.
  Cred ca sunt singura din Pades care asculta Europa fm. Dimineata la 7.30, cand urc in masina copiii vecinilor, fiul meu de 7 ani le zice:”Liniste! Vine Moise Guran!” Si ei tac pana ascult tot.

  Răspunde
   
 • Boboc
  Octombrie 30, 2016 la ora 21:05

  M-am tot intrebat retoric „eu cu cine votez”? Cum pot sa schimb in bine ceva in tara mea cand votul este de fapt, in cel mai bun caz o optiune, pentru un nume, mai putin sau mai mult mediatizat , aflat pe liste IMPUSE de cei pe care vrem sa ii schimbam. Poate ar fi mai corect, mai democratic sa nu ni se mai impuna sa alegem din listele LOR, ci sa putem sa ne exprimam si un vot impotriva celor din acele liste, iar un procent semnificativ de voturi negative sa blocheze pentru o perioada( un mandat,doua, trei..) participarea persoanei la viata politica .Poate asa vor putea si cei ce vor cu adevarat sa faca ceva bun pentru noi, sa ajunga sa candideze . Asa mi se pare mult mai democratic si pentru noi, alegatorii ” de rand”.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Octombrie 30, 2016 la ora 17:41

  Eram student cand Marian era cadru didactic in Academia Tehnică Militară. Apropiat de vârsta cu noi (poate 5 – 8 ani mai mult, nu mi aduc aminte exact). Dar imediat după ’89 să vezi așa o minte deschisă, o deschidere spre comunicare cu generatia care vine din urma – a fost impresionat. Mă bucur pentru realizările lui. Sunt convins că până la urmă cei ca el vor avea ceva de spus în societatea noastră, usor, usor.

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Octombrie 30, 2016 la ora 11:50

  Aceşti pricepuţi ( inclusiv USR ) nu au descoperit lacunele / toxicitatea legislaţiei electorale decât în momentul afectării proprii .Propriu cetăţeanului dezintetesat de soaţiul public .

  Răspunde
   
 • amicu
  Octombrie 30, 2016 la ora 11:25

  România nefiind o democrație decît în mintea năucilor e normal ca gașca mafiota care ne jefuieste de zeci de ani să încerce să împiedice pătrunderea „intrușilor”. Ce mă miră pe mine e că unii descoperă abia acum faptul. De zeci de ani doar asta avem: luați de votați ce vă dăm noi. Anul ăsta, însă, pentru prima oară, USR-ul a spart blocada. Rezultatul e agitația psd-istilor în încercarea de a le bloca totuși accesul prin contestații. Și sistemul tot nu s-a schimbat.

  Răspunde
   
 • Bogdan Cristian
  Octombrie 30, 2016 la ora 10:33

  …ce nu se înțelege..? ( vorba aia din reclamă”mi sau ci.?”). ASTA SE VREA..! Un învățământ PROST,si o sănătate așișderea…!
  Doar pe proști îi manipulezi cum vrei..! Patrea nasoală este că școala a generat din ’90 atâția proști încât au ajuns aproape in majoritatea puncrelor de conducere, luând decizi catastrofale.
  Eu personal iaș acuza pe toți aceștia de după ’90, de GENOCID,ne urmărind altceva decât sa distrugă această nație. Nu exista RESPONSABILITATE, și asta e foarte grav.,să nu răspundă de deciziile pe care le iau…!
  Degeaba ai responsabilitate civică,că nu ești băgat in seamă de cei care ar trebui să fie competenți. INCOMPETENȚA ne conduce în multe din punctele chee…! Dar asta VREA MAFIA ce a pus mâna pe ROMÂNIA, după ’90 până în prezent.

  Răspunde
   
 • rada gelu
  Octombrie 30, 2016 la ora 10:32

  Dezamăgire cruntă…oricum privim, aceeasi oameni rămân la putere sau conduc prin sutele de marione conectate la mâinile lor..Eu personal de la revoluție încoace caut o scuza pt neîmplinirile si frustrările trăite în țara mea..nu le găsesc…dar văd cum,indiferent de clasa politica venită la putere,cetățeni au doar de suferit..salarii mizere,sistemul educațional,dezastru..idem cel sanitar..protectia socială,la pământ. ..practic incompetență crasă la nivel înalt. .Manageri pe toate posturile ministeriale..dar nici unul calificat pe acel post…țăranul,care singur cultivă cele 2-3 hectare,cu siguranța e mult mai competent decat acei manageri…dascălul de moda veche…da,acel dascăl pe care majoritate (generației de aur)l-am avut,are mai mult habar despre pedagogie decat toata sleahta ministerială a învățământului…Odată poate…se termină cu politicieni incompetenți,cu ipocritii si hapsanii sus pusi de acolitii lor..odată poate..copilul meu va aprecia oamenii care-l educă. .odată poate..bunul simț apreciat sa fie..odată poate….lucruri bune se vor întâmplă. Patetic. .timpul trece,lumea uită, sii..la timpuri noi..tot ei..

  Răspunde
   
 • alzara medic Sibiu Radu Urdea
  Octombrie 30, 2016 la ora 09:01

  Ceaţă totală,Moise !Nu găsesc alternativă la democraţie ,iar aceasta nu se poate fără susţinerea unui…partid ( nomina odiosa )şi a votului . Dacă toţi am îmbrăţişa religia ta teocraţia ar fi o soluţie ? Istoria o confirmă…temporar !
  Succes Maiei !
  Îţi sunt dator cu mărturia scenei ocupării Parlamentului din Chişinău de către voluntari .Dă un semn ,merită !

  Răspunde
   
 • Mariana
  Octombrie 30, 2016 la ora 02:02

  Intotdeauna exista soluții! Gasiti-le! Eu, votez la momentul potrivit. Nu ne lăsați din nou pe mana corupților. Uniți -va forțele! Luptați!
  ” Dacă o minciuna salvează o viață de om, e mai prețioasă decât toate adevarurile”! SALVATI-NE!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 30, 2016 la ora 00:30

  Admir oamenii de valoare! Se poate, insa, ca bun matematician, dl M. Stas sa se fi dedicat mai mult profesiei si sa fi neglijat mediul politic in care doreste sa patrunda. Daca ar fi acordat mai multa atentie vietii social-politice, este posibil (nu musai, dar posibil) sa fi ajuns la concluzia ca apropierea de PACT sa nu fie una tocmai rodnica. Nu zic acum de cine si cum a format PACT-ul, ci ca nu exprima felul in care ar putea infaptui proiecte concrete in domeniul politicilor publice si nu inspira incredere. Poate ca, asa cum sugereaza unii colegi comentatori, este mai util pentru dl. M. Stas si pentru punerea in opera a ideilor sale progresiste, sa se spropie de USR, ori de platforma propusa de dl Ciolos.

  Răspunde
   
 • Vlad
  Octombrie 29, 2016 la ora 23:52

  Din nefericire pe Ciolos nu l-am avut din cauza lui Iohanis…au trebuit sa moara niste oameni (#Colectiv) si alti oameni sa iasa in strada, intr-un mod cu totul diferit fata de orice alte manifestatii anterioara si sa impuna un altfel de guvernare. Iohanis, ca om politic, nu prea avea ce face. Ca sa folosesc un termen din sah: era zugswang.

  Răspunde
   
 • Gabriel
  Octombrie 29, 2016 la ora 23:51

  Suntem un popor dezbinat si astfel nu o sa putem schimba nimic atat pentru noi dar mai ales pentru copiii nostri. Ba dimpotriva o sa ne afundam tot mai mult in tentaculele acestei caracatite care devoreaza talente ,valori si obliga generatia tanara da emigreze din cauza coruptiei ! Hai sa dam mana cu mana mai hotarati ca oricand pentru ca doar uniunea,colectivitatea ne da forta sa putem schimba ceva . Suntem foarte multi , dar dezbinati !

  Răspunde
   
 • Nicu Sandru
  Octombrie 29, 2016 la ora 21:03

  Nimeni nu se poate promova la TV ca debutant in politica, iar timpul in care te poti face cat de cat cunoscut este groaznic de scurt pt 200000 de semnaturi ; ca sa ramana tot ei, cei care ne-au distrus pana acum….

  Răspunde
   
 • Sergiu L
  Octombrie 29, 2016 la ora 19:36

  Sa se inscrie domnul Stas in USR. Legea e facuta de PSD si PNL pentru ele. Este special gandita sa elimine independentii si partidele mici.

  Răspunde
   
  1. George
   Octombrie 30, 2016 la ora 05:11

   E o idee…

   Răspunde
    
 • Moise
  Octombrie 29, 2016 la ora 19:35

  Niciodata nu e prea tarziu

  Răspunde
   
 • Nik42280
  Octombrie 29, 2016 la ora 19:11

  Democratie tanara!
  Pacat ca „parinti” nostri au plecat la munca…. Fiind negustori sau s-au dus la vri-un razboi ca nu mai vin acasa.
  Ori vin acasa foarte bogati ori is morti demult sau si-au facut o alta familie acolo unde au plecat ei!
  Eu zic asa ….. Sau cred ca ar trebui sa fim mai mult frati si sa ne ajutam …. Altii mai mici, altii mai mari, dar frati si surori…..
  Eu cred ca suna mai frumos si mai incurajator ce am scris eu decat ce am citit pana acum la comentarii

  Răspunde
   
 • Luminita
  Octombrie 29, 2016 la ora 18:37

  Marian este un om cu o inteligenta cu mult peste medie și o perseverenta pe măsură. Și-a clădit un nume cu multa munca și seriozitate fără sa beneficieze de ajutorul nimănui. Și când spun seriozitate nu spun ca e lipsit de umor. Din asta are suficient. Și entuziasm la fel. E o mare pierdere pentru noi ca nu poate avea ocazia sa încerce sa facă ceva în tara asta. La cat de ambițios e poate chiar reușea ceva.

  Răspunde
   
 • Codrin
  Octombrie 29, 2016 la ora 17:53

  Avem oameni de calibrul in tara noastra si sper sa iese în următorii ani din acea umbra deasă in care au fost băgați acesti oameni foarte inteligenți de cate avem atâta nnevoie..a stii ca atunci cand vrei sa ti se faca un serviciu este de ccalitate…Romania a dat elite la nivel mondial si noi ce sa vezi suntem condusi de niste soparle

  Răspunde
   
 • Nicu
  Octombrie 29, 2016 la ora 17:46

  Traim intr-o mizerie politica si culmea e ca ne place foarte mult…cand ne vom trezi va fi foarte tarziu.

  Răspunde
   
 • Alin
  Octombrie 29, 2016 la ora 17:09

  Când intram acum vreo 3 ani in direct la emisiune pe EuropaFm (era ceva legat de Basescu, parca, si dacă va ajunge premier) si opinam ca partidele in forma actuala sunt raul cel mai mare, ai fost mai puțin luminat ca acum.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Octombrie 29, 2016 la ora 17:06

  Chestia asta cu semnaturile prea multe pentru a te califica la candidatura nu e chiar asa simplu de rezolvat echitabil. Normal, daca un ,,independent” valoros(ce-o fi aia?), doreste sa se ,,aleaga”, o fi bine sa nu aiba aceasta piedica. Dar daca o puslama unsa cu toate alifiile, admirata de romanasii descurcareti doreste acelasi lucru, haideti sa socotim cum va arata ,,parliamentul”?! Buna ar fi conditia: 20.000 semnaturi, dar nu te alegi cu mai putine voturi decat semnaturi!

  Răspunde
   
 • Dan Rotariu
  Octombrie 29, 2016 la ora 16:21

  Vorbim despre nedreptăți:
  – noi comuniștii nu putem să avem PCR
  – de 27 de ani votul meu nu contează exact așa cum nu contează 17% dintre voturile valabil exprimate pentru că nu depășesc bariera electorală care e profund nedemocratică pentru că votul meu se redistribuie la dușmanii mei politici,
  – dvs. ați atins doar partea birocratică, dar în capitalism cine nu are bani sau nu devine păpușă unuia cu bani nu are CAPITALUL necesar să ajungă în Parlament

  Răspunde
   
  1. Mihai
   Octombrie 29, 2016 la ora 17:10

   Aia ca ,,voi comunistii nu aveti PCR”, sper ca e o gluma! Aveti, aveti atat de mult PCR incat o sa ajunga Romaniei pentru inca fo cateva sute de ani!

   Răspunde
    
   1. Dan Rotariu
    Octombrie 30, 2016 la ora 00:03

    Un curs de doctrine nu ți-ar strica. Vremea glumelor a spus de 2 decenii. Prostia asta ca suntem conduși de comuniști pe mulți naivi ii fenteaza. În esență am fost conduși de oportuniști care au virusat PCR înainte de 1990 și apoi au trădat PCR
    O să înțelegi mesajul meu când o să știi diferența între capitalism și socialism dar și diferența între socialism si comunism. Altfel ești doar victima propagandei anticomuniste. Stiu ca nu o să citești, dar pentru cei care vor dau adresa marxistsorg.org

    Răspunde
     
    1. Dan Rotariu
     Octombrie 30, 2016 la ora 00:06

     Adresa corectă e marxists.org

     Răspunde
      
 • daniel
  Octombrie 29, 2016 la ora 16:19

  mare ti-e gradina doamne! sa citesti comentariile unor tineri care se vor progresisti si sa iti dai seama ca sunt sustinatorii celui cu mustata si dintii cariati e ceva inimaginabil. eu sustin m10 dar cred ca voi cota usr pt cei ce sunt in randurile acestui nou partid. mediocritatea a transformat modul de gandire al tinerilor si i-a facut sa creada ca detin adevarul si cunostintele in orice domeniu. total se face in echipa si liderul trebuie sa plece urechea la cei ce sunt cu el. altfel se transforma in esec.liderul are rolul lui dar tr sa fie doar líder nu sef scolit la spiru haret dau doctor plagiator. soarta romanilor a fost decisa de ligheanele si galetile impartite de gusatii din toate partidele si de indiferenta valorilor care au preferat sa se refugieze in businessul propriu sau in cariera. s-a gresit sau poate nu a fost un líder al acestor valori care sa trezeasca simtul civic. antrepenorit cum ai suportat prostiile spuse de catalin? eu ma dezbracam de carácter si il trimiteam la origini, poate asa sta in banca lui si nu iese la vot. stupid people!!!

  Răspunde
   
  1. Mihai
   Octombrie 29, 2016 la ora 17:17

   E absolut de bun simt cam tot ce-ai zis. Bunul simt nu are ce cauta in politica, poate doar la modul ipocrit, atentie mare, lichelele se cunosc din prima, doar ca lumea e naiva si egoista.

   Răspunde
    
 • Dan
  Octombrie 29, 2016 la ora 15:17

  presa e la fel daca nu chiar mai corupta decat politica, isi merita moarta cu varf si indesat.

  Răspunde
   
 • John D
  Octombrie 29, 2016 la ora 14:57

  Si tousi e o intrebare pertinenta:
  -De ce exista aceasta perpetua falie intretinuta intre paturile sociale prin constructiile ofertelor de vot!
  Vorba multa- saracia omului!

  „religia mea” nu este aici-in articolul scris oare cu directia interpretarii mesjului cheie?

  Răspunde
   
 • Adriana Radu
  Octombrie 29, 2016 la ora 14:42

  Domnule Guran sunt un pic nedumerită apropo de concursul de recrutare al directorilor inițiat de ministrul Curaj. Am facut parte din echipa care a lucrat cu ministerul la aceasta metodologie, venind cu o abordare profesionista a recrutării. Am ajuns in aceasta echipa la solicitarea ministrului către asociația AVE din care fac parte, Asociația pentru Valori in Educație, formată din oameni de business. Nu l-am cunoscut pe domnul din articol dar e posibil sa fi fost mai mulți actori implicați in elaborarea procedurii. Toți actorii sociali au primit pozitiv abordarea propusă dar ministerul a ales alte soluții dar principiile sunt respectate. Mi se pare ciudat filmul pe care il prezentați dumneavoastra, nu il contest pe dl de mai sus.

  Răspunde
   
 • Claudiu
  Octombrie 29, 2016 la ora 14:14

  Catalin, liniste-te taica. Ia 3 trandafiri si plimba-te, uita-te la tv la posturile tale favorite. Le stim si noi de altfel. Stim ca visurile si idealurile tale s-au oprit la nea’ Ceasca. Iar despre domnul Zero, e zero pus langa un 1 si urmat de alti de „Zero”. Au facut baietii aia o treaba acolo de isi pun unii unghia in gat (nu spun ca si tu ai face asta). In fine, dupa cum spuneam, o plimbare prin parc e binevenita.

  Răspunde
   
 • Costi
  Octombrie 29, 2016 la ora 12:57

  Moise moise cum vii tu si faci pe dumnezeu observator si neimplicat apoi te plangi ca tot mafia iese la alegeri. Sa ma ierti Moise dar te credeam mai bun de atat. N-a zis nimeni sa faci campanie pentru unu si altul dar nu-ti cadea coroana de deontolog daca spuneai: Uite ce candidati interesanti am gasit eu .

  Desigur n-ai nicio obligatie sa faci asta dar am impresia ca ori nu esti constient de influenta ta, ori te dai mai catolic decat Papa.

  Gandeste-te si altfel, prin lipsa ta de actiune nu crezi ca ai fost partas celor care au gandit legea cu 1% semnaturi?

  Răspunde
   
 • Daniel Militaru
  Octombrie 29, 2016 la ora 12:47

  Va incapatanati sa credeti ca sistemul asta il mai putem schimba semnificativ fara par.

  Răspunde
   
 • AntreprenorIT
  Octombrie 29, 2016 la ora 12:32

  „Pampalaul ala” de Nicusor Dan are creier mai mult decat toata echipa PSD Bucuresti la un loc. A pornit singur, de la zero si a ajuns sa aiba 30% in Bucuresti. Deja are 10% pe tara si va creste spre 15-20 spre alegeri. Nicusor singur nu va face nimic dar a reusit sa atraga zeci de oameni de valoare langa el, care vin cu experienta f mare si stiu sa faca lucrurile sa se intample. Le tremura chilotii PNL-ului si PSD-ului cand se gandesc la „pampalau”. Si acum 2 ani Iohannis era considerat „pampalau” si totusi lumea l-a ales. Si drept urmare acum il avem pe Ciolos si cel mai bun guvern de dupa Revolutie. Aa, am uitat sa zic ca „pampalaul” a atras si 8 oameni din Guvernul Ciolos in USR de curand, in caz ca nu stiai. Dar nu-i ba, tu voteaza cu „smecherul” de Dragnea, fiecare cu valorile lui…

  Răspunde
   
  1. AntreprenorIT
   Octombrie 29, 2016 la ora 12:33

   am postat de 2 ori, stergeti va rog mesajul asta (nu am dat reply).

   Răspunde
    
 • Radu
  Octombrie 29, 2016 la ora 12:01

  pe bune?

  Răspunde
   
 • Costin
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:50

  Daca tot atasati atat de multe link-uri. Cand aveti ocazia, as vrea macar un articol despre matematica, rod al carierei domnului Staș.
  Nu este graba, cand si daca gasiti. Multumesc anticipat!

  Răspunde
   
 • AntreprenorIT
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:50

  Moise, desi devine evident ca ai un dinte impotriva USR. Asta imi dovedeste ca nu esti omul impartial pe care il credeam. Usr a strans 350,000 semnaturi si este un partid mic. Le-a strans pe bune si cu eforturi f f mari. Eu personal am strans cateva zeci de semnaturi pt ei si mai am cel putin 10 prieteni care au facut la fel si a fost al naibii de greu. Ca sa avem cu cine vota. Iar tu bagi USR-ul si implicit pe noi in aceeasi galeata cu „partidele mari”. Cred ca poti lasa deoparte frustrarea ca USR nu ti-a ascultat sfaturile, cred ca stiu ei mai bine ce fac, rezultatele vorvesc. Iti mai zic o chestie : daca revin ciumatii la putere vom avea parte de un nou val de emigrare al creierelor spre Vest, similar cu anii 90. Eu unul asta voi face, voi vinde businessul pe care il am (IT – 50 angajati) si cu banii pe care ii voi lua voi pleca cu familie, catel, purcel in Elvetia, Suedia, Canada sau unde ne vor primi. Miza e uriasa si din punctul meu de vedere doar o iesire in masa la vot ca acum 2 ani ne poate salva. Si asta se poate face doar pt USR, PNL fiind compromis. Facem un salt de 10 ani inainte sau 10 ani inapoi. Aducem mii de creiere inapoi in tara sau pierdem zeci de mii.

  Răspunde
   
  1. catalin
   Octombrie 29, 2016 la ora 12:16

   :)) tu il consideri pe pampalaul ala de Nicusor Dan ,salvatorul Romaniei? Esti naiv, prietene :)) si cu Nicusor dan si fara Nicusor Dan , creierele tot vor parasi Romania..Ca Nicusor Dan n-o sa aiba cu ce sa le plateasca salariile :)) si sa nu mi bagi placa cu recuperarea banilor furati de la coruptii condamnati :))

   Răspunde
    
   1. AntreprenorIT
    Octombrie 29, 2016 la ora 12:33

    „Pampalaul ala” de Nicusor Dan are creier mai mult decat toata echipa PSD Bucuresti la un loc. A pornit singur, de la zero si a ajuns sa aiba 30% in Bucuresti. Deja are 10% pe tara si va creste spre 15-20 spre alegeri. Nicusor singur nu va face nimic dar a reusit sa atraga zeci de oameni de valoare langa el, care vin cu experienta f mare si stiu sa faca lucrurile sa se intample. Le tremura chilotii PNL-ului si PSD-ului cand se gandesc la „pampalau”. Si acum 2 ani Iohannis era considerat „pampalau” si totusi lumea l-a ales. Si drept urmare acum il avem pe Ciolos si cel mai bun guvern de dupa Revolutie. Aa, am uitat sa zic ca „pampalaul” a atras si 8 oameni din Guvernul Ciolos in USR de curand, in caz ca nu stiai. Dar nu-i ba, tu voteaza cu „smecherul” de Dragnea, fiecare cu valorile lui…

    Răspunde
     
    1. catalin
     Octombrie 29, 2016 la ora 13:38

     15-20% ? Tu stii ce spui? Poate are creier pentru matematica da’ nu pentru a conduce o tara:)) Voi chiar sunteti naivi astia care mai credeti in oamenii providentiali de tip Nicusor Dan sau Ciolos :)) Asa te-ai pacalit si cu Basescu inainte:)) Ca sunt sigur ca l-ai votat de doua ori si acumn te-ai lepadat de el :)) USR-ul pana in 10 % castiga la alegerile astea..Si asta in cel mai fericit caz :)) In cel mai naspa caz intra la limita in Parlament..Auzi si tu ..20 % :))

     Răspunde
      
    2. catalin
     Octombrie 29, 2016 la ora 13:41

     Si apropo..vezi CA USR-ul si PNL-ul au devenit aliati ca ambele formatiuni il sustin pe Ciolos..Asta ca sa vezi cat de naiv esti :))

     Răspunde
      
     1. Ionel
      Octombrie 29, 2016 la ora 14:42

      Faptul ca ambele formatiuni il sustin pe Ciolos premier nu inseamna ca-s aliati Catalin. Inseamna ca il vad pe Ciolos potrivit pentru a continua proiectele propuse.

       
    3. catalin
     Octombrie 29, 2016 la ora 13:46

     Pai Johannis a ramas pampalau si acum :)) tu chiar crezi ca pe johannis il duce mintea atat de mult? Pentru el lucreaza justitia si serviciile :))Nu e decat o marioneta..Sistemul il controleaza pe Johannis nu invers cum era pe vremea lui Basescu :))Ramai prietene la IT si lasa analiza politica pentru cei care se pricep cat de cat :)) Iti dau intalnire aici pe forumul asta dupa alegeri si vedem cine a avut dreptate :Tu cu 2200 de procente ale tale sau eu :))

     Răspunde
      
     1. amicu
      Octombrie 30, 2016 la ora 11:51

      Ce nu pricepeți voi, admiratori ai”deștepților” gen Ponta sau Băsescu (niște mediocri în cel mai bun caz), e că aveți probleme cu scara valorilor, din rahat nu vei face bici niciodată. Cu „pampalaii”, în schimb, s-ar putea să iasă ceva. Și nu mai rînji atît!

       
    4. catalin
     Octombrie 29, 2016 la ora 13:56

     si apropo de ,,valorile” tale.Poti sa ai 10 doctorate da sa nu te duca mintea incat sa nu poti conduce o asociatie de locatari..In schimb poti sa ai doar 12 clase da sa conduci o mica afacere..asta e problema cu valorile tale:)) in zilele noastre

     Răspunde
      
     1. Kyko
      Octombrie 29, 2016 la ora 17:04

      Deci aveti foarte putine sanse sa vedeti oameni obijnuiti sa fure de 15-20 de ani indreptandu-se acum.

      Sunt sanse ca Nicusor „pampalaul” si gasca lui sa se apuce de furat daca ar avea de unde? Evident ca sunt, dar analizand trecutul lor vei vedea ca aceste sanse poate nici nu ajung la 3%.

      Si atunci pe cine sa votam?
      Pe unii care ar fura 97% sau pe unii care ar fura 3%?

      Raspunsul nu trebuie sa ni-l spui. O sa-l dai pe buletinul de vot. Intrebarea era retorica….

      Nu e nevoie de doctorat sa intelegi atata lucru, merge si cu 12 clase….

       
    5. catalin
     Octombrie 29, 2016 la ora 14:00

     Pe oamenii respectivi nu i-a atras Nicusor Dan :))) S-au dus resprectivii doar doar vor prinde si ei un loc caldut in Parlament :)) plus ca au plecat numai cei capabili din guvernul Ciolos :)) D-nul zero de fonduri europene si cativa secretari de stat :))

     Răspunde
      
     1. catalin
      Octombrie 29, 2016 la ora 14:02

      D-nul Zero de la fonduri europene*

       
     2. AntreprenorIT
      Octombrie 29, 2016 la ora 15:02

      Vezi ca razi cam fortat, o data la cateva cuvinte:) Sau e ras nervos? Nu ai citit ce am scris asa ca nu are sens sa imi mai bat capul cu tine. Esti genul care „le stie pe toate” . E plina tara de mediocrii din astia, din pacate. Genul pe care ii refuz de la primul interviu, indiferent de skilluri. Invata sa asculti inainte sa raspunzi, altfel vei ramane un mediocru. Iti mai las doar o idee la care sa reflectezi : Lucrurile mari se fac de echipe, nu de o singura persoana. Au fost multi pampalai care au stiut acest lucru si au reusit chestii marete. Bill Gates, Larry Page, Mark Zuckerberg. Trebuie sa ai creier, sa fii integru, muncitor si sa te inconjori de oameni de acelasi fel. Asa poti construi o companie sau conduce o tara. Singur nu face nimeni nimic. Iar despre Usr, vom vedea. Pronosticul meu e ca vor face intre 10 si 20%, in functie de prezenta la vot. Cheia e sa scoata nehotaratii la vot. Cum a facut Iohannis (sau mai degraba aroganta lui Ponta). Atunci pot reusi ceva spectaculos (20 plus). Cum s-a intamplat in Lituania chiar acum. Sau in Bucuresti la locale. Iar despre Ciolos… el si echipa lui ne pot duce cu 10 ani inainte sau Dragnea cu 10 ani inapoi. Usr e cheia jocului si psd incepe sa inteleaga, vezi atacurile si piedicile puse Usr-ului.

       
 • Vlad Galmati
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:43

  Salut Moise, te urmaresc de mult timp. a
  Am strans semnaturi pentru USR si credema nu am facut nimic penal. Am stat in strada la cort si am umblat de bezmetic pe strazi tocmai pentru a putea trece pragul asta. Cand zici ca doar parditele mari pot strange si boldat „in mod penal” consider ca spui un neadevar. Problema e sistemul, indeamna oameni sa il schimbe din interior. Eu asta vad in USR, singurul mod de a intra in sistem si al schimba. Trebuie sa avem incredere unii in altii, o singura persoana nu poate schimba nimic, cel putin nu la nivel de catatean. Desi profesiea te opreste in a te implica direct si a lua partea cuiva cred ca timpurile cer mai mult de la noi toti. Intr-o Romanie normala ai putea fi dor jurnalist dar noi avem nevoi de formatori de opinie corecta atat de avid. Bafta!

  Răspunde
   
  1. H
   Noiembrie 2, 2016 la ora 02:13

   În sfîrșit un om care a înțeles că sintagma lui Moise (”religia nu-i permite”) se referă la profesie! Căci am numărat vreo 5 pînă acum (includ și mesajele de pe FB) pe care nu i-a dus capul…

   Răspunde
    
 • Chris
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:43

  Ai dreptate. De ce nu a mers la USR? Și încă ceva: despre ce religie este vorba?

  Răspunde
   
 • Radulescu Gigi
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:38

  Asta cu parlamentarii cu mai putine voturi decât numărul necesar de semnături e cea mai mare porcărie electorală. Ar trebui ca acolo unde se întâmplă, să se reia procesul electoral!

  Răspunde
   
  1. Alin dumitru
   Octombrie 29, 2016 la ora 12:28

   E simplu la redristibuire poate sa intre in parlament si unu cu mai putin de 10000 voturi,asta urmaresc o parte din penali care candideaza intra in colegiul unde are numarul de voturi care ii trebuie sa intre,au ei calculele facute.

   Răspunde
    
 • Guraliv noiut
  Octombrie 29, 2016 la ora 11:33

  Esti un ipocrit, dacă nu ești parte din presa asta corupă de către vorbești de ce nu l-ai promovat dinainte sa fie prea târziu. ..?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase