Dacă ți se pare că televizorul e invers, nu ești tu ultimul nebun…

Moise Guran

O societate fără prințipuri va să zică că nu le are! Domnul Adrian Severin, condamnat în primă instanță pentru corupție, a ajuns la concluzia că dacă prea mulți oameni încalcă legea înseamnă că legea trebuie schimbată doar n-o să schimbăm poporul. Eram cu echipa Europa FM la Iași, mâncam o ciorbă, când ne-a citit Petreanu știrea asta de pe telefon. Băi ce interlopi! a exclamat Vlad.

tariceanu severin

În esență și ceea ce spunea Caragiale burlesc (prin gura lui Trahanache) dar și ceea ce spune Adrian Severin foarte serios este corect. Răsturnarea unor obiceiuri din societate duce în final la reglementarea acestora, cu condiția să fie receptate ca reguli și acceptate ca atare de o largă majoritate socială.
Dacă de mâine majoritatea oamenilor ar fi cu fundul în sus și cu capul în jos, s-ar crea, firesc o presiune de schimbare a unei legi… probabil cea a gravitației.

Adrian Severin nu șușotea cu cercetatul (pentru sperjur deocamdată) Călin Popescu Tăriceanu despre cum să reglementeze hoția ci a făcut declarația la o întrunire dominată se pare de șeful Senatului, dar organizată de… de, Atenție! de Asociația Magistraților din România!

Și, deși ceea ce spune Adrian Severin este, chiar dacă imoral, corect și dovedit din punct de vedere istoric, anume că atunci când o societate, în majoritatea sa, intră în conflict cu o lege, în final legea respectivă este schimbată, ceea ce mă îngrijorează cu adevărat este că niciunul dintre membrii Asociației magistraților prezenți la dezbatere nu s-a ridicat în picioare, niciunul nu a protestat, nimeni nu a părăsit sala apăsat de rușinea de a împărtăși același acoperiș cu niște interlopi, cum zice Petreanu. (Cei doi nu sunt încă niște infractori condamnați definitiv, dar definiția DEX pentru interlop îi descrie perfect.)

Totuși, nici măcar atitudinea duplicitară a Asociației Magistraților nu legitimează o nouă paradigmă socială, chiar dacă și asociația asta și Uniunea Judecătorilor sunt vedete pe la posturile tv deținute de condamnați definitiv și cerecetați penal.

Incorect în alegația lui Adrian Severin este că majoritatea cetățenilor țării noastre ar fi hoți, corupți ca dânsul, prezumtivi mincinoși ca domnul Tăriceanu sau ca alții ce încearcă să schimbe legea invocînd o majoritate care o vrea schimbată, când e vorba de fapt de câteva sute de politicieni prinși de DNA. Cine stabilește în numele poporului român că acesta este un popor de infractori și că, deci, noțiunea de infractor sau de corupt trebuie schimbată, pentru că ea nu mai este antisociala, s-a răsturnat, hoții fiind majoritari?

Să vă spun eu cine stabilește… Televizorul!

Indiferent ce crezi tu, când stai și te uiți la televizor poți rămâne cu impresia că ești ultimul nebun din țara asta. Că lumea s-a schimbat, că, uite!, oamenii nu mai vor lupta DNA-ului cu corupția, ba din contră! DNA-ul a devenit un rău, o chestie anti-socială, că societatea fură, asta e regula și deci… mă ’nțelegi, coane Fănică?

Bombardamentul tv de acest fel e ca un foc de baraj între DNA și societate. În fața televizorului ești singur, tu, cetățeanule, ei îți spun că lumea s-a schimbat, că nu corupția ci anticorupția ucide și că, deci legile trebuie schimbate, hoția și corupția trebuie legiferate. Așa ajungi în primă fază să înjuri frustrat și imprecis, apoi să devii anxios, apoi începe să-ți fie teamă să-ți mai spui opiniile despre cinste și hoție, taci mai mult când alții vorbesc, ascunzând un secret – acela că tu ești nebun, iar Severin exprimă la televior normalitatea, în care tu nu crezi dar va trebui să o accepți, ca să nu te faci de râs.

Ei bine, nu! Nu ești ultimul nebun! Suntem cel puțin doi, poate mai mulți, nu știu exact, dar foarte curând ne vom număra. La urne.

Din patru în patru ani, la fel și azi și pe vremea lui Caragiale, societatea noastră își testează momentele de paroxism ale propriei nebunii, rostogolindu-se suicidar până pe marginea prăpastiei, pentru a se salva uneori în ultima clipă. Și totuși, soțietatea fără prințip a lui Caragiale, încă n-a legalizat hoția. Ticăloșii care ți-au întors televizorul cu susul în jos au rostul lor. Ei sunt abia testul fără de care oamenii decenți n-ar mai putea face diferența dintre bine și rău.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

40 răspunsuri la Dacă ți se pare că televizorul e invers, nu ești tu ultimul nebun…

 • Ricardo Atomi
  Octombrie 10, 2016 la ora 20:53

  Poate-s nebun dar nu-s prost! Asta-i penal cum sa intre in politica?

  Răspunde
   
  1. kaka maka
   Octombrie 10, 2016 la ora 21:08

   nu te mira vine si Paziuc

   Răspunde
    
 • Constantin
  Octombrie 10, 2016 la ora 20:00

  Dl. S. Ghita este denuntator si spune ca este prieten cu cucuveaua mov, la care a intrat din greseala in cuib. Eu zic ca daca este adevarat ca a primit mesaje de la ea si cucuveaua i-a cantat, e de rau augur. Dar, cum o fi oare televizorul, se intreaba telespectatorii, cu susu-n sus, ori cu susu-n jos, atunci cand este difuzata aceasta stire? Ziaristii si serviciile care-i comanda si platesc stiu!

  Răspunde
   
 • Irina
  Octombrie 10, 2016 la ora 19:02

  Intr-o lume nebuna, doar cei nebuni sunt sanatosi…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 10, 2016 la ora 10:05

  @ Bene-Laur_Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar cineva, citind ce-am scris, m-a întrebat dacă n-am aflat că postului Digi i se spune UM24 și de ce n-am amintit de Realitatea d-lor Gușă&Co. Am scris adesea că sistemul kleptocratic nu poate funcționa decât cu sprijinul „serviciilor”, iar acestea și-au creat instrumente de lucru din și prin mass-media. În mai mare sau mai mică măsură toate canalele de informare românești servesc unui anumit segment dintr-un serviciu de informații, uneori (rar) chiar neintenționat. Politicienii sunt marionetele sistemului kleptocratic, pe care le votăm manipulați fiind prin mass-media de „servicii”. Atunci când apar forțe politice noi cu oarece susținere publică, „sistemul” se panichează. USR, spre exemplu, după toate încercările și întâlnirile, nu se aliniază intereselor kleptocratilor. PPDD, deși nou și aparent anti-sistem, a fost ușor de controlat și destructurat, cu beneficiul pentru kleptocrati al slăbirii încrederii populației că un partid nou, constructiv, ar putea apărea în România. Dan Diaconescu era cunoscut și s-a văzut că „serviciile” au avut dreptate; când a crezut ca are forță politică și a dorit să și-o exprime, a ajuns după gratii. Acesta este motivul pentru care USR este atacat în mass-media aparent bizar, fără motiv și cu argumente rizibile.

  Răspunde
   
 • ileana
  Octombrie 9, 2016 la ora 17:30

  Citi dintre votanții nostru ajung sa citească si sa înțeleagă acest text/ mesaj?

  Răspunde
   
 • Luca
  Octombrie 8, 2016 la ora 13:37

  Oamenii politici au nevoie de bani…adica de oameni de afaceri care sa-i sustina…devine evident ca TV-ul sau orice alt mijloc media devine un mijloc de propaganda deoarece mogulii tarii sunt bagati in media.Antenele sunt exmplul perfect. Din fericire acum exista internetul unde poti sa te informezi(daca stii sa filtrezi informatiile) si sa faci diferenta intre prostie si adevar.

  Răspunde
   
  1. Nicolae
   Octombrie 9, 2016 la ora 15:53

   La fel si cu televizorul, unele informații sunt corecte si altele nu, nu cred că pe internet este adevărul absolut

   Răspunde
    
   1. Luca
    Octombrie 10, 2016 la ora 16:04

    Categoric ca internetul nu detine adevarul absolut…dimpotriva este chiar mai periculos decat TV-ul deoarece nu exista nici un fel de control asupra lui. Deaceea trebuie sa stii sa filtrezi informatia.

    Răspunde
     
 • Bene-Laur
  Octombrie 8, 2016 la ora 04:19

  Respectele mele pentru comentariul dvs…in sfarsit cineva care intelege mai mult decat ce i se livreaza zi de zi…
  Romanii (cu largul concurs al asa zisilor ziaristi) plus cei care sunt plecati prin tarisoare straine care sufera de un complex de superioritate si de inferioritate in acelasi timp ( de inteles) au boala asta a generaizari cu orice pret.
  Un om inteligent nu ofera niciodata adevaruri absolute, solutii finale. Stie sa relativizeze totul, sa filtreze prin experienta personala (poate vasta, poate limitata). Stie sa asculte si sa respecte parerea partenerului/ilor de dialog.

  Răspunde
   
  1. Bene-Laur
   Octombrie 8, 2016 la ora 04:20

   pentru Constantin era mesajul.

   Răspunde
    
 • Mihail
  Octombrie 7, 2016 la ora 20:20

  „dacă prea mulți oameni încalcă legea înseamnă că legea trebuie schimbată doar n-o să schimbăm poporul. ” – deci daca ne adunam o gasca si impuscam parlamentari cate unul pe zi ar trebui sa schimbam legea penala si sa dam dreptul sa-i impuscam pe restul legal nu ? doar nu o sa schimbam poporul. Grrr … fu… idiots.

  Răspunde
   
 • constantin braniste
  Octombrie 7, 2016 la ora 19:57

  ..in primul rand, cine l-a invitat pe acest infractor acolo? …cred ca de aici ar trebui pornita polemica…

  Răspunde
   
 • Raduko
  Octombrie 7, 2016 la ora 19:53

  Majoritatea romanilor nu sant hoti dar majoritatea romanilor sunt spalati pe creier, lobotomizati, indiferenti, incapabili sa mai gandeasca independent sau sa deosebeasca binele de rau. Si cand spun majoritate, spun 80%. Unde-i vedem? La cozi la tigai, pierzand timpul la Marutza show, luand mita ulei si faina pentru un vot, votand primarul corupt pentru ca acesta i-a asfaltat strada, dand atentii la scoala pentru a-si vedea fiul premiant, etc, etc. Pe acest aluat amorf se bazeaza politicienii si acesta-i motivul pentru care noi nu avem o democratie functionala. Mergand mai departe pe firul rationamentului, votul in aceste conditii nu mai conteaza: cei 80% vor dicta mereu tipul de clasa conducatoare!Daca in schimb, am fi avut oameni cetateni cu constiinta civica in proportie de 80 %…cu totul altfel s-ar fi pus problema. Singura solutie posibila in aceste conditii? Una individuala, pentru tine si familie…emigrarea. 80% = cauza pierduta!

  Răspunde
   
 • bogdan
  Octombrie 7, 2016 la ora 17:18

  Perfect spus!

  Răspunde
   
  1. bogdan
   Octombrie 7, 2016 la ora 17:20

   Era un comment la unul dintre posturi, nu la articol. Este un bug in codul blogului.

   Răspunde
    
 • Liv
  Octombrie 7, 2016 la ora 17:14

  Am scris si la avocatul diavolului, politicienii se tot bat cu caramida in piept ca ei reprezinta majoritatea cetatenilor, total fals, in mod normal voteaza cam 40%(7.300.000) din persoanele cu drept de vot(18.300.000), din care PSD-ul o sa primeasca 35% din voturi. Ce tupeu sa ai, sa spui ca 35%(2.555.000) din numarul votantilor reprezinta majoritatea populatiei. Chiar daca reusesc sa faca o majoritate de 50%(3.650.000) tot este putin fata de 18.300.000 de cetateni cu drept de vot. Cei care nu se prezinta la vot, sunt impotriva tuturor celor aflati pe listele electorale, in concluzie 14.650.000 de cetateni nu sunt de acord ca un penal sa fie numit prim ministru, ca daca erau se prezentau la vot si puneau stampila pe cei care propun asa ceva.
  Singura solutie este vot obligatoriu si majoritate absoluta.

  Răspunde
   
 • cyphres
  Octombrie 7, 2016 la ora 16:34

  Ce rost au injuriile astea ? Pe bune , chiar nu gasesti o modalitate constructiva de a critica ? Esti chiar asa de indoctrinat si de inveninat ca nu poti emite altceva ?

  Răspunde
   
 • mihai
  Octombrie 7, 2016 la ora 15:56

  Fuk you acoperitule

  Răspunde
   
 • Paul
  Octombrie 7, 2016 la ora 15:43

  O campanie ” Nu sunt nebun si nu sunt singur”

  Răspunde
   
 • Laura
  Octombrie 7, 2016 la ora 14:59

  „Somnul ratiunii naste monstri.” E foarte grav: monstri sunt politicieni dar si magistratii care tac din gura, adica dorm, adica isi tin ratiunea in somn. Sunt foarte multi corupti, dar problema este sistemul care a fost transformat sa permita cat mai multe ilegalitati (prin acordarea de privilegii, imunitati). E nevoie de oameni noi in Parlament care sa schimbe felul in care functioneaza Parlamentul, iar noi sociatatea civila ii vom sustine. De aceea vreau un nou partid care sa propuna niste schimbari radicale la modul in care se evidenttiaza activitatea si copozitia Parlamentului. Si in statele occidentale ar fi corupti peste tot, daca nu ar fi legi si organe care impun respectarea legea. Avem nevoie de o reglementare riguroasa a parlamentarilor, de acolo de sus incepe.

  Răspunde
   
 • Camelia
  Octombrie 7, 2016 la ora 14:53

  Sunt un cetățean nebun al acestei țări si asa vreau sa rămân.Mai bine nebun decat hot, mincinos si ipocrit. Si cred ca mai sunt destui nebuni ,ca noi ,în tara asta.Mai cunosc personal câțiva!

  Răspunde
   
 • noname
  Octombrie 7, 2016 la ora 13:58

  Ceea ce spune dl. Severin e o baliverna, unele valori sunt atemporale si nu se răstoarnă de către nicio majoritate. Ceea ce spuneti dvs. e insa fals. Fără nicio exagerare, suntem un popor de corupți. Chiar cei care nu ne uităm la televizor, cei mai tineri si mai dornici de schimbare.
  Am absolvit un liceu de prestigiu national, intr-o clasa cu 5-6 olimpici naționali in fiecare an, in care niciun singur elev nu era mai slab pregătit decât nivelul bacalaureatului. Stiti cati colegi ai mei, prieteni buni si dragi, nu au plătit taxa de bacalaureat (450lei), pe care o plăteau toti cei care dadeau examenul la un anumit centru de examen? Unul singur, din 30. Eu, adica. Ceilalti au plătit, unii invocând solidaritatea, ca sa putem toti copia,altii teama de a fi reperati ca neplatitori si sanctionati, altii faptul ca aveau examene mult m importante pt admiterea la facultate. Toti aveam 18 ani. Chiar in anul in care s-au introdus camerele. Banii s-au strâns de părinți, in sala de clasa, cu zile bune inainte. Nimeni nu a fost prins, promovabilitate 98 la suta pe doua licee. La o zi dupa afisarea rezultatelor primeam telefoane de amenintare, doar pozitia mea de a nu plăti fusese exprimata in diferite grupuri. Si daca in acel an, nu toti au făcut lucrul acesta, a fost din teama de camere sau din lipsa resurselor, a relatiilor si infrastructurii. Suntem un neam de corupti si nimeni nu o sa ma convingă curand ca lucrurile ar sta altfel.

  Răspunde
   
 • Popescu
  Octombrie 7, 2016 la ora 13:09

  și eu îs nebun , și da chiar devii frustrat când vezi ca multi în jurul tău considera hoția și corupția ceva normal.

  Răspunde
   
 • Daniel
  Octombrie 7, 2016 la ora 12:50

  Mergem la vot, dar nu avem cu cine vota. Nu exista alternativa.
  Nu se prefigureaza alte optiuni de vot decat „tot noi”.

  Răspunde
   
 • Florin Barbut
  Octombrie 7, 2016 la ora 12:50

  Corect 100%! Simplu, fara echivoc si fara nuante sau subtilitati ce – vezi-doamne – ar putea fi interpretate gresit de vreun cititor! (si suntem cel putin trei, nu doi)

  Răspunde
   
 • Marius
  Octombrie 7, 2016 la ora 12:07

  Nu suntem singuri, dar suntem putini. Mai putini decat oamenii fara educatie, care voteaza in functie de ce le zice popa si cate kilograme de ulei si zahar primesc. La vot se vede ca politicienii inca isi permit sa aiba tupeul unor asemenea declaratii, fara consecinte. Eu am 26 de ani si sunt resemnat. Votez, indemn la vot responsabil, dar sunt constient ca nu voi prinde schimbarea. Poate nepotii.

  Răspunde
   
 • mihaela
  Octombrie 7, 2016 la ora 11:27

  Nu domnule, nu suntem ultimii nebuni, doar ca lumea e resemnata, umilita, batjocorita. Nu ne reprezinta pe noi, cei numerosi aceste jeguri numiti politicieni. Doar ca, romanul este de firea lui rabdator, pana la un moment dat…cum a fost Colectiv. Doar ca quasi revolutia a fost furata…data viitoare sa nu ne mai
  manipulati !

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 7, 2016 la ora 11:15

  Stilul jurnalistic folosit de autor confera faptelor relatate un anumit dramatism, dar probabil situatia nu este atat de grava. Adica, n-am innebunit chiar toti, mai ales ca aproximativ 60% dintre concetatenii cu drept, nu merg la vot. Cine a postulat ca Romania este tara hotilor? Chiar hotii. Generalizarea vinovatiei, la fel cu cea a securistilor dupa 1989, cand „toti am fost turnatori”, este o manipulare ordinara. Eu, spre exemplu, nu sunt corupt. Coruptia este o infractiune care tine de puterea administrativa. Doar cei aflati in functii care implica alocarea resurselor [publice] (in sens larg) pot fi corupti. In asociatiile de magistrati apropiate d-lor Pivniceru (apropiata d-lui Nastase) , ori Stanoiu (apropiata d-lor Ponta si Severin) nu am incredere, prin urmare, increderea in schimbarea insasi a starii de fapt este scazuta. La scaderea increderii ca statul de drept va functiona deplin si eficient in Romania contribuie din plin ziaristii care-si manipuleaza publicul, dar probabil nu in mod determinant. Manipularea este cu atat mai convingatoare cu cat ziaristul a castigat mai multa incredere anterior prin demersuri oneste. O reclama la pasta de dinti este mult mai convingatoare daca in imagini apare o persoana despre care se sugereaza ca este medic. Doar ca dupa cateva spoturi de acest fel, telespectatorii stiu deja ca cel care joaca rolul medicului in reclama este un actor platit.

  Răspunde
   
 • di livio
  Octombrie 7, 2016 la ora 11:09

  moise,vezi ce zice Lucian si raspunde-i! ai disparut inainte de alegeri sa-i lasi sa-si faca de cap interlopii la tv! las-o naibii de romania in direct,ai audienta zero cu radioul

  Răspunde
   
 • dan popp
  Octombrie 7, 2016 la ora 10:35

  Cauza coruptiei este dorinta de imbogatire prin folosirea unei pozitii publice ; cauza raspandirii ei este absenta fricii de a fi pedepsit deoarece timp de 25 de ani cei mari si puternici nu au fost condamnati exemplar.

  Cei peste 25 de ani de corupție nepedepsită a creat   imaginea/iluzia că banii multi se fac  dacă mituiești/corupi  și nu pe baza de inovatie,competenta,
  perseverenta, munca….Mai grav: primul este considerat „băiat deștept” și cel din urmă „fraier” ( e grav deoarece desconsiderarea repetată a celui care alege calea cinstită ,in afara de frustrarea de a constata ca șmecheria aduce mult  mai repede și mai mare succes, îl și marginalizează in societate, ceea ce face imposibilă o viitoare  vindecarea prin forte proprii a societății printr-o eventuală revoltă, un contra-atac al celor cinstiți : vor fi prea putini și firavi in comparatie cu marea masa de corupti și corupatori răspânditi oriunde in societate.)

  Metastaza indusa de corupție este atat de amplă încât  nu curpinde doar  relatia cu justitia,politia, fiscul,primaria,sanepid  sau garda de mediu dar este prezentă in educatie (grădinița-școala-universitate),sănătate  sau chiar …in asociațiile de bloc , peste tot in viata de zi de zi. De fapt, mica coruptie , șpaga „cadou” sau șpaga „pasaport”, a devenit un obicei obișnuit in toate domeniile de activitate : de la frizer și chelner , la politist, infirmieră sau orice om de la vreun  ghiseu…

  Orice politician știe că NU are șanse să fie preferat de alegatori dacă „infiereaza” …mica coruptie , cea de toate zilele : luatul lemnelor din pădure, comertul ambulant și pe lângă piete, fabricarea de tuică si vin, mesteritul de ocazie,munca la negru,plicul dat la medici ,șpaga pentru concedii sau pensionare anticipată, atențiile date educatoarei sau profesorilor, meditațiile școlare, șpaga la polițiști ori funcționarii din administratie etc etc.

  Piramida corupției NU poate fi dărîmată nici de politicieni,nici de functionari ,nici de popor ; piramida este coeziva și solidă datorită legaturilor puternice intre cele trei niveluri.In timp s-a aratat ca fiecare are nevoie de celalat , ca într-o simbioză, un adevarat …ecosistem perpetuu.

  Piramida corupției poate fi dărîmată doar din exterior prin DNA ,dar actionand la TOATE nivelurile. Ca in exemplul de mai jos.
  DNA este antibioticul care poate vindeca organismul ( societatea romaneasca) prin distrugerea piramidei coruptiei care azi ne parazitează epuizant organismul.

  Răspunde
   
 • Sorin Ghita
  Octombrie 7, 2016 la ora 10:22

  Moise suntem multi oameni cinsti si corecti in Romania. Coruptii au postirile tv cu susul in jos dar nu au facebookul. Poate ca suntem ocupati cu munca noastra de zi cu zi, suntem tacuti dar nu nebuni, dar sunt convis ca pe 11 decembrie vom iesi multi la vot si coruptii acestis nu vor sti ce i-a lovit. Atunci sa vedem pe ce ecran se mai expun.

  Răspunde
   
 • Aida Szilagyi
  Octombrie 7, 2016 la ora 10:20

  Suntem mai multi nebuni Moise, nu esti singur!
  Grotescul a atins cote maxime la unele televiziuni, ma intreb cum am putea inchide gura acestor latratori platiti, printre care multi ziaristi din pacate!

  Răspunde
   
 • Lucian
  Octombrie 7, 2016 la ora 10:03

  Poate ca sunteți 2 sau mai mulți…însă el este singur in fata televizorului și tu nu mai ești acolo cu el… Noua ne scrii degeaba aici, noi știm foarte bine lucrurile astea. Du-te înapoi la TV, oamenii aia au nevoie mai mult de oameni ca tine, decât am avea noi…

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Octombrie 7, 2016 la ora 10:47

   Consider observatia dumneavoastra corecta. cei „pe invers” au la dispozitie mai multe posturi TV, canale de exprimare si propaganda finantate din banii furati [inclusiv] de la mine. Gasesc total inexplicabil faptul ca nu exista un canal de televiziune concurent, care sa apere statul de drept si democratia. Adica, un TV normal, „cu susu’n sus”, nu „cu susu’n jos”, cum sunt cele prezente. Autorul nu trece in revista canalele TV, dar o fac eu. TVR papa banii publici si sprijina puterea (formala, ori informala, Puterea!-aparitiile TV actuale ale d-lui Tanase sunt penibile). Antenele si Romania TV sunt vectori „upside down”, iar Digi, echilibrat in privinta stirilor socio-politice, uita de toate principiile cand in discutie apar maghiari. B1 sprijina o alta sectiune a „sistemului”, in care astazi se situeaza dl Basescu, iar Prima NU conteaza. Singurul post TV cat de cat echilibrat este PROTV, dar dificultatile financiare l-au slabit, audienta a scazut, neimplicarea a devenit politica centrala a postului. Asadar, nimeni din Media nu contracareaza posturile patronate de kleptocrati.

   Răspunde
    
   1. AndreiM
    Octombrie 7, 2016 la ora 15:16

    Pentru ca, la fel ca orice in viata, un astfel de post are nevoie de finantare. Cine are interesul pentru existenta unui astfel de post ar trebui sa-l finanteze si implicit sa-l controleze. Eu sunt sceptic in privinta reusitei avand in vedere ca, spre exemplu, USR nu a reusit sa stranga 200000 semnaturi (nu te costa nimic sa le dai si nu-mi spuneti ca nu poti gasi cel putin in Bucuresti acest numar de oameni onesti pentru ca altfel televizorul este pozitionat corect). Va puteti implica intr-o actiune civica pentru a initia un astfel de demers (poate-l implicati si pe Moise)

    Răspunde
     
  2. bogdan
   Octombrie 7, 2016 la ora 17:21

   Perfect spus!

   Răspunde
    
 • Magda Bolocan
  Octombrie 7, 2016 la ora 09:49

  Postura de „liliac cu capul in jos” promovata de cei ajunsi sus si rasturnati de lacomie, pe care noi o privim si pe care unele televiziuni o sustin slugarnic, se vede daca fiecare isi alege alte puncte de reper.
  Cat timp nu se promoveaza valoric universal acest popor, vom uita sa ne raportam la verticalitate si vor fi intoarse legile cu asentimentul multimilor.
  Atitudinea decisa de BINELE comun (anti-coruptie, anti-hotie, adevar, legi corecte, educatie primara) se poate opune smecherasilor dovediti.

  Răspunde
   
 • Petru
  Octombrie 7, 2016 la ora 09:46

  Bine spus! 🙂

  Răspunde
   
 • Adrian
  Octombrie 7, 2016 la ora 09:45

  Vezi legiferarea șpăgii în capetown ,Africa de sud . Acolo spaga este nu doar legala , ci obligatorie ….ca un fel de taxă . Vei să faci o bisnita de orice natură acolo , comisionezi direct , pesin , administratorul .
  O să ajungem o tara africana .

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase