Băi, mai terminați cu bluf-urile!

de Moise Guran

Ați observat poate o oarecare agitație în lumea politică, dar nu imediat ce imunitatea lui Gabriel Oprea a rămas intactă, ci după ce rețelele sociale s-au învolburat atât de tare încât protestele organizate împotriva acestor fapte ale aleșilor noștri au ajuns la știri. Mai întâi cineva i-o fi suflat la ureche lui Gabriel Oprea că trebuie să demisioneze din Senat ca să se mai desumfle supapa socială, iar pentru că nimeni nu l-a crezut, mai întâi PNL iar apoi și PSD au decis să o dreagă printr-o reluare a votului din Senat. Lucrurile se repetă oarecum identic ca și după tragedia din Colectiv, la vremea respectivă, dacă vă mai amintiți, eu v-am explicat că sunt adevărați specialiști în inginerie socială ce manipulează astfel de supape așa încât oala cu presiune a străzii să nu explodeze. Niciodată însă o supapă nu este eliberată înainte de vreme, căci dacă nu eliberează presiune, atunci ea nu își mai face efectul de supapă. Acum, eu vreau să vă fac câteva precizări de ordin tehnic.

oprea girofar

Demisia unui parlamentar duce la înlăturarea imunității parlamentare. În cazul lui Oprea vorbim de fapte săvârșite în calitate de ministru iar nu de parlamentar. Chiar dacă în cazul miniștrilor care sunt și parlamentari ridicarea imunității o fac parlamentarii, demisia din Parlament a domnului Oprea nu îi înlătură imunitatea de ministru. După ce un ministru, fost sau actual, renunță sau pierde calitatea de parlamentar, procuror general poate cere Președintelui Țării aprobare pentru începerea cercetării. Deși este evident că Iohannis ar aproba o astfel de cerere, problema este că după ce Senatul s-a pronunțat asupra ei Procurorul General nu o mai poate cere încă o dată decât dacă apar noi probe. În acest moment nu putem ști dacă DNA-ul a avut înțelepciunea de a păstra noi probe în cazul uciderii din culpă a polițistului Bogdan Gigină. Așadar declarațiile domnului Oprea potrivit cărora se gândește să renunțe la calitatea de parlamentar reprezintă un bluf.

Cât despre intenția liderilor PSD și PNL de a relua votul în Senat, în cazul absenței unei demisii, desigur, trebuie să observăm că reluarea votului nu are nici măcar o justificare formală. S-au mai văzut cazuri de reluare a votului, cazuri care au născut și controverse, dar presupunând faptul că votul a fost valid, și probabil că a fost, domnul Oprea poate contesta la Curtea Constituțională începerea urmăririi penale și are și mari șanse să câștige. Decizia 223, invocată deja, se referă la un caz de vot viciat.

decizia-ccrAșadar tot o linie moartă, una care nu face decât să mai amâne, atenție!, nu trimiterea în judecată a domnului Oprea, nu arestarea, reținerea sau altceva, ci simpla cercetare a acestuia.
Apropo de amânare, DNA putea desigur să decline cazul spre Parchetul General, fiind vorba de ucidere din culpă, iar nu de o faptă de corupție, chiar dacă uciderea din culpă a fost consecința unui abuz care da, este de competența DNA. Nu știu de ce au luat procurorii decizia să cerceteze acest caz, de care putea să și scape dar puteau să și-l și asume, cum au făcut, dar știu că dosarul morții polițistului Gigină a pornit de la Parchetul General, nu de la DNA. A fost declinat către DNA, iar dacă acum, după aproape un an, DNA l-ar fi trimis înapoi la Parchetul General, asta ar avut ca efect în primul rând amânarea sa cu încă vreo câteva luni, sau poate chiar cu încă un an.

Revenind la blufurile politice care reușesc tot mai des să enerveze societatea, să știți că problema de fond nu este nici chiar nesimțirea și aroganța unora dintre politicieni. Adevărata problemă este ridicarea lor la rang de lege. Așa numita lege a răspunderii ministeriale, cea după care se ascunde acum de Justiție domnul Oprea este de fapt o lege a protecției, nu a răspunderii, ea preluând din Constituție ceea ce legea fundamentală prevede despre răspunderea miniștrilor, doar pentru a învălui apoi în proceduri care mai de care această răspundere, astfel încât procurorilor să le fie chiar dificil să tragă la răspundere un ministru.

Sigur n-a fost asta părinților Constituției. Sigur n-au înțeles acum 25 de ani democrația în halul în care ea a ajuns azi. Sigur nu s-au gândit că Parlamentul poate deveni așa o cloacă anti-socială, iar legile votate acolo vor goli de conținut Constituția lăsând-o o altă formă fără fond. Fără respectarea drepturilor fundamentale, între care și dreptul la viață, Constituția este doar o broșurică ridicolă.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

45 răspunsuri la Băi, mai terminați cu bluf-urile!

 • Soko
  Septembrie 23, 2016 la ora 23:09

  Am o întrebare vie poate Sa.-mi raspunda?cine vrea capul lui Motoc Cum se face daca groapa nu a fost marcată ca din sutele de mașini care au trecut înaintea coloanei ministeriale nu au căzut in ea Felicitări toți RO sunt sper Schumacher formula 1 De firma care a săpat groapa pana sărată cand tata lui Bogdan a pomenit-o nimen nu si-a reamintit Oare de la departamentul de circulație nu se cunostea traseul ministrului ? Ca doar nu trecea gunoierul : ar trebui sa priviri mai inprofunzime problema Oprea a îndrăznit sa se pună contra PSDeului din postura de Vice premier pt ca fiind militar de cariera ia jurat credință președintelui Daca era posibilitatea sa fie retras Bogdan de ce nu au făcut-o stația de emisie de ce nu sa reparat ? A fost pe post de mielul de sacrificiu pe altarul ( ?) ca Oprea sa fie scos din joc pt ca era văzut ca un viitor posibil prim ministru si incomoda Meditați la ce am întrebat si dati-va singuri răspunsul Si încă o întrebare la colectiv ce a fost cu adevărat ?

  Răspunde
   
  1. Moise
   Septembrie 24, 2016 la ora 14:02

   Stimata doamna, groapa era marcata, ba chiar avea si avertizare luminoasa. Nu groapa ci viteza, combinata cu soseaua umeda, care au dus la derapaj, au constituit cauza.

   Răspunde
    
 • Velu
  Septembrie 23, 2016 la ora 20:06

  Idee pentru procurori. E foarte simplu sa mai apara inca o proba la dosar. Tot ce trebuie este sa mai gaseasca doar un coleg de-al lui Gigina (care sa aiba si testicole), sa depuna marturie ca un nou martor si treaba e rezolvata. Dosarul e suplimentat cu inca o proba.

  Răspunde
   
 • Sorin
  Septembrie 23, 2016 la ora 19:16

  Ce a vrut sa spuna poetul cu propozitia aceasta:„Sigur n-a fost asta părinților Constituției„? Este in textul tau de mai sus…tu ai scris-o.
  Sau, cu alte cuvinte, Moise, nu ai subiect in aceasta propozitie!!
  pam pam!

  Răspunde
   
 • Daniel D.
  Septembrie 23, 2016 la ora 15:35

  Ce nu înțeleg eu (probabil pentru că nu am urmărit îndeajuns de atent subiectul) este de ce nu e cercetat și administratorul drumului care l-a omorât pe Bogdan Gigină. Nu e și acesta în egală măsură vinovat? Da, Oprea l-a adus pe Bogdan la locul tragic, dar e interacțiunea cu groapa care i-a curmat viața. Cel puțin asta e logica mea…
  PS: asta ar fi un precedent bun pentru administratorii de drumuri din inacțiunea cărora suferă mulți alți nevinovați și posesiile lor.

  Răspunde
   
 • Eu
  Septembrie 23, 2016 la ora 13:26

  Salut -parlamentul este compromis.Radacina problemelor este tot in Justitie.Trebuie introdusa raspunderea magistratilor,care fac si desfac,fara frica si fara respect!

  Răspunde
   
 • mircea 2
  Septembrie 23, 2016 la ora 11:58

  Moise, Cristi Danilet e de alta parere in ce priveste noi probe necesare, sper ca nu am citit eu fugitiv. (Pe hotnews sau contributors cred, azi dimineata)

  Răspunde
   
 • florin
  Septembrie 23, 2016 la ora 11:38

  Ok, poate n-o fi omor din culpa (sau poate o fi, intrucat culpa, asa cum explica cineva mai sus, e ceva destul de general).
  Dar asta ar trebui sa o stabileasca un judecator si NU parlamentarii.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Septembrie 23, 2016 la ora 11:23

  Salut,

  As zice ca vom manifesta inutil daca nu se merge pana la capat. SI capatul cel putin in acesta speta ar fi modificarea legii imunitatii si daca e neveoie chiar o amendare a constitutiei, sa nu mai permita unui grup de oameni sa se elijeze in judecatori.

  Cum ar fi daca noi cei care am manifesta reusim sa avem o lege prin care sa decidem noi daca justitia ne poate judeca sau nu. ABERANT

  E aberant sa ramana lucrurile asa cu acesta lege a imunitatii avand in vedere toate antecedentele de pana acum.

  Asa ca eu pledez pentru varianta asta „pana la capat” si aici macar un aprtid sau chiar guvernul ar trebui sa initieze un poriect de lege pt modificare.

  Sper ca in urma presiunii strazii nu doar votul pt Oprea se va repete (va fi doar o supapa care va elibera presiunea) ci chiar se va obtine amendarea legii pt a permite justitiei sa faca cercetari si sa trimita in judecata orice persoana aspurea careia exista suspiciuni rezonabile, indiferent de pozitia in stat.

  O zi buna,
  Adrian

  Răspunde
   
 • Ion
  Septembrie 23, 2016 la ora 11:19

  Ilie Nastase a votat pentru ajutarea acestui om…
  Suntem prea prosti (si prea lenesi) sa facem cu adevarat ceva, orice.
  O tara are politicienii pe care ii merita, parca asa era vorba.

  Răspunde
   
 • PE
  Septembrie 23, 2016 la ora 09:56

  Tocmai datorita faptului ca a fost ministru, art. 109 alin 2 din Constitutie ofera posibilitatea Camerei Deputatilor, Senatului si Presedintelui Romaniei de a cere urmarirea penala. Oricare dintre aceste trei autoritati poate sa o faca.

  Răspunde
   
 • shutdown
  Septembrie 23, 2016 la ora 09:53

  Off topic. Stiu, injurati-ma.

  Moise Guran despre asa zisii refugiati: ,,este o crima sa nu-i primim”. Europa i-a primit si s-a ales cu atentate teroriste, violuri, talharii. Cum raspunde Moise Guran pentru asta? Fix ca Oprea!

  Răspunde
   
 • dragos
  Septembrie 23, 2016 la ora 07:09

  Ma scuzati dar nu cred ca legal exista vreo baza pentru acuzatiile de omor din culpa, sa fim seriosi. Da, abuz ca a folosit coloana oficialaz, imoral ca Parlamentul nu permite justitiei sa decida si l protejeaza pe Oprea, absolut enervant, frustrant faptul ca Oprea nu s a pus la dispozitia justitiei si a cerut Parlamentului sa l „apere”….de acord. Dar haideti sa terminam cu aberatiile tip omor din culpa, ca asa putem acuza si MAPN ul de faptul ca au murit soldatii romani trimisi prin teatrele se operatiuni…e o prostie. Toata tevatura asta contra lui Oprea se foloseste de emotiile provocate de moartea unui om, dar se si abereaza mult in presa exagerandu se mult intr un anume sens care miroase a manipulare a opiniei publice. Terminati cu tampeniile, utilizand metode la fel de neortodoxe ca si politicienii sunteti la fel ca ei. Gasiti motive reale de iesit in strada daca vreti ca sunt destule, oricum daca ies cateva zeci de mii de oameni la total….nu reprezinta nicicum „poporul” asa ca sedeti blanzi la casele voastre si mai degraba IGNORATI complet atat politicienii cat si manipularile grosolane (ca deh e an electoral doar….)…da ti le o lectie tuturor si nu mergeti la vot masiv, asta e singura chestie care i poate „arde” pe ei…absenteismul masiv la vot nu i valideaza in fata partenerilor europeni…daca se vor alege cu o prezenta la vot mica vor fi toti „taxati” la nivel international si numai atunci va exista sansa unei schimbari in bine a clasei politice.

  Răspunde
   
  1. Andrei
   Septembrie 23, 2016 la ora 09:27

   De fapt, dacă veți căuta definiția acuzației de „omor din culpă”, veți vedea că ea include și omorul rezultatul din depășirea sau încălcarea normelor legale privind niște atribuții profesionale. Deci cazul lui Oprea este inclus în această categorie, chiar dacă într-un mod mai indirect.

   Răspunde
    
  2. Braka
   Septembrie 23, 2016 la ora 12:24

   Bai P$D-istule. Daca lumea nu iese la vot, castiga P$D. Ca babele si mosii nu rateaza vreo votare.

   Daca statea lumea acasa nu mai iesea Ionahni, si deci nu mai exist aguvernul Ciolos.

   Asa ca hai! Canta la alta masa.

   Răspunde
    
 • mihaix
  Septembrie 23, 2016 la ora 04:26

  Sigur a pornit de la parchetul general aka piccj, si nu de la parchetul tribunalului bucuresti ? 🙂

  Răspunde
   
 • iulika
  Septembrie 23, 2016 la ora 01:06

  Apropo de alegerile parlamentare care se apropie… Chiar nu se pot impune anumite criterii profesionale celor care vor sa candideze? Panasonic si o femeie de servici trebuie sa dea interviu si examen scris, iar mafia gulerelor albe e aleasa sa ne conduca 4 ani cu o simpla stampila, fara macar sa stim ce studii sau experienta in domeniu au. Pur si simplu nr lăsăm tara pe mana unora care care vin doar cu scopuri personale si nu sa ajute această tara.
  avem nevoie cu disperare de oameni profesionisti nu de melodii si rudele celor care ne-au condus pe marginea prăpastiei.
  O seara bună Moise. Sper cu tata tărie că poti da tonul SCHIMBARII!!!!

  Răspunde
   
 • amicu
  Septembrie 23, 2016 la ora 00:37

  Nu s-au gîndit părinții constituției la protecția escrocilor? Sfînta naivitate. Dar „părinții” aia ce or fi fost? Exact la asta s-au gîndit.

  Răspunde
   
 • marean
  Septembrie 22, 2016 la ora 23:38

  Catre astia care zic ca Oprea este nevinovat: Voi nu vedeti esentialul. De unde stiti ca este nevinovat daca nu a ajuns la judecata? Iar la judecata nu se va ajunge pentru ca parlamentarii au votat neinceperea urmaririi penale. Aici e buba. Parlamentarii au decis ca este nevinovat in loc sa decida un judecator. Daca voi erati pe bancheta din spate a unei masini care omora pe cineva si DNA, sau cine vreti voi, vroia sa va trimita in judecata, credeti ca Parlamentul va proteja?

  Răspunde
   
 • Adi
  Septembrie 22, 2016 la ora 23:37

  Buna ziua,

  Am citit cateva comentarii in care cineva intreba de firma care nu a semnalizat groapa sau daca Oprea avea dreptul la coloana oficiala sau nu. Din punctul meu de vedere acest gen de intrebari au rolul de a schimba sensul discutiei. Oamenii au iesit in strada pentru ca demnitarii acestei tari impiedica o ancheta DNA! Daca el ii vinovat sau nu, nu ii treaba noastra!

  Răspunde
   
 • neamtu
  Septembrie 22, 2016 la ora 22:37

  @bogdan are dreptate.

  de ce nu zice nimeni nimic de firma care a lasat groapa nesemnalizata in mijlocul strazii?

  nici mie nu-mi place de Oprea si nu e corect sa fie protejat de imunitate, dar nu inteleg care e partea lui de vina in toata nenorocirea asta..
  trebuia sa se asigure ca nu sunt gropi pe strada?

  Răspunde
   
  1. Braka
   Septembrie 22, 2016 la ora 23:32

   Pentru ca Borfasii au blocat procesul de investigatie. Procurorii nu pot investiga deoarece in acest caz este implicat si Oprea.

   Urmarire penala = investigatie conform legislatiei in vederea stabilirii vinovatiei.

   Clar si pentru tine?

   Constitutia nu permite ca un parlamentar sa fie investigat in cadrul unui dosar penal (dosar penal = POSIBIL infractiune) decat daca colegii lui voteaza ca procurorii sa aiba voie sa investigheze.

   Răspunde
    
 • Elena
  Septembrie 22, 2016 la ora 22:33

  de accord cu aceasta propunere

  Răspunde
   
 • alexman
  Septembrie 22, 2016 la ora 22:26

  Cred ca ar trebui ca cele mai luminate minti tinere, scolite in toata lumea sa faca un brainstorming televizat si sa gaseasca noi forme de guvernamant care sa scoata tara asta din rahatul in care ne tin politicienii. M-am saturat de mizeriile lor si cand stiu ca vin iar alegerile ma apuca disperarea la gandul ca aceiasi sobolani numiti demnitari vor continua si dupa alegeri circul ce il vedem iar si iar. Pana cand acceptam mizeriile lor?Ce se va alege de poporul asta daca nu gandim inteligent si sa ii inlaturam?Ma mira mult letargia noastra.Ce se intampla de dormim pe noi?PAr stari induse.Oare cine le genereaza? Poate SRI-ul stie mai multe ca prea s-a blegit poporul in ultimul an. Sau SRI e preocupat de propriile afaceri? Inca astept raspuns cum de Hexifarma a functionat in acea cladire a SRI?

  Răspunde
   
 • luci
  Septembrie 22, 2016 la ora 22:11

  Bogdane, nu spune nimeni ca nu exista argumente de ambele parti, insa acele argumente se dezbat intr-un cadru procesual, nu la emisiuni televizate sau pe la coltul strazii. Ori, cadrul procesual presupune obligatoriu inceperea urmaririi penale. Despre asta cred ca e vorba, sa iti asumi o cercetare penala iar vinovatia (sau nevinovatia) nu poate reusi decat in urma administrarii unui probatoriu.

  Răspunde
   
 • Olar
  Septembrie 22, 2016 la ora 22:05

  Si ce ar fi de facut ,destituirea parlamentul si alegeri anticipate ?

  Răspunde
   
 • Violeta Cindea
  Septembrie 22, 2016 la ora 21:33

  Ce inseamna „asumarea raspunderii”? Mie imi este neclar. Esti in functii executive inalte, iei decizii majore, ulterior se dovedesc mari esecuri si, in final, iesi basma curata, pentru ca „ti-ai asumat raspunderea”? Si gata?! Mi se pare inadmisibil.

  Răspunde
   
 • bogdan
  Septembrie 22, 2016 la ora 21:31

  Salut, nu stiu daca vei citi acest mesaj, sau daca vei fi de acord cu mine dar totusi il voi scrie.
  Ai dreptate, totul este un bluf, dar bluful incepe de la acuzatia de omor din culpa.
  Argumentele mele:

  1. Nu oprea a organizat misiunea
  2. Nu mentioneaza nimeni despre conducatorul de coloana… cine e raspunzator de organizarea si monitorizarea misiunii
  3. Servilismul si pupincurismul care este endemic in randul ofiterilor facuti la apelul de seara au omorat un tanar.
  4. Nimeni nu zice nimic de firma care a sapat gropile, oare de ce??

  Oprea este un nenorocit care ar trebui sters din viata, memoria si istoria acestei tari, dar vreau sa nu mai fiu prostit cu aceste minciuni doar ca sa isi faca ei jocurile in continuare.

  Răspunde
   
  1. Braka (am gresit siteul)
   Septembrie 22, 2016 la ora 23:26

   Este accident de munca. Bogdan Gigina era in exercitiul functiunii. Prima intrebare: conform regulamentelor etc. trebuia Bogdan Gigina sa fienpe motocicleta intr-o seara ploiasa deschizand o coloana oficiala?

   Raspunsul este NU! Acea coloana nu trebuia sa existe conform legii. Procurorii asta investigheaza: cine se face vinovat de existenta acelei coloane ilegale? Borfasii din P$D au blocat aceasta investigatie.

   Nu mai arunca cu fum. Firma este la randul ei vinovata. Dar vinovatia nu poate fi stabilita pe cale legala pentru ca BORFASII AU BLOCAT CERCETAREA PENALA.

   Clar?

   Răspunde
    
 • Braka
  Septembrie 22, 2016 la ora 21:12

  Socialismul nu este problema. P$D este problema. Hai cu partidele socialiste noi si moderne. Numai asa scapam de lichele. Nu injurand orice politica sociala si cu „sa puna mana sa munceasca” scapam de P$D.

  Ci cu un partid socialist modern. Poate USR…daca s-au hotarat la vreo doctrina.

  Răspunde
   
 • Braka
  Septembrie 22, 2016 la ora 21:02

  S-a facut cheta de semnaturi pentru modificarea constitutiei privind definitia familiei. Se poate face cheta de semnaturi pentru modificarea constitutiei in vederea eliminarii protectiei fata de lege a clasei patriciene de borfasi.

  Numai ca atentie la neatentie: modificarile la Constitutie sa se voteze la referendum per punct, in stilul amendamentelor americane.

  Nu avem nevoie de o noua constitutie ci avem nevoie de amendamente aduse la actuala constitutie.

  Cu alte cuvinte trebuie convinsi borfasii sa isi anuleze pavaza constitutionala impotriva legii.

  Yes, we can!

  Răspunde
   
 • Vasile
  Septembrie 22, 2016 la ora 20:34

  …ca ala Constitutia
  …ca ala Parlamentul
  …ca ala politicienii
  Hai, inca cineva?
  Io zic sa ne strangem si sa schimbam poporul, ala care-i alege pe borfasi la conducere, care ia spaga o galeata-un pix-o punga si ne da 4 ani cu puscariasi la carma.

  Răspunde
   
  1. Olar
   Septembrie 22, 2016 la ora 22:07

   Uniti putem muta muntii

   Răspunde
    
 • Sierra
  Septembrie 22, 2016 la ora 20:20

  Degeaba se fac proteste ca ele ulterior sunt acaparate de anumite partide politice…
  In spatele protestelor de anul trecut au aparut cateva personaje care au girat regimul mafiot al lui traian basescu si a tradatoarei de tara macovei, procuroarea comunista.
  Desi protestele de anul trecut au fost indreptatite, rezultatul m-a scarbit cand oameni pupinbasisti si lingmacovisti au ajuns in guvernul Ciolos.
  Pacat, atunci Romania chiar ar fi avut o sansa pentru schimbare.
  Ciolos e un prim ministru foarte bun, alaturi de cativa ministrii dar restul scursurilor macoviste si basiste compromit guvernul.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Septembrie 22, 2016 la ora 20:35

   astai linia data postacilor? sa nu protestam ca protestam degeaba? m-as duce mai degreaba sa spal WC-uri decat sa fiu postac, vai de capul de tau, mie mila de tine.

   Răspunde
    
  2. Bitzu
   Septembrie 23, 2016 la ora 08:43

   Prietene, esti dus…

   Răspunde
    
 • Valentin
  Septembrie 22, 2016 la ora 19:49

  Buna analiza, mai putin partea cu intelepciunea DNA de a pastra probe noi. Daca a „pastrat” probe „noi”, e cam ilegal. Caci noi, in acceptiunea legii, inseamna descoperite dupa formularea cererii.

  Răspunde
   
 • stan
  Septembrie 22, 2016 la ora 19:19

  iesiti in strada sa modificati constitutia
  nu iesiti in strada de fiecare data cand astia se ascund in spatele imunitati

  Răspunde
   
  1. Ovidius
   Septembrie 22, 2016 la ora 19:56

   Lamureste-ma! Iesim in strada ca sa modificam constitutia. Unde, acolo ? Adci tu 3 scaune si eu un pix, sau cum facem ?
   Si ce modificam ?

   Răspunde
    
  2. Braka
   Septembrie 22, 2016 la ora 21:06

   Constitutia nu se modifica in strada. Fiti destepti. Canalizati indignarea constructiv. Constitutia se modifica pe cale legala.

   Răspunde
    
  3. MD
   Septembrie 23, 2016 la ora 06:48

   Iesim in strada ca sa le amintim ca existam. Iesim in strada ca sa punem presiune pe ei. Presiunea strazii este una dintre putinele chestii de care le e frica (asta si probabil teama de a-si pierde protectia sau de a deveni irelevanti printre ai lor). Altfel, pot pretinde oricand in fata celor care inca se mai uita la televizor ca suntem doar o mana de postaci vocali.

   Răspunde
    
 • stan
  Septembrie 22, 2016 la ora 18:56

  degeaba il dati jos pe asta ca apare altu
  demostratiile din strada ar trebui sa fie indreptate asupra cauzei aceteia adica asupra constitutiei
  mai exact modificarea constitutiei astfel incat imunitatile atat parlamentare cat si ministeriale sa dispara
  daca nu la anu iar trebuie sa iesiti in strada caci parlamentari atata timp cat au acest instrument numit imunitate il vor folosi

  Răspunde
   
 • uncititor
  Septembrie 22, 2016 la ora 18:56

  Nu inteleg ultimul paragraf, ca sa fiu sincer. Si aici ma refer la faptul ca Iorgovan tot unul de-ai lor era, iar Constitutia e scrisa ca atare. Asa ca sa fim noi siguri ca asta a fost intentia „parintilor constitutiei”, ce vedem noi acum nu este altceva decat utilizarea Constitutiei asa cum i-a fost intentia.

  Răspunde
   
 • Radu
  Septembrie 22, 2016 la ora 18:31

  Pertinent. multumesc

  Răspunde
   
 • Don Diego de la Vega
  Septembrie 22, 2016 la ora 18:23

  Bun, sa iesim atunci in strada si sa cerem revizuirea Constitutiei, sa eliminam sau sa ajustam parghiile de care se folosesc sus-pusii nostri ca sa scape de Justitie. Cred ca treaba asta nu se poate face decat prin referendum si parca am mai avut unul legat max 300 parlamentari, de care s-a ales praful. Asa ca ne ramane doar stampila de vot si iluzia ca daca vom alege un lup sau altul, noua, oilor, poate ne va fi mai bine.
  Fereasca Dumnezeu de ziua in care unii dintre noi vom lepada blana de oaie si vom lua din cui pusca vanatorului. AIA CU LUNETA SI INFRAROSU! Unul nu va scapa!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase