Pe cine așteptăm să schimbe România?

Moise Guran

Probabil puțini dintre dumneavoastră au auzit până acum de Dragoș Tudorache, noul ministru de Interne. El are o poveste foarte interesantă și vi-o spun doar pentru a vă atrage atenția asupra orbului pe care noi, ca nație ce n-are un deosebit respect de sine, încă îl avem. De aproape un an Dragoș este motorul de sub capota guvernului de tehnocrați, iar plecare sa de la Cancelaria prim-ministrului Cioloș, are și părți bune, dar categoric, are și numeroase dezavantaje. Băgați de seamă că, hater, cum am aflat c-aș fi, nu mă auziți prea des vorbind pe cineva de bine.

tudoracheDacă vă spun că Dragoș Tudorache este vasluian s-ar putea să nu mai gustați la fel bancurile cu vasluieni din Times New Roman. Tudorache este o specie mai dificilă de vasluian – el este un eurocrat. Da, România are și așa ceva, tineri educați în România, care s-au format profesional aici, după care au plecat în structuri europene mai complexe. Magistrat de profesie, Tudorache a fost cinci ani judecător la Galați, dar a lucrat în paralel la misiunea OSCE pentru drepturile omului din Kosovo. Prin 2005 s-a întors la București, dar în calitate de trimis al Comisiei Europene, pentru a supraveghea primele reforme din Justiție, inclusiv reformarea Parchetului Național Anticorupție în structura pe care o cunoaștem astăzi sub numele de DNA. Avea pe atunci 30 de ani.

Din păcate acest tip de specialiști nu și-au găsit rostul în structurile de conducere din România, care poate ar fi arătat azi altfel, dacă țara noastră și-ar fi manifestat interesul pentru un Tudorache sau pentru alții ca el în 2005, iar nu abia în 2015. În acei zece ani în care ministerul de Interne din România devenea fabrică de doctori, mai ceva decât Universitatea de Medicină, Dragoș a lucrat la Direcțiile Generale pentru Justiție și la cea pentru Afaceri Interne ale Comisie Europene, la Bruxelles. Acolo l-a cunoscut și pe Dacian Cioloș, în subordinea căruia însă NU a lucrat, până toamna trecută când Cioloș a devenit premierul României.

Dragoș are însă familia la Bruxelles și a acceptat să vină în România doar pentru o perioadă limitată. În weekenduri mai dă o fugă până în Belgia să-și vadă familia (e căsătorit tot cu o româncă cu care are două fetițe) dar în această perioadă în care a fost șeful cancelariei primului ministru, Dragoș Tudorache a fost cel care a legat diferitele ministere între ele pentru a lucra împreună pe diferitele proiecte. Nu e genul Mesia, nu? E, dacă stai să te gândești, ca și Cioloș, un alt căpșunar, plecat la muncă în străinătate, doar că specializat în altceva decât culesul căpșunelor. Specializarea lui este mobilizarea resurselor administrative. Cum ar veni Tudorache ăsta, nu e doctor, ca alții, n-are valențe geo-strategice, dar știe să organizeze birocrația. Cu care noi avem o mare problemă în România.

Dragoș Tudorache nu are o miză legată de politica din România, de fapt, nici de România, mai mult decât oricare alt emigrant român. Îl interesează, desigur, dar din decembrie, după ce va trece acest test al organizării corecte a alegerilor parlamentare, din postura de ministru de Interne, Dragoș se va întoarce la Bruxelles, la familia lui și la cariera de eurocrat. Poate într-o zi va deveni comisar european, poate va rămâne un specialist discret, nu știu. Dar dacă regret ceva, nu este nici măcar faptul că țara noastră a pierdut sute de dragoși tudorache. Mai sunt și alții, nu sute, mii, nu neapărat magistrați, sau super-informaticieni, unii sunt doar tâmplari, zidari, sau poate-s medici. Vorbim despre ei, dar subconștient știm că aici, printre noi, nu îi dorește nimeni nici în Administrație sau în politică… Ăștia-s niște încurcă-lume și pentru birocrație, și pentru nepotisme, sinecuri de partid. Dacă regret ceva este că nici măcar noi, națiunea, nu suntem capabili să îi vedem, să îi apreciem, să îi scoatem în față. La noi doar circul este remarcat, doar clovnii, ce se întrec în țipete televizate devin populari. 

Așteptându-l pe Iisus să ne mântuiască, sau poate doar Inteligența și Tinerețea Nației să apară de undeva, dintre noi, sau să se întoarcă pașoptist din străinătate, sunt aproape sigur că nici n-am băga de seamă  dacă asta chiar s-ar întâmpla. Probabil maximul pe care îl va aduce acest an cu tehnocrați la Palatul Victoria va fi să vedem cum e să avem și altfel de lideri. Și tot nu-s sigur că după aceea vom cere mai mult de la politicieni.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

42 răspunsuri la Pe cine așteptăm să schimbe România?

 • Mateiu Basarabu
  Noiembrie 25, 2016 la ora 13:12

  Cand un tanar ministru de interne, precum acest Dragos Tudorache, in varsta de numai 41 de ani(n. in 1975), se exprima in fata natiunii, la TV, ca un veritabil MILITIAN, utilizand formula *doisprezece ghisee*(sic!), ma face sa ma indoiesc f.f. serios nu doar de valoarea lui de euro/tehno/crat ci si de valoarea licentei sale in drept(cf. propriului sau CV).
  In consecinta, articolul tau, Moise Guran, da-mi voie sa-l consider superfluu, nu doar prin lungime exagerata ci si prin continut.., pacat!

  Răspunde
   
 • Sergiu Daniel Berghian
  Septembrie 13, 2016 la ora 18:29

  Pe mine mă așteptați. 😀 LOL!
  Oaia neagră.
  Ce tare-i artistu’ ăla. Tot Vasile îi? Că nu mai știu. Neuitându-mă la voi de foarte mult timp, nu mai știu.

  Răspunde
   
 • eminij
  Septembrie 12, 2016 la ora 05:48

  si totusi in momentul in care ai chemat la revolta, draga domnule Guran. te-ai faultat singur!

  Răspunde
   
 • cont2003
  Septembrie 9, 2016 la ora 15:58

  In 26 ani de „democtratie” au fost vreo 6 alegeri. Aceiasi politicieni, cand intr-o barca , cand in alta, de unde puteau obtine mai mult „profit personal”. Si se controlau unii pe altii si se gaseau „curati”, corb la corb nu scoate ochii. Legile la faceau pentru binele public „numai din parlament”. Noi vrem egalitate dar nu pt. catei…ar zice ei, parlamentul. Foloasele le obtin tot numai ei. Azi miine va trebui o noa denominare , pt. ca fraudele se numara numai in milioane de EUR, ca sa nu mai vorbim de lei.
  Va fi bine in curand, cand va veni Mesia.
  Pe vremea lui Ceausescu, nu furau de frica, sau oricum mai putin decat acuma. Ceausescu era numai unul, si incerca sa dea si la cel amarat ceva, cat sa nu moara de foame, dar acuma se fura tot, nu le ajunge lor, ce sa mai vorbim de cei multi si …Cei desptepti sunt in parlament, si ca s-o dovedesca cu acte, ei pot sa obtina orice, chiar si diplome pe care probabil ca nu sunt in stare nici sa le citesca.Si ca sa stiti „plagiatul” nici nu exista.

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Septembrie 8, 2016 la ora 21:11

  Dupa razboi multi viteji…

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Septembrie 8, 2016 la ora 21:12

   Pentru colegul Ateu

   Răspunde
    
 • radub
  Septembrie 8, 2016 la ora 16:27

  Hai să fim sinceri și să recunoaștem că România este pe ducă irevocabil din toate punctele de vedere și de aceea mai toți părinții cu clarviziune își trimit copii pe meleaguri străine definitiv,oricât de mult ar suferi apoi.Dacă o țară ca Elveția este disperată că dispare încet ca nație,emigranții depășind demult populația de baștină îmbătrânită și deloc dornică de împuiere, dar care are ce oferi unor noi veniți (cu studii desigur) dornici să repopuleze locurile, noi ce să mai vorbim?La noi nici disperații de război și foamete din orient, sau Africa nu vor să vină să ajute la repopulare,așa că…ne merităm soarta de popor de slugi cu aere de boier ce-și vinde coloana vertebrală pt. un kg de făină și un pumn de semințe.

  Răspunde
   
 • Vest
  Septembrie 8, 2016 la ora 16:07

  Romanii sunt mereu in asteptarea unui Mesia, a unui tatuc care le stie si le poate pe toate.
  Cunoasterea si descalcirea itelor administrative nu reprezinta chestiuni prea complicate, mai ales comparativ cu nepotismul interesele subterane, coruptia si incompetenta din administratia locala sau centrala. Si daca ne gandim mai bine, ne dam seama ca toate mizeriile din administratie se datoreaza romanilor si nu strainilor sau inamicilor inchipuiti, vinovatii de serviciu scosi in fata de cate ori ne convine.

  Răspunde
   
 • Ioan
  Septembrie 8, 2016 la ora 15:41

  Domnule Guran
  Singura problema pe care o văd eu este legată de atribuțiile și modul de funcționare a parlamentului nostru. Poate dacă acum 27 de ani nu am fi avut nenorocul să-l avem pe CRIMINALUL Iliescu și cu acoliții să-i în fruntea statului si a parlamentului, astăzi nu aveam un parlament plin de penali de toate culorile, si care să-și creeze legi cu care abuzul de orice natură îmbracă forma legală. Stau si ma întreb : vin din nou alegeri parlamentare și, din nou speram, noi ăștia multi, la o schimbare în bine. Oare vom ajunge să avem un parlament care să lucreze numai pentru binele tarii, sau vom asista în continuare, neputincioși la circul din parlament, în care diverși se înjură între ei, dar în particular fac afaceri bănoase împreună. Acum îi blamăm pe cei din gasca psd-ista, dar mă întreb, dacă vine gasca pnl-ista nu cumva va fi aceeași Mărie cu alta pălărie ? Nu ar trebui ca președintele țării să aibă un pic mai multă libertate în a lua decizii care privesc bunul mers al tarii ? Sunt suficiente exemple de legi întoarse în parlament, dar până la urmă trecute, pentru că parlamentul este suveran. Da, republica parlamentara, dar nici până acolo încât să vedem cum totul se face în bătaie de joc la adresa poporului român.

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Septembrie 8, 2016 la ora 15:19

  M-am tot gandit si cred ca am ajuns la concluzia adevarata Moise.
  Cred ca sunteti singurul care asteapta pe Isus ca sa mantuiasca natiunea noastra, caci sunteti singurul om pe care il cumosc care spune asa ceva. Cred ca ne atribuiti noua ceea ce ganditi dvs, ceea ce pe undeva e normal, noi privind oamenii prin ochii si prin mintea noastra, ajungem sa credem ca ei doresc ceea ce noi dorim.
  Altfel nu-mi explic aceasta revenire atat de des la „asteptarea lui Mesia”, la „asteptarea lui Isus”, lucru pe care numai in discursul dvs il aud/citesc. N-am auzit pe nimeni altcineva sa astepte un Mesia ca sa salveze Romania, pe absolut nimeni si totusi, impotriva acestui fapt, ca nimeni nu spune asa ceva, dvs credeti ca puteti citi gandurile oamenilor atat de bine incat spuneti atat de des si de convins ca noi asteptam pe Isus sa ne salveze…

  Răspunde
   
  1. Ateu
   Septembrie 8, 2016 la ora 20:11

   Uite ca si eu astept un Mesia… Te-ai convins acum?

   Răspunde
    
 • Florin
  Septembrie 8, 2016 la ora 12:01

  Foarte corect, Cici! De fapt cârcoteala, oricât de virgulist-corectă ar fi ea, confirmă bucățica de adevăr din articol. Dar eu sunt mai optimist pe termen lung. Nu sunt de acord cu Guran când spune că ”nici măcar noi, națiunea, nu suntem capabili să îi vedem, să îi apreciem, să îi scoatem în față.” Singurul nostru aliat e timpul. Se vor schimba generațiile și în politică și în media. Nu suntem noi vinovați că până acum nu am auzit de Dragoș Tudorache. Cred că ne lamentăm prea mult. Să fim mulțumiți că noi vom fi încă o generație de sacrificiu. Ce sacrificăm noi față de generațiile anterioare? Un concediu în Insulele Canare, o mașină mai scumpuță, o casă mai după soare? Suntem răsfățați, ăsta-i adevărul. Nu cad bombe lângă noi și asta ne stimulează să dăm vina pe virgule pentru că nu avem o țară ca afară. De atâta gândire suntem noi în stare. Să avem răbdare. Dacă e pace, copiii noștri o să o ducă altfel.

  Răspunde
   
  1. Șerban
   Septembrie 8, 2016 la ora 15:32

   Florin
   Sunteți mai mult decît optimist. La ritmul în care evoluează situația în țara noastră nici măcar nepoții nu vor avea parte de o țară așa cum ne-o dorim.
   În 89 am sperat ca, așa cum ar fi fost normal, în 6-8 ani să recuperăm cît de cît diferențele măcar față de țările mediu dezvoltate. După cum se vede nici după 26 de ani nu am reușit.

   Răspunde
    
  2. Gigi
   Septembrie 8, 2016 la ora 15:33

   Daca ai rabdare si doar privesti si asculti s ar putea ca cei mici sa nu o duca prea bine in viitor.
   Adica daca nu aveai tu rabdarea asta acum 20 de ani poate ca eu o duceam mai bine azi.

   Răspunde
    
 • Dan
  Septembrie 8, 2016 la ora 11:51

  Eu cred ca asta înseamnă patriotism. Să te întorci din Bruxelles în cocina de la București, cu speranța că vei scimba ceva, la venituri mai mici și stres maxim este admirabil.
  Succes în continuare domnule ministru Tudorache!

  Răspunde
   
 • Marius
  Septembrie 8, 2016 la ora 11:42

  Era vorba de greseli gramaticale in comentariul de mai sus (si sunt mult mai multe decat cele precizate). „Substanta” textului e alt subiect.

  Răspunde
   
 • Elena
  Septembrie 8, 2016 la ora 11:35

  Perfect de acord cu ideile articolului

  Răspunde
   
 • Nae Catavencu
  Septembrie 8, 2016 la ora 11:08

  O singură nelămurire: cât de instalați sunt cei doi, Guran si Tudorache,asfel îmi explic publicitatea,vom vedea ce poate acest tehnocrat însă eu sunt sceptic..

  Răspunde
   
 • tudor stirbu
  Septembrie 8, 2016 la ora 10:37

  Domnule Guran, înțeleg mesajul pe care ați dorit și, întrucâtva, ați reușit să-l transmiteți prin textul dvs., dar aveți foarte multe greșeli gramaticale. Și nu sunteți la radio sau la TV. De exemplu: „vi-o spun doar pentru a vă atrage atenția” (corect e v-o spun …), virgulă între subiect și predicat – „Cum ar veni Tudorache ăsta, nu e doctor” (corect e „Cum ar veni Tudorache ăsta nu e doctor”) sau “plecare sa de la Cancelaria prim-ministrului Cioloș, are și părți bune” (corect este „plecarea sa (,,,) are și părți bune”), o cacofonie foarte urâtă = „e căsătorit tot cu o româncă cu care…” (o exprimare de genul „e căsătorit cu o româncă, iar împreună au doi copii” ar fi fost o variantă). Nu mai spun că exprimarea asta „Cioloș, un alt căpșunar, plecat la muncă în străinătate” e absolut neinspirată, ca să folosesc un termen blând. Oamenii ăștia care au plecat la cules de căpșuni în străinătate în urmă cu 15-16 ani n-au făcut-o de bine ce le era aici. Și s-au spetit din greu pentru niște bani câștigați foarte greu, deci nu merită discreditați, nici ei, dar nici munca pe care o făceau/fac acolo. În final, vă spun că nu m-aștept să citiți postul ăsta. De-altfel, din ce-am remarcat, nici pe celelalte văd că nu le-ați parcurs…

  Răspunde
   
  1. Cecilia
   Septembrie 8, 2016 la ora 11:21

   Dar substanta acestui text ati inteles-o ? Dvs at facut ceva concret ptr tara asta? Multumesc, sper sa nu va suparati.

   Răspunde
    
 • Sergiu Neamt
  Septembrie 8, 2016 la ora 09:56

  Simt totusi ca mai avem o sansa. Incetul cu incetul incep sa iasa la iveala asa zis „tehnocratii”. Huliti de partide, ca nu au doctrina, ca nu au un proiect de furt al tarii, ca nu au filiale si trasee de colectare a spagii. Nu am fost convins ce rau fac acesti specialisti care scoliti si apreciati peste hotare au acceptat sa se intoarca in tara si sa lucreze in managementului de sus al statului. O hartie semnata pe lista unui partid i-ar face mai valorosi ? Mai mediatizati cu siguranta, mai predispusi la concesii deasemenea. Haideti sa nu ne mai temem de specialisti, ei nu formeaza doctrina politica teoretic numita tehnocratie ci posibil singura sansa de progres si de ce nu o samanta la formarea unor adevarate partide politice.

  Răspunde
   
 • none
  Septembrie 8, 2016 la ora 08:22

  In Ardeal nu se prea foloseste „vi-o”; mai degraba in Banat si vad ca si in Oltenia. Iar virgula intre subiect si predicat nu cred ca se pune nicaieri in Romania („plecare sa de la Cancelaria prim-ministrului Cioloș, are și părți bune”).

  Răspunde
   
  1. laurian
   Septembrie 8, 2016 la ora 09:53

   da noname, ai auzit de propozitie inclusa??

   Răspunde
    
 • CONSTANTIN EUGENIU
  Septembrie 8, 2016 la ora 06:33

  trebuie sa speram, lichele au toti, lund atitudine si explicand tot ce se face, oameni (romanii) 70% nu inteleg un text as ca explicatii si aratati ce e bine

  Răspunde
   
 • Marius
  Septembrie 7, 2016 la ora 22:53

  Daca intri in hora trebuie sa joci…asa cum joaca toti ceilalti,nu poti rupe ritmul. In Romania sunt si oameni de constiinta,cu potential,oameni care pot aduce vantul schimbarii doar ca la noi politica o fac doar cei obedienti,marionetele care lucreaza in slujba papusarilor,altfel nu ai ce cauta in scena. Cei care cred ca votul lor poate schimba ceva in Romania…sunt prea naivi. Cartile sunt deja facute.

  Răspunde
   
 • Dan
  Septembrie 7, 2016 la ora 22:26

  Romania sa dus cu surle si trambite la razboi, in primul razboi mondial, si apoi a luat-o rau de la bulgari la turtucoaia, si se intreba toata tara cum e posibil ca doar aveam avantajul numeric, coruptia si nepotismul din armata/administratie.

  Apoi am luptat in disperare la marasesti/marasti/oituz, victorii fara de care, natiunea romana disparea, desigur suntem mandri ca am luptat desculti, dar ar trebuie sa ne fie rusine ca am ajuns acolo in primul rand.

  Răspunde
   
 • ova
  Septembrie 7, 2016 la ora 22:22

  Romania se schimba incetul cu incetul, ireversibil si fara aportul prea mare a politicienilor. Ici si colo apar ceva cazuri izolate care schimba cumva cursul Romaniei, cu e si cazul dl Tudorache. Si cum puteam afla despre domnia sa cand mass-media e invadata pana la refuz de oamenii „sistemului” , aia din tribul/gasca/mafia „hai sa dam mana cu mana sa mai furam ceva de la patria romana”. Din presa ? hmmm, asta e controlata de … , de pe net sau FB astea oricum sunt pline de gunoaie si manipulari ! de pe unele bloguri, posibil ! Deci , dl Guran, de unde putem afla despre astfel de oameni care sunt un pericol major pt sistem ??

  Răspunde
   
 • Nelu
  Septembrie 7, 2016 la ora 21:37

  Doar o revolutie franceza mai salveaza Romania ( si lumea) de plosnitele politice,pentru care, se pare , nu se vrea inventata o otrava puternica!

  Răspunde
   
 • silvia
  Septembrie 7, 2016 la ora 21:23

  Moise dragă, eu te știu oltean, deci singura explicație pentru greșeala de mai jos ar fi că te-a contaminat vreun ardelean sau vreo ardeleancă.
  Din seria pronumelor „vouă, vă, vi”, ultimul, adică vi, nu se combină niciodată cu o, complement în acuzativ la feminin (*vi-o). Niciodată. Este doar credința ardelenilor mai ocoși, care cred că *vi-o e o formă de politețe: *vi-o dau, *vi-o spun, *vi-o aduc etc. pentru v-o dau, v-o spun, v-o aduc (vă o dau, vă o spun, vă o aduc etc.). Total greșit.

  Incorect: „El are o poveste foarte interesantă și *vi-o spun doar pentru a vă atrage atenția… ”

  Corect: „El are o poveste foarte interesantă și v-o spun doar pentru a vă atrage atenția… ”.

  Vă și o contopite dau întotdeauna: v-o, niciodată vi-o.

  Răspunde
   
 • PANTAZOPOL VICTORIA
  Septembrie 7, 2016 la ora 21:18

  Asa este !!!! Ma gandesc cu groaza la ce ar putea fi dupa alegeri!!! Trebuie sa scapam de partidele mafiote! Prin numirea lui Tudorache vom avea alegeri curate dar oamenii ce vor vota? Tot PSD ? Cei din rural nu au idee de partidele noi !

  Răspunde
   
 • Braka
  Septembrie 7, 2016 la ora 21:10

  Establishmentul politico-administrativ din Romania post-revolutionara este un sistem bine inchegat. Sistemele nu se schimba din interior desi DMA mai ia mucegaiul cum poate. Mucegaiul este in sufletul oamenilor, este in nimcnicia lor. Cum poate ai observat la emisiunea ta de azi – fiecare e pe interesul propriu (cu fesul aferent), de la pensionar la om de afaceri cu PFA. TOTI asa cum suntem noi ca natie suntem sistemul.

  Care nu se schimba din interior. Toate schimbarile de sistem din istoria noastra au venit daca nu din exterior, cel putin cu sprijinul puternic al exteriorului. Mai putin poate unirea principatelor si venirea regelui.

  Sau poate credeti ca daca nu era Gorbaciov cu ale sale perestroika si glasnost mai era „revolutie” in Romania? Mai era schimbata nomenclatura comunista?

  Asa stand lucrurile, singurul lucru care ne ramane de facut este sa ne rugam de altii sa ne ajute – sa ne curete tara si sa ne invete cum se administreaza o tara inspre binele populatiei si nu al clasei oligarhice.

  Pana acum singurii care chiar s-au implicat si au ajutat a fost SUA. Ceva ma face sa cred ca micile succese ale DNA sunt si datorita lor. Dar multi ilustri Romani au militat pentru asta.

  Militati si dvs pentru ceva. Spre exemplu VENITUL MINIM GARANTAT. Daca se implementeaza, PSD si alte partide populiste raman fara „obiectul muncii” – suportul poplatiei sarace tinuta captiva tot de ei. Cum v-ar place asta dl. Guran?

  Răspunde
   
  1. Braka
   Septembrie 7, 2016 la ora 21:14

   Ca sa fiu mai clar si sa inteleaga bine: Venitul Universal Minim Garantat. Daca orice om de la sugar la pensionar cu un picior in groapa primeste pomana de la stat un venit garantat (si numai asta, inlocuind pensii, alocatii, ajutoare, etc) plus ce mai scoate muncind/producand pe cale legala, atunci sensul existentei PSD-ului ca si doctrina dispare, odata cu masele captive de alegatori care stau la pomana lor.

   Răspunde
    
 • andrei
  Septembrie 7, 2016 la ora 21:09

  Moisulica, cum ai caracteriza in trei cuvinte un manager care primeste un termen de rezolvare a unei probleme, un buget si posibilitatea sa-si aduca fix echipa cu care crede el ca poate gasi solutia problemei in termenul dat, si care, la finalul termenului are bugetul consumat cu excedent, echipa schimbata complet fata de cea cu care a inceput „jocul”, iar gravitatea problemei crescuta exponential?

  Răspunde
   
  1. Sasu
   Septembrie 9, 2016 la ora 11:46

   Care gravitatea problemei e crescuta? Domnule Andrei?

   Răspunde
    
 • amicu
  Septembrie 7, 2016 la ora 20:52

  Cine e domnule oaia aia neagră? Asta-i întrebarea. =D

  Răspunde
   
 • Iordache Eduart
  Septembrie 7, 2016 la ora 20:47

  Aceste marionete care au fost trimise in parlament pentru a face legi pentru sponsori lor si pentru ei au fudarit si elitele tari pentru ca nu cumva sa se ridice vreo unu si sa le strice treburile ………

  Răspunde
   
 • Coco Shanel
  Septembrie 7, 2016 la ora 20:43

  Hai Moise ca exagerezi : a zis Tariceanu ca Tudorache e un nimeni . Cum sa spui tu toate astea dupa ce Tariceanu a spus

  Răspunde
   
 • eugen
  Septembrie 7, 2016 la ora 20:38

  Moise parca mai vii pe acasa etete ca avem si tineri de valoare care se implica , corect ca avem valori , dar multi s-au multumit cu realizarile lor de afara si ori ca nu au fost implicati ori nu i-a interesat de ce mai este in tara ,asa ca am ramas la mana Mogulilor din politica . Pai tu crezi ca vom mai avea un alt guvern tehnocrat , fereasca Dumnezeu , pai asta sa pus la presiunea strazii , crezi ca vom mai avea o astfel de presiune , o trezire nationala , ma indoiesc .

  Răspunde
   
 • Ionut Sprincenatu
  Septembrie 7, 2016 la ora 20:35

  Ce bine ca exista un Moise Guran, keep it up.

  Răspunde
   
 • sorin1
  Septembrie 7, 2016 la ora 19:52

  Mai zic odată : ne va părea nouă rău după unii oameni!

  Răspunde
   
 • Ganu Gheorghe
  Septembrie 7, 2016 la ora 19:52

  Salut Moise ! Abia acum ti-ai dat seama ca cei care au pus mana pe putere , de la asa zisa revolutie incoace , nu au avut nevoie de oameni gen Dragos Tudorache ,interesul era doar al lor , nu al natiunii? Aveam pretentii mai mari de la tine…..totusi e bine ca ti-ai dat seama , sper ca in urmatoarele emisiuni sa vorbesti numai despre asa ceva …..si despre RESPONSABILITATE , a tuturor , mai ales a guvernantilor si parlamentarilor . Da Moise , cel putin pana la alegeri sa vorbesti numai despre asta , poate li se deschide mintea romanilor , macar al celor ce te urmaresc.Numai bine.

  Răspunde
   
 • Adrian
  Septembrie 7, 2016 la ora 18:53

  Domnule Guran, gandesc exact ca si dumnevoastra, dar dumnevoastra o spuneti mai frumos 🙂

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase