Marele Piton vrea un loc la Antipa…

de Moise Guran

Da, e adevărat, din când în când mai scot câte o sticlă de șampanie de la frigider și o beau. Pe ultima am băut-o acuma, când s-a dus Vântu la pușcărie. Spre deosebire de Tapalagă care simte nevoia să le amintească generațiilor de azi ce șaor a fost cândva Sorin Ovidiu Vântu, eu mă bucur mărunt, secret, meschin. Am scris și am publicat mai bine de un deceniu despre Vântu, pornind cu FNI, ca reporter, iar apoi, prin 2002-2003, dezvăluind (alături de alții) afacerea Petromservice în toată măreția țepei ce se profila. Am scris inclusiv despre ciudata înțelegere cu OMV de la privatizarea Petrom, privind achiziția de servicii Petromservice. Primul dosar FNI, publicat în două episoade la Observator (în 2004, cu complicitatea lui Vlad Petreanu, căci între Voiculescu și Vântu era pe atunci un pact de neagresiune și dacă se afla ce făceam noi n-ar mai fi apărut niciodată) a dispărut din dulap câteva luni mai târziu, la fel și casetele din Arhivă. Da, era dosarul făcut de Luminița Sega, procurorul asasinat în 2003, un dosar care nu a mai ajuns niciodată în forma și cu probele respective în instanță. Chiar și interceptările făcute de SRI au fost modificate (tăiate bucățile ce îl puteau incrimina).

Vantu

Și totuși, în final, marele mafiot care furase jumătate de miliard de dolari cu FNI, a intrat în pușcărie pentru 30 de milioane de euro, exact din acea tranzacție. El doar a finanțat-o, înghițind un sindicalist la fel de mafiot și folosind un ministru ce în final a și scăpat. Dar lăcomia, eh! doar ea poate face ca un geniu negru să pice pentru niște mărunțiș.

Deși modul sfidător prin care Vântu cumpăra la bucată România și o conducea en-gros m-a călcat ani de zile pe nervi, trebuie să recunosc (am mai recunoscut-o) Marele Mafiot m-a fascinat întotdeauna. Și pe mine și pe alții. Eu l-am văzut de vreo două-trei ori în viață, numai în conferințe publice. Cam tot de atâtea ori am vorbit la telefon. Era politicos, chiar dacă interlocutorul era doar un reporter anonim, refuza să dea o declarație înregistrată, avea răspuns pentru orice și mințea cu seriozitatea unui piton care fixează o victimă.

Ulterior a cumpărat Realitatea și a început să colecționeze jurnaliști, personalități, politicieni. Îmi amintesc foarte clar momentul în care Liviu Mihaiu a proclamat Realitatea ca fiind un BBC românesc. Erau mai bine plătiți decât noi ailalți, dar compromisul lor era evident, chiar dacă mulți aveau naivitatea să creadă că vor face jurnalism independent cu Vântu patron.

Mă rog, și pentru noi cei care am lucrat la Antene a devenit după un timp evident compromisul, așa că unii au plecat, alții l-au acceptat. Spre deosebire de Voiculescu, Vântu a fost însă întotdeauna infinit mai șarmant. Cinic, direct, inteligent…

Un geniu negru, îmi ziceam prin 2006-2007, când am dibuit cum juca bursele românești pe degete, folosind câteva milioane de euro și mai multe conturi interne și externe, precum și mai multe societăți de tranzacționare (SVM-uri).

Dar fascinația exercitată de acest piton nu m-a păcălit niciodată. Eram la Cațavencu (prin 1997, cred) când a venit Liviu Mihaiu în redacție și a anunțat că Vântu a majorat capitalul, dobândind astfel un pachet minoritar de acțiuni. Habar nu aveam cine e Vântu și nici cât timp din carieră îmi voi ocupa timpul cu faptele lui. Cât despre Mihaiu… un astfel de monstru îți poate da senzația că te pupă în bot, iar până să îți dai seama, te-a și înghițit, te-a digerat de principii și te-a defecat, schilodit moral, complice la jocurile lui de putere, spunându-ți poate (nu-i așa Liviu?) că ai ales un rău mai mic ca să interzici vânătoarea în Deltă și pescuitul la știucă. Indiferent ce zice acum, Mihaiu nu e atât de prost încât să nu știe când amicul de poker aranjează numirea de guvernator în Deltă. Poate n-a știut că a dat și bani pentru asta, sau poate nu l-a interesat, dar asta nu îl iartă de complicitate, fie ea și una morală.

Și totuși, n-am deschis șampania atunci când Vântu a intrat în pușcărie cu condamnări mici. De câțiva ani îi adulmecasem disperarea în zvonuri despre dezvăluiri (dar nu era credibil) i-am simțit frica în opțiunea dramatică pe care a făcut-o în 2009, alegând să-l atragă pe Geoană într-o capcană ce l-a făcut pe Băsescu președinte a doua oară și am bănuit că e șantajat, el însuși un instrument în mâna creatorilor obscuri ce-l descoperiseră și îl propulsaseră demult, în negurii anilor 90 (și despre care și Băsescu știe multe).

Zilele trecute, când Vântu a plecat la pușcărie, de data asta pentru șase ani, am știut că pitonul orgolios de altă dată își va căuta destinul de naș pocăit, alegând să facă mărturisiri complete. Dacă tot l-au împăiat, Vântu vrea să devină cel mai mare piton împăiat de la Antipa. Să intre cumva în istorie. Să se știe ce balaur a fost.

Mai are probabil și alte dosare, iar Vântu va sta mult la pușcărie. Ceea ce vrea acum este ca societatea românească să îi admire plenitudinea forței de altă dată, măreția zâmbetului mustăcios cu care manipula guverne, parlamentari, politicieni, jurnaliști, de pe un iaht din Deltă…  Vântu vrea o statuie a genialității sale negre, iar eu nu am nimic împotrivă să aibă una. În istoria acestor ani oricum a intrat, iar noi trebuie să ne înțelegem istoria. Dar asta cu condiția să spună cât mai exact cum s-au mișcat banii și către cine. Și să aducă și dovezi căci denunțurile sale chiar nu sunt credibile altfel. Va contribui poate la curățirea societății noastre de mâine.

PS Mă duc să mai cumpăr șampanie, ca să o am la rece. Bogdan Olteanu e un peștișor, n-a fost niciodată mai mult. Tăriceanu e un pește ceva mai mare, dar deocamdată DNA nu a confirmat nimic din zvonurile privind implicarea sa. Șampania e scumpă. O țin pentru pești grași. Dar e bine să o am.

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete: , , , ,

Comentarii prin facebook

46 răspunsuri la Marele Piton vrea un loc la Antipa…

 • Al
  August 18, 2016 la ora 16:53

  Ziaristii lui Vintu erau naivi, iar voi la Antene ce erati? Tu ce cautai la Voiculescu? sa faci jurnalism independent, naivule? Si daca era asa, de ce ai plecat? Multa frustrare si lipsa de logica prin „operele” tale

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 10, 2016 la ora 09:12

  „Bogdan Olteanu e un peștișor…”_ Daca era neinsemnat ar fi ocupat postul de consilier juridic la BNR, nu viceguvernator. A fost presedintele Camerei Deputatilor. Plantarea lui la BNR NU este intamplatoare. Acum, vazut ca „pestisor”, unii il folosesc drept nada pentru un peste mai mare. Si aceia tot imbolditi, de exponentii altei factiuni din Sistem. Astfel, un gugustiuc aflat pe creanga Alinei Gorghiu se viseaza soim si se tot zbate dand din aripi, considerand ca daca dl Olteanu a fost insurubat la BNR, fara studii si cunostinte in domeniul economiei, el i-ar putea lua locul macar pentru ca are studii economice.

  Răspunde
   
 • stoichita marian
  August 9, 2016 la ora 23:28

  Pardon i-am adaugat un L la nume !Spre deosebire de el eu am adaugat dar el a furat .

  Răspunde
   
 • stoichita marian
  August 9, 2016 la ora 23:22

  Sa inteleg ca Vantul singur a fost pe scurt un fel de RAMARU ce a ucis notiunea de corectitudine, cinste si alte cuvinte asemanatoare lor ? Dar unde au fost cei care prin lege sunt platiti sa ne apere de asemenea GENII,nu au papat si ei din palma lui iar acum cand au vazut ca palma este ca o sita si nu mai au de ciugulit,ca baga ciocul in gol inghitind aer si creste burta au trecut la regimul de TURNARE SI INLATURARE A GENIULUI ? Lantul acestor marsavii are mai multe inele dar se poate rupe numai cand la capete se afla interese opuse .

  Răspunde
   
 • Ion
  August 5, 2016 la ora 23:40

  Sa-ti fie de bine Moise! Eu o desfac dupa ce vad Sobolanul Rozaliu cu o „trimitere” de 12+.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 5, 2016 la ora 10:17

  Pitonii, mai mari sau mai mici, au o inflenta asupra institutiilor fundamentale ale statului de drept cu mult mai mare decat este dispusa sa recunoasca mass-media. Citand pe cineva, as zice ca, dupa cum exista coruptie in numeroase institutii publice, exista intr-un anumit procent in intreaga societate romaneasca si este foarte probabil sa existe in SRI, DNA, DIICOT, Magistratura samd. Din nefericire, procentul javrelor este indeajuns de mare pentru a pune in discutie functionarea statului de drept si existenta democratiei in patria noastra. In context, nu inteleg cum prietenii din UNJR ai d-nei M Pivniceru (apropiata unor infractori din protipendada romaneasca), care ataca in mod josnic orice incercare de condamnare a membrilor kleptocratiei (si statul de drept, in mod implicit), NU primesc nicio replica din partea CSM. Adica…si in CSM procentul cozilor de topor e mare?!…Al dracu’ dom’ Vantu asta!Ori, poate este vorba despre pitoni mai mari, care nu incap la Antipa, Beny, Shimy, sau ce specii de pitonzilla or fi proliferat PSD prin Romania. Problema este ca ei sunt in prezent pe val, iar noi ne risipim timpul si energia cu prostioare, fericiti ca USL ne conduce in continuare.

  Răspunde
   
 • Odin
  August 4, 2016 la ora 16:15

  Sa vezi ce betii trag cand crapa cate unul, din pacate sunt cam rare ocaziile, mult prea rare pentru gustul meu!
  Oare ma poate ajuta cineva, imi e asa de sete!

  Răspunde
   
 • valahul
  August 4, 2016 la ora 13:14

  Mereu exista un Vantu.
  Sistemul capitalist ii genereaza.
  Atit timp cit exista oameni foarte bogati (iar altii saraci), ei vor cumpara mass-media si pe politicieni.
  Puneti-va in locul unui miliardar, nu ai fi atent ce legi se voteaza? nu te-ai implica si colabora (conspira eventual) cu alti bogati ca sa se voteze legile favorabile tie? Nu ai fi atent ce oameni sint in ministere? Daca nu o faci tu, o face altul, iar tu vei deveni un sarac.
  Asa functioneaza capitalismul.

  Problema e cum scapam de sistem.

  Răspunde
   
 • DAN
  August 3, 2016 la ora 07:45

  Dupa ce nu ai mai facut audienta la Antene ti-ai dat seama de compromis? Apropo acum la ce televiziune esti pe android sau iphone?

  Răspunde
   
 • Kapital
  August 1, 2016 la ora 13:56

  Toata vechea sandrama din SRI e istorie odata cu numirile de saptamana trecuta.
  Helvig si Maior stiu ca unchiu’ Sam nu agreaza decat oameni „deschisi”. Vantu a simtit demult ca a ramas fara oameni in servicii dar destinul e mai implacable decat marea…

  Răspunde
   
  1. bugsy
   August 1, 2016 la ora 15:03

   unchiu’ sam don’t give a f***!

   Răspunde
    
  2. valahul
   August 4, 2016 la ora 12:58

   Intradevar Vantu a ramas fara oameni in SRI.
   Si eu cred in explicatia lui Kapital.
   Intrarea in NATO si Parteneriatul Strategic au insemna ca SUA dau aprobarea pentru numirile in posturi cheiei in Armata si SRI.
   Asa cum a zis un general la TV, intre generalii din armatele NATO sint relatii directe, nemijlocite (ne-institutionale neaparat), merg impreuna in concedii isi stiu situatiile familiale, etc. Priteniea unui general roman cu unul rus ar fi suspecta.

   In aceasta cheie trebuie intelese si miscarile din Turcia.

   Răspunde
    
 • stefan tst
  August 1, 2016 la ora 10:22

  In sfarsit,a ajuns DNA-ul si la BNR.Poate nu ma credeti dar am fost si sunt convins ca pentru tot ce s-a intamplat si se intampla in economia si finantele din ROMANIA responsabil este d-l Isarescu la fel ca iliescu in politica.Sa m-a explic:de 26 de ani acest om este pe”pozitii”si a avut in responsabilitate finantele si economia:*a supravegheat bancile,cele romanesti apoi si cele privatizate *a stiut toate conturile din banci*a supravegheat piata de schimb valutar*a asistat impasibil la proliferarea CARITAS,FNI,la privatizarile cu „cantec”*a avut posibilitatea de a afla cine sunt actionarii,acesti „intreprinzatori” *a controlat cursul monedei,a asistat la bumul creditelor pentru romani*a asistat la falimentul bancilor,nu le mai enumar*tine banii,garantie,ai bancilor dupa cum vrea,aurul tarii il plaseaza cum vrea si unde vrea*asista cum bancile aplica dobanzi cu nivele de”n”ori mai mari decat in vest.etc.A fost prim ministru,a candidat la presedentie,a asigurat mereu al doilea buget al tarii,in parteneriat cu toti „oamenii politici si afaceristii tarii”.Oare de ce si mai ales cum a reusit sa reziste atata timp?A fost cel care a consiliat si consiliaza presedintii,care iau „masuri” pentru tara si popor.Cand si cui va da socoteala?Pastreaza si pregateste doar” specialisti”:FLORIN GEORGESCU,GHERGHINA,DAIANU,OLTEANU plus d-l VASILESCU.Acesti oameni nu cunosc altceva decat gustul puterii,dorinta si crezul ca de ei depind oamenii din aceasta tara.Multumesc

  Răspunde
   
  1. Constantin
   August 1, 2016 la ora 12:30

   Probabil ca ajungerea DNA la BNR este mai degraba regretabil decat imbucurator: semnalul transmis extern este deosebit de prost. Activitatea serviciilor nationale de informatii in bancile centrale ar trebui sa fie mai discreta. La fel bilderbergii, iluminatii, masonii si ce-or mai fi ei. Intr-adevar, dl Olteanu a fost atat de nepotrivit in functia de viceguvernator, incat la auzul numirii sale mi-am imaginat ca este o greseala si va lucra ca jurist. Va cred si inteleg convingerea, dar este in cea mai mare parte gresita. Nu BNR face Bugetul si politicile econoimice. Patria noastra a avut in cei 26 de ani mentionati un presedinte atotputernic (primul dupa 89) si mai multe guverne [i]responsabile. Obiectivele BNR sunt: 1)mentinerea stabilitatii preturilor (Isarescu a tinut piept binisor presiunilor inflationiste ale guvernelor); 2)elaborarea si aplicarea politicii monetare si de curs de schimb (dependenta de performantele economice ale guvernului, dar BNR a contribuit substantial la stabilitatea monedei); 3)administrarea rezervelor nationale; 4)emiterea monedei si administrarea masei monetare; 5)supravegherea institutiilor de credit. Toate in conditiile legii. Lucrurile nu sunt perfecte la BNR, dar dupa parerea mea sunt cel mai putin criticabile fata de celelalte institutii publice.

   Răspunde
    
 • alexman
  Iulie 31, 2016 la ora 09:33

  Frumos articol.M-a uns pe inima mai ales ca avem aceleasi sentimente care cresc mereu la stirile cu noi arestari ale DNA.Nu stiu ce ar fi fost de tara asta daca nu exista DNA-ul. A avut si Nastase meritul lui inconstient…
  Vantu va sta sa cugete intre geniul malefic si simplitatea stralucitoare de a fi om. Dar nu cred ca va invata ceva in toti anii de dupa gratii.Convingerile si sistemul de valori necesita si mai multa inteligenta pentru a fi corectate in sensul apropierii de realitate…Iar aici nu poti pacali…Oricum ma simt mai bine sa il stiu acolo….
  La Tariceanu insa cred ca vor creste subit vanzarile de sampanie din toata tara …Il astept de mult timp ca prea isi bate joc de noi si ne-a dus de rapa de multe ori…..Cu sampania in mana le uram La multi ani!- dupa gratii!

  Răspunde
   
 • Anton
  Iulie 30, 2016 la ora 14:26

  Draga Moise
  Daca se intimpla minunea si acest Vintu da drumul povestilor adunci multi se vor duce la apa . E timpul ca Romania sa construiasca noi unitati de incarcerare . Vintu a fost un geniu al raului dar nu e prost .Sint convins ca are dovezi pentru fiecare potlogarie facuta
  Odata a zis – DACA ATI STI CITE AM FACUT EU AS FI INCHIS PE VIATA !
  Sint convins ca exista filme, inregistrari audio pe care Vintu le poate scoate la iveala
  Pentru o alta identitate si disparitie din vizual , Vintu ii va vinde pe toti
  Pregateste sampania , merg si eu sa iau una si sa o pun la rece
  S-a pornitbulgarele

  Răspunde
   
 • vladut
  Iulie 30, 2016 la ora 13:15

  Draga Moise, eu am baut un pahar de apa rece ca tot saracul si ce sa vezi?! Ne-am imbatat cu totii!

  Răspunde
   
  1. cora
   August 2, 2016 la ora 07:10

   Minune! 🙂

   Răspunde
    
 • alex
  Iulie 30, 2016 la ora 11:28

  Varan, piton- ce urmeaza? 🙂 Sigur nu un soricel (sau pestisor).

  Răspunde
   
 • Mariana
  Iulie 29, 2016 la ora 22:24

  Super articolul! Lui Tariceanu i s-a strambat gura de cand o tot tine langa ca DNA-ul nu respecta…bla, bla, bla. Stia nemernicul ce bube mari are si ca incet, incet franghia este aproape….

  Răspunde
   
 • gghas
  Iulie 29, 2016 la ora 22:00

  Daca dezvaluirile Vantu-lui fac ravagii printre politicienii de top, va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie. Cum credeti ca ar fi aratat Romania, cu Jioana presedinte si Vantu tinand sforile? Cred ca inca nu ne dam seama, ce glont ne-a trecut pe la ureche.

  Răspunde
   
  1. Adrian
   August 1, 2016 la ora 12:46

   Ggas esti prost rau!!In 2009 vantu a jucat pentru base,era deja santajat cu dosare boule!

   Răspunde
    
  2. bugsy
   August 1, 2016 la ora 15:07

   @G….: tu votezi?

   Răspunde
    
 • geo
  Iulie 29, 2016 la ora 20:58

  Bravo Moise! Respect unui severinean deștept! 😉

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Iulie 29, 2016 la ora 20:51

  Tineti minte cum se tineau Base si Tari de mana pe scena in vesmintele portocalii ? Poate vor acea iar ocazia in costume cu dungi la palatul Jilava.
  Acum il ascult pe Tari pe programul ala plangandu-se ca tot vorbim de corupti in loc de pensii , educatie si salarii. ” Coruptii au mare legatura cu pensiile, educatia si sanatatea, domnule Tariceanu. ”
  Si sper ca si cu Mineriadele si Revolutia sa avanseze lucrurile pentru ca nu as vrea ca Matca Ionel sa scape intru eternitate, daca e vinovat , desigur.

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Iulie 29, 2016 la ora 20:44

  Se vede cum stau cu timpul cand citesc articolele Biziday de pe pagina altora de facebook.
  Ma bucur sa va vad si satisfacut in legatura cu lupta asta intre dinozauri si vanatorii lor. Nu stiu , totusi, daca societatea isi poate reveni dupa 26 de ani plus alti 10 inainte de comunism decazut.
  Coruptia, chiar daca dispare, isi lasa in urma larva : incompetenta. Incompetenta e peste tot, in sanatate, in politica, in invatamant, chiar si pe sosea. Majoritatea celor care sunt la stat habar nu au ce trebuie sa faca la locul de munca. Mediocritate peste tot. Asta lasa coruptia in urma. Imi cer scuze pentru limbaj dar, pe hoț il bagi in puscarie, dar cu prostul ce faci ?
  Lupta cu mediocritatea va fi una chiar mai grea si mai lunga decat ce cu hoția.

  Răspunde
   
 • mti
  Iulie 29, 2016 la ora 19:47

  where is the Like button ?

  Răspunde
   
 • XCOM
  Iulie 29, 2016 la ora 19:03

  … LMAO… mai baga 2 si pentru Nicusor Constantinescu. Dupa ultimele scandaluri sa speram ca nu-i iese lui Tariceanu … la toamna se anunta „spagi mari”…

  Răspunde
   
 • eugen
  Iulie 29, 2016 la ora 18:01

  Moise sunt deacord cu tot ce ai spus dar atunci cand aveai informatii ai tacut malc pentru ca si tu ereai un lafegiu ca si acum . Tu si toti slusbasii massmedia la un moment dat sunteti la comanda patronului si stati drepti . E usuor acum cand altii au facut o asa zisa lumina in acest caz sa ne bucuram cu sampanie scumpa si sa ne asumam merite fara sustinere logica .Voi bea si eu un pahar de vin ( sampania eu o consider ca este pentru Doamne )in onoarea celor care au muncit enorm (si crede-ma ca stiu asta ) pentru cei care au rezolvat acest caz.Tu mai dezamagit pentru ca puteai sa fii mai mult decat un slusbas si am sperat ca vei avea puterea sa-ti depasesti frica (politica ) si sa te implici la nivel superior si sa fii mai mult decat un formator de opinie ,sa treci bariera la factor decizional . Eu mai sper dar nu mai amana ca n-o sa traiesc 100 de ani s-o vad si pe asta .Curaj prietene…

  Răspunde
   
  1. enache
   Iulie 29, 2016 la ora 18:53

   veri true =comentariul wunderful

   Răspunde
    
  2. Romeo
   Iulie 30, 2016 la ora 00:36

   Da, Eugen, da Enache. In cateva cuvinte ai spus totul si nu ai gresit cu nimic.

   Răspunde
    
  3. Biziday
   Iulie 30, 2016 la ora 00:51

   Am tacut? Poate ati fost dvs surd. Sau poate sunteti rau intentionat. Nu mai sunt slujbas de 11 ani. Deschide ochii, prietene!

   Răspunde
    
  4. Ionut
   Iulie 30, 2016 la ora 10:54

   Pai Moise dă-ne niște exemple de când ” nu taceai”…Mai exact ce ziceai atunci? În afara sa împachetezi bancnote de 20 de dolari…concret!…?

   Răspunde
    
  5. Alin 18
   Iulie 30, 2016 la ora 17:20

   Nu-l poti condamna ca nu vrea sa se implice ca factor decizional. La urma urmei nu ziaristii trebuie sa conduca tara. Ceea ce face acum Moise, face bine pentru ca nu are presiunea imensa a unor pitoni ca Vantu sau Voiculescu. Ce voiai sa faca atunci cand lucra la Voiculescu? Sa il critice pe Varan? A lucrat acolo, a vazut multe, stie multe, acum le mai si spune. Nu are rost sa-i dam noi lectii de moralitate lui Moise. Cred ca merita respectul nostru pentru ce face acum.

   Răspunde
    
 • maris
  Iulie 29, 2016 la ora 17:48

  Desi nu sunt mare fan moise acu a scrie bine:)

  Răspunde
   
 • bogdan
  Iulie 29, 2016 la ora 16:06

  sunt foarte, dar foarte curios si intrigat despre expresia „un instrument în mâna creatorilor obscuri ce-l descoperiseră și îl propulsaseră demult, în negurii anilor 90” … sper sa am ocazia pana mor sa citesc/ascult chesituni credibile/mai mult sau mai putin dovedite in legatura cu aceasta afirmatie (de fapt mai mult despre „creatori obscuri”); multumesc

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Iulie 29, 2016 la ora 17:05

   Va impartasesc sentimentele cu privire la formularea autorului referitoare la dezvaluirile la adresa d-lui Vantu. Mai precis, nici eu nu credeam ca dl Moise poate neglija faptul ca substantivul „negura/neguri” este de genul feminin. Corect ar fi fost „…i-am simțit frica în opțiunea dramatică pe care a făcut-o în 2009, alegând să-l atragă pe Geoană într-o capcană ce l-a făcut pe Băsescu președinte a doua oară și am bănuit că e șantajat, el însuși (dl Vantu) un instrument în mâna creatorilor obscuri ce-l descoperiseră și îl propulsaseră demult, în negurile anilor 90…”. V-am satisfacut curiozitatea?

   Răspunde
    
 • ion
  Iulie 29, 2016 la ora 16:02

  Moise, bei o sticla si cand se va duce tanti Udrea la puscarie, sau aia nu merita mai mult de jumatate de pahar? 😀

  Răspunde
   
 • ADRIANA
  Iulie 29, 2016 la ora 15:46

  Am avut o zi grea astazi, dar articolul tau m-a facut sa zambesc. Iti multumesc ca esti aici gata sa aduci lumina peste intunericul in care suntem tinuti. Chiar daca e doar o raza in marea de intuneric, va conta, te asigur!

  Răspunde
   
 • Gabi
  Iulie 29, 2016 la ora 15:32

  Tariceanu va urma cu siguranta si o merita cu prisosinta pentru celebra fraza din 2008 „economia noastra duduie!”…. dar nu pentru el voi desface eu sampania ci pentru…. Mihaiu! Acest ingenuu pervers care ne convertea mintea prin radio si tv el fiind vandut-mort….

  Răspunde
   
 • 7Doors
  Iulie 29, 2016 la ora 14:55

  Imbarligata DEZLEGAREA ASTA LA PESTE.DELTA DUNARII poate fi un brad de tara urias doar daca va fi condusa de 2-3japonezi si sa faca din ea Las Vegasul Romanesc.CORUPTIA ucide prosperitatea,dezvoltarea,normalitatea.

  Răspunde
   
 • Catalin
  Iulie 29, 2016 la ora 14:55

  🙂 guilty pleasure?

  Răspunde
   
 • Adry
  Iulie 29, 2016 la ora 14:53

  Doamnie’ajută! (ți-ar fi spus Bunicul meu)
  Adică „să ai poftă!”

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  Iulie 29, 2016 la ora 14:39

  Pana una alta, Mercedes mai face o fabrica de 1mld Euro în Ungaria și va crea 2500 de joburi

  Răspunde
   
 • C
  Iulie 29, 2016 la ora 14:33

  Atat timp cat pastram sampania „aia buna” pentru Iliescu, putem sarbarori impreuna cu o sticla de Gewürztraminer fiecare condamnare a pacalicilor gen Vantu sau Ponta. Mai putin pentru Dinu Patriciu, pentru care deschid o bere ieftina, ca mi-a dat totusi o bursa semnificativa. „Traisaca la multi ani”

  Răspunde
   
  1. STEFAN
   Iulie 29, 2016 la ora 16:56

   „C” Te vinzi cam ieftin.
   Ceea ce fac ei la modul cum o fac le da o inteligenta rară. Iar dacă cauți în istoria recenta a multor tari inclusiv al Statelor Unite găsești asemănari, dar totuși i-as numi hiene sau vulturi.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase