BIZIDAY: MARȚI, 21 iunie 2016


Un român din trei regretă că nu a plecat definitiv din țară. Este unul dintre cele mai importante concluzii ale unui studiu realizat de Provident Financial, care spune foarte multe despre felul nostru de a fi. Casa este un fel de obsesie pentru cei mai mulți dintre noi, căci același studiu arată că 16 la sută dintre participanți au spus că cea mai importantă realizare a lor a fost cumpărarea unei case. Considerabil mai puțini se mândresc cu dezvoltatarea personală sau terminarea unor studii, care pe termen lung, pot aduce venituri mai mari și implicit, o casă cu rate care s-ar putea achita mai ușor.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 21 iunie 2016

 • Andrei
  Iunie 22, 2016 la ora 23:07

  Am plecat acum 6 ani. In fiecare zi ma bat pe umar si ma felicit pt alegere.

  Răspunde
   
 • florin
  Iunie 22, 2016 la ora 21:14

  Domnule Guran, sunt unul din acei oameni care nu vor sa plece. Te vad de la o vreme facand politica si dand sfaturi sa facem ceva ca iar vine o criza.. Vad ca de saptamana viitoare intri intr-un lung concediu de relaxare. Unii jurnalisti pe vremuri mai faceau munca de teren. Hai sa-ti spun cum stau lucrurile pe ”teren”. Concediile sunt ceva de ordinul a 3-4 zile, la stat patronul ne ponteaza colaboratori cu 2 ore/zi, salariul minim. In constructii peste tot este la fel de parca am fi paria societatii. Exista doar doua variante: taci si inghiti sau pleci. Asa cum acum un an statul a micsorat tva-ul la alimente la 9% si in acelasi timp a inchis magazinele care nu dadeau bon fiscal; tot asa se pot scadea taxele pe salarii de la 38-46% la 25-30% inchizand toate srl-urile care fac evaziune fiscala. Acea masura a adus 2,5 miliarde de euro la bugetul de stat si sunt convins ca tot asa s-ar intampla si acum. Faptele sunt fapte si vorbele raman vorbe. Curaj mai Ciolos ca timpul trece!

  Răspunde
   
 • gigi
  Iunie 22, 2016 la ora 12:28

  Referitor la cumpararea unei case, sunt de opinie complet opusa. Este cumva, pastrand diferentele, asemanator cu orice incercare de a impune ceva contra naturii. Omul ARE nevoie de siguranta si stabilitatea unui camin, unei locuinte. Pana si animalele isi construiesc, apara si mentin cuiburile, in cea mai mare parte. A ne defini noi, acum, drept „chiriasi”/”zilieri” la diversi stapani toata viata pentru un bun intrinsec dpdv social, cognitiv, de baza, pentru a raspunde unui sistem defect si care nu mai are in centru omul, este o mare, scuze dar repet, MARE prostie!

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Iunie 23, 2016 la ora 12:42

   Nu numai siguranta si stabilitatea unei locuinte ne face sa ne dorim o casa, pana la urma poate lua foc sau o poate darama o alunecare de teren, dar nu este profitabil sa traiesti cu chirie. Eu platesc 600£ pe luna chirie de peste 7 ani, adics mai mult de 50.000 pana acum. La 100.000 casa, deja am platit-o propietarului pe jumatate…

   Răspunde
    
   1. gigi
    Iunie 23, 2016 la ora 13:36

    Categoric! Bagam bani la „stapanul” care „are”, dar nu ca sa fie al nostru la un moment dat si sa putem lasa liniste copiilor…

    Răspunde
     
 • gigi
  Iunie 22, 2016 la ora 11:45

  Sa explicam putin. Eu sunt plecat din tara de 8 ani, in marele Vest. Si nu sunt nicidecum bucuros ca m-am simtit impins sa plec. Pentru ca nu este o mare bucurie sa traiesc printre straini. Da, te poti intelege cu ei, le poti invata limba, obiceiurile mai putin, intelegerile mai putin, pentru ca pur si simplu nu au cum sa fie in perfecta armonie cu ale noastre. Bineinteles ca as fi preferat sa fie mai multa curatenie, organizare, bunastare si moralitate la mine in tara! Iar acestea nu va inchipuiti ca in vest exista pentru ca sunt oamenii altfel, ci au fost impusa legile si rigorile unor reglementari uneori sufocante dar care pe ei ii face sa se simta stapani pe peticul lor. Altfel, mi se par de multe ori mai morali si spirituali romanii. Pot fi subiectiv, desigur. Cei din sondaj insa cu siguranta vorbesc cu „regret” in sensul de a fi iesit afara mai mult dpdv economic si ca sa vada cum este, nicidecum sa se stabileasca. Si probabil sa faca niste bani si sa se intoarca in tara. Sau depinde de ce gandeste ce experimenteaza fiecare. Pacat ca aceste sondaje nu sunt corelate cu astfel de optiuni, PLUS altele cu cei care sunt afara, s-au intors de afara etc.

  Răspunde
   
  1. Andrei
   Iunie 22, 2016 la ora 22:00

   Intoarce-te mosule acasa.
   Nu te tine nimeni cu forta in „Marele Vest”.

   Răspunde
    
   1. gigi
    Iunie 23, 2016 la ora 11:09

    Si mneatale, nepotzelule, invata sa mai citesti, sa mai intelegi. Cam lipsisi la orele de minte deschisa si agera 🙂

    Răspunde
     
    1. Victor
     Iunie 23, 2016 la ora 12:12

     Ai mila si de el Gigi, sunt care au reusit sa inteleaga ce ai scris.

     Sunt total de acord, numai daca emigrezi la o varsta foarte frageda sau esti nascut in tara gazda te poti adapta complet.

     Altfel, pshihologii folosesc termenul de ‘trauma’ (exagerat in intelegerea mea) cand descrie socul la care un emigrant este supus intr-o noua societate.

     Est europenii par insa destul de caliti si adaptabili. 🙂

     Pacat ca politicienii sunt de multe ori sub media romanului, mare pacat!

     Eu am incercat sa fac ceva, am fost apropiat si de viata politica, am facut si business, am muncit de la 18 ani.
     Doar la stat am evitat sa lucrez, in rest am incercat mai multe si am ajuns doar depresiv si sarac.
     Asta probabil din cauza educatiei care m-a oprit in a ma corupe cand am avut ocazia.
     Acum sunt plecat de ani buni si sunt destul de multumit, mi-e dor insa de tara, oamenii imi par calzi dar tristi cand ma intorc.

     Răspunde
      
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase