Despre două autostrăzi, o Franțuzoaică și un anume Dorel…

de Moise Guran

Știam că va veni momentul în care Clotilde Armand va fi acuzată că a făcut autostrada Bechtel și că a dat țeapă statului român. Informația era ținută în rezervă, pentru cazul că franțuzoaica va ajunge vreodată să conteze. Paradoxal, deși a pierdut alegerile, doamna Armand devine tot mai populară, asta desigur și pentru că, vorba unei caricaturi devenite virală pe internet… Nu ești român adevărat până nu te fură cel puțin o dată PSD-ul! Bun venit în România Clotilde! Pe noi ailalți nu ne mai surprinde furtul, dar nici cu tupeul nu reușim să ne obișnuim…

colectivism

Un fost prim ministru care va rămâne probabil în istorie prin faptul că a făcut o autostradă atât de proastă încât după doar un an a trebuit demolată se amuză foarte tare de fenomenul Clotilde. Care da, este departe de a fi unul de mase.

Așa, și dacă nu e de mase, asta înseamnă că nu contează?

Bineînțeles că în capul domnului Ponta e mai bine să îți aducă Dragnea niște zeci de mii de oameni de ziua ta pe Stadionul Național, decât să îți vină câteva sute de oameni, de bună voie, ca să vorbească cu tine, într-o sâmbătă  la Universitate.

Asta pentru că 1, ca orice mândru român domnul Ponta are unele probleme de încredere individuală și simte nevoia să se ascundă după o mulțime care să-l justifice, iar asta pentru că, 2, dacă cu încrederea primită de la stadionul ăla plin de oameni tu ai știut doar să faci pilaf o autostradă ca să devii președinte (și nici măcar n-ai devenit) atunci poate nici n-ai avea curaj să umbli liber în mijlocul câtorva sute de oameni dacă aceia nu sunt din partidul tău. Dar să le mai și explici cum le-ai făcut cu autostrada, demolator mic (și pufos cum ar zice un apropiat al lui Ponta)!

ponta autostradaAcum să ne întoarcem însă la doamna Clotilde Armand, care a fost într-adevăr manager al firmei de consultanță care a urmărit construcția autostrăzii Bechtel. Această informație nu a fost nicio secundă un secret, noi am dat-o inclusiv în campania electorală, dar pe ea nu s-a bătut toba tocmai pentru că cineva s-a gândit că ar fi fost o bombă irosită atâta timp cât Franțuzoaica nu conta cu adevărat. Acum văd că o prezintă unii ca pe cine știe ce, semn că Armand a început să conteze. Problema autostrăzii Bechtel a fost dezbătută la Digi24 pe 30 mai. Vedeți mai jos ce spune Clotilde, apoi vă mai spun și eu.

Mașinăria pesedistă încearcă acum să acrediteze ideea că Clotilde Armand ste Bechtel. Nici măcar firma pe care a condus-o nu este. Nu Clotilde a negociat cu americanii contractul Bechtel ci Adrian Năstase (iar Dan Șova l-a și rătăcit) în schimb ceea ce a făcut într-adevăr doamna Armand a fost să urmărească lucrările astfel încât acestea să fie de calitate.

Și de șapte ani, autostrada Transilvania nu are o gropiță.

Doamnei Armand nu trebuie să îi fie rușine că a lucrat la acea autostradă, nu are de ce, căci aceea  este cea mai bună făcută vreodată în România. Prețul mare al autostrăzii Transilvania nu are legătură cu Clotilde sau cu firma pe care a condus-o, de fapt eșecul acelui proiect are mai degrabă legătură cu faptul că nu s-au putut negocia șpăgile la fel ca la celelalte autostrăzi, demolate sau refăcute de mândri români, după câteva luni de la inaugurare.

Nu știu unde va ajunge doamna Clotilde Armand, habar nu am dacă mișcarea politică din care face parte va urca precum un tsunami sau se va stinge până la toamnă, traba ei. Un singur lucru inisist să precizez… cei care se ascund după mulțimi nu le vor conduce niciodată. Iar Viorel nu poate fi nume de uragan, Viorel este un fel de Dorel, dar mai pentru autostrăzi așa…

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

71 răspunsuri la Despre două autostrăzi, o Franțuzoaică și un anume Dorel…

 • abc
  Iunie 16, 2016 la ora 16:42

  guran, ai devenit activist politic pentru clotilde. pacat….

  Răspunde
   
 • Horatiu
  Iunie 15, 2016 la ora 22:34

  Egis Route, era o companie înființată în Franța de către Bechtel pt. a se ocupa cu controlul calității lucrărilor exexcutate de către Bechtel. Madam are obligația să ne prezinte ce lucrări a efectuat şi cåt a facturat pt. tronsonul de la Suplacul de Barcau-viaductul unde pilonii s-au uzat înainte de vreme. Angajații de la punctul de lucru din Marghita(BH) nici n-au scos echipamentele de teren din cutii, dar facturile către statul romån au curs.

  Răspunde
   
 • Stick
  Iunie 15, 2016 la ora 12:53

  Hidrei ( coruptiei )ii tai un cap dar ii rasar alte doua in loc…Faptul ca politicienii penali fac puscarie, nu e un lucru care sa le schimbe atitudinea ( vis a vis de coruptie )atata vreme cat banii le raman in conturi. Cand Fiscul le va goli buzunarele, atunci va fi PÂRJOL ; flacarile nu se vor mai opri din gura HIDREI …Domnule Guran, HIDRA tocmai va luat „in vizor”…Pe Dvs si pe d-na Armand…

  Răspunde
   
  1. Stick
   Iunie 15, 2016 la ora 12:56

   Scuze pentru greseala de ortografie : normal ca v-a luat si nu altfel…

   Răspunde
    
 • MihneaD
  Iunie 15, 2016 la ora 12:13

  Legatura Clotildei cu Bechtel-ul este ceva de genul : Soava si Nastase sparg o banca, iar in loc sa-i prinzi pe hoti incepi sa zici „Stai asa! Stai ca tocmai am aflat ca cagulele folosite la jaf au fost facute din ciorapii fabricati la atelierul unde Clotilde era sef ctc. Adica cum? Frantuzoaica asta ne ia de prosti? Adica noi nu intelegem ce se petrece aicea? Pai daca nu trece ea ctc-ul la ciorapi, mai spargeau baitii aia banca? Fara cagule? Pai sa recunoasca ca e vinovata, nu sa vina se ne invete pe noi…”

  Răspunde
   
 • silviu
  Iunie 15, 2016 la ora 09:15

  Se poate reincadra articolul in pagina.

  Răspunde
   
 • tanabe
  Iunie 15, 2016 la ora 02:38

  Care un an? Autostrada aia nici macar un an n-a rezistat! Ce e ciudat e ca nimeni nu plateste pt. asta…

  Răspunde
   
 • George
  Iunie 15, 2016 la ora 01:37

  Este evident ca au capusat si ei impreuna cu Bechtel banii statului (poporului), orice s-ar zice altceva. Cunosc destule exemple de firme straine, chiar si in constructie care isi aduc incompetentii lor pe salarii de 10 mii de euro in timp ce un roman bine pregatiat, si mult mai competent primeste 1000 de euro probabil. Nu-mi place ceea ce reprezinta Clotilde, reprezinta exact statutul de colonie care a devenit Romania. Romanii trebuie sa aleaga acum intre niste bastinasi hoti si iluzia unei colonii de unde – vezi Doamne – nu se va fura. Trist am ajuns…

  Răspunde
   
  1. brad
   Octombrie 2, 2016 la ora 16:51

   Da ma dar poti sa te duci sa lucrezi in metropola daca esti capabil

   Răspunde
    
 • oXo
  Iunie 14, 2016 la ora 22:58

  Un articol propagandistic.

  Oare de ce EGIS a primit din 2012 (rezilierea contractului cu Bechtel) până în Aug 2014 aprox. 1,3 milioane lei/lună pentru supervizare lucrări construcţie autostrada Transilvania când în şantier nu s-a mai lucrat nimic?

  Răspunde
   
 • ??????
  Iunie 14, 2016 la ora 22:42

  Zici ca autostrada s-a facut, scumpa, proiectul a fost un esec iar lucrarile au fost abandonate ? Mai fura alocati bani pentru „autostrada Transilvania” dupa ce fu reziliat contractul cu Bechtel ? Se facura toate tronsoanele ?
  Observi ca ce se incepu in vremea lui Adrian Nastase aia 52 de km facuti de Bechtel sustii ca nu au gropi nici acum ?
  Consideri totusi doamna Clotild Armand ar trebui sa beneficieze de renumararea voturilor de la alegerile pentru functia de primar de la sectorul 1, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la furtul de voturi ?

  Răspunde
   
 • parere
  Iunie 14, 2016 la ora 22:19

  Bai nene ai luat-o razna rau… Ati devenit penibili de tot… Fa un dus rece si revin-o pe lumea asta… NU ai ARGUMENTE taticule, esti zero ca si juranlist si devenit un securist fara perdea… Esti penibil… Nu se mai uita nimeni la tine …

  Răspunde
   
  1. Capsu
   Iunie 14, 2016 la ora 22:59

   Ești decât o părere… Una proasta

   Răspunde
    
 • Claudia
  Iunie 14, 2016 la ora 17:15

  *** „Evaluarea lucrărilor executate de Bechtel
  Conform unei evaluări realizate în august 2007 de firma de consultanță Scetaroute-BCEOM pentru CNADNR, valoarea proiectului autostrăzii Transilvania creștea cu 2 miliarde de euro față de cât fusese estimat în 2003. În raport se arată că estimarea costurilor proiectului la 2,8 miliarde euro nu mai era de actualitate, valoarea totală a proiectului fiind de 4,7 miliarde euro. Scetaroute-BCEOM anticipa o creștere anuală a costurilor cu 5% în 2008, 4% în 2009 și 3% până în 2013.
  La nivelul lunii ianuarie 2008, stadiul valoric al lucrărilor pe secțiunea 2B era de 44,5%, valoarea lucrărilor pentru această secțiune fiind de 434 milioane de euro, iar pe 3C de 30,52%, valoarea acestui tronson fiind estimate la 445 milioane de euro.
  La o nouă evaluare a consultantului EGIS Scetaroute, în noiembrie 2008, se arată că Bechtel a făcut greșeli de proiectare și execuție pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, ceea ce a determinat alunecări de teren pe un segment de 36 km. Alte abateri rezultate în urma analizei au fost ignorarea de către proiectant a recomandărilor din studiile geotehnice și interpretarea eronată a datelor din forajele geologice.” AGERPRES

  Răspunde
   
 • Marian
  Iunie 14, 2016 la ora 16:00

  „Viorel este un fel de Dorel, dar mai pentru autostrăzi așa…” – GE-NI-AL.

  Răspunde
   
 • andrei
  Iunie 14, 2016 la ora 15:49

  Se pare ca vremea postacilor nu a trecut… Cine mai da banii ?..Udrea , deocamdata , nu. Poate liviu.

  Răspunde
   
 • andreea
  Iunie 14, 2016 la ora 13:59

  Problema acestei tari este ca populatia este impartita in doua: o parte a celor care muncesc in mdiul privat si o parte a celor care nu muncesc. Partea celor care nu muncesc este extrem de bine organizata si functioneaza ca o aramata foarte disciplinata, care raspunde rapid la ordinele primite. Partea celor care nu muncesc este formata din: pensionari, asistati social, functionari publici, politisti, militari, salariatii din toate ministerele si companiile de stat aferente, etc…
  Ideea e ca aceasta parte a celor care nu muncesc au numai drepturi, nu au obligatii si pot fura fiind foarte bine protejati de sistem, adica tot de ai lor. Daca facem un calcul simplu putem observa ca partea celor care nu muncesc este aproape egala cu partea celor care muncesc. Asta inseamna ca orice alegeri vor fi castigate de partea celor care nu muncesc, pentru ca la fiecare scrutin electoral acestia se inregimenteaza, se incoloneaza si merg la vot. Tara asta este blestemata si nu exista nicio sansa de a se vindeca tumoarea canceroasa ce o macina.
  Sansa copiilor nostrii este sa emigreze, pentru ca aici nu vor avea parte decat de scenariul din „Ferma animalelor”.

  Răspunde
   
  1. petre briceag
   Iunie 14, 2016 la ora 14:57

   Madamme,ai o idee gresita despre…importanta sociala a muncii prestate!!!S-a dus vremea cand militarul muncea in economia NATIONALA…acum e cu NATo…Apropos,stii cumva ca militarii americani culegeau porumbul,sau munceau in santiere etc.???

   Răspunde
    
   1. andreea
    Iunie 14, 2016 la ora 16:33

    Din pacate nu cunosc atributiile soldatilor americani. Dar cunosc numarul urias al persoanelor cu grade din societatea romaneasca.

    Răspunde
     
  2. Banica Marius
   Iunie 15, 2016 la ora 00:19

   Felicitari pentru comentariu! Ai spus totul la obiect. Bugetarii sunt cei care, influentati, sunt responsabili de situatia in care a ajuns Romania. Ei au fost cei mai organizati (si numerosi) si au acceptat, in detrimentul celorlalti, ofertele politice. Fiecare si-a aparat postul caldut pe care il ocupa. Sperand ca va fi mai bine si independend daca cei de langa ei mor… Si au avut de castigat… Deocamdata… O sa le vina si lor randul… Sistemul inseamna ‘sistematic’, unul cate unul… pe rand…

   Răspunde
    
  3. Alexandru M.
   Iunie 15, 2016 la ora 02:05

   Andreea, dascalii care te-au invatat sa scrii (corect, de altfel), nu muncesc? Cei care te-au invatat sa aduni, care te-au invatat istorie, biologie, nu muncesc? Medicul care iti pune un diagnostic nu munceste? Cel de pe ambulanta, cel din SMURD, nu munceste? Procurorul (de la care tu vrei incisivitate), judecatorul (de la care tu vrei impartialitate), farmacistul, politistul onest (da, sunt si politisti onesti), nu muncesc? Chiar numai noi, cei din mediul privat o facem? Mai sa fie… Vad ca ii incluzi aici si pe pensionari… majoritatea (inclusiv parintii tau sau ai mei) au muncit o viata intreaga… ce vrei sa faca dupa ce ies la pensie, sa coboare in mina, sa isi zboare creierii? Ce judecata e asta? De un astfel de respect vrei sa te bucuri tu cand vei iesi la pensie? Sa arunce altii cu vorbe grele, sa fii injurata si desconsiderata doar pentru ca, dupa o 30-40 de ani de munca ai indraznit sa iesi la pensie?? Asa functioneaza o societate sanatoasa, oriunde in lume. Exista un sector bugetar si exista un sector privat. Nu arunca in noroi in oameni care nu merita doar pentru ca exista si directori de regionale cu salarii nesimtite care nu fac nimic, functionari publici care nu se uita la tine cand ai nevoie de ajutor, etc. Putina decenta nu ti-ar strica!

   Răspunde
    
   1. andreea
    Iunie 15, 2016 la ora 08:41

    Alex, unul din copii mei a căzut in parc si am chemat ambulanta, cea specificata de tine. Un pustan din echipaj mi-a zis” hai sa-mi bag…, are temperatura intracraniana de 90 de grade”. Dupa 5 minute a venit si si-a cerut scuze ca avea termometrul pr F si nu pe C. Dar a fost bine intentionat si nu l-am iertat pentru amatorism. Treaba e ca in spatele lui sunt niste sute de vulturi care nu se vad, dar devoreaza tara. Eu privesc problema acestei tari din ansamblu, fără sa intru in detalii nesemnificative despre cei 5 ani de pregătire la mate platiti de tata către proful meu, despre cei 7000 lei platiti de sotul meu către medici la prima mea nastere, despre cotizatia mea in bani la autorizatia de constructie a casei mele, …

    Răspunde
     
    1. Alexandru M.
     Iunie 16, 2016 la ora 01:16

     Andreea, tocmai asta e; te-ai confruntat exact cu ce mentionam eu mai sus. Oameni slabi, amatori, cum vrei sa le zici, care intra in sistem pentru ca oamenii capabili migreaza catre mediul privat sau catre occident. Oameni cu principii, oameni corecti nu stau in sistem pentru ca nu rezista. Salariile mici si nevoile (si ei au copii, si ei vor sa isi construiasca o casa, si ei vor un concediu decent) ii imping spre alternative (decat sa ia spaga, sa fenteze meseria, mai bine se retrag din domeniu). Oricum sunt huliti si bagati in aceeasi oala cu restul. Solutia care e? Sa desfiintam sectorul bugetar? Sa eliminam pensiile? Sa ii deportam pe cei care au muncit o viata intreaga si iau 500 RON pensie pe o insula si sa ii lasam sa moara de foame? Doar pentru ca noi nu vrem sa contribuim la pensia lor asa cum nici generatia viitoare nu va dori probabil sa contribuie la pensia noastra? Pe care o meritam dupa zeci de ani de munca asa cum o merita si ei azi? Sa nu mai avem spitale, sa nu mai avem invatamant de stat? Avem venituri decente in sectorul privat, dar sa vad cum e cand ar trebui sa iti trimiti copilul la studii la o universitate privata si virezi in conturile institutiei peste 5000 de euro pe an. Fa asta pentru 2-3 copii. Ia exemplul US, unde o facultate buna se invarte undeva la 30.000 $ pe an. Da, sunt total pentru introducerea unui sistem de remuneratie in functie de performanta in sectorul bugetar, dar arata-mi care guvern a facut macar un pas amarat in directia asta.

     Răspunde
      
 • salal
  Iunie 14, 2016 la ora 11:02

  @Alexandru M. Haha, exact asta mi se pare si mie fabulos. Cei trei mari apostoli ai Dreptei din Romania sunt fix fostii salariati ai lui Voiculescu: Petreanu, Guran si Mandruta.

  Răspunde
   
  1. petre briceag
   Iunie 14, 2016 la ora 14:58

   cam asa…

   Răspunde
    
  2. Gaspar
   Iunie 14, 2016 la ora 15:24

   FOSTI angajati „prietene”….Fosti angajati….

   Răspunde
    
 • mihai
  Iunie 14, 2016 la ora 10:16

  Impartial sau nu sprijinul lio Moise pentru Clotilde este binevenit. Daca noi cei nascuti aici nu suntem in stare sa ne rezolvam singuri problemele cu organizatia criminala PSD macar sa sprijinim pe cei care pot si au curaj sa o faca. Nici PNL sau alt partid nu a demonstrat ca avem alta alternativa

  Răspunde
   
  1. Iliutza
   Iunie 14, 2016 la ora 12:54

   Era cat pe ce sa ne ardem cu Clotilde Armand, exact cum s-a ars acest popor cu …”neamtul” IOHANNIS. Cat despre „impartialitatea politica” a lui…. GURAN, mai bine as spune… „mai da-o-n…gura ma-sii mai Gurane, ca prea te crezi…PEPELEA”

   Răspunde
    
   1. iambatman
    Iunie 14, 2016 la ora 13:57

    bine ca ne-am scos cu firea si tudorache! stai jos iliutza, ai 4.

    Răspunde
     
   2. petre briceag
    Iunie 14, 2016 la ora 14:58

    da-da-daaa

    Răspunde
     
 • Gabi
  Iunie 14, 2016 la ora 08:59

  Cred ca bagi prea mult in seama un politruc… Daca ar fi fost ceva de capul lui dpdv profesional s-ar fi dus in privat sa lucreze. Dar el sta ca o baba la o poarta si vorbeste prostii doar-doar l-o baga si pe el cineva in seama. Adica i-ar da si lui cineva o sinecura.
  Probabil o sa mai auzim multe prostii din partea lui, sufera de prea-plin.

  Răspunde
   
 • Unul plecat
  Iunie 14, 2016 la ora 05:23

  Desi… sunt plecat din Romania de cativa ani buni, desi imi este dor de Romania (ca tara, ca prieteni, ca familie)… e un sentiment de usurare ca nu mai locuiesc acolo si nu mai risc sa mor cu zile in vreun spital, sa fiu calcat de vreo masina in sunet de manea care crede ca are prioritate pe trecerea de pietoni sau sa mor de inima rea si neputinta cand ma uit la cum se fura si la ce nivel de tupeu s-a ajuns.

  Imi pare rau pentru cei ramasi… ar trebui sa va uitati si pe afara.

  E adevarat, ca daca toti am face asa, ce ar mai ramane din romania.

  Pe de alta parte, intrebarea ar fi: daca nu faceti asa, ce mai ramane din voi ?

  Răspunde
   
 • chico
  Iunie 14, 2016 la ora 00:01

  What, nea Moise, cine a facut stimabile autostrada aia, Ponta cumva??? Wow, esti incredibil… Mai nu cumva guvernul tau mult drag si iubit, si anume BOC, a inceput lucrarile si a faut prooiect absolut tot.. Ponta doar a inaugurato.. Ia spune domnul informator politic, cum e cu dezinformarea asta???

  Răspunde
   
  1. Eugen Iani
   Iunie 14, 2016 la ora 01:35

   Pe ea „o”(adică autostrada) a început-O guvernul Boc, dar a finalizat-O guvernul Ponta.Mai bine zis a terminat-O domnul Sova, dupa ce ne-a terminat pe noi cu faimosul anunț, cum ca ar fi renegociat prețul per km, de la 19 la 17 mil. Pe înțelesul specialiștilor, domnul Sova & co. de fapt a acceptat sa ne fure numai 6 mil. in loc de 8 mil. pe același km. In aceasta perioada s-a executat in principal ultimul strat, cel de uzura. Datorita „calității deosebite” a materialului folosit in prepararea acestui strat au apărut și gropile cu pricina. Asta nu înseamnă ca lucrările făcute in perioada guvernului Boc sunt mult peste calitatea celor făcute apoi.Ca urmare au apărut din loc in loc și surpări profunde. Dar marele merit care-i revine guvernului Ponta pri intermediul ministrului Sova, este ca ne-a făcut gropi multe și ieftine.

   Răspunde
    
  2. mihai
   Iunie 14, 2016 la ora 11:53

   Plus ca Ponta si PSD au grabit lucrarile ca sa fie terminata autostrada inainte de alegeri in ciuda avertizarilor contructorului ca nu se poate face asta fara a renunta la calitate .

   Răspunde
    
 • Raul
  Iunie 13, 2016 la ora 23:55

  Daca va continua sa fie un simplu jurnalist f partinitor, de asemenea va fi un mare castig pt romania si pt usb. Asa ca dati-va jos din carca lui, face bine ce face, e un om care aproape merita idolatrizat. Este taisul sabiei boante care este usb, singura sansa de a ucide hidra, scarboasa creatura care ne conduce tara formata din intreaga clasa politica romana exceptand usb-ul. Nu spun ca usb-ul nu poate fi corupt daca ajunge la putere, ca nici macar unul dintre membri nu s-ar folosi de avantajele puterii, dar cea mai mare parte este cinstita si competenta, spre deosebire de psd, pnl, pdl si celelalte unde nu exista nici macar un singur om cinstit sau competent

  Răspunde
   
 • Raul
  Iunie 13, 2016 la ora 23:48

  Moise nu mai este impartial. Multa lume ii reproseaza asta, si este adevarat. In urma cu niste ani de zile, inainte sa apara nicusor dan in peisaj, ma uitam la emisiunile lui moise guran, economice in principal, dar si cu intepaturi politice destul de des. I-am scris atunci un comentariu pe fb parca, la care nu mi-a raspuns lasandu-mi impresia ca ii displace ideea. I-am cerut sa se implice in politica, sa candideze, sa adune oameni in jurul lui, ca sigur l-ar fi urmat destui, eu si multi altii l-am fi votat in orice functie ar fi candidat, deputat, senator, parlamentar, ministru, prim ministru, presedinte, orice. Pt simplul motiv ca are sarm, stie sa apara pe sticla, are o mare putere de manipulare si influentare(care este o calitate pt un politician), e suficient de inteligent sa stie sa atace sau sa se apere si omul e doxa. Stie tot despre tot, si ce nu stie el, stie echipa lui. L-am vazut ca pe un om politic cu un potential enorm. Aparent a preferat sa fie un simplu jurnalist, asta e meseria lui. Acuma daca urmarim patternul, multi jurnalisti dupa ce au devenit f partinitori politic, s-au implicat in politica, caz concret firea. Moise a devenit in f scurt timp f partinitor politic, sustinand usb-ul fara discernamant, prima sansa reala de a avea conducatori buni de la revolutie incoace. Daca cumva moise guran va ajunge sa se implice in politica, alaturi de usb, atat usb-ul cat si toata romania, ar avea enorm de castigat si ar trebui sa ii fie extrem de recunoscatoare.

  Răspunde
   
  1. littleangel
   Iunie 14, 2016 la ora 08:54

   Cum poti spunde ca Moise nu mai e impartial??? Cind a fost el impartial?????

   Răspunde
    
   1. Gaspar
    Iunie 14, 2016 la ora 15:27

    Asa este..nu e impartial. Nu ai cum sa fi pro PSD! Nu au facut NIMIC sa merite vreodata sa fi PRO PSD!!!!
    Un om cinstit nu va fi niciodata pro PSD!!!

    Răspunde
     
 • Itid27
  Iunie 13, 2016 la ora 19:42

  Mi-a fost jena de acum 2 ani, din campania pentru prezidentiale, ca Ponta face parte din generatia mea, are toate „calitatile” unui activist de tip vechi: mincinos, tupeist, demagog, ipocrit, nesimtit, mistocar. Si cum nu e fudul destul, acum vrea presedinte de deputati, macar acolo sa iasa, impins de partid. Sper sa ajunga mai repede unde ii e locul…

  Răspunde
   
  1. Iliutza
   Iunie 14, 2016 la ora 13:01

   Mie nu imi este jena ca l-am votat pe Ponta. In schimb , IMI ESTE FOARTE JENA CA ROMANIA A AJUNS SA FIE CONDUSA DE INTERESELE MASONICE, avandu-l pe IOHANNIS la BUTOANE. La alegerile locale, s-a vazut ca cetatenii nu mai pot fi mintiti cu slogane de doi bani.

   Răspunde
    
 • UnCritic
  Iunie 13, 2016 la ora 19:24

  Vezi că mai sânt și alți oameni pe care îi cheamă Viorel și poate se simt jigniți să li se aducă mereu aminte că îi cheamă ca pe ponta, să fie asociați cu Dorel sau să li se interzică să fie uragan.
  Ai grijă să nu te lovești la echidistanță.

  Răspunde
   
 • Just ask
  Iunie 13, 2016 la ora 18:38

  Ponta, Who?
  „Tomberonul” istoriei il inghite ……. sa ii punem capacul.

  Răspunde
   
  1. Iliutza
   Iunie 14, 2016 la ora 13:04

   Nu fi prost. Ponta este pe val . Tomberonul istoriei este plin cu IOHANNIS&PNL. Cat despre USB…doar antiRomanii au votat interesele lui SOROS in ROMANIA. Cu alte cuvinte…STAI CALM SI…IUBESTE ROMANIA

   Răspunde
    
   1. pepeman
    Iunie 14, 2016 la ora 13:59

    Voi ăştia, trepanaţii care-i tot trag cu masonii, cu Soros şi alte sperietori pentru IQ-urile din două cifre, pretindeţi că vă iubiţi ţara. Dac-ar fi fost aşa, nu-i votaţi timp de 25 de ani pe aceiaşi golani care-au crâmpoţit-o, au sfârtecat-o şi-au secătuit-o. Dacă era aşa mergeaţi la şcoală şi după ce-aţi terminat cele 10-12 clase pe care le trădează primitivul vostru mod de gândire, mai puneaţi mâna pe câte-o carte, vă lărgeaţi orizontul, încercaţi să înţelegeţi nişte lucruri, pe lângă ce vă serveşte propaganda de partid. Dar n-aţi făcut asta. Ori nu vă iubiţi ţara, ori n-o respectaţi.

    Răspunde
     
 • cerbulupu
  Iunie 13, 2016 la ora 18:38

  Dupa Klaus Iohannis e clar ca nu v-a mai fi votat vreodata un strain in fruntea vreunei institutii din romania. Omul „cand citeste se informeaza” iti mai aduci aminte?
  La autostrada Transilvania nici dracu nu a aparat interesele Romaniei…nici guvernantii, nici Cotilde asta a voastra si nici Bechtel. Aia s-au aranjat pe viata si ei si copii si nepotii lor care au lucrat cu contractele la autostrada aia.
  Cum sa aibe autostrada vreo groapa Moise? a fost 22 DE MILIAONE DE EURO KILOMETRUL. Autostrada aia ar trebui sa tina 100 de ani!!!
  Si plus ce groapa masii sa aibe? ca nu merge mai nimeni pe ea. Preia traficul de la Oradea si il duce pe langa cluj. 100 de camioane pe zi si 200 de masini. Autostrada este de la nicaieri (Gilau) si duce absolut nicaieri (Campia Turzii).
  Ma cam supara Moise ca in una dintre cele mai mari hotii facute in CNADR incepi sa ai protejati.
  Dar sper sa ai aceleasi ganduri bune despre autostrada transilvania cand mergi prin transilvania cu 50 de km la ora prin localitati pt ca aici inca nu avem o autostrada care sa o putem si folosi.
  O zi buna

  Răspunde
   
  1. ela
   Iunie 13, 2016 la ora 19:17

   pentru cei care vorbesc fara cunostinta de cauza despre autostrada transilvania
   1. e singura in care s-au respectat principiile de constructie sanatoase de aceea nu aluneca (vezi timisoara – arad sau altele) – si asta o spun muncitorii care au lucrat la el si care au avut sansa sa lucreze si la alte drumuri ulterior – nu se compara modul de executie
   2. 60000 masini / zi intra in cluj acuma, fara autostrada depasea 100000/zi
   3. costul mare nu l-a acut autostrada ci timpii morti datorati incompetentei guvernelor RO de a pregati actele necesare pentru a se putea lucra – daca s-au schimbat 2-3 randuri de masini de teren, imprimante, calculatoare, telefoane si altele de genul a fost pentru ca au stat ani buni pe banii statului, pentru ca nu s-a putut lucra – iar contractul a fost facut in asa fel incat sa plateasca statul daca nu livreaza ceea ce s-a angajat sa livreze contractual – costul mare de fapt e costul coruptiei, al incompetentei si al tergiversarilor – si nicidecum al lucrarii

   Răspunde
    
   1. cerbulupu
    Iunie 13, 2016 la ora 19:50

    @ela: eu nu am zis ca Cotilde a furat sau nu autostrada. Dar autostrada aia duce de nicaieri spre nicaieri – iar asta nu o poate schimba nimeni pana ce nu leaga autostrada aia de granita cu ungaria, nici tu, nici eu, nici presedintele si nici premierul. Rolul autostrazii in decongestionarea traficului din cluj e absolut insignifiant. Stau la cluj si stiu care ii smenu cu ea. am folosit-o de 3 ori, de fiecare data sa imi testez viteza a 6-a la masina stiu cam cat de aglomerata e.

    Iar daca tie ti se pare ca o autostrada trebe sa coste 22 de mil de euro/km ca sa fie buna….nu ai decat sa platesti pentru ea.

    Răspunde
     
    1. Dan
     Iunie 13, 2016 la ora 22:08

     Țin sa te contrazic, autostrada e vitala pentru Cluj, Turda si Câmpia Turzii. Daca ești clujean îți dai seama ce însemnau camioanele dimineața la 7 si seara la 5 prin Floresti, Primăverii, Izlazului, Observator si Calea Turzii. Si nu doar ca aglomerație ci si ca degradare a străzilor. Iar discutand de calitate e de departe cea mai buna din țara, îți spune cineva care le-a parcurs pe toate si de ex. București-Ploiești e o autostrada la fel de puțin folosită. Costul vine de altundeva, din șpăgi si întârzieri nejustificate ale demnitarilor romani.

     Răspunde
      
  2. nelul
   Iunie 13, 2016 la ora 19:19

   Nastase trebuia sa apere i nteresele romanilor!!! Asta era mandatul lui dat de romanii care l-au votat!!

   Răspunde
    
 • florin
  Iunie 13, 2016 la ora 18:27

  cum adica, #puiemonta a avut tupeul sa ciripeasca ? si noi il si bagam in seama ? ala are treaba cu DNAul, adica DNAul cu el ….

  Răspunde
   
 • Iulia Belc
  Iunie 13, 2016 la ora 18:27

  O abordare corecta, logica si de bunsimt, ceea ce le lpseste politicienilo PSD si nu numai.

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Iunie 13, 2016 la ora 18:09

  Bravo Moise! O asteptam de cevaAveeme de la TINE ! Si e tare ca e chiar adevarata !!

  Răspunde
   
  1. Iliutza
   Iunie 14, 2016 la ora 13:10

   Din tot ce scrie Guran, nu mi-am putut da seama decat de un singur lucru. Guran este un mare pupincurist. Acest lucru s-a vazut in „lunga sa cariera de analist…politic” lansat la apa de…DAN VOICULESCU. Omul isi cauta interesul sau mai bine spus…PUPA IN CUR PE CEL CARE DA MAI MULTI BANI

   Răspunde
    
 • ana
  Iunie 13, 2016 la ora 17:42

  ma bucur atunci cand Oameni ca Moise Guran se lupta pt.a scoate gunoiul de sub pres, care sta acolo cam de multi ani.
  O sprijin pe Clotilde Armand ca nu este duplicitara si am incredere in ea si in oamenii aliati cu Nicusor Dan.

  Răspunde
   
 • Kapital
  Iunie 13, 2016 la ora 17:27

  Felicitari autorului, superb!

  Sper sa nu mai alocati niciun rand pentru acest individ, publicitatea costa. Eu greu mi-l mai amintesc.

  Răspunde
   
 • gogu
  Iunie 13, 2016 la ora 17:08

  1. Imi place Clotilde Armand!
  2. Faptul ca va transformati intr-un agent electoral care inghite ca bibanul tot ce scrie presa dintr-o anumita parte este regretabil…

  Clotilde Armand nu are nevoie de sprijinul Dumneavoastra ci de obiectivitate.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Iunie 13, 2016 la ora 19:10

   De asta va si avea parte.

   Răspunde
    
   1. Alexandru M.
    Iunie 13, 2016 la ora 23:22

    Moise, ti-o spun cu sinceritate, numai de impartialitate nu dai dovada de o buna bucata de vreme. Ti-o spune unul care te-a admirat ca si om de televiziune, unul care lucreaza la Conti Timisoara si a privit cu simpatie descinderile tale aici din dorinta de a sta de vorba cu generatia care anima investitiile straine in Romania. Preiei sloganul cu „nu esti… pana nu te fura o data PSD-ul”. Exemplu clar de manipulare. Nu, fura toti, dar absolut toti. E logica elementara: in orice partid (respectiv societate), X% sunt persoane corupte sau coruptibile in momentul in care ajung „la putere” (un procent relativ fix din punct de vedere statistic si din pacate un procent mare). Procentul fiind fix, partidul cu cei mai multi membri are automat cei mai multi corupti. Daca maine se inverseaza raportul de forte, PNL va avea cei mai multi corupti.. sau USB, sau cine vrei tu. Eu unul sincer m-am saturat de aceleasi clisee: daca nu e placa cu ex-comunistii, e placa cu coruptii – ma refer la PSD. Hai sa admitem ca au facut si unele lucruri bune, pe langa destule lucruri rele. Si cred ca au facut mai multe bune decat PNL/PD/PMP. Vorbesc cifrele. Si inca o chestie: nu imi place Ponta, dar esti putin nedrept; spui ca va ramane in istorie drept omul cu autostrada proasta; eu zic ca au fost si lucruri pozitive in mandatul lui (si multe). E ca si cum as spune eu despre tine ca vei ramane in istorie drept omul care a fost, candva, platit de Voiculescu (atunci cand lucrai la Antene).. 🙂

    Răspunde
     
    1. gicacontra
     Iunie 14, 2016 la ora 15:07

     Daca spui ca Ponta a facut si lucruri bune ma intreb sincer in ce tara ai locuit in ultimii ani … Sa nu-mi spui de marit pensii si salarii la bugetari …

     Răspunde
      
     1. Alexandru M.
      Iunie 15, 2016 la ora 01:24

      Clasica disputa mediu privat vs. bugetari. Exista o ura intretinuta si promovata de unii „formatori de opinie” fata de pensionari si bugetari. Hai sa nu fim ipocriti. Da, exista si plictisitele de la ghiseul X al primariei, personaje care iau bani aproape degeaba. Dar sa nu cadem in capcana generalizarii. Aparatul bugetar e format intr-o proportie destul de mare din profesori si medici. Trebuie sa fi trait pe o alta planeta sa nu constati ca invatamantul este intr-un declin continuu. Asta pentru ca elitele fug in mediul privat, iar in sistem raman cei slab pregatiti. De ce? Pentru ca una e sa iei putin peste 1000 RON si alta e sa iei peste 4000. Nu cred ca iti convine sa iti educe copilul un profesor de romana care a luat la examenul de titularizare o nota sub 5 (detasat din lipsa de alternative). Si din pacate asta se intampla intr-un sistem in care dascalii sunt prost platiti. Idem si cu medicii. De ce sa stai in Romania pe 2000 RON, sa iei mici „atentii” pentru a-ti rotunji veniturile cand poti sa pleci linistit in Germania pe bani grei. Chestiile astea le scapam din vedere dar le vom simti din plin in 10-20 de ani. Si in 30-40 de ani, iesim la pensie dupa ani grei de munca si vom citi comentariile agramate ale copiilor nostri, manati de aceeasi ura impotriva noastra, pensionari si asistati social. Pensionarii de acum pe care ii hulim atat de mult au contribuit la educatia noastra sau a parintilor nostri, poate au salvat viata cuiva. Dar deh, ignoranta e molipsitoare.

       
 • Universitate_Gabi
  Iunie 13, 2016 la ora 16:59

  Salut! Felicitari pentru luarea de pozitie; poate iti risti putin reputatia cu agresivitatea fata de PSD, dar e una pe care ti-o impartasesc, de fapt pentru toata clasa politica, mai putin oamenii astia noi, ce sunt din alt film. Din respect pentru oamenii astia, nici n-ar trebui sa indraznim sa explicam astfel de situatii, dar, din pacate e necesar!

  Răspunde
   
 • Baba Novac
  Iunie 13, 2016 la ora 16:43

  Eu resimt asa o dorinta fizica sa-i trag o bataie buna lui Ponta.. Mai sunt si altii in situatia asta?

  Răspunde
   
  1. Șerban
   Iunie 13, 2016 la ora 16:58

   @Baba Novac: Bate-l la toamnă, cu ștampila, pe el și pe pretenașii lui roșii. 😉

   Răspunde
    
   1. Baba Novac
    Iunie 14, 2016 la ora 11:08

    Votez sistematic impotriva PSD dar cand vad rezultatele, ma intreb ce folos.. Efectiv trebuie sa imi pun intrebarea: poate eu gresesc si traiesc intr-o iluzie iar PSD-ul cu penalii lui este solutia. De fapt acum e cazul sa ii adaug in solutie si pe bufonii de la PNL.
    Ma intreb cand si daca va veni vremea cand voi vota cu incredere PENTRU o persoana si sa nu ma duc la vot doar pentru a vota IMPOTRIVA unei persoane. E o mare diferenta intre cele doua abordari.

    Răspunde
     
    1. laurian
     Iunie 14, 2016 la ora 16:53

     atunci cand nu o sa mai votezi impotriva nimanui ci o sa votezi cu cineva, atunci se va devea. impotriva lui ceausescu ar fi hitler, impotriva lui hitler ar fi stalin, impotriva lui stalin ar fi isis, impotriva lui isis ar fi araban … deci impotriva cui votezi??

     Răspunde
      
     1. Baba Novac
      Iunie 15, 2016 la ora 14:27

      Cand voi avea cu cine vota PENTRU, asa voi face. Pana atunci ma duc la vot sa aleg raul cel mai mic, deci cu alte cuvinte votez IMPOTRIVA.
      Bineinteles, ce spun eu este relativ la valorile mele, fiecare voteaza conform propriilor valori.

       
  2. lazy
   Iunie 13, 2016 la ora 17:01

   da

   Răspunde
    
  3. florin
   Iunie 13, 2016 la ora 19:45

   #puiemonta ar face bine sa iasa din politica cat mai are timp ….

   Răspunde
    
  4. Xtelan
   Iunie 14, 2016 la ora 01:58

   🙂 cred ca e singurul lucru care ar mai putea schimba ceva in parlamentul Romaniei 🙂

   Răspunde
    
 • Rossi
  Iunie 13, 2016 la ora 16:39

  Scris in graba, dar nici nu conteaza cand se spun lucruri atat de simplu si clar despre „calitatile” lui nastase si a urmasului copy/paste.

  Felicitari!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase